What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Rakosnicek

Member
Veteran
teda tady se zas strhává bouře :D

Diesel pomalu rostne...pomalu je name of the game. Ale nevyzera na virus, mosaic ani duds. Dostal postrek vermitec preventivne proti broad mites, coz si myslim ze je vic pravdepodobne nez virus v tomto pripade... Klony ktore som dostal, boli hrozne drevnate a prepalene dusikom, to je IMO duvod proc tak zle koreni, rovnake klony som dostal aj z trinity a gsc forum. ale zakorenene. Nechapem co tam s tymi matkami robia ale typ z toho shopu mi doporucoval heat treatment, tzn vic nez 50 C v boxe, na nejaky cas a ma to znicit mites a padli. Je to mozne, teoreticky, ale co to urobi s rastlinami a jak sa proti tomu zacnu branit? Treba zdrevnatenim stonkov ktore potom nevyparuju tolik vody?

Mal som z clonelabu dalsie 2 klony ECSD V3 ruzne phena, obidve klasicky bida. Ale po mesici sa konecne spravne zazelenali a rozjeli, hodil som ich na zahradu na cas a teraz valia, 100% zdrave rastliny.

Jeden z dvoch klonov Trinity to nedal aj ked mal korene, druha rastlina revitalizovana na zahrade slnkom je 100% v kondici a kvete, bez znamky virusu.

Ovsem GSC forum z clonelabu, to je ina pohadka. Za tych 17 rokov co pestujem som nikdy nezazil nic podobneho
Rast na 1/5 vykonu ostatnych klonov a nasledne zrychlila tak na polovicu po cca 3 tyzdnoch, ovsem stonky nedokazu supportovat rast takze sa prehyba na vsetky strany jak chobotnica, prave som ju siel vyhodit takze este posledna foto pre vas

o broad mites jsem toho nastudoval ranec když se mi to začalo kurvit a došel jsem k několika představám a to, že lidi to běžně za virus zaměňujou a taky, že háček bude nejspíš v tom, že tyhle specifický roztoči můžou právě nějakej virus přenášet
já si i koupil mikroskop a pár večeru jsem ty nejpodezřelejší kytky zkoumal a nikdy jsem nenašel ani jednoho roztoče, rozhodně to nevypadalo jako třeba videa na youtube a fotky tady...ale bylo to už po chemickym ošetření
každopádně doporučená termoterapie je právě na broad mites, takže jestli to tam maj a vědomě to šířej tak by měli jít do prdele...přístup tady máš klony ale asi jsou nemocný musíš si udělat termoterapii a ošetřit je je fakt absurdní

jsem teda dost zvědavej jak ti dopadnou ty věci revitalizovaný venku, to udělá dost, ta kytka tomu problému může prostě urůst, někdy :D a nebo se to znovu projeví při sebemenším stresu

a ta gsc kripl? uplně stejný jako ten fejk nemocnej larry, pořád v tom cejtim stejnej problém

Kedysi som cital, ze sa osvedcilo davat nemocnym rastlinam aspirin Zni to jak totalna bro science ale boli na to nejake studie. Pokial si dobre pamatam, pulka aspirinu na 1 galon, asi to skusim na ten chcipak diesel

jo na tohle jsem narazil taky :D ale problém to neřeší, jen maskuje, což je dost zrádný... přímo na samotný roztoče to vliv mít nebude, takže pokud to vážně funguje tak nejspíš musí docházet buď k inhibici toxinu co se při sátí dostává do tý kytky (ten totiž primárně způsobuje většinu abnormalit na těch kytkách) a nebo přenesenýho viru

tak pokud máš Elanie možnosti jako Sam tak to jo.. ale tyhle nemoci a viry, jsou známé, ale co ty neznámé, t nové? nebo znáš uplně vše?? proč třeba fake diesel dhk nedává tak jako v roce 2011, proč je to teď taková bída v provnání s před 8 lety? podle vás je super zdravý, 100% LOL.. ale nedává tak jako dřív.. to vím zas já 100%- tak co mu je?

maha a neni to prostě minimálně z části tim, že už máš něco nahuleno a i kdyby ne tak jsi fyzicky jinde než před lety? tim nechci zpochybnit, že nemůže ten klon degradovat, to samo může, ale těch proměnnejch bude víc

rostlinnejch virů jsou stovky a hodně jich ještě neznáme, navíc velká část je polyfágní a napadá široký spektrum hostitelů, no a pak tu jsou třeba fytoplazmy a další podobný mikroorganismy, navíc část rostlinnejch virů se přenáší i při generativním rozmnožování, takže je nějaky virem s velkou pravděpodobností nakažená podstatní část genetik... a podstatná část těch virů je latentní, případně se projevuje jen velice nenápadně, takže ani nemusí docházet k negativní selekci a vyloučení napadenejch rostlin ze šlechtění

nevím jestli to není jen špatně napsáno, ale pokud to, že sem měl puklice používáš jako argument, nepřijde mi to dost dospělé.. nikdy sem se totiž nepasoval do role profi matkaře jako ty a tvůj kuš bratr a netajil sem ti, že mám matky venku.. já zkušenosti s clone shopama nemám a nikdy sem o nich nemluvil/neporovnával.. pokud někdo tvrdí, že nějaký pure kush je pořád stejný už dvacet let.. a nekouřil ho třeba v roce 2003, tak nemá srovnání a nemůže to tvrdit, nebo ne? já mám klony z roku 1986, ale nedovolil bych si nikdy tvrdit, že květy co to dává sou pořád stejné, nebyl sem tam. a pochybuju o tom, protože identita v čase je abstrakní a antropomorfní představa, mající s rovinou virů a pathogenů pramálo společného. a daleko víc než mluvit o identitě či konstantě(klon je stejný) nebo progresu(že se ten klon časem zlepšil), je podle mne reálné mluvit o regresu.. a to čistě proto, že cannabis je jednoroční rostlina.. a obecně držet klon je tak problematické.

proč šla kvalita sensi seeds dolů je obecně známo, díky změně zákonů po roce 1999, které neumožňují pěstovat dostatečný počet rostlin na správnou selekci. takže výraz "slušná selekce" od tvého kušbratra znamená asi něco jiného než slušná selekce.. ovšem držení klonů na to není žádná odpověd pouze protahování genetické agonie, a to protahování pomalu končí dnes.. držení takových klonů je možná dobré pro breeding program, ale zase musí být možnosti a ne trápit rostliny po boxech a sklepech

cestování je pro klon velmi stresující a během toho hrozí velké napadení pathogeny, protože překladiště a letiště jsou jich plné, zima to může omezit, ale mnohé jsou velmi odolné.

klid já to nemyslel zle jen jako poznámku, že nějaký dokonalý to tu nemáme nikdo, navíc teda nevim o tom, že by jsme se s mightykou považovali za profi matkaře, s tim jak to u nás vypadá asi těžko :D on hlavně klon má taky jistou míru variability, z domimantní části danou vlivem prostředí, ale může docházet i k různejm mutacím a epigenetickejm změnám... pak klony ze stejný matky například u mě a u kamaráda vypadaj trošku jinak, z toho je jasný, že stejnej klon před 20 lety asi taky vypadal trošku jinak, i když ty základní charakteristiky se víceméně držej

posílání klonů je samozřejmě stres, a přes moře tuplem, ale ty klony se vzduchotěsně balej a zrovna kontaminace patogenama nebo škůdcela z venku je skoro nemožná, problém je spíš právě potenciální stresová reakce vedoucí ke genetickejm změnám

Last edited:

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
sem rád, že se můžem bavit jako dospělí. no tak samozřejmě i moje osoba a taky to, že sem starší má vliv, jenomže nejde jen o effekt, ale i o průběhvegetace a květu, je to slabší ted a o moc. tohle sem dosáhnul jenom jednou a to v r. 2011. nikdy potom už to nemělo takový pálky, chuť je možná podobná, ale ta vitalita šla dolů a to se tvrdí, že když to dáš přes léto do země a záléváš čajema, tak se to revitalizuje, ani prd.

2011, chunky jako kush
picture.php

ted někdy, slabota. nedržím to...

picture.php

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
z rostliny, která byla upe easy na grow, je ted chabá a přecitlivělá dáma po přechodu. a nemyslím, že můžeš ty pathogeny 100% vyloučit i přes nějaké super stealth packing. no ty otky nejsou možná tak vypovídající, lepší by byly celé rosltiny, kde bys viděl i masivnost větví atd.. prostě se stejným vegem už nedosáhnu té stejné velikosti a vitality jako předtím. nemluvím o indooru ani o kvetináčích, přímo v zemi by to mělo valit. ale bohužel již ne.

elanius

Well-known member
Veteran
tak pokud máš Elanie možnosti jako Sam tak to jo.. ale tyhle nemoci a viry, jsou známé, ale co ty neznámé, t nové? nebo znáš uplně vše?? proč třeba fake diesel dhk nedává tak jako v roce 2011, proč je to teď taková bída v provnání s před 8 lety? podle vás je super zdravý, 100% LOL.. ale nedává tak jako dřív.. to vím zas já 100%- tak co mu je?

Presne tak som to myslel, mam moznosti jak S.Skunkman a znam vsechny viry sveta :D
Mimochodem opisoval sem ECSD V3 phena z Clonelabu, ne fake DHK co tu koluje

elanius

Well-known member
Veteran
o broad mites jsem toho nastudoval ranec když se mi to začalo kurvit a došel jsem k několika představám a to, že lidi to běžně za virus zaměňujou a taky, že háček bude nejspíš v tom, že tyhle specifický roztoči můžou právě nějakej virus přenášet
já si i koupil mikroskop a pár večeru jsem ty nejpodezřelejší kytky zkoumal a nikdy jsem nenašel ani jednoho roztoče, rozhodně to nevypadalo jako třeba videa na youtube a fotky tady...ale bylo to už po chemickym ošetření
každopádně doporučená termoterapie je právě na broad mites, takže jestli to tam maj a vědomě to šířej tak by měli jít do prdele...přístup tady máš klony ale asi jsou nemocný musíš si udělat termoterapii a ošetřit je je fakt absurdní

jsem teda dost zvědavej jak ti dopadnou ty věci revitalizovaný venku, to udělá dost, ta kytka tomu problému může prostě urůst, někdy :D a nebo se to znovu projeví při sebemenším stresu

a ta gsc kripl? uplně stejný jako ten fejk nemocnej larry, pořád v tom cejtim stejnej problém

jo na tohle jsem narazil taky :D ale problém to neřeší, jen maskuje,

Myslel sem to spis ve vseobecnosti, ze casto ty rastliny z USA trpia na broad mites a toxiny ktore vylucuju sposobuju ze ma rastlina deformovane listy, podobne jak symptomy niektorych virov. Kazdopadne jak pises, ultimatny test je mikroskop, takze nevylucuju ze to moze byt aj virus. Pokud mas proste spatny pocit a su tam podobne symptomy, tak sa rozhodne nebudem divit ked to cele hodis do hlubokej rokle. Ja tomu dam este sancu a ked sa ten rast nezlepsi tak poleti tez.
:tiphat:

elanius

Well-known member
Veteran
z rostliny, která byla upe easy na grow, je ted chabá a přecitlivělá dáma po přechodu. a nemyslím, že můžeš ty pathogeny 100% vyloučit i přes nějaké super stealth packing. no ty otky nejsou možná tak vypovídající, lepší by byly celé rosltiny, kde bys viděl i masivnost větví atd.. prostě se stejným vegem už nedosáhnu té stejné velikosti a vitality jako předtím. nemluvím o indooru ani o kvetináčích, přímo v zemi by to mělo valit. ale bohužel již ne.

Co sem ju odjedl tento rok, zadny rozdil nepozoruju ani v raste ani v dymu. Netvrdim ze tam zadny rozdil neni, ale pre mna neni vubec badatelny.
picture.php
picture.php

Clones of clones of clones for 20+ years is no problem as long as the plants are well maintained and virus free.
-SamS

Virus free by mohol byt problem zda sa :D

Mightyka

Well-known member
Veteran
cestování je pro klon velmi stresující a během toho hrozí velké napadení pathogeny, protože překladiště a letiště jsou jich plné, zima to může omezit, ale mnohé jsou velmi odolné.

Haze bratře ty si srandista! Překladiště a letiště jsou plné patogenů? :D To snad ne ne? Zahrada je plná patogenů, ale přepravní pás na letišti? O tom, že je to stres neni pochyb. Rostlina co se ti potom dostane do rukou je ve stresu a samozřejmě náchylnější na nemoci, ale k tomu už jsme se vyjádřili.

Co jsem psal o PK, tak o jeho vitalitě obecně, ne o kvalitě kouře před 10 lety a ted. I když můj PK je od člověka co ho celou dobu drží na živu a stále o něm mluví jako o jednom z top mezi všim ostatnim.

Co se týče TPK, tak je hezký, že sis přečetl, že je k ničemu co se týká semen. Moje zkušenost s křížencem od Docta je taková, že to produkuje nejlepší OG co jsem kdy pěstoval...

Nicméně to co mám já je SoCal PK, takže jinej klon. I tak pro mě jediná tráva, která má odlišný high a to jsem si dost jistej, že převést do potomstva bude sakra oříšek.

DHK mně valí v zemi jako málo co, tak bůh ví kde je problém. In je to jiná písnička, tam mám problém udržet ho v top kondici, ne vždy se to povede.

Btw. neni uplně podstatný vědět jaký jsou všechny viry, podstatný je vědět, že existujou metody, který se (zatim) všech virů dokážou prokazatelně zbavit, viz. jak psal rákos ověříš si to analýzou RNA.

spachal

Well-known member
Veteran
Zajimave posledni tri stranky prispevku, diky za ne! :]

Ja o necem takovem v podstate nemel ani tuseni .. zil jsem v dojmu, ze je proste nutne hlidat brebery ve vzduchu, na listech a v substratu, osefovat ziviny, pH a EC a hlidat svetlo a teplotu. Tohle je pro me zase zcela novy svet a ne zrovna positivni .. ale asi je dobre o tom vedet.

Mozna by si to zaslouzilo i samostatne vlakno ..

Dslzf

Active member
Ahoj nevali se nekomu doma nejaky zbytek nebo i vetsi kus ORCA folie - odkoupim :) idelane Praha a okoli kdyztam PM dekuji

spachal

Well-known member
Veteran
Panove, tak pekne se to ohledne viru a prenosu pri rizkovani rozjelo a az na ty osobni vycitky to bylo skvele! Mohli byste to vy, co do tehle problematiky vidite, to jeste nejak rozvest? Zkusenosti, jak se to projevuje, zda se to nejak da resit, na co si dat majzla .. Poslete vice informaci, prosim! :]

Mightyka

Well-known member
Veteran
Tvle nežer to 😀.. Nekdy se stav a ja te vemu do lesa..ja uz nesbiram tak aspon predam misto..to nej 😀😀
Ted sem tam u vás zase našel nesmysly. Nesbíral jsem asi 6 let a letos mi to nedalo, narval jsem igelitku od rohlíků co jsem měl v kapse a šel rychle pryč, abych neměl nutkání rvát to i do kapes :D

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
ještě bych se vrátil k té změně povahy klonu, i když se dodržuje já nevím co a má doma člověk osobní mini laboratoř a mega matkárnu. nedávno sem četl studii, ale za boha nemůžu najít ten odkaz, kde prováděli examinaci molekulární mutace u řízků. myslím, že to byly jabloně a ještě tři nějaké rostliny, které se řízkují.. a ta studie potvrdila tuto možnost. o virech tam nebylo nic. jde pouze o to, že u řizků z mateční rosltiny může dojít k této mutaci na molekulární úrovni a rosltina se tudíž částečně změní v porovnání s kvalitami mateční rosltiny. v té studii to vítali jako možnost něčeho nového :D a o prevenci, asi není možné na molekulární urovni nějak regulovat tuto mutaci?, tam nebylo nic. tato mutace nemá nic společnéh se stresem nebo nemocí.

Nadrzajda

Member
Nejde nekdo na Cannafets? Ackoli je to pouť pro tojáky, porád to mame s kamosem jako den kde spolu stravime hezky chvile (je to tradice jeho uteku od rodiny), pokud by tam nekdo chtel jit v patek hned na start, nez deti nabehnou po skonceni skolnich povinnosti, muzem pokecat nejakou debatu na urovni. :)

Latest posts

Latest posts