What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

sensi23

Active member
Veteran
Jak správně uchovat samčí pyl? Štípnout top a šup s ním do mrazáku,nebo nejdřív usušit a pak do mrazáku?Intuice říká, že fresh bude lepší,ale třebas se mýlím.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Ahoj,
zkusil bych vyklepat čerstvej pyl, sebrat a dát do vzduchotěsný nádoby spolu se silica gelem, nebo rejží. Pyl nesmí přijít do styku s vysokou vlhkostí. Zkusil bych ro rozdělit na dvě nodoby, jednu do lednice a druhou do mrazáku. Pak kouknout co fungovalo líp. Nicméně stejnak vydrží nanejvejš pár měsíců. I když, až za váma pojedu, tak bych kousíček ocenil a převezl ho rákosovi na prc Vanuatu :D.

sensi23

Active member
Veteran
Ahoj,
zkusil bych vyklepat čerstvej pyl, sebrat a dát do vzduchotěsný nádoby spolu se silica gelem, nebo rejží. Pyl nesmí přijít do styku s vysokou vlhkostí. Zkusil bych ro rozdělit na dvě nodoby, jednu do lednice a druhou do mrazáku. Pak kouknout co fungovalo líp. Nicméně stejnak vydrží nanejvejš pár měsíců. I když, až za váma pojedu, tak bych kousíček ocenil a převezl ho rákosovi na prc Vanuatu :D.

Cus.dikezz za radu dam to tedy do dozy se silica gelem..budes ho u me mit schovanej :tiphat:

K

Kundalf

Ahoj prosim o radu, vyskytly se mi molice na hazech v 80tym dnu kvetu(puvodni cil 120), takze strikat asi nechci, koupil sem drave vosicky ktere je likviduji ale dodany mi byly jako larvy takze tyden nez budou ready, efektivne to pry poradne likviduje az druha generace a poradne vysledky az po 3 tydnech, v navodu stoji ze neresi kalamitni stav coz za 2-3 tydny uz urcite bude. Nejake rady tipy triky? Jsem z toho velmi smutny asi nastane predcasna kosa jestli se to priliz rozjede...

G

green johny

Je lepší Zamaldelicu kvést ze semene (týden, dva růstu) nebo z klonů? Mám teda křížence, nejsou fem. a uchovavat matku nechci.
Mám ji cistou , selekce seeds víc do zamalu, dva měsíce a žádný preflowers , rozhodně z klonu. Z revegly matky (např u Haze to může být lepší po revegu) . Proste čím starší tím lepší u sativ... Silné premyšlím že půjde brzo na zatemňovací metodu s led dosvicenim když bude pod mrakem :)

Nemáš náhodou křížence s amnesii? :) Tu jsem původně chtěl taky ale "breeder" to spletl a tak jedu od ace co jsem měl

newhousegreen

-.-
Veteran
Mám ji cistou , selekce seeds víc do zamalu, dva měsíce a žádný preflowers , rozhodně z klonu. Z revegly matky (např u Haze to může být lepší po revegu) . Proste čím starší tím lepší u sativ... Silné premyšlím že půjde brzo na zatemňovací metodu s led dosvicenim když bude pod mrakem :)

Nemáš náhodou křížence s amnesii? :) Tu jsem původně chtěl taky ale "breeder" to spletl a tak jedu od ace co jsem měl

Nemám. Mám to s Afghanem (Barbara bud) a Guatemala x KushHaze (Tikal).

pMiii

Active member
Vyrelaxovaní bráchové a brašnice,
hledám nějakej rychlej cross, esbe, TASxHeri atp. co maže a umí se domazat v září..

Kdo může nasekat bylinu budu neskonale rozzářen

Zduřte blaze B

Mightyka

Well-known member
Veteran
Chtěl bych se zeptat pěstitelů zeleniny. Každoročně mám "problém" s rajčaty. Ty mrchy mi rostou tak do 3-4m vejšky. A letos bude ještě hůř jak jsem sadil brzo.
Blbý je, že mám jen pár tyčí týhle velikosti a zbylý rostliny mi visí dolu. Zatim mě napadlo, že bych je k tý tyči uvazoval formou "nekonečnýho S", ale nevim jestli se to pak nebude lámat atd. Nemáte někdo nějakej trik jak nesklízet rajčata ze štaflí?

Vesnican

Well-known member
Chtěl bych se zeptat pěstitelů zeleniny. Každoročně mám "problém" s rajčaty. Ty mrchy mi rostou tak do 3-4m vejšky. A letos bude ještě hůř jak jsem sadil brzo.
Blbý je, že mám jen pár tyčí týhle velikosti a zbylý rostliny mi visí dolu. Zatim mě napadlo, že bych je k tý tyči uvazoval formou "nekonečnýho S", ale nevim jestli se to pak nebude lámat atd. Nemáte někdo nějakej trik jak nesklízet rajčata ze štaflí?

Nic sofistikovaného. Jakmile dosáhnou mojí výšky, zastrihnu vršky a kde je potřeba dám podpůrný tyče na boční vetve. Každopádně 4+m, to to hnojis jako Homer Simpson když pestoval Tomák ne? :biggrin:

Vesnican

Well-known member
Kompost

Kompost

Mám z loňska light mix (hnojen bio), myslel jsem že bych ho oživil příměsí domácího kompostu (je krásně vyzralý) a dal do něj dědovi par automatů na masticku. Nevím jak bude čas mu to tam chodit hnojit, tak ať to má bohatší půdu.

V jakém poměru bych tam měl ten kompost primichat? Říkal jsem si tak max do 20%.

Kalimi

Member

Ahoj, pokud máš ty rajčata tak orosene jako jiné příspěvky, tak to bude pecka:) Tak jak psal vesničan, rajčeti zastipni vrchol, případně stonky můžeš vyvazovat vodorovně (podobně jako vinice), nebo pod úhlem 45% a tím by jsi měl dostatečně spomalit růstový potenciál. Dá se použít i stará kari síť ke které se rajčata dobře upevňují.

Kalimi

Member
Chtěl bych nakoupit nějaké semínka, rád bych využil Vase zkušenosti při jejich výběru.

Něco na out.

Archive seed Shark bite gws x face off

In nejlépe něco hodně oroseneho pokud možno nějaký cross chemdawg nebo Og.

Real gorilla seed gg#4
Rare dankness. Starkiller Skywalker OG x rd2
Rare dankness. Dark Ghost train grape ape x gth

Prosím o radu jestli je tento výběr ok, nebo bych měl jít do něčeho jiného.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Díky za rady. Bohužel už od mala žiju v domění, že ty boční větve (paždí) odlamuju a nechávám jen centrál. Asi i proto to roste jak šílený. Dávám je dost na husto, takže letos už tenhle styl s bočníma větvema nedám. Mrchy už ted je mám po kozy a to ve vegetačnim období vůbec nehnojim. Jen na podzim zreju a brzo na jaře zareju granulovaný hovna a kompost.

Co se týče toho ředění kompostu, tak bych se nebál dát klidně 30 - 40%. Ganja ráda papá a zatim jsem nikdy neviděl spálenou kytku jen z namíchaný půdy.

K výběru semen, na out bych rozhodně volil něco co v sobě nemá OG. Tohle nedozraje.
Na in si radši sežen řez Gorilly (mě nebavila, tak jsem ji pustil) a pokud budeš chtít OG, tak do budoucna rád dám semena, ale ty bou hotový až během zimy. Kdybych chtěl Chemdawg kross, tak asi beru od Greenpoint seeds ChemD x I95. Je to sice vykradený od Top Dawg seeds, ale repoty sou dost zajmavý.

Kalimi

Member
Díky za rady. Bohužel už od mala žiju v domění, že ty boční větve (paždí) odlamuju a nechávám jen centrál. Asi i proto to roste jak šílený. Dávám je dost na husto, takže letos už tenhle styl s bočníma větvema nedám. Mrchy už ted je mám po kozy a to ve vegetačnim období vůbec nehnojim. Jen na podzim zreju a brzo na jaře zareju granulovaný hovna a kompost.

Co se týče toho ředění kompostu, tak bych se nebál dát klidně 30 - 40%. Ganja ráda papá a zatim jsem nikdy neviděl spálenou kytku jen z namíchaný půdy.

K výběru semen, na out bych rozhodně volil něco co v sobě nemá OG. Tohle nedozraje.
Na in si radši sežen řez Gorilly (mě nebavila, tak jsem ji pustil) a pokud budeš chtít OG, tak do budoucna rád dám semena, ale ty bou hotový až během zimy. Kdybych chtěl Chemdawg kross, tak asi beru od Greenpoint seeds ChemD x I95. Je to sice vykradený od Top Dawg seeds, ale repoty sou dost zajmavý.

Díky za reakci na seeds, já boční větve na rajčatech taky vycvakavam, ohýbám pak právě ten centrál. Sadim do řad vedle sebe pod stříšku která je situovaná na jih a celou tu řadu rajčat nahnu o 45 stupňů na východ. Sníží se tím růst a docílí se více květů. Tuto techniku jsem převzal z výsadeb stromků ve stěnách v hustém sponu. Tím že central stromku ohnu o 45 ° od svislé plochy docílím většího nakvetu a menšího růstu.

Pokusím se vložit obrázek pro představu. Oproti obrázku používám jen jeden výhon a ne 2.

Attachments

• 14-44-46-22-1.jpg
    14-44-46-22-1.jpg
    9.9 KB · Views: 23
G

green johny

Mám z loňska light mix (hnojen bio), myslel jsem že bych ho oživil příměsí domácího kompostu (je krásně vyzralý) a dal do něj dědovi par automatů na masticku. Nevím jak bude čas mu to tam chodit hnojit, tak ať to má bohatší půdu.

V jakém poměru bych tam měl ten kompost primichat? Říkal jsem si tak max do 20%.

Jo kompost podle potřeby a sily 10-20 procent , 40 už mi přijde dost že to ovlivní chuť ale rostou i na čistým kompostu takže jsem zase vpodstate nic neřekl :D

Vesnican

Well-known member
Díky za reakci na seeds, já boční větve na rajčatech taky vycvakavam, ohýbám pak právě ten centrál. Sadim do řad vedle sebe pod stříšku která je situovaná na jih a celou tu řadu rajčat nahnu o 45 stupňů na východ. Sníží se tím růst a docílí se více květů. Tuto techniku jsem převzal z výsadeb stromků ve stěnách v hustém sponu. Tím že central stromku ohnu o 45 ° od svislé plochy docílím většího nakvetu a menšího růstu.

Pokusím se vložit obrázek pro představu. Oproti obrázku používám jen jeden výhon a ne 2.

@Kalimi nahodil by jsi pak i prosím foto te konstrukce až to budeš mít pěkně rozrostlé, to zní hodně promakaně.

@Mightika ten rozvoj bočních větví (dle mých pozorování) vyhovuje nejvíce drobnějším odrůdam, různé cherry, žluté hruštičky, atd, my doma velké odrůdy moc nevyhledavame, ale ani ty nereagovali na ten "záštip" nijak negativně.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Vesnican: Já právě mám asi 6 odrůd, polovina z toho je cherry nebo koktejlky a ty jsou právě ty nejzběsilejší, klasický rajčata maj ted jen tak okolo metru, ale zloběj mě právě ty chutovky :).

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
tak asi beru od Greenpoint seeds ChemD x I95. Je to sice vykradený od Top Dawg seeds, ale repoty sou dost zajmavý.

tak když je to vykradený od TD tak to je jasný, že to bude dobrý :D HEHEHEHE ale myslím, že to je cross od někoho jiného. greenpoint mají stardawg x I95 bo tak :D