What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

sensi23

Active member
Veteran
Ahoj! Než som sa späť vrátil k BioBizz, mal som veľmi dobré výsledky v hlinených substrátoch s HESI.
Zdar myslím, že je úplně jedno jestli je to hesi,atami nebo metrop..s minerálním hnojivem musíš mít prostě dobré výsledky pri dodržení alespoň základních postupů..:tiphat:
Akorát prostě ty minerály jsou pak znát na chuti.. Já bych to teda svejm holkám už nedal ..Oni hnusně chutnající super mega tvrdé temně zelené palice jsou výhrou jen pro někoho. Osobně mám raději plnou chuť.
Pochopím to u hydroponie.samozavlažovacích systémů..tam se ta organika prostě nedá..ale ruční zalévání hlíny chemkou je prostě barbařina a výsadou reklamou zblblých začátečníků. Ještě to tam lejou hlava nehlava. Protože přece pořádné palice pičo neasi,pak ty jointy střílej když to zapálíš

spachal

Well-known member
Veteran
V podstatě souhlas, ale na něčem se prostě začínat musí a je fajn, když to není kristalon :))
Tohle je věc, ke které se musí člověk propracovat, jisté zkušenosti jsou asi nepřenositelné.. V každém případě můj dotaz je už vyřešený, Atami koupeno, jsem sám zvědavý, jak mu to pojede nebo ne. Těch věcí na začátku, které se můžou .. pokazit je dost, první kolo většinou nedopadne zcela nejlépe :]

sensi23

Active member
Veteran
V podstatě souhlas, ale na něčem se prostě začínat musí a je fajn, když to není kristalon :))
Tohle je věc, ke které se musí člověk propracovat, jisté zkušenosti jsou asi nepřenositelné.. V každém případě můj dotaz je už vyřešený, Atami koupeno, jsem sám zvědavý, jak mu to pojede nebo ne. Těch věcí na začátku, které se můžou .. pokazit je dost, první kolo většinou nedopadne zcela nejlépe :]

První kolo vzdycky dopadne zázračně dobře..pak se to začne srát :biggrin:
Ať se typkovi daří

Ono

Member
Chlapi, ja som sa vždy po rôznych experimentoch vrátil naspäť k organike. Pred krátkym časom som si znova vyskúšal kokos s použitím hnojív Canna Coco. Je to výborná kombinácia, ale skrátka pri každom jednom zalievaní som nemal ten správny pocit, ktorý mám pri použití organických hnojív. Kokos je výborný substrát a v podstate sa dá použiť v kombinácii aj s organickými hnojivami, len to chce vycibriť zálievku (nemyslím drip, ale ručné zalievanie). Minerálne hnojivá nezatracujem, ale podobne ako píše kolega sensi23, snažím sa o dosiahnutie čo najlepšej chuti.

Inak to "príslovie" o prvom kole môžem len potvrdiť. :D

spachal

Well-known member
Veteran
Tak to já nevim, já první kolo zbodal opravdu důkladně (s Biobizz), mám to tady ještě někde zdokumentované. Ale je fakt, že stačil "blbej" kokos a nepomohl by mi asi ani Panbožko ;))

Rumburak

Active member
Zdarec borci,chcu se optat je tady ještě někdo jiný kdo odjel ten Face off C dub,já to dojel a teda za mě strašné seno,smrad a chut žádná,všechny kytky kolem šupa ale todle fakt bída,od začatku to prostě nevonělo a nenašel jsem na tom opravdu nic proč to amíci drží tolik let,no dám mu ještě šanci ale asi poletí do koše.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Zdarec borci,chcu se optat je tady ještě někdo jiný kdo odjel ten Face off C dub,já to dojel a teda za mě strašné seno,smrad a chut žádná,všechny kytky kolem šupa ale todle fakt bída,od začatku to prostě nevonělo a nenašel jsem na tom opravdu nic proč to amíci drží tolik let,no dám mu ještě šanci ale asi poletí do koše.
Čau. A jseš si jistej, že je to opravdu ono? Já to jel a bylo to dobrý, dávám přednost jinejm OG, ale jen kvůli stavbě kytky. Face Off mi moc nevyhovuje tim jak se větví. Nicméně kouř super, klasickej nasranej OG.
Jsou tu dvě možnosti 1. máš nějakej fake, za 2. máš duds klon, což by odpovídalo smrad a chut žádná...

Máš ho ode mě? Pokud jo, tak je možnej duds jelikož sem chvíli měl ty sračky z Vídně, který byly infikovaný. Tohle je strašná kurva, hned to vyhod.
CloneLab bych nejraději podpálil, tolik svinstva (duds, svilušky, padlí) za takový prachy. Pokud je to ode mě, tak se fakt omlouvám, bohužel mi trvalo než jsem to zjistil a všech tě klonů se zbavil. Každopádně sterilizuj nástroje, když jdeš z matky na matku!

Rakosnicek

Member
Veteran

já mam ten face off klon teď necelej měsíc na květu a vypadá dobře a začíná vonět pěkně po og, i když zatim žádná extra síla, na pohled zdravá kytka

ale 3 řízky z něj po 14 denním zakořeňování vypadaj podezřele, podle všechno jsem si nedávno ted duds shit zatáhl domu taky a teď paranoidně pozoruju všechno a pořád a nejspíš to bude chtít nějaký bolestivý radikální řešení

Mightyka

Well-known member
Veteran
já mam ten face off klon teď necelej měsíc na květu a vypadá dobře a začíná vonět pěkně po og, i když zatim žádná extra síla, na pohled zdravá kytka

ale 3 řízky z něj po 14 denním zakořeňování vypadaj podezřele, podle všechno jsem si nedávno ted duds shit zatáhl domu taky a teď paranoidně pozoruju všechno a pořád a nejspíš to bude chtít nějaký bolestivý radikální řešení

Finančně bolestivý v podobě zřízení TC laboratoře :D

Co sepíšeš jak se chovat v matkárně, aby se snížila prst přenostu tohodle svinstva? Já to klidně udělám, ale ty jsi na to povolanější.

Rumburak

Active member
Dík za odpověd kluci,mightyka hele určitě je to ten klon co mám od tebe,byl popsaný jako face off,no mam tedka do dalšího kola asi 10 rostlin tak ještě uvidím zda mu dám vůbec šanci,matku každopádně seknu a poletí do koše,doufám,že se mě to nepřenese na další kytky,bo mám v matkárně asi 25 kytek na selekci a asi 7 genů o které bych fakt nerad přišel,ono to prostě rostlo moc pěkně,kytka zdravá ale tod vše.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Jako je možný, že se to mohlo přenést... Za to se fakt omlouvám. Jinak se jedná nejspíš o Hop Latent Viroid. Já si to přinesl z Vídně na Hells Angeles OG. Na prd bylo, že jsem ho měl venku a tam vypadal naprosto čistě, vůně v květu, pryskyřice, pohoda. Bohužel jakmile se to dostalo dovnitř, tak se začaly ukazovat příznaky... Takže mi to trvalo než jsem si srovnal co to je a odstranil to.

Přenáší se to na 90% skrz cytoplazmu (kdyžtak rákos opraví). Máš nějaký fota? Vypadá vitálně? Má pryskyřici?
Rozhodně doporučuju zbav se toho všeho!

Jinak existuje pár zásad jak zmírnit riziko přenosu:
1. Matky by se neměly vzájemně dotýkat - může se to přenést nejspíš i třenim listů.
2. Na každou matku jeden nástroj, nebo pokaždé desinfikovat!!!
3. Nepoužívat aero/hydro řízkovnice ani nedávat čerstvě seklý větve od různejch matek do jedný sklenice s vodou.
4. Ideálně mít karantenní matkárnu.

Rakosnicek

Member
Veteran
ten hop latent viroid, duds, je latentní patogen - kytky ve skvělejch podmínkách vypadaj dobře a nemáš podezření, při stresu se to ale projeví a z kytky se stane duds (takovej stres může bejt i jen odříznutí a zakořenění klonu) - jsou tam morfologický změny, zvláštně leský listy, jinej tvar čepelí, jiný větvení, horší zakořeňování klonů, hodně výrazný preflowers a někdy nakvítání, v květu pak ztráta vůně a chuti (buď úplně nebo jen částečně), míň trichomů a podobně

navíc je to nejsíš nereverzibilní, když je kytka duds tak jí můžeš vyléčit jen v in vitro kultruře nebo vyhodit

pokud to máš jen na tom face off tak to celý vyhoď a doufej, že jinde to neni, je lepší mít nejcennejší matky ve víc exemplářích a důsledně a přísně negativně selektovat - vyhodit to co je podezřelý

šíří se to prokazatelně přes poranění (pro přenos virů stačí údajě porannění o velikosti zlomenýho trichomu), nejčastěji při řízkování

ideální je používat líh na nástroje a vysokou teplotu, třeba flambovací hořák se mi osvědčil, případně mít na každou matku jiný nůžky

no a pokud se to i tak šíří tak nezbejvá než začít radikálně vyhazovat

Rumburak

Active member
No jak řežu vše desinfikuji a většinou koupím i nové nože,něco jsem si už o těch virech načetl dříve bo tady je dost rozšířený tabacco virus,matky jsem zrušil komplet a říznul jen pár klonů z kterých vyberu ty nej adepty a ty si zachovám,snad to bude čisté hele,fotit nemám momentálně čím,takže bohužel.
Hele jako květy nejsou úplně nejhorší,pryskyřice tak střed žadná pecka ale pro mě to postrádá to nejdůležitější a to je vůně a chut,takže se může jen modlit aby to neodneslo i to další v matkárně,každopádně díky moc za rady,jinak už zase začnu být kurevsky opatrný na to co si pustím do baráku a to dávám nové prcky vždy tak na dva tři týdny jinam at poznám zda to na sobě nemá nějaký binec,no v barce se každy ohaní elite clonama z Usa ale bohužel z clonelabu,takže borci vůbec netuší co mají doma za parády.

Flores

Active member
Chalani, plízs otázka za môjho kámoša. Nikdy indoor nejel a ma v plánu si doma spraviť menšiu skrinku s 100W QB v akcii od Frudyho - vie, že to nie je zrovna ideálne spektrum ale tak za tie prachy to proste chce skúsiť. Já som v ledkách blbec - na akú plochu by ste to použili? 60x60 ? Viac ?

Dík :)

F. :wave:

burmese

Active member
60x60 akurát
pri 120 stupnoch rozptyle svetla 30cm nad rastlinami//90=45cm a 60=60cm//
nech začne ale 10 alebo 20cm dalej, na vegetácii je to jedno, a ked sa dostane k tejto hranici nech začne posúvat lampu

spachal

Well-known member
Veteran
Hele, na m^2 je cca 300W _kvalitnich_ LEDek naprosto dostatecnych, takze pokud bude mit box necely 0.4m^2 je tech 100W perfektnich. Hranu bych videl u cca 70x70cm. Na druhou stranu se da do tohohle panelu pustit i 150W, sice bude o fous vice topit a efektivita bude nizsi, ale s takovou wattazi bych si mozna troufnul i na 80x80. Ja jel na metru se svetlem 240W (a tipuji tak s polovicni ucinnosti v porovnani s QB, ty ledky byly vcelku odpad) a take to jelo a jak! :]

4000K neni zadna tragedie, sice by teplejsi svetlo bylo lepsi, ale zadny provar to neni, holky pod timhle svetlem pojedu zcela na pohodu.

Flores

Active member
Díky moc! Mne sa momentálne doma váľa to moje aero, tak ho tam dám ať si ho nejako prerobí a som moc zvedavý ako to bude vyzerať. :)

Ešte raz dík!

F. :wave:

spachal

Well-known member
Veteran
Není zač, ale já nevím, zda je dobrý nápad dávat indoor začátečníkovi na první kolo kombinaci aero+LED. Něco podobného jsem řešil zrovna teď a jsem rád, že to dopadlo na kombinaci hlína a 400W HPS. Ty začátky jsou občas .. složité :]

Flores

Active member
:) Neboj, ja mu s tým jednak taky pomôžem a taky tak - a o tom sa stále len hádam a hádam - nie je nič jednodušie ako aero. :D To ja vám práve závidim to umenie pestovania v hline, to je pre mňa úplne haluz. :)

benjichaouat1

Active member
Veteran
prosba

prosba

Zdravim pratele vsech rostlin, mel bych prosbu. Matee nekdo v matkarne zdravou matku GG4 a muzete mi do 10 dubna zajistit 4 zdrave rezance?
Za ochotu daruji rotacni stinitko TopSpin XXL a nepouzitej pach. filtre(kolem 1200m3/h)....oboji nevyuziji a rad predam tomu, kdo to vyuzije, prodavat se mi to nechce.

Latest posts

Latest posts