What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, potrebuji udelat box pro atypicky prostor, tak hledam reseni, hlavne co se tyce sten. Nechce se mi to resit cele pres ORCA folii a sesivani, ma nekdo tip, co na steny pouzit?
Kdyby byla nejaka pevnejsi odrazna folie, v metrazi navin v siri alespon 160cm, bylo by to fajn, ale nenasel jsem.
Napadla me jezirkova folie 0.5-1mm, ma s tim nekdo nejakou zkusenost? Jde mi hlavne o to, zabranit pripadne kontaminaci (hlavne plisne), aby to bylo udrzovatelne a desinfikovatelne, jinak bych pouzil nejakou latku se zaterem.

Dik za info! :]

sensi23

Active member
Veteran
Zdar, potrebuji udelat box pro atypicky prostor, tak hledam reseni, hlavne co se tyce sten. Nechce se mi to resit cele pres ORCA folii a sesivani, ma nekdo tip, co na steny pouzit?
Kdyby byla nejaka pevnejsi odrazna folie, v metrazi navin v siri alespon 160cm, bylo by to fajn, ale nenasel jsem.
Napadla me jezirkova folie 0.5-1mm, ma s tim nekdo nejakou zkusenost? Jde mi hlavne o to, zabranit pripadne kontaminaci (hlavne plisne), aby to bylo udrzovatelne a desinfikovatelne, jinak bych pouzil nejakou latku se zaterem.

Dik za info! :]
Čus podle mě asi nejlepší klasická černo bílá folie z growshopu je dvouvrstvá, omyvatelná a s izolepou dokážeš cokoli..je to i finančně nenáročné a stoprocentní

spachal

Well-known member
Veteran
Čus podle mě asi nejlepší klasická černo bílá folie z growshopu je dvouvrstvá, omyvatelná a s izolepou dokážeš cokoli..je to i finančně nenáročné a stoprocentní

Zdar, dik za info, pokud myslis takovou tu tenouckou zahradni, to uz je na me moc punk, to prd vydrzi, to bych asi hodne brzy dodrbal :]. Sice to potrebuji jen opravdu docasne, ale chci z toho udelat i 'dvere' na suchac, takze to musi alespon neco vydrzet. Tech cca 70 mikronu matrose, to je opravdu jen nouzovka. Ale cena dobra, to je jasne :].

Tu ORCA mam vyzkousenou, da se šít, hodne vydrzi, ale je jen 135cm siroka plus uz lehce leze do penez ;]. Ale neco takoveho, podobneho pevnostne a idealne s necim odraznym. No a v nouzi ta 0.5mm cerna folie, ta je preci jen 7x pevnejsi.

Nadrzajda

Member
Džus panctvo,

mam na mámách takový nešvar - fialovění stonků, dostaly zabrat -sucho/přelití/swině, přepal, nedokrmení - řekl bych že v prubehu me 3 mesicni nepritomnosti bez lasky prosly peklem, já je křísim a než je zrestartuju, rad bych zdravé vrcholky. Je to nedostatek? Davam Cannu, ale drzim se zkratka, protoze jsem kdysi zasoloval. Budu rad za nazor, ci spis jaky je duvod. Díky

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, muze to byt genetikou, muze to byt nizsi teplotou, muze to byt deficitem fosforu (bud neni, nebo je spatne prijimany, zasoleni, pH..). Tech moznosti je docela dost, bohuzel.
Drzim pesti s restartem! :]

Rakosnicek

Member
Veteran
Džus panctvo,

mam na mámách takový nešvar - fialovění stonků, dostaly zabrat -sucho/přelití/swině, přepal, nedokrmení - řekl bych že v prubehu me 3 mesicni nepritomnosti bez lasky prosly peklem, já je křísim a než je zrestartuju, rad bych zdravé vrcholky. Je to nedostatek? Davam Cannu, ale drzim se zkratka, protoze jsem kdysi zasoloval. Budu rad za nazor, ci spis jaky je duvod. Díky

řekl bych, že tohle bude prostě projev celkovýho stresu z toho čim si prošly, klasicky zabržděný kytky s malejema listama a dřevnatejma stonkama, většinou filovejma :D z toho se to blbě přeřezává do nový protože to nechce zakořeňovat jak by mělo

mně se nejvíc osvědčilo ty kytky přesadit a nechat rozjet, klidně to trvná i několik týdnů než narostou slušný dužnatý klony na přeřez a původní kytku zrušim když vidim první kořeny
ale já měl vždycky matky v malym, uplně maximálně 6,5l, tam když byl po letní nepřítomnosti problém tak to pořád šlo dát do 11 na tu chvílí

a když to byly matky v kokosu, často zasolenym nebo už jinak nevhodnym, tak vždycky pomohlo přesazení do klasickýho substrátu, nějaký lightmixy a podobně

NT Guerilla

New member
Zdar borci.. mam taku prosbu kedze neviem co sa stalo z G.cz nemozem sa zaregistrovat a moj nick je neplatny ... tak sa obraciam na vas tu ... poznate niekoho kto vyraba fakt kvalitne konopne masticky ??.. na growerz to bo clen Mikael.. jeho masticky su neskutocne kvalitne a fakt vela ludom v mojom okoli polkohi... no kedze sa snim neviem skontaktovat tak by som vas poprosil ci nahodou na neho nemate kontakt alebo ci nahodou nieje aj tu na ICmagu.. je to dost naliehave .... dakujem za odpoved.

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, prosba, nemá někdo na prodej ventilátor, alespoň 400L/min.? Na vzhledu nezáleží, potřebuji jen vyřešit odsávání na dílně pro práci s hydroglazurou. Předem díky! :]

nikolajmorozov

Active member
cau, jel tu nekdo zatmivacku?? na letosek mam cca prestavu jak to udelam ale potrebuju nekoho kdo to jel a vyvrati mi domenky nebo teorie..:D konstrukce ze stresnich lati, plachta poctivka z jzd co pred duchodem dotahnul deda, chci hodne OG genu(sativy /aktivni modely me nebavej) coz se tahaj tak bych strasne ocenil postrehy lidi co plachtovali.

diky za odpovedi!

spachal

Well-known member
Veteran
ATAMI hnojiva

ATAMI hnojiva

Zdar, dostal jsem dotaz, na ktery jsem nebyl schopny nejak kvalifikovane odpovedet :] a tak se ptam na zkusenosti zde ..
Zacatecnik, pojede v hline, jaka zvolit nejaka levna a pouzitelna hnojiva, na kterych 'si to osaha'? Ja doporucil ceske JIDB, kamarad si nasel ATAMI, ze pry stoji polovinu. Zkousel jsem nejak sestavit podle chartu co by bylo treba koupit tak na dve-tri kola, muzete se na to mrknout, kdo uz ma nejake zkusenosti s ATAMI hnojkama? Ja zkousel najit nejake informace, mozna blbe hledam .. Takze zaklad A+B, v kvetu PK13-14 a nejake doplnky, at si ma s cim hrat :)

picture.php

V tom balicku je 100 ml Root Stimulator, 100 ml Soil Booster Universal, 250 ml Bloom Stimulator a 250 ml Blossom Builder Liquid.
Osobne si myslim, ze ten Bloombastic je zbytecna vec, takove placebo :], ale kdyz do toho chce davat penize..

Co vy na to, ma se zakladni ATA radou nekdo dobre nebo spatne zkusenosti?

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
cau, jel tu nekdo zatmivacku?? na letosek mam cca prestavu jak to udelam ale potrebuju nekoho kdo to jel a vyvrati mi domenky nebo teorie..:D konstrukce ze stresnich lati, plachta poctivka z jzd co pred duchodem dotahnul deda, chci hodne OG genu(sativy /aktivni modely me nebavej) coz se tahaj tak bych strasne ocenil postrehy lidi co plachtovali.

diky za odpovedi!

Zdar, silážní plachta je ok....co se týče konstrukce tak doporučuji spíš ppr trubky něco ve stylu jako jel vemenex na g. ale to máš zkouknutý ;)
Ptej se co tě zajímá,kdyzbudu vědět poradím.

Lethal

Active member
Řezy

Řezy

Zdravím :)

Nebudu chodit kolem horké kaše, jak nadpis napovídá sháním řezy na jarní kolo. Preferoval bych květ kolem 8 týdnů. 5-10 kusů cena dohodou. Rád zkusím i něco nového poslední kola byly crital, skunk 00, critical kush, Fruitspirit a Special Queen.

Mohu nabídnout i nějaké chilli pokuď bude zájem. Zrovna jsem sklidil přes tři kila Jamaican Rosso takže mohu donést něco pro milovníky palu.

Ideálně Praha a okolí.

Díky Lethal :tiphat:

nikolajmorozov

Active member
Zdar, silážní plachta je ok....co se týče konstrukce tak doporučuji spíš ppr trubky něco ve stylu jako jel vemenex na g. ale to máš zkouknutý ;)
Ptej se co tě zajímá,kdyzbudu vědět poradím.
cau, diky za odpoved! vemenexe tread znam snad nazpamet :D rekni cislo prispevku a reknu kdo ho psal :D :D

ja si prave v praci od kluku co delali vodu zkousel z 4m ppr trubky(prumer snad 20mm a stena mela 2mm) udelat oblouk(planuju 1 mozna 1,2x4m) a v nejvyssnim bode(ten 1x4m) by ten oblouk byl 170cm, coz by na krajich bylo cca 110 - 130 cm a to, podle potencionalniho darce OG genu odsud i z groweru, je malo.. tak bych to prave udelal ze stresnich lati a mel bych tak vsude tech 170cm nebo bych to mozna kdyz uz udelal i vyssi abych mohl udelat poradny obludy.:laughing:

simor

Member
Veteran
Zdar, dostal jsem dotaz, na ktery jsem nebyl schopny nejak kvalifikovane odpovedet :] a tak se ptam na zkusenosti zde ..
Zacatecnik, pojede v hline, jaka zvolit nejaka levna a pouzitelna hnojiva, na kterych 'si to osaha'? Ja doporucil ceske JIDB, kamarad si nasel ATAMI, ze pry stoji polovinu. Zkousel jsem nejak sestavit podle chartu co by bylo treba koupit tak na dve-tri kola, muzete se na to mrknout, kdo uz ma nejake zkusenosti s ATAMI hnojkama? Ja zkousel najit nejake informace, mozna blbe hledam .. Takze zaklad A+B, v kvetu PK13-14 a nejake doplnky, at si ma s cim hrat :)

View Image

V tom balicku je 100 ml Root Stimulator, 100 ml Soil Booster Universal, 250 ml Bloom Stimulator a 250 ml Blossom Builder Liquid.
Osobne si myslim, ze ten Bloombastic je zbytecna vec, takove placebo :], ale kdyz do toho chce davat penize..

Co vy na to, ma se zakladni ATA radou nekdo dobre nebo spatne zkusenosti?

Zdar.
Jako Atami nesou špatné, a jak píšeš, ten BB je k hovnu. PK jistě postačí.
I když osobně bych na začátek do země použil Plagron, na točku toho stačí malé balení pro vyzkoušení ( po 250 ml), teda jestli nepojede nějak moc kytek :biggrin:

:tiphat:

Mightyka

Well-known member
Veteran
Já bych volil Biobizz Fishmix a Bloom, tot vše. Já to jedu už léta, teda ještě s Topmaxem, ale na ten si vždy vzpomenu, že bych ho měl použít těsně před flušem :D .
Je to levný, žádný EC či pH neřešim a jelikož to většinou leju od oka a vše v pohodě, tak si dovolim říct, že je to i dost blbuvzdorný.

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Já bych volil Biobizz Fishmix a Bloom, tot vše. Já to jedu už léta, teda ještě s Topmaxem, ale na ten si vždy vzpomenu, že bych ho měl použít těsně před flušem :D .
Je to levný, žádný EC či pH neřešim a jelikož to většinou leju od oka a vše v pohodě, tak si dovolim říct, že je to i dost blbuvzdorný.

Souhlas taky jedu už roky Biobizz a vše roste jak má...na jaře koupim starter pack za 250 máš tam vše výše popsané (fish,bloom a topmax)
Na začátek by mohlo stačit...Mě to stačí už pár let :biggrin:

spachal

Well-known member
Veteran
Pánové díky, já na Biobizz také začínal, protože výsledek byl čistě pro medicinální účely a právě vím, že s touhle organikou byla o něco větší 'drbárna' než třeba s JIDB. Namíchané to nevydrželo, flašky nutné skladovat v temnu a chladu, dávkování FishMixu o nervy, zbytečná snaha o nějaké měření EC.. Ale je to jasné, organika je to nejlepší, jen jsem chtěl kámošovi usnadnit alespoň na začátku život, proto jsme se bavili o minerálech. Ono na začátku všechno uhlídat a řešit problémy bez zkušeností je boj :))

Zkusím to s ním probrat, já byl ve výsledku spokojený s JIDB (plus jsem s jedním člověkem z firmy vždy báječně pokecal), ale je to už zase pár let, tak nevím, zda se něco změnilo. Pokud holandské ATAMI je také v pohodě, ať si raději odjede jedno kolo v hlíně a s minerály a pak ať se rozhodne. Doporučím vzít od ATAMI po půllitru základu, ty 5L jsou zbytečné, pokud by přecházel na organiku, je to fakt. Plochu pojede malou, asi pět holek, koneckonců si může zkusit rovnou nějaký starterpack organiky a porovnat, co bude více vyhovovat.

Díky! :]

spachal

Well-known member
Veteran
A zase dotaz, NTS ventilátor s regulací, má to někdo? A pokud ano, když se stáhne výkon, "bzučí" ventilátor nebo ne? Koupil jsem jeden používaný, dělá právě tohle, tak nevím zda je to normální, abych ještě na dílně nevyhořel ..
Dík za info! :]

Latest posts

Latest posts