What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, ja k tomu moc nenapisu, obecne receno nemaji jakekoliv pasky se smd ledkami moc velkou ucinnost a ani CRI nebyla zrovna uzasne .. Alespon u tech levnych, v pripade drazsich je zase uz lepsi poridit nejake COB reseni, zase tak moc nestoji.

Na 'oziveni spektra' se sensi vybodni, daleko dulezitejsi je mnozstvi fotonu, ktere se z elektriky vytvori. Dnes uz pro rust i kvet je treba 3500-4000K COB s dobrou ucinosti, nejlepe s vyssim CRI, vyborne. Lide to obcas doplnuji o 1750K na kvet, asi to neuskodi, ale ze by to mel byt nejaky uplny zazrak, to pry ne (nemam osobne vyzkousene).

Pasky jsou fajn na osvetleni kychynske linky, pripadne do boxu jako pomocne svetlo (pro cloveka, ne pro holky :] ..).

Witko69

Member
Mohu požádat o radu ? Trochu si pár let hraju se sativami a tenhle Tikal od A*E je snad zvyklý žít o minimu živin, neustále ho přepaluji. Jak jej správně krmit ?
Dobu květu neřeším, takhle vypadá v deseti týdnech a řekl bych, že dalších deset před sebou. Thajský předky nezapře, ale zatím nepustil jediný banán, čepele listu jako jehla, pinzeta má šířku 0,7 mm a vůně něco mezi limetkou a pinií.

Attachments

• Tikal.jpg
    Tikal.jpg
    34 KB · Views: 16
  • tikal1.jpg
    tikal1.jpg
    23.3 KB · Views: 19

metracek

Well-known member
Veteran
Mohu požádat o radu ? Trochu si pár let hraju se sativami a tenhle Tikal od A*E je snad zvyklý žít o minimu živin, neustále ho přepaluji. Jak jej správně krmit ?
Dobu květu neřeším, takhle vypadá v deseti týdnech a řekl bych, že dalších deset před sebou. Thajský předky nezapře, ale zatím nepustil jediný banán, čepele listu jako jehla, pinzeta má šířku 0,7 mm a vůně něco mezi limetkou a pinií.

Mozna by bylo dobre pripsat jak pestujes/hnojis.

Nepomohlo by treba jen zvysit vlhkost vzduchu? Thai roste ve vlhku, mel by byt prave diky tomu velice silne resitentni vuci plisnim. A ty tenke cepele v sussim vzduchu treba neudrzi dost vlhkosti a moc rychle odparuji. Me se to deje kdyz se mi dostane neco s tencima listama moc blizko ofuku treba, taky si nezvladne udrzet vlhkost. Ale to sem nikdy nejel nic s tak extremne tenkyma listama. Tak jen takova teorie, treba sem vedle :)

Mightyka

Well-known member
Veteran

Ty zkroucený listy směrem dolu, to je přepálený disíkem. Nicméně ten utrženej na ten dusík nevypdá. Příště bych dával menší dávky, alespon u toho dusíku. Třeba takovym Biobizzem se přehnosjit skoro nedá, tak zkus tohle.

Jentak mimochodem info pro všechny. EU zakázala Vertimec 1.8 EC, ale ještě se daj najít doprodeje zásob, tak jen, že je ještě čas.

Witko69

Member
HB Ambient 2x1x1; LED 600W, hlína Biobizz, živiny Biobizz, mikro od JIB a 1x Ripen. Vlhkost 60-65%.
S touto genetikou přišly takové patálie poprvé... Zkusím vysadit všechno na deset dní nebo dokud si neřekne..

Witko69

Member
Nene; tuto genetiku jedu poprvé a s takovým nastavením jsem obdobnému problému nečelil. Ale to jsem měl pod střechou hybridy.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
hoši hoši, neplette jabka s hruškama. tikal není thai :D ani neobsahuje žádný thai.. zálivka je zbytečná pokud substrát obsahuje dost živin.. odkvetl sem haze 120 dní pod hps a jestli sem to zalil bio bloomem třikrát tak to je moc. jinak samotné ACE doporučuje poloviční dávky než uvádí výrobce bio bizz..

Witko69

Member
Nechci se přít; ale podle rodokmenu na se**nderu má v sobě thai předky. Nicméně zkusím po vyhladovění poloviční dávky

metracek

Well-known member
Veteran
No tikal nebo thai jsou ve vztahu k vlhkosti na tom snad podobne. V dzungli v Guatemale taky nebude sucho. Ja to zminoval hlavne proto ze sem to zasychani spicek ve vztahu k nizke vlhkosti pozoroval tohle kolo u sebe. Ale u mne to bylo pri 40% vlhkosti. Tu prvni fotku sem byl linej otevrit :D

A proto me ted tak napada se zeptat: ma nejake vyhody pri vkladani fotek pouzivani toho picture URL radku, kdy musim na kazdou fotku pak kliknout pro zvetseni a pockat nez se nacte, misto toho BB code kdy se ta fotka rovnou ukaze ve vetsi velikosti a nemusim klikat? Asi je to blbost, ale me to klikani a cekani dost obtezuje :D

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
no witko69 schválně se ho zeptej kolik myslí, že tam je thaie :D to metracek, jo ja jen, že to není thai a thaie obsahuje tak málo, jestli vůbec, že v tomto případě zminovat thai je trochu mimo.. ale samozřejmě nikdo učený z nebe nespadl..

Witko69

Member
Maha Kala; zeptám a rád se přiučím. Ve stringu věnovaném Tikalu v sekci banky pro první verzi Doporučují kolegové nekrmit vůbec; ale moje osivo by měl být již redesign.
Každopádně děkuji za rady.

Phuuu Ad

Active member
Jentak mimochodem info pro všechny. EU zakázala Vertimec 1.8 EC, ale ještě se daj najít doprodeje zásob, tak jen, že je ještě čas.

To je velice neprijemna zprava...a je zakazan produkt nebo jeho ucinna slozka

syngenta crop uz licence vyprsela ale lovela terezin a agrocs ji maji platnou az do 30.4.2019.

Tak snad nas nechaji to dojet nez nam zasejc seberou dalsi produkt.

Nadrzajda

Member
Aloha. Mam dotaz, proc jsem se v literature docetl, ze ofukovy vetraky by nemely foukat na palice ? Ted mirim na lampy, aby se misila spravne teplota a vzduch, nicmene nechapu logiku teto veci a trochu mi to i na vrsky vane. V prirode prece vitr na paldy fouka . . . . soucasne si rikam, ze kyvani ztuzuje stonek, aby se pak pod palici neohnul. Dalsi dotaz : je taky dobry dat jeden vetrak pod patro palic dolu nad kvetniky, at to proudi kolem stonku a dobre rozhani vzduch pod baldachynem ? :) Díky za odpovedi.

-GD-

Active member
Aloha. Mam dotaz, proc jsem se v literature docetl, ze ofukovy vetraky by nemely foukat na palice ? Ted mirim na lampy, aby se misila spravne teplota a vzduch, nicmene nechapu logiku teto veci a trochu mi to i na vrsky vane. V prirode prece vitr na paldy fouka . . . . soucasne si rikam, ze kyvani ztuzuje stonek, aby se pak pod palici neohnul. Dalsi dotaz : je taky dobry dat jeden vetrak pod patro palic dolu nad kvetniky, at to proudi kolem stonku a dobre rozhani vzduch pod baldachynem ? :) Díky za odpovedi.

Já se to snažím foukat mezi světlo a palice.....tak aby to do palic nešlo...ofuky mám naproti sobě takže se tam vzduch celkem "bije"
a u spostu videii ze zahraničí vidím že to perou přímo do palic, tak problém bych v tom osobně neviděl......

G

green johny

mezi světlo a kytky, ale tak aby světlo ale spíš prostor pod ním/a na vrcholcích uchladilo a kytky (ze)sílily. hodně laicky řečeno, pokaždý trochu jiný:D říkám už roky, že ofuk je jedna z nejdůležitějších a zároven nejpřehlíženějších maličkostí v indooru podle kterých se pozná : )) takže čím větší tím lepší - do určitý míry samozřejmě

Latest posts

Latest posts