What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

metracek

Well-known member
Veteran
Já fotim normálně zrcadlovkou a nejvyšší kvalitu a nahrávání uplně bez problémů... Divný!
CMH ted zkusim 150W na matky a uvidim. Jinak ted jeden z mejch amíků o tom básnil, že prej 30 let jede HPS a ted vše vyměnil za CMH 315W a prej pecka, nemůže si to vynachválit.

To je teda divny! Ja kdyz fotim zrcadlovkou, tak mi to udela taky tu bilou obrazovku pri nahravani. Ale kdyz zmensuju fotky ze zrcadlovky, tak je ta kvalita potom o tolik horsi nez original v pc, ze uz fotky ze zrcadlovky vubec tady nenahravam jak mi to dela zle :D

CMH 315W je lepsi nez obycejne hps, ale porad o dost horsi nez Gavita. Aspon podle tech nezavislych testu, ktere porad postuju :D https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4048233/table/pone-0099010-t003/

Mightyka

Well-known member
Veteran
To je teda divny! Ja kdyz fotim zrcadlovkou, tak mi to udela taky tu bilou obrazovku pri nahravani. Ale kdyz zmensuju fotky ze zrcadlovky, tak je ta kvalita potom o tolik horsi nez original v pc, ze uz fotky ze zrcadlovky vubec tady nenahravam jak mi to dela zle :D

CMH 315W je lepsi nez obycejne hps, ale porad o dost horsi nez Gavita. Aspon podle tech nezavislych testu, ktere porad postuju :D https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4048233/table/pone-0099010-t003/

Gavita je lepší jo? Jsme myslel, že ty CMH už ji dali. Zajmavé.
Jakou máš velikost těch fotek? Já se pohybuju +-6MB a uplně bez problémů.

Pemek

Active member
Tak jestli to zere podle tabulek 315w a gavita 1000w. Tak rozdil v par je 0.3. Ve prospech gavity ktera ma 1.70.
Ale pri tretinovym vykonu.
Rikejte si co chcete , ja vidim budoucnost v led :D.
Pripravuje se test 400w led proti 750w double ended hps.
Ledek je tady pomalu tak snad to bude presvedcivy, i kdyz se neda opirat o moje zkusenosti a delat nejaky zavery , tak aspon nadseni mi nechybi. :D

Rakosnicek

Member
Veteran
Tak jestli to zere podle tabulek 315w a gavita 1000w. Tak rozdil v par je 0.3. Ve prospech gavity ktera ma 1.70.
Ale pri tretinovym vykonu.
Rikejte si co chcete , ja vidim budoucnost v led :D.
Pripravuje se test 400w led proti 750w double ended hps.
Ledek je tady pomalu tak snad to bude presvedcivy, i kdyz se neda opirat o moje zkusenosti a delat nejaky zavery , tak aspon nadseni mi nechybi. :D

na ten test jsem dost zvědavej a ty fotíš takže paráda :D

spachal

Well-known member
Veteran
No ty cico, za jeden den se to tady pekne rozjelo :D .. Takze sice prd rozumim sedbankam, ale k tomu zbytku bych par veci mel.

Ohledne te rtutovky, CMH, jednu takovou od Philipse, z juvesej, dokonce stale mam. Sice jsem na ni ve vysledku zadne kolo neudelal, ale pokud by ji nekdo jako referenci chtel vyzkouset, nekomu 'mistnimu' ji rad zapujcim, pokud se pak o zkusenosti podeli. Ja uz asi zustavam u LEDek ..
Par informaci jsem pred lety hazel treba sem: https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=6306093&postcount=186
Jinak informaci je na ICM pomerne dost, resp. koho to zajima, necht si vezme dovolenou a procte tohle mensi vlakno: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=72215 :))

A k tem fotkam zde na ICM, pokud se neco nezmenilo, je zde proste rozmerovy i datovy limit na jednu fotku, v mem pripadku treba 1024 bodu delsi strana a 117kB. Takze jedine reseni je proste fotky upravit pred nahranim prave do pozadovaneho rozmeru, misto toho, aby to tady za vas udelal 'automat', ktery to tak akorat pokorvi, i co se ostrosti tyce. Pokud jste uz narvali takove prachy do 'zeleneho cajku', obetujte treba jeste 50 babek a kupte si Affinity Photo, je to (pro nase ucely) zcela plnohodnotna nahrada Photoshopu.
A fotky proste pred nahranim oriznete, zmensete na max 1020px a jpeg kompresi nastavte tak na 115kB max. Pred ulozenim to jeste doostrete treba pomoci pluginu Sharpener Pro (soucast NIK Collection od Google, zcela zdarma a vyborne pluginy) a uvidite, jak se nejen vam budou fotky hned vice libit :))

Anebo si predplatte tady nejaky cas Subscriber, pak je limit 1200px a 200kB, ale uprimne, za ty penize si radeji kupte ten editor :D
https://www.icmag.com/modules/Benefits/

G

green johny

v matkárně osvítí prostor skoro jako čtyřkilo uvidíš a je to malý jak prst:) na květ žádná sláva ale taky neurazí. nemůžu nalézt už fotky waldgeista které mě inspirovaly ke koupi , ten měl jen 100w modrou, bylo to v threadu zamaldelica na 45.straně ale už to promazal , tady jediná zmínka, nakonec používal "jen" tu 4200k
https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=6816096&postcount=444

Rakosnicek

Member
Veteran
v matkárně osvítí prostor skoro jako čtyřkilo uvidíš a je to malý jak prst:) na květ žádná sláva ale taky neurazí. nemůžu nalézt už fotky waldgeista které mě inspirovaly ke koupi , ten měl jen 100w modrou, bylo to v threadu zamaldelica na 45.straně ale už to promazal , tady jediná zmínka, nakonec používal "jen" tu 4200k
https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=6816096&postcount=444

no hele toho si vybavuju sledoval jsem jeho téma, měl tam super sativy a vim, že tady mě právě poprvé to světlo zaujalo, ale pak jsem na něj zas na dlouho zapomněl

Flores

Active member
Možno trochu mimo poslednej témy, ale posledné tri strany tohto threadu mi pripomínajú grower v roku 2003. S jediným rozdielom - vtedy tam takmer každý prd vedel. Dnes tu vie pár ľudí všetko (od techniky po genetiku). Ale to zanietenie a entuziazmus u vás, to je aj po tých pár rokoch rovnaké.

A za to dík ! (inšpiruje)
F.

r0tAk

Member
přes 50 postů a pořád jsem newbie a nemuzu nahrat vetsi fotku jak 800x600... WTF?

/// Tak už cajk :)

Last edited:

Rakosnicek

Member
Veteran
se tu tak řešily ty fotky horších výsledků, že se s váma podělim o tohle :D jedno pheno sour grape od boga, to minimum pryskyřice to udělalo až těsně před sklizní, smrdělo to uplně divně jak technický co jsem čuchal cestou na chalupu, chutná to snad ještě hůř :D a jak to zhuluje moc nevim protože jsem to víckrát neměl
picture.php

a na fotku to bylo! :D

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
jo ale zato to nemají na attitude.. krajně ti to doporučuju... :D ale je fakt, že nějaký g13hp hybrid bude lehčejší na vypěstění. to jo.. ale tohle je bomba! dread bread. tady jeden borec vypestil ten black triangle, a v porovnání s triangle bx od rare dankness to byla docela slabota, a vše bylo g13hp dom..

Last edited:

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Kamaradi, nejakej rok uz pestuju, ale stale sem se nenaucil praxovat s mechanickejma spinackama. Je tu prosim nekdo, kdo by mi vysvetlil co delam spatne? Vzdycky ty spinacky nejak zkurvim, ze bud nespinaj nebo nevypinaj. Uz me to zacina pomalu srat.vetsinou teda nevypinaj, priklad maj vypnou treba v deset, na te desate se zastavej a nevypnou.

G

green johny

to nebude tebou, mě mechanický taky nevydrží šlapat ani třeba půl roku proto už je nekupuju

Pemek

Active member
Napis spachalovi, da se to napojit prez stykac myslim. Presne nevim jak to je , on ti to vysvetli.
Idealni je si nechat postavit spinaci skrin s casovacem. Sikovnej elektrikar ti to postavi do 1500 kc a budes to mit zrovna jako pojistkovou skrin ��

Jajda z okjesu

Well-known member
Veteran
Jo na to sem uz pred nejakou dobou koukal, sice ne na groweru, ale nekde sem to nasel. Spis bych potreboval poradit kde je problem, nebo jak to ted na rychlo vyresit... V kvetu mi to tolik neva delat to ruco, ale v rustu je to rehole...