What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

Pemek

Active member
Elanie , ja to myslel nez jak se delat ma ve smyslu podle toho borca co to vymyslel , tim sem nechtel rict ze to fungovat nebude ;).
Pro me je to velka neznama ,ale kdyz se podivam na slozeni supermixu , nebo si k nemu cichnu , je jasny ze je to hodne koncentrovany hnojivo.
Ja to spatne napsal ,sorry ;).
Kazdopadne se mi tvuj postup vyroby libi , uz jen z duvodu ze vsechno mam doma.
Pro me jsi zkusenej zahradnik a hodne mi pomahas , byl bych nerad abych u tebe pohorel na nejaky ptakovine.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
z mojí letité zkušenosti mohu s jistotou prohlásit, že výluh z kopřiv na vegetační fázi nestačí, chce to ještě víc dusíku, než je v tom výluhu... na mšice je to nej.. nemusí se ani stříkat, jen zalévat to stačí a taky krtek to nemá rád :D

elanius

Well-known member
Veteran
Pemku, pohoda, zadny problem :)

Co sa tyka kopriv, tu je 34 strankovy thread venovany nettle tea s hromadu pozitivnych skusenosti od ruznych growerov, ktory ju pouzivaju, niektori vyhradne jak hnojivo pre vegetacnu fazu, obsahuje Nitrogen, Chlorophyll, Iron, Potassium, Copper, Zinc, Magnesium, Calcium, Silica

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=177463&page=34

Vyluh z kopriv pouzivali aj nasi predci jak jedno z najlepsich hnojiv dostupne na kazdej zahrade a zdarma.
MAHA KALA docela sa divim, ze ti na veg.fazu nestaci, to hnojivo sa redi v pomere 1:10 malo by byt docela silne

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
možná je to tím stimulantem, že se ten dusík rychle spotřebovává? nevim, ale ta kytka po prvních dvou třech zálivkách jo, hodně poskočí a všechno, jak to píšou, pevnější bunky atd. ale po dalších zálivkách se musí něco dát, v 10 litrovém květináči teda určitě. listy světlají jenom na tom. a to si můžu nasekat nejvýživnější možné kopřivy na jaro. a druhá osoba, která používá ten výluh na květiny, ještě přihnojuje slepičincem :D

metracek

Well-known member
Veteran
Tak hlavne tady celou dobu byla rec o vyluhu, ktery se vyrabi 24 hodinovym louhovanim a tudiz obsahuje jen malo zivin a redit se nemusi. Elanius poslal odkaz na thread kde resi jichu, ktera kvasi nekolik tydnu a zivin v ni je potom opravdu dost. Ale uz si zacinam zvykat ze pro elania je vsechno jedno a to same. Btw toho kremiku je v koprivach uplne minimalne, do jichy se kvuli kremiku dava https://www.prirodopis.eu/mobil/soubory/preslicka_lesni.htm

Ja odbornik elanie nejsem, ale tvuj pristup mi strasne pripomina tuhle reklamu https://www.youtube.com/watch?v=pf7Zj3h_gd0

elanius

Well-known member
Veteran
Vyluh se u nas pouzival vzdycky jen jako postrik proti msicim, zivin moc neobsahuje.

Ne metracku, debata sa odklonila smerem, ktorym si ju ty sam poslal svojim prispevkem, v kterem si primo protirecis s tym co pises teraz.

Navazas sa do mojich prispevku, ktere ani nechapes, obracas moje slova a potom tu zo seba spravis blbca.

MAHA KALA tez nepisal o mojom vyluhu, takze cely tvuj prispevek byl zase odveci, jak odbvykle...

Last edited:

metracek

Well-known member
Veteran
Kde si protirecim? Nevim co se ti na tom postriku na msice nezda, ze to tak ranilo tve mineni o mne jako odbornikovi :D Zna ho i receptar: "Na mšice použijeme výluh z kopřivy: kilogram posekaných listů zalijeme pěti litry vody a necháme je tři dny louhovat. Postřik neředíme. " http://www.ireceptar.cz/zahrada/cho...ekovy-olej-vyluh-z-kopriv-a-tabaku-kremelina/

Co se tyka nasi debaty o vzduchovani vyluhu tak odpoved najdes dokonce i v tom threadu ktery si postnul. Je to anaerobni proces a kyslik ho neurychli, jak se ty domnivas https://www.icmag.com/ic/showpost.php?p=3617705&postcount=36

Vis toho o organice vic nez 95% pestitelu canabis, ktere sem zatim potkal. Ale kdyz napises neco hrozne zavadejiciho, tak mi to proste neda. Diskuze nejsou vzdycky jen o tom ze se lidi placaji po zadech...

elanius

Well-known member
Veteran
Ty si vazne neuveritelny :D
Nereagujes na moje prispevky, ale na svoje predstavy a iluze. Pises ze diskuze nejsou len o placani sa po zadech a ja urcite suhlasim ale povedz mi co za diskuzi tu vytvaras? Prekrucas moje slova, vkladas mi do ust co som nepovedal a reagujes uplne mimo kontext.

1. Pisal si, ze vyluh z kopriv neobsahuje moc zivin a toho sa tykala moja reakcia, na msice sem tu vubec nijak nereagoval ale v tvojej hlave zda sa ano. Tak znova:
Vyluh se u nas pouzival vzdycky jen jako postrik proti msicim, zivin moc neobsahuje.

Nasledne si protirecis a tvrdis ze vyluh obsahuje zivin dost...Tak bud trochu chlap a aspon si to priznaj proboha

2. Nikdy som nenapisal ze kyslik urychli anaerobny proces, ani ze urychli vyluh. Ta veta si odporuje a je to uplny nezmysel. Jak moze kyslik urychlit process ktory funguje len pri absenci kysliku? To ze som to tvrdil je len dalsi tvoja domenka, ktera neni zalozena na realite a toto je kvalita diskuze kteru tu vedes.

Navyse na zacatku som pisal, ze robim caj z bylin, ne vyluh a pisal som aj o tom ze vyluh sa pripravuje inak

vyluh z kopriv, ale ten sa pripravuje bez okyslicenej vody.

Muj Caj z bylin ty vubec nemusis riesit, vysvetlil bych ti jak sme sa k tomu vobec dostali ale nemam chut predlzovat tento prispevek. Jednoducho to nebolo pro to, ze som to tu nekomu doporucoval aby to pouzival.

Ja pouzivam vzduchovani ve vode s bylinama (kopriva, kostihoj, pripadne par dalsich) protoze nasekane byliny sa tam pohybuju, nic nemusim misat a voda sa rychlejsie sfarbi, tzn ze sa tam urcite nejake ziviny uvolnuju. Necham to od 24 - 48 hodin, podla casu, chuti, nalady, kazdopadne po 48 hodinach to bez vzduchovani uz smrdi. Samozrejme ze to nespusti anaerobny process ani neurychli, naopak, to tvrdim od zacatku! Pisal som, ze to je rozhodne slabsi na ziviny nez tradicny vyluh. Ale ja to neredim a pouzijem to 1-2x za sezonu, ked mam pocit ze by potrebovali trochu nakopnut - stimulant, rastliny po tom vyzeraju spokojene, zdvihnu listy a "modlia sa" navyse okyslicena voda doda kyslik do pudy lepsie nez stojata voda, tak proc ne? Kazdopadne nikomu to tu necpu, aby si musel zasahovat. Pokud mi to chces vyvratit a chces tvrdit ze je to zbytecne, tak ocekavam kvalitne a logicke argumenty a ne to co si predvadzal doteraz.

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
ecsd má dojezd jak kráva je to normální skunk :D ale sou různí lidi, myslím tím, že lidi mají různou tělesnou chemii a můžou stejnou bylinu vnímat různě. ja ti doporučuju congo.

zdejší člen Porsoda hraje nějakou kulečníkovou ligu, ten by ti mohl poradit jaký vzorek je nej na kulečník :D

metracek

Well-known member
Veteran
1. Nevim kde sem napsal ze vyluh obsahuje hodne zivin. Pokud vim tak sem psal ze zkvasena jicha obsahuje hodne zivin! [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Chapu ze je pro tebe matouci ze v anglictine ma jedno slovo TEA vice vyznamu, ale my mame dost slov abychom mohli rozlisovat o co jde - vyluh/jicha. [/FONT]

2. Resime to cemu si nerozumel. "[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Nejak nerozumim odkud beres pravo tvrdit, ze ked hodim do vody airstone, pustim tam kyslik a nahodim tam koprivy na 24 hodin, nemozem tvrdit ze je to caj z kopriv. Mozem povedat ze je to vyluh z kopriv, ale ten sa pripravuje bez okyslicenej vody." [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]A ja se ti jen snazim vysvetlit ze at si tam pridas vzduchovani, nebo ne, porad jen to jen vyluh. V momente kdy vezmes ten vyluh a pelijes ho z kyblu do konve tak ho budes mit okyslicenej stejne jako tim 24 hodinovym bublanim. A vyrok "[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ked tam pridas vzduchovani, ziviny sa uvolnia a nic nesmrdi[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]" ve mne proste vzbudil dojem ze si myslis ze to ten proces urychluje. Ale nehraje tam zadnou smysluplnou roli.

[/FONT]

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
Tu jistou miru individuality ucinku beru v potaz ... i tak tapu ... z toho co je u komercnich matkaru bezne k dostani me zatim nic moc neoslovilo tak bych rad aspon byl nasmerovan :))) Muzes k tomu congu nejake velice strucne info ohledne pestovani ?

napiš jak pěstuješ. indoor předpokládám. vybíral bych congo bud od tropical seeds nebo i ace mají. anebo od chimery, tan má myslím i feminizovaný congo cross. je to sativa, takže se to vytahuje po přepnutí na 12/12. bude to chtít lehčí hnojení.

mám moc rád tohle puprle congo.
https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=73816

tady je congo thread. od ace

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=41325

je to déle kvetoucí, i to od chimery a to je nej IMO. ale třeba od těch tropical seeds king congo kvete jen 75 dní max. uroda může být velká, záleží na velikosti rostliny.

:tiphat:

MAHA KALA

atomizing haze essence
Veteran
to je všechno v pohodě a mělo by to jít, akorát musíš počítat s vytahováním po přepnutí a nepřehnojit, mín dusíku v květu.

G

green johny

Zrovna kdyz mi ted kvete lilly tak se o congo zacinam zajimat taky trochu vic :) pheno ovlivneny pck pry queen mother dominant voni sladce a tady to vypada na prostredek rijna venku, zacina dobre resinovat, zatim ze ctyr seminek keeper. Pak je tam jedno pheno asi do zamalu protoze pripomina thai dost to taky resinuje. Ale co si myslim ze je nejcistsi congo tak sotva stihne neco venku vubec nema sanci samozrejme ale zase ma takovej stiplavejsi podton. Purple congo nadherny autenticky buds. Ace testovali a jejich mothers maji 2,3% cbg coz se moc nevidi (a asi 15thc a malo cbd)

spachal

Well-known member
Veteran
Zdar, dnes jsem zkouknul outdoor holky pres mikroskop a docela prekvapeni, hodne z nich ma uz zcela mlecne trichomy, i kdyz jeste nejdou do okrove barvy. Je to normalni, treba po necelem mesici v kvetu?
Palice totiz jeste 'nejsou nic moc', sice vetsinou pevne, ale objem zadna slava. Hadam, ze to bude asi tou teplotou, ale i tak me to prekvapilo.

Pro priklad:

picture.php

TahoeOG - celek

picture.php

TahoeOG - detail

picture.php

PurpleUrkle

Proste si nemyslim, ze je to zrale na sklizen, pokud tedy se neobjevi plisen, coz se zatim nedeje. Jak to mate venku letos vy, podobne?

A. Jones

Active member
Ahoj,mam kupeny biobizz grow+bloom a pojdem lightmix.Myslite ze ma vyznam pridat aj bioheaven a top-max? Neporovnavali ste niekto pri rovnakych podmienkach?

sensi23

Active member
Veteran
Zdar, dnes jsem zkouknul outdoor holky pres mikroskop a docela prekvapeni, hodne z nich ma uz zcela mlecne trichomy, i kdyz jeste nejdou do okrove barvy. Je to normalni, treba po necelem mesici v kvetu?
Palice totiz jeste 'nejsou nic moc', sice vetsinou pevne, ale objem zadna slava. Hadam, ze to bude asi tou teplotou, ale i tak me to prekvapilo.

Pro priklad:

View Image
TahoeOG - celek

View Image
TahoeOG - detail

View Image
PurpleUrkle

Proste si nemyslim, ze je to zrale na sklizen, pokud tedy se neobjevi plisen, coz se zatim nedeje. Jak to mate venku letos vy, podobne?

cus dal bych jim jeste 3 tydny plus minus :D krasna tahoe btw

Ahoj,mam kupeny biobizz grow+bloom a pojdem lightmix.Myslite ze ma vyznam pridat aj bioheaven a top-max? Neporovnavali ste niekto pri rovnakych podmienkach?
zdarec myslim,ze bohate staci dokoupit top max..kvetovym stimulatorem nikdy nic nezkazis.Na bioheaven bych se vybodnul podle me zbytecne vyhozene prachy ...jedu to tak cela leta a v pohode..pravdou je ze jsem bioheaven nikdy nevyzkousel

Latest posts

Latest posts