What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

G

green johny

zdarec, jak mám pojistit čerpadlo aby se vyplo když dojde voda náhodou? nebo něco nějak jinak ale víte o co mi jde

G

green johny

Čaute
Naočkoval jsem pár sklenic strain albíni a+ . je to celý bílý prorostlý ale asi tři týdny se nic neděje - nevidím růst pinů nebo čehokoliv podobného klobouckum . Dvakrát přes noc v lednici a asi sundám alobal na provětrání . Napadlo mě dat to na déšť ale tj asi blbost

Tak mě napadá jestli ty albína jsou vůbec vidět pokud je to bílý taky :D

Díky za každej nápad

K

Kundalf

Čaute
Naočkoval jsem pár sklenic strain albíni a+ . je to celý bílý prorostlý ale asi tři týdny se nic neděje - nevidím růst pinů nebo čehokoliv podobného klobouckum . Dvakrát přes noc v lednici a asi sundám alobal na provětrání . Napadlo mě dat to na déšť ale tj asi blbost

Tak mě napadá jestli ty albína jsou vůbec vidět pokud je to bílý taky :D

Díky za každej nápad

Cau, nedavno jsem mel take poprve tu cest, mam za sebou dve rundy s golden teachers. Na na piny ve sklenici jsem necekal, nevim jestli je to uplne dobre, jak to bylo cele prorostle nechal jsem tomu jeste par dnu a vyndal kolac do pruhledny bedny z ikei s cca 4-5 cm perlitu na dne, do nej jsem nalil deci vody. Ani jsem nemel ve viku diry ale pravda vetral jsem jim denne rano i vecer, cca za tyden vykoukly:)

G

green johny

Jo už se tam něco málo tvoří
Jedu podle prilozeneho návodu píšou že až měsíc, ale většinou do dvou týdnů ...
picture.php

K

Kundalf

Jo už se tam něco málo tvoří
Jedu podle prilozeneho návodu píšou že až měsíc, ale většinou do dvou týdnů ...
View Image

Ja bych do toho sel, takhle dlouho jsem ani necekal, rikal sem si ze se ty male mrsky poskodi jak to budu vyklapet a o te tve si to tedka rikam taky. Muzu se zeptat odkud jsi objednaval? Jinak strucny a pro me fungujici navod vyjede na googlu kdyz zadas "pestovani pf tek" a hnedka prvni okdaz primo na pdf.

G

green johny

Jo tam je psáno vyloženě počkejte až se začnou tvořit piny a kouzelnehouby tečka cezet odpověděly taky že uz to mám vyndat. Už to prorůstá i vrchní vrstvou takže jo no uvidíme kdyžtak počkám na podzim

K

Kundalf

Jo tam je psáno vyloženě počkejte až se začnou tvořit piny a kouzelnehouby tečka cezet odpověděly taky že uz to mám vyndat. Už to prorůstá i vrchní vrstvou takže jo no uvidíme kdyžtak počkám na podzim

Juuu kouzelne houby funguji jo, zdalo se mi ze tam prave nemaj nic skladem, tak jsem si rikal ze uz asi nepremavaj.

Jinak ja muzu pochvalit zkusenost se Zamnesia. Zkusil jsem jeden jejich growkit naprosta parada, bylo to mycelium o hodne zivejsi nez kolace co jsem udelal ja doma ze spore printu. Rychlost dodani super, do tydne jsem to mel doma, do dalsiho tydne prvni kosu.

Trosku me lakaji ty jejich kaktusy:D nezkousel tu od nich uz nekdo treba Peruvian Torch nebo San Pedro ci jine? Facha to:D?

G

green johny

Zamnesia netuším ale určí zkusim
Trochu tomu začínám přicházet na kloub / šlachu / sval ... Je prostě moc teplo a bez sklepa to nejde. Po dlouhý době stačí pět klobouku, ale druhej den to samý je jak nic

Last edited:

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Dostal jsem od ženy vermikompostér...věnuje se zde nekdo vermikompostovanì? Potřeboval bych násadu žížal( ideálně kalifornských) k založení chovu.Díky

Dogons

Active member
čus mám chov kalifornských žížal dva roky je krmím a furt čekám na pořádnou hromadu kompostu moc se o ně nestarám zatím nic moc doporučil bych objednat přes

-GD-

Active member
Dogone,

v zimě je máš "někde" doma nebo ty naše zimy normálně snáší?
Díky!

Pak bych se rád ještě zeptal místních členů,
Jak to máte ses tříháním listů v období květu?
Já osobně neosekávám nic, jen mě zaujalo téma na g.cz
Video je tady.
Radikální zásah, který asi očividně nevadí v 0:22
Díky za vyjádření :D

Last edited:

simor

Member
Veteran
Zkus to na polovině kytek a uvidíš sám jak to dopadne.
Buď ty ten první co se s ostatními podělí o zkušenost

Dogons

Active member
mám je celoročně ve sklepě.
venku bys musel mít nejméně kubik kompostu aby přežili nebo zateplený kompostér něco co nepromrzne.
listy jsou věčný téma já trhám jenom nemocný

Nadrzajda

Member
Zdravim panstvo,
po navratu z cizin mam maminy v zubozenem stavu a nemuzu si riznout akuratni pocet a nechci ztracet cas, nemel by tu nekdo prebyti decek? Rad dojedu a muzem probrat nad kourem nesmrtelnost brouka. Kdyztak PM

Vysocinagrower

Well-known member
Veteran
Jak nejlíp posbírat pyl na out samci?

Je u dědy a tam jezdím cca 1x týdně už to vypadá, ze se budou brzdy otvírat koule.

Napadlo mě uříznout nějaké větve a ty hodit do vázy s vodou,pod vázu dám papír a až se rozvinou pyl dopadne na papír :biggrin: Budu to takhle mit pod kontrolou.
Diky za reakce.

spachal

Well-known member
Veteran
Dle mych zkusenosti jsi odhalil na prvni dobrou nejlepsi metodu, na kterou jsem prisel ja :)
Doporucuji jeste necim nahore zakryt (ramecek s potravinarskou folii nebo neco podobneho), aby ma pyl nenapadal prach. Pak napadany pyl sesbirat a zbytky vetvicek jeste vyklepat pres nejaky nerez mesh (sitko).
Kluka orezat nejlepe pred otviranim kulek, on ve vode dozraje v pohode ..