What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

A. Jones

Active member
Cus dotaz na ty kdo jedku kokos s LED - s jakym EC zacinate u rezu a v prvnich dvou tydnech? diky :)

Ja som s canna coco zacinal ec 1,2. vstup 0,4. Trebalo ale pridat Calmag.

Pre matky miesam EC 1,8, tou zalivkou polievam aj rezy a male sadenice, a vypadaju spokojne. vstup 0,6 zcoho 0,2 je vodovod a 0,4 calmag.

Svetlo 100w COB ztlmeny na polovicu.

nikolajmorozov

Active member
cus growers, na pristi rok planuju castecnej(mozna full) light dep projekt, tak pokud tu je nekdo kdo ma s touhle technikou zkusenost prosim o radu nebo vyvraceni domenek.. :D

planuju půl kruh(nebo spis takovej "hranatej oblouk") 4x1,2m s vyskou v nejvyssim bode 1,5m z kari site s okem 15x15cm, cca v metru sit, z vrchu parozabrana(radoby foliak), v zemi do 2/3 zakopanejch 5(mozna vic) 65L kalfasu, hlina hnuj+uni hlina+perlit.. plachtovani poctivou, tezkou, bilo-cernou silazni plachout co deda dotahnul kdyz jeste delal v JZD. :D samo ze bilou barvu bych mel zvenci.. ted vysvetlim ten "hranatej oblouk", do zeme bych na fest natlouk 6 roxoru po dvou metrech aby koukali metr ze zeme, na ne pridelal kari sit a od toho metru bych je pres roxory ohnul aby byli ve stredu v tech 150cm..

ted to dulezity! jelikoz nemam stabilni pracovni dobu a kolikrat kazdej tejden chodim do prace jinak(nekdy vychazim v 5:00, nekdy v 6:00, nekdy v lete kolikrat i ve 4:00) tak bych nemohl na 100% dodrzovat plachtovani 12/12.. myslim tim, jestli by nevadilo tu a tam pozdni nebo brzke odplachtovani a zas zaplachtovani(jeden tyden od 5:00-17:00, dalsi dva tydny od 6:00-18:00, pak zas od 5:00-17:00). vzdy bych se ale snazil dodrzovat 12hodin svetla, to je si myslim dulezitejsi nez 12h tmy.

ted nejspis to NEJDULEZITEJSI, kdyz budu plachtovat(delat "tmu") v tech 5-7vecer nebude pod plachtou, ikdyz bude bilou stranou ven, velky vedro??! lidi to resili vetrakem/odtahem coz je pro me ne nerealne ale spis nemyslitelny.. riskovat navlhnuti kabelu kdyz mame doma jeste starej jistic, vsude hlinik a celkove starou elektrinu(starej kamenej barak, nejnovejsi el. se tu delala podle me tak v 70. letech.).. nestojim o pruser, jeste kdyz planuju 400w lampu kterou budu mit v pokoji kde spim..

dekuju za vsechny ohlasy a pripominky! vim ze v zatmivani je nejdulezitejsi poradna plachta, tak na ty bych (kdyz ta co je doma bude naprt)nesetril. mejte se a preju dobrej start do novyho tejdne!:)))

nikolajmorozov

Active member
cus growers, na pristi rok planuju castecnej(mozna full) light dep projekt, tak pokud tu je nekdo kdo ma s touhle technikou zkusenost prosim o radu nebo vyvraceni domenek.. :D

planuju půl kruh(nebo spis takovej "hranatej oblouk") 4x1,2m s vyskou v nejvyssim bode 1,5m z kari site s okem 15x15cm, cca v metru sit, v zemi do 2/3 zakopanejch 5(mozna vic) 65L kalfasu, hlina hnuj+uni hlina+perlit.. plachtovani poctivou, tezkou, bilo-cernou silazni plachout co deda dotahnul kdyz jeste delal v JZD. :D samo ze bilou barvu bych mel zvenci.. ted vysvetlim ten "hranatej oblouk", do zeme bych na fest natlouk 8 roxoru po metru aby koukali metr ze zeme, na ne pridelal kari sit a od toho metru bych je pres roxory ohnul aby byli ve stredu v tech 150cm..

ted to dulezity! jelikoz nemam stabilni pracovni dobu a kolikrat kazdej tejden chodim do prace jinak(nekdy vychazim v 5:00, nekdy v 6:00, nekdy v lete kolikrat i ve 4:00) tak bych nemohl na 100% dodrzovat plachtovani 12/12.. myslim tim, jestli by nevadilo tu a tam pozdni nebo brzke odplachtovani a zas zaplachtovani(jeden tyden od 5:00-17:00, dalsi dva tydny od 6:00-18:00, pak zas od 5:00-17:00). vzdy bych se ale snazil dodrzovat 12hodin svetla, to je si myslim dulezitejsi nez 12h tmy.

ted nejspis to NEJDULEZITEJSI, kdyz budu plachtovat(delat "tmu") v tech 5-7vecer nebude pod plachtou, ikdyz bude bilou stranou ven, velky vedro??! lidi to resili vetrakem/odtahem coz je pro me ne nerealne ale spis nemyslitelny.. riskovat navlhnuti kabelu kdyz mame doma jeste starej jistic, vsude hlinik a celkove starou elektrinu(starej kamenej barak, nejnovejsi el. se tu delala podle me tak v 70. letech.).. nestojim o pruser, jeste kdyz planuju 400w lampu kterou budu mit v pokoji kde spim..

dekuju za vsechny ohlasy a pripominky! vim ze v zatmivani je nejdulezitejsi poradna plachta, tak na ty bych (kdyz ta co je doma bude naprt)nesetril. mejte se a preju dobrej start do novyho tejdne!:)))
:smoke out:

Dslzf

Active member
Ahoj, mel bych otazku ohledne Ca / Mg v kokosu. Cetl sem hodne clanku kde pisou ze kokos na sebe vaze oba prvky a je "nutne" ho v pocatku kola prikrmit obojim a postupne snizovat davku aby se zamezilo deficitu pozdeji. Chci se zeptat zejmena tech kdo pouzivaji kokos s kohoutkem jak to resi :) a co se osvecilo Vam predem diky!

Mightyka

Well-known member
Veteran
Mám otázku na nějakýho LED odborníka.

Koupil jsme matkám nový LEDky, tada přesněji jsem si je postavil ze Samsung LM301B LED 4000K a Samsung LM301B LED 5000K stripů. Mám dohromady 4x 50 cm stripy na hliníkovejch chladičích. Max výkon 160W.

Matkárna má 90 x 90 cm, světlo jede na 100W a je 70 cm nad rostlinama. No a čerstvý listy jsou spálený (už zase). Jsem si 100% jistej, že to dělá to světlo, mám ho tam cca 10 dní, předtim 250W MH a vše v pohodě. Malý prcci, který jspu 120 cm od světla, tak vypadaj v pořádku.

Koukal jsem všude možně a spousty lidí má ty ledky těsně nad kytkama a vše OK, nechápu to!

spachal

Well-known member
Veteran
Mám otázku na nějakýho LED odborníka.

Koupil jsme matkám nový LEDky, tada přesněji jsem si je postavil ze Samsung LM301B LED 4000K a Samsung LM301B LED 5000K stripů. Mám dohromady 4x 50 cm stripy na hliníkovejch chladičích. Max výkon 160W.

Matkárna má 90 x 90 cm, světlo jede na 100W a je 70 cm nad rostlinama. No a čerstvý listy jsou spálený (už zase). Jsem si 100% jistej, že to dělá to světlo, mám ho tam cca 10 dní, předtim 250W MH a vše v pohodě. Malý prcci, který jspu 120 cm od světla, tak vypadaj v pořádku.

Koukal jsem všude možně a spousty lidí má ty ledky těsně nad kytkama a vše OK, nechápu to!

Clovece, Ty se mi snad zdas, jak je sakra mozny, ze tohle se deje jen a pouze u Tebe? :D Nepocitas nejak ten prikon blbe a nešajní to opravdu nějak příliš moc? Hoď sem nějakou specifikaci těch stripu a zdroje, jak to mas zapojene ..

Pokud mas driver regulovatelny, tak to shod na polovinu, cca tech 50W a uvidis, jak to pod tim roste. Ja myslim, ze na pohodu, nemelo by se to nijak moc tahnout ..
Vice takhle po netu asi nikdo moc neporadi, jedine, ze bys mel nejaky strain, ktery je extra haklivy na neco, co ty LEDky emituji, ale ani o tom jsem nikde nic necetl (jen uvazuji nad kazdou blbosti, co me napada).

Na g.cz ted nekdo dokumentoval pest pod jednim QB, docela se mu darilo, ten by mel mit take 100-150W na podobne plose, mrkni se schvalne na to.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Tady je foto. Před tejdnem to byla zdravá vitální matka. Ty nejsvětlejší místa jsou na 100% popálený. Sazeničky, který byly nějakejch 150 cm od LEDky vypadaj good.

picture.php

Hele tuhle otázku, jak je možný, že se to děje jen mě, si kladu dost často :D
Ledky se jmenujou: LT-3760 50cm Alustreifen mit 98x Samsung LM301B LEDs 5000k, mám je 4x (koupeno na LED-TECH.de) a předřadník Mean Well HLG-150H-20B.

Mělo by to bejt zapojený dobře, mám na tom měřič spotřeby a vše odpovídá, max cca 160W. Takhle to spálilo matko z vejšky 70 cm při 100W. To mi příjde jako dost velká vzdálenost na tenhle výkon...

Regulovatelnej driver mám, ale 50W na plochu skoro 1m2 mi příjde dost málo :D.
Hlavně jsem přešel na tenhle typ ledek, abych si mohl udělat v matkárně druhý patro, tudíž jsme potřeboval, aby to světlo mohlo bejt blízko k vrcholum a ne metr...

Dslzf

Active member
podle me to dela tech 5000k. Uz tenkrat Frynk rikal ze ma nakoukany ze 5000K led vyzaduje u stejny kytky vyssi EC nez treba 3000K a to vyrazne. Hodne si s tim hral a testoval to. Podle me to je nedokrmeny.

spachal

Well-known member
Veteran
Hele, tohle me zajima, tak jsem si procetl nejakych par vlaken a zkoukl videa. Vetsinou se 'light burn' projevuje trochu jinak, tohle MUSI byt kombinace vice veci dohromady ..

Co me napada:
- intenzivni ofuk, v nejakem videu jsem videl zduvodneni, proc by tohle mohlo pomoci (a chlazenim to nebylo, ale znelo to vcelku logicky)
- pritlacil bych hlavne na CalMag. Dle meho, tohle je uz lehky deficit, dusik mozna take, ale je pravda, ze zkus alespon jedne holce dat poradne nazrat, klidne to dusikem prepal, alespon budes mit nejaky referencni vysledek. Ale primarne bych zacal tim vapnikem, horcikem a mozna i draslikem
- driver HLG-150H vice jak 160W opravdu neda, takze to beru zpet, tim to byt nemuze :)
- dival jsem se na ty stripy, levne nejsou, ale asi budou kvalitni :]. Driver mas s napetovou regulaci, misto proudove, ale v podstate to nicemu nevadi, pokud regulace funguje. Predpokladam, ze mas ctyri stripy pripojene paralelne na driver (kdyz ma vystup 20V a stripy jsou take prikonove v rozmezi 18.5-20.5V). Neni to uplne idealni zapojeni, ja osobne bych volil spise zdroj s proudovou regulaci a zapojil je seriove, ale proc ne :] ..
- teplota svetla 5000K nicemu nevadi, pro matkarnu je to dle meho ideal

Pokud mas moznost tedy udelat experiment s vice prckama, zacal bych u dvou pritlacenim na bezne hnojky, u treba dalsich dvou bych pridal CalMag a u dalsich bych treba trochu snizil pH, zda neni problem ve vstrebavani zivin. No a uvidis, zda neco z toho zafunguje (jsem si temer jisty, ze neco najisto) a mas cestu k vyreseni problemu. Neb stripy muzou byt opravdu i mene jak 20cm nad holkama :].

Dslzf

Active member
Este k te teplotě 5000k - me poznatky od lidi okolo. Kyti vic zerou vecsrovnani s 3000k a kimercni matkari na ne nadavali ze maji kyti kratke internody a malo se tahnou abych to za sebe uzavrel. Taky sem zvedav a drzim palce :) za sebe 3000k nebo 3500k ideal na vse.

Last edited:

Mightyka

Well-known member
Veteran
Díky moc!
Situace je taková, že jsme to stáhl na 50W a cca 60 cm nad vršky a během dvou dnů podstatná změna, nový listí vypadá snad dobře. No klidně tam budu mít 50W, ale stačilo by bejvalo poloviční světlo :D

Já byl totiž zvyklej na CFL, což mi fungovala skvěle. Údržba byla extra easy. V jednom z pěti případů jsem zalil fish mixem a jinak deštovka, nic víc a matky byly naprosto spokojený. Jedinej problém byl, když jsem vzal klony a dal je pod LED, tak se to hned spálilo, musel jsem začínat na 60W a postupně zvyšovat. To byl důvod proč jsme pořídil LED, aby vše probíhalo pod stejnym typem světla.

Cal Magu jsem tam dal dvakrát takovou dávku, tak třeba to pomůže. Nicméně Cal Mag používám ležérně tak poslední dva roky. Těch 20 let před tim mě to ani nenapadlo a většina pěstů byla bez problému...

Co se týče ofuku, tak ten jsem dal uplně pryč a to z důvodu prevence přenosu Hop latent viroid. Mám tam PGSC a H.A. OG z Vídně ( u kterejch je podezření na tuhle svinskost) a mám strach, aby se jejich listy netřely o stabilní matky. I když ta prst neni velká, tak se to tak přenést dá, z mikroskopický ranky na jednom listu do mikroskopický ranky na listu druhym.

Zapojoval mi to kámoš, tohle neni moje parketa :D . Jinak ty stripy mám 1m 4000K a 1m 5000K, byl jsme línej to vypisovat. Haha s nedostatkem táhnutí s převahou OG genů problém nemám :D

spachal

Well-known member
Veteran
Je to vazne zvlastni, ze i takovehle 'wattaz' to prepaluje. Ale na druhou stranu, pokud to bude stacit a vyhovovat, tim lepe, ne? :]
On to take muze byt sok ze zmeny, to se uvidi hlavne u novych prcku, preci jen pokud to bylo prepnuti z usporek, zmena to je a vcelku znatelna.

Ja jsem zvedavy hlavne na zmenu pridanim CalMag, mas nejakou testovaci grupu, nebo jsi zmeny aplikoval na vsechny?

A koukam, ze ta Viden je vazne asi v riti, resili jsme to na podzim s Elaniusem, Clonelab to asi vazne slusne posr.. :/

Vesnican

Well-known member
Zdarec, ovlivňují cannabinoidy účinky antibiotik? Léčím boreliózu, slunovrat za dveřmi a rád bych na oslavu zapnul vaporizer.. Jen bych si nechtěl zbytečně přiložit.

Vesnican

Well-known member
Taky sem. po tom pátral a jedina kontraindikace je s leky na snizovani tlaku.

Díky, nenašel jsem toho právě moc, ale nějaké vážné varování proti souběžnému užívání nikde neřeší. Nemíním to nijak hrotit, pár šluků pro slunovratové rozjímání. A pak zase až po vysazení.

Zatímco všude kvanta článků, že cannabinoidy vykazují slibné atb účinky. To bude gól, až to jednou bude jediná zachrana před rezistentními super bakteriemi a lidi budou ladovat "mařenu" jak diví.