What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Mightyka

Well-known member
Veteran
Vyhod to a kup nový. Já ty svoje mám už víc jak 10 let (některý jsou ještě od povodnovýho bahna) a jedou s mi na 100% do ted (bauhaus nebo tak něco). Mám je i na terárcích, ne jen na skříni. Nicméně kdybych měl víc watů, tak beru to co tu doporučujou kluci.
Ručně bych se posral, to zní uplně příšerně!

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Co jineho mi zbyva. Treba jeste zareaguje spachal a poradi nejakou tu vychytavku s tim stykacem nebo cim.. V elektrice se zrovna dvakrat nevyznam.... Ale i tak dik za rady kamaradi.:wave:

A. Jones

Active member
Ja pouzivam digitalne spinacky za 200kc a stykac z bauhausu za asi 400. Zatial nebol ziadny problem. Stalo sa mi vsak pri rovnakych spinackach ktore som mal na zalivku ze sa zresetovali.

-GD-

Active member
No já spíš poptávám od Bodhi odrůdy které jsou klasicky beznadějně vyprodané třeba jako mothers milk nebo ancient OG,Goji OG nějaký ten lotus nebo leoprt....

Tatra MG

New member
hladam cross PT x everything... davno som splasil seeds od clena na G... purpurea ticinensis x white widow dale PT x white rhino a Pt x white russian.. neskutocne hybridy to boli..obrovsky vynos.. rychle odolne voci plesni a co sa potencie tyka brutal... nepoznate niekoho kto ma nieco take ?? vdaka za odpoved..

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
No já spíš poptávám od Bodhi odrůdy které jsou klasicky beznadějně vyprodané třeba jako mothers milk nebo ancient OG,Goji OG nějaký ten lotus nebo leoprt....

Na attitude maji mothers milk in stock... Takze to zas tak beznadejny nebude kamarade. Bodhi ma zajimave vecicky, ale ja bych dal prednost archive nebo dynasty seeds, vidim v nich vetsi potencial. Na druhou stranu vetsina z tech hybridu co si napsal je fakt zajimava... At uz goji og, ancient og nebo mothers milk.

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
hladam cross PT x everything... davno som splasil seeds od clena na G... purpurea ticinensis x white widow dale PT x white rhino a Pt x white russian.. neskutocne hybridy to boli..obrovsky vynos.. rychle odolne voci plesni a co sa potencie tyka brutal... nepoznate niekoho kto ma nieco take ?? vdaka za odpoved..
Koukni na growbazar.cz tam to zrco bude nekdo nabizet

spachal

Well-known member
Veteran
Chalani, ja nejsem zadnej profesionalni elektrikar, jen me to bavi, ale radeji na me nespolehejte :)) ..

Ale k otazce (ty LEDky jsem uz posial v PM), stykac je v podstate jednoducha vec, kdyz to popisu tak, ze se profikum z toho asi zjezi chlupy, na jedne strane se do stykace pusti nejake 'ovladaci napeti', na druhe strane to spina nejakou vetsi zatez (vetsinou jen fazi). K cemu to je? V podstate k tomu, ze kdyz se levnymi hodinami ovlada neco, co treba hlavne pri nabehu papa opravdu hodne elektriky, tak to ty casovace casem poskodi, na to nejsou stavene (hlavne problem indukcni zateze). Takze tenhle bazmek (v principu vykonove rele) jednoduse zajisti to, ze casovac pusti do stykace proud (podle casove periody, kterou ma nastavenou), stykac na to zareaguje a na druhe strane sepne treba zrave osvetleni. Lidove receno, stykac nedela nic jineho nez to, ze kdyz na jedne strane do nej prijde šťáva, sepne tu druhou stranu a naopak.
Takze pak ty hodiny (casovac) s podstate nespinaji temer zadnou zatez, jen civku ve stykaci (vlastni stykac nezere temer vubec nic) a vydrzi :]

Stykacu je hafo druhu a provedeni, nektere se spinaji stridavym proudem (nas pripad), nekterym staci treba relativne nizky stejnosmerny (to je vyhoda treba pri automatizaci), muzou byt tvarem vhodne do DIN listy a tak ..
Potrebujeme jen jednofazovy (neni nutny silovy) DIN stykac, vetsine lidi postaci 20A verze. Cena je 200-400Kc, podle vyrobce a prodejce. Hledejte treba na heurece KMC-20-20.

V praxi se do stykace zapoji faze 'ze zasuvky ve zdi' a na svorky A1 a A2 se privede ovladani z casovace (faze a nulak, zemneni neni zapotrebi, na poradi take nezalezi), takze proud potrebny k nabehu a provozu svetel nejde pres casovac, ale jen pres stykac (resp. nulak a zem se propojuji primo do predradniku, faze se spina prave tim stykacem).
Takze stykac prakticky spojuje a otvira jen 'fazi', ne nulak, jak tomu je u vetsiny casovacu, pozor na to. Nulak a zem se ke svetlum propoji naprimo. Ale je dobry napad to vse poradne uzemnit :].
Pokud si na to netroufnes, radeji zajdi do jakehokoliv obchodu s elektrokutilstvim a nech si to postavit jako hotove reseni. Slozite to vazne neni, ale vis jak ..

Mam pocit, ze asi z groweru jsem si kdysi ulozil obrazek, podle nej to snad uz zvladne zapojit kazdej. Jen upozornuji, ze na obrazku je jen faze a nulak, je vcelku dobry napad zapojit i zem :]. Plus je to lehce zmatene nakreslene, ty fazove hnede kabely se ve prostredku obrazku nespojuji, melo to byt trochu lepe nakreslene.

picture.php

Spinat se da hodne vecma, ruzna rele se prave pouzivaji i pro automatizaci, problem je v tom, ze tyhle relatka nejsou take stavena na vyssi odbery. Sice jsou znacena treba 10A, ale dlouhodobe bych tomu moc neveril. Vyhodou je to, ze se daji spinat i relativne malymi proudy, takze treba pres arduino nebo raspberry se daji ovladat vcelku v pohode. ALE! Pokud je vyrobce nejakeho toho automatickeho systemu trochu pricetny, nejenze tahle rele oddeli od pocitace pres optoclen (coz je velmi rozumny napad, neb ty GPIO draty jsou v podstate propojene primo na CPU) - to je vetsinou uz hotove od vyrobce relatek - ale take rele ovlada nejdrive prave nejaky ten stykac a ten uz spina treba svetla. Coz uz take ne kazdy dela ..

Jinak, kdyz uz jsem se takhle rozepsal ;], vyrobit si neco jako podruzny rozvadec pro box neni zase az tak slozite a drahe. Pokud bych uvazoval o nejakem, v podstate uz 'profi', reseni, je to vcelku jednoduche. Zkusim popsat moji predstavu ..

Zakladem je rozvodnice, plastova kysna s DIN listou. Do ni bych nacpal asi tohle:
- jeden 16A 1DIN jistic na vstup
- za nej 1DIN merak spotreby, at vidite, kolik ten box vlastne papa
- jedny digitalni spinacky, ktere budou ovladat casovani svetel
- jeden stykac pro svetla
- dve nebo vice zasuvek na DIN listu

Bude vam to merit proud, casovat svetla a jistit celkovou 'elektriku' tykajici se boxu. Staci v podstate dve zasuvky, jedna prave na svetla, napojena na stykac, ktery je ovladany digi casovacem. Ze druhe zasuvky pak vytahnout vse ostatni (ventilace ap.)

Kdyz to vezmu po cenove strance, budu brat treba ceny od Paloucka, tam jsou vcelku slusne:
- rozvadec 12xDIN - DB112S, cena 234Kc
- jednofaz beckovy 16A jistic - KMB6-B16/1, cena 47Kc
- Spínací hodiny digitální na DIN lištu 12940, cena 324Kc
- eketromer - EDIN 111L - cena 499Kc
- 20A stykac - Kanlux KMC-20-20 - cena 218Kc
- 2x zasuvka - KMFS-16A - cena 109Kc za kus
- tri svorkovnice - Můstek rozbočovací L 7 - cena 17Kc kus (faze, nulak, zem), pripadne WAGO svorky

Jak vidite, cenove to zase tak hrozne neni a mate klid. Jistic bych volil podle toho, jaky jistic (a kabel, pokud treba jen CYKY 1.5, pak zvolit jen 10A, jistic jisti vedeni, ne naopak!) mate pro napajeni boxu, predpokladam, ze vetsina lidi ma maximalne 16A. Takze bud stejny, nebo slabsi, nikdy ne silnejsi.
Tohle reseni neni urcene do boxu ale na zed k nemu, kvuli vlhkosti. Kdo by chtel usetrit, muze misto rozvadece treba pouzit rozvodovou desku, nebo to slepit z plastovych desek, vynechat elektromer, proste podle chuti kazdeho soudruha :]

Jo a obligatni poznamka, tohle je vse jen na vlastni nebezpeci, ja za nic nerucim! Pripadne to pak nechte zkontrolovat nejakeho znameho revizaka, pokud nemate (stejne jako ja) 'padesatku vyhlasku', do tohohle byste se nemeli oficialne vubec hrabat :p

Rumburak

Active member

Ahoj,hele nechci ti kazit naděje ale za mě teda BODHI žádná sláva,mám za sebou selekce tři strainu a tedka kvetu čtvrtý,konkrétně GOJI OG a za mě teda nic moc,Sky lotus z 11 semen jedina samice co stála za to,jinak vynosné seno nic víc,Spacemonkey z 8 semen jedno fakt peckozní pheno,Love triangel totální propadák,z 5 samic nic,nic,nic dobrého,ještě mám v ledničce 5 semen ale nevím zda se k tomu dostanu,protože semena co jsem dělal sam totálně předčila moje očekávaní a lezou z toho fakt pecky!Jinak když bys chtěl to Goji og budu mít F2,tak zruba za měsíc,jinak si tedy myslím,že ti jeho kříženci kde je tatka snow lotus nestojí za moc,tož at to roste.

Flores

Active member

Mrkni taky na strainy od Esbena, myslím že sa ti v našich slovenských podmienkach budú páčiť.

-GD-

Active member
Ahoj,hele nechci ti kazit naděje ale za mě teda BODHI žádná sláva,mám za sebou selekce tři strainu a tedka kvetu čtvrtý,konkrétně GOJI OG a za mě teda nic moc,Sky lotus z 11 semen jedina samice co stála za to,jinak vynosné seno nic víc,Spacemonkey z 8 semen jedno fakt peckozní pheno,Love triangel totální propadák,z 5 samic nic,nic,nic dobrého,ještě mám v ledničce 5 semen ale nevím zda se k tomu dostanu,protože semena co jsem dělal sam totálně předčila moje očekávaní a lezou z toho fakt pecky!Jinak když bys chtěl to Goji og budu mít F2,tak zruba za měsíc,jinak si tedy myslím,že ti jeho kříženci kde je tatka snow lotus nestojí za moc,tož at to roste.

Umíš potěšit, ti řeknu :D
díky za krátkou stručnou recenzi.......

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Zajimava recenze na bodhiho, osobne s nima zkusenost nemam, ale tohle nezni zrovna pozitivne. Kor kdyz to podkladas opakovanou negativni zkusenosti. To, ze v paklu chytnes jen jednu, dve samice je na prd, ale s tim bodhi nic moc nenadela, ale ze z toho leze seno sem si nemyslel.

Rumburak

Active member
Bohužel je to tak,jinak jsem nikde nepsal,že bych měl z paklu jen jednu nebo dvě samice,vždy toho bylo víc ale vždy byl jen max.jeden phenotyp který se dal použít,takže tak,je možné,že jsem chytl prostě špatnou várku,jinak kolega selektoval taky GOJI OG a opět žádná sláva,navíc to kvetu pod litrama a kytky se mají jak prasátka,není to moje první selekce a v matkárně mam vlastně furt něco nového,ve finále asi dopadl nejlepe samec Space Monkey,kterého sem prcl s cookies and cream a mickey kushem,z toho lezou krásné věci,prošlo mě toho rukama fakt moc,bohužel todle mě nějak nesedlo,kolega má ještě pakl BLue Tary ale nevím zda se do toho budem vůbec pouštět,takže tak.

Mightyka

Well-known member
Veteran
Cookies and Cream mám v lednici, jaký to bylo?

Bohužel je to tak,jinak jsem nikde nepsal,že bych měl z paklu jen jednu nebo dvě samice,vždy toho bylo víc ale vždy byl jen max.jeden phenotyp který se dal použít,takže tak,je možné,že jsem chytl prostě špatnou várku,jinak kolega selektoval taky GOJI OG a opět žádná sláva,navíc to kvetu pod litrama a kytky se mají jak prasátka,není to moje první selekce a v matkárně mam vlastně furt něco nového,ve finále asi dopadl nejlepe samec Space Monkey,kterého sem prcl s cookies and cream a mickey kushem,z toho lezou krásné věci,prošlo mě toho rukama fakt moc,bohužel todle mě nějak nesedlo,kolega má ještě pakl BLue Tary ale nevím zda se do toho budem vůbec pouštět,takže tak.

Rumburak

Active member
Tak k těm Cookies and Cream,dostalo se ke mě tuším 6 semen vše vylezlo,zůstatek tři samice,dvě velké tendence k hermatění,takže ihned z kole ven,zůstal mě jeden kus ,malá podsadítá indika co se po přepnutí vůbec nevytáhne,aromá takové to kyselé cookies,nic spešl,ovšem krásně kompaktní a hodně,hodně orosené květy,finish kolem 60 až 65 dnů,ze začatku takové nijaké,ovše po dvou měsících curingu opravdu chutné kyselo,smetanovo ovocné hulo a mete to taky solidně,matku jsem dal vykvést ale klon jsem ještě fiknul,takže to držím,každopádně supr věc na další křížení,pač to do všeho háže strašný kristal,jen opatrně na ty hermáče,ale to jistě sám víš,někde se to tady už řešilo.

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Tak k těm Cookies and Cream,dostalo se ke mě tuším 6 semen vše vylezlo,zůstatek tři samice,dvě velké tendence k hermatění,takže ihned z kole ven,zůstal mě jeden kus ,malá podsadítá indika co se po přepnutí vůbec nevytáhne,aromá takové to kyselé cookies,nic spešl,ovšem krásně kompaktní a hodně,hodně orosené květy,finish kolem 60 až 65 dnů,ze začatku takové nijaké,ovše po dvou měsících curingu opravdu chutné kyselo,smetanovo ovocné hulo a mete to taky solidně,matku jsem dal vykvést ale klon jsem ještě fiknul,takže to držím,každopádně supr věc na další křížení,pač to do všeho háže strašný kristal,jen opatrně na ty hermáče,ale to jistě sám víš,někde se to tady už řešilo.
Nahod nejakou fotku, docela by me zajimalo co z toho leze. A k te chuti jeste otazka,ta kyselost je dominantni chut nebo prim hraje cookies??

L1st3r

Member
Zdarec všem, vzhledem k tomu, ze je tu dost odborníků na seedbanky a strainy , rad bych požádal o radu. Na Californii od SS co jsem objednal se snesla kritika a eShop se nějak nemá k tomu, aby to poslal, tak jsem objednávku stornoval. Prosím tedy o tip na strain. Moje požadavky jsou: ideálně od zdejších prodejců, rychlejší květ, cena do 2litru, čím větší výnos tím lip, ale kvalita je přednější, s energickým high. Nebránil se ani vasim krizencum, ale bohužel nemám dost postu na Pm. Díky za případne tipy.

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Zdarec všem, vzhledem k tomu, ze je tu dost odborníků na seedbanky a strainy , rad bych požádal o radu. Na Californii od SS co jsem objednal se snesla kritika a eShop se nějak nemá k tomu, aby to poslal, tak jsem objednávku stornoval. Prosím tedy o tip na strain. Moje požadavky jsou: ideálně od zdejších prodejců, rychlejší květ, cena do 2litru, čím větší výnos tím lip, ale kvalita je přednější, s energickým high. Nebránil se ani vasim krizencum, ale bohužel nemám dost postu na Pm. Díky za případne tipy.
Koukni treba na DNA, karma genetics nebo cannabiogen. Rozhodne si tam vyberes a cenou se vejdes do limitu. Na druhou atrana bych prihodil nejakej sestak a koukl na rare dankness, crockett nebo cali connection a da se to sehnat v poho u nas. Vychazim z toho ze poptavas regulary, pokud bys chtel zabrousit do femek, tak nezapomenu na sensiho red diesel od barneys
Farm. Opravdu luxusni fresh stavnata pomerancova chut a pri vydechu na patre zustava chut kandovanejch pomerancu a sladkost manga.