Ahoj,
zkusil bych vyklepat čerstvej pyl, sebrat a dát do vzduchotěsný nádoby spolu se silica gelem, nebo rejží. Pyl nesmí přijít do styku s vysokou vlhkostí. Zkusil bych ro rozdělit na dvě nodoby, jednu do lednice a druhou do mrazáku. Pak kouknout co fungovalo líp. Nicméně stejnak vydrží nanejvejš pár měsíců. I když, až za váma pojedu, tak bych kousíček ocenil a převezl ho rákosovi na prc Vanuatu .
Mám ji cistou , selekce seeds víc do zamalu, dva měsíce a žádný preflowers , rozhodně z klonu. Z revegly matky (např u Haze to může být lepší po revegu) . Proste čím starší tím lepší u sativ... Silné premyšlím že půjde brzo na zatemňovací metodu s led dosvicenim když bude pod mrakemJe lepší Zamaldelicu kvést ze semene (týden, dva růstu) nebo z klonů? Mám teda křížence, nejsou fem. a uchovavat matku nechci.
Mám ji cistou , selekce seeds víc do zamalu, dva měsíce a žádný preflowers , rozhodně z klonu. Z revegly matky (např u Haze to může být lepší po revegu) . Proste čím starší tím lepší u sativ... Silné premyšlím že půjde brzo na zatemňovací metodu s led dosvicenim když bude pod mrakem
Nemáš náhodou křížence s amnesii? Tu jsem původně chtěl taky ale "breeder" to spletl a tak jedu od ace co jsem měl
Chtěl bych se zeptat pěstitelů zeleniny. Každoročně mám "problém" s rajčaty. Ty mrchy mi rostou tak do 3-4m vejšky. A letos bude ještě hůř jak jsem sadil brzo.
Blbý je, že mám jen pár tyčí týhle velikosti a zbylý rostliny mi visí dolu. Zatim mě napadlo, že bych je k tý tyči uvazoval formou "nekonečnýho S", ale nevim jestli se to pak nebude lámat atd. Nemáte někdo nějakej trik jak nesklízet rajčata ze štaflí?
Chtěl bych se zeptat pěstitelů zeleniny. Každoročně mám "problém" s rajčaty. Ty mrchy mi rostou tak do 3-4m vejšky. A letos bude ještě hůř jak jsem sadil brzo.
Blbý je, že mám jen pár tyčí týhle velikosti a zbylý rostliny mi visí dolu. Zatim mě napadlo, že bych je k tý tyči uvazoval formou "nekonečnýho S", ale nevim jestli se to pak nebude lámat atd. Nemáte někdo nějakej trik jak nesklízet rajčata ze štaflí?
Díky za rady. Bohužel už od mala žiju v domění, že ty boční větve (paždí) odlamuju a nechávám jen centrál. Asi i proto to roste jak šílený. Dávám je dost na husto, takže letos už tenhle styl s bočníma větvema nedám. Mrchy už ted je mám po kozy a to ve vegetačnim období vůbec nehnojim. Jen na podzim zreju a brzo na jaře zareju granulovaný hovna a kompost.
Co se týče toho ředění kompostu, tak bych se nebál dát klidně 30 - 40%. Ganja ráda papá a zatim jsem nikdy neviděl spálenou kytku jen z namíchaný půdy.
K výběru semen, na out bych rozhodně volil něco co v sobě nemá OG. Tohle nedozraje.
Na in si radši sežen řez Gorilly (mě nebavila, tak jsem ji pustil) a pokud budeš chtít OG, tak do budoucna rád dám semena, ale ty bou hotový až během zimy. Kdybych chtěl Chemdawg kross, tak asi beru od Greenpoint seeds ChemD x I95. Je to sice vykradený od Top Dawg seeds, ale repoty sou dost zajmavý.
Mám z loňska light mix (hnojen bio), myslel jsem že bych ho oživil příměsí domácího kompostu (je krásně vyzralý) a dal do něj dědovi par automatů na masticku. Nevím jak bude čas mu to tam chodit hnojit, tak ať to má bohatší půdu.
V jakém poměru bych tam měl ten kompost primichat? Říkal jsem si tak max do 20%.
Díky za reakci na seeds, já boční větve na rajčatech taky vycvakavam, ohýbám pak právě ten centrál. Sadim do řad vedle sebe pod stříšku která je situovaná na jih a celou tu řadu rajčat nahnu o 45 stupňů na východ. Sníží se tím růst a docílí se více květů. Tuto techniku jsem převzal z výsadeb stromků ve stěnách v hustém sponu. Tím že central stromku ohnu o 45 ° od svislé plochy docílím většího nakvetu a menšího růstu.
Pokusím se vložit obrázek pro představu. Oproti obrázku používám jen jeden výhon a ne 2.
tak asi beru od Greenpoint seeds ChemD x I95. Je to sice vykradený od Top Dawg seeds, ale repoty sou dost zajmavý.