What's new

White widow auto πρώτο grow

S

sinplin

φιλε μου κανναβοποτη αν ελεγες σορυ τα μπερδεψα θα ειχες καθαρισει καλυτερα:tiphat:

orfeas

Well-known member
Veteran
Δεν ξέρω για εσάς μάγκες αλλά με το που είδα αυτά τα τριχιδια κ@υλωσα :p
View attachment 295881

Καλά, άμα αρχίσουν να λουλουδιάζουν θα μας γαμήσεις κι όλας:laughing:
Φίλε μου, κράτα τη καύλα σου γι' αργότερα όταν θα αρχίσουν τα προβλήματα...Χωρίς να θέλω να σε πικάρω, το να σκάσεις ένα σπορί είναι το μόνο εύκολο αφού το μόνο που κάνεις είναι να το χώσεις σε υγρό χώμα. Τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του...μέχρι ν' αρχίσει να μεγαλώνει κι εκεί είναι που μπαίνεις εσύ κι αρχίζεις να μαθαίνεις, να καταλαβαίνεις, να επεμβαίνεις, να καθορίζεις...

Άντε, καλή σπουδή!

@καναβοπότης & +-
Εντάξει, παιδιά, πολλά είναι που δε γνωρίζουμε όλοι μας. Γι' αυτό και λέμε συνέχεια, στους αρχάριους ιδιαίτερα, ψάξτε και διαβάστε...
Γι' αυτό, καναβοπότη/κοκαΐνοπότη (κατά το άσμα), τα φυτά βεβαίως χρειάζονται οξυγόνο το οποίο εν μέρει το παίρνουν μέσω της φωτοσύνθεσης (αποβάλλοντας το περισσότερο) αλλά και μέσω του χώματος που περιέχει παγιδευμένο αέρα...

Ευλογείτε!
:tiphat:Ορφεύς

S

sinplin

ας τα παρουμε απο την αρχη:tiphat:
3 οι βασικες λειτουργιες των φυτων αναπνοη ,φωτοσυνθεση , διαπνοη ,δεν θα αναφερθω στην τελευταια,
το φυτο αναπνεει απο την κορφη ως τα νυχια (με τα φυλλα το πιο πολυ) μερα νυχτα παιρνει οξυγονο και αποβαλη διοξειδιο του ανθρακα
την ημερα παραλληλα φωτοσυνθετει γιατι πρεπει να φαει
στην λειτουργεια αυτη που γινεται στα φυλλα ειναι απαραιτητο το διοξειδιο του ανθρακα μαζι με ηλιακη ενεργεια νερο και χλωροφυλη
το νερο και το διοξειδιο του ανθρακα και μια σειρα χημικων αντιδρασεων παραγεται εντελει
αμυλο (το μαμ) μαζι ομως και οξυγονο
την νυχτα ομως δεν φωτοσυνθετει με αποτελεσμα να αποβαλει περισσοτερο διοξειδιο του ανθρακα
γιαυτο και η προειδοποιηση οχι φυτα στα υπνοδωματια
σε γενικες γραμμες ομως ενα φυτο αποβαλει πολυ περισσοτερο οξυγονο απο οσο δεσμευει και το ακριβως αντιθετο με το διοξειδιο του ανθρακα
ανεκτιμητη αξια για την ζωη στον πλανητη
παρελειψα καποια πραγματακια αλλα ηταν αναγκαιο για την απλοτητα να μην χρησιμοποιησω ορολογια ,τεχνικα κτλ

τυχον αποριες ελλειψεις η λαθη παρακαλω αναφερετε:tiphat:

Paliatzis91

Member
Χωρίς να θέλω να σε πικάρω, το να σκάσεις ένα σπορί είναι το μόνο εύκολο αφού το μόνο που κάνεις είναι να το χώσεις σε υγρό χώμα. Τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του...μέχρι ν' αρχίσει να μεγαλώνει κι εκεί είναι που μπαίνεις εσύ κι αρχίζεις να μαθαίνεις, να καταλαβαίνεις, να επεμβαίνεις, να καθορίζεις...

Εντάξει ρε φίλε κανείς δεν είπε το αντίθετο ούτε στο 1% δεν έχω φτάσει ακόμα όλα στην ώρα του αλλά από το να περιμένω πως και πως το αποτέλεσμα καλύτερα να απολαύσω την διαδρομή :biggrin:

Paliatzis91

Member
Έτσι είναι... Βιολογία 1ησ γυμνασίου. Κάπου χρησίμευσε τελικά και αυτη

Paliatzis91

Member
20141213_192049.jpg

orfeas

Well-known member
Veteran
Εντάξει ρε φίλε κανείς δεν είπε το αντίθετο ούτε στο 1% δεν έχω φτάσει ακόμα όλα στην ώρα του αλλά από το να περιμένω πως και πως το αποτέλεσμα καλύτερα να απολαύσω την διαδρομή :biggrin:

Εντάξει ρε μόρτη, δε σε είπαμε και καμπούρη! Και βέβαια δε θα περιμένεις πως και πως το αποτέλεσμα αφού μέχρι εκεί έχεις δρόμο, κι ο δρόμος έχει περιπέτεια... Παρεμπιπτόντως, πολύ προσοχή στο πότισμα:biggrin:

@ +-
Διαβασμένο σε διαβάζω :tiphat:
Εν τω μεταξύ είχα την εντύπωση ότι με τη κατάργηση του πολυτονικού πήγαμε στο μονοτονικό. Εσύ το προχώρησες βλέπω...:biggrin:

Ευλογείτε!
:tiphat:Ορφεύς

Paliatzis91

Member
120 ml ανά δύο μέρες. Αλλά έκανα μια βλακεία για την οποία δεν είμαι σίγουρος άκουσα ορθή πριν τοποθετήσω τον σπόρο στο χώμα πρέπει να το βρεξω με 1 λίτρο νερό και να το αφήσω να στεγνώσει και στην συνέχεια να τοποθετήσω τον σπόρο έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα λιπάσματα του χώματος, είναι αλήθεια?

S

sinplin

αστο το χωμα να στεγνωσει στους 2-3 ποντους βαθος μετα ριξε σιγα-σιγα νερο μεχρι να βγαλει απο κατω λιγο σε ολη την γλαστρα ,και ετσι για μενα ποτιζε ,να βρεχετε ολο το χωμα οποτε ομως χρειαζεται, τροποι για να τσεκαρεις την υγρασια α) δακτυλο στους 2-3 ποντους β)ζυγισμα γλαστρας ξερης και βρεγμενης
πεχα νερου 6,3-6.8
αγωγιμοτητα EC οχι πανω απο 600 μς στην βρεφικη ηλικια
αν θες να βγαλης το πεχα χωματος μετρας το πεχα του απονερου πχ
πεχα νερου ποτισματος 6.3, πεχα απονερου 6.7,
οποτε πεχα χωματος 6.5:tiphat:

S

sinplin

στο πεχα εκανα λαθος με τις προηγουμενες τιμες ειναι 7.1
δηλ 0.4 η διαφορα επι 2 απο την μερια της αποκλισης 6.3 + 0,8= 7,1 πεχα χωματος

petougia

Member
Καλή τύχη φίλε μη μασάς η τύχη του πρωτάρη δεν ειναι δα και τόσο σπάνιο φενόμενο σ αυτό το σπορ. Ρε παιδιά γιατά με μπερδεύτε, αν απο κάτω βγάζει ph 6.5 το ph δεν ειναι 6.5?

S

sinplin

ξεχνα το 6.5 ηταν λαθος αλλα δεν εχω edit θα το παω αναποδα για να το καταλαβεις
σε μια γλαστρα με πεχα χωματος 7.1 ριχνουμε νερο 6.3 το απονερο ποσο θα ειναι? 6,7 :dance013:

Paliatzis91

Member
sinplin σε ευχαριστώ ρε φίλε κάθε πληροφορία είναι χρυσαφί για μένα :D
Petougia μακάρι να έχω τύχη σε όλο το γκρου και θα έχουμε έναν καλό Φλεβάρη :D

Paliatzis91

Member
Ρε παιδιά έχω μια υποψία ότι αναπτύσσεται αργά δείτε λίγο ή μια είναι 15 Δεκέμβρη και άλλη 12 Δεκέμβρη. Δεν ξέρω αν τα κάνω όλα σωστά ίσως φταίει η cfl 18/6 τον έχω το φωτισμό
20141215_190238.jpg

20141212_211005.jpg

petougia

Member
Σε μια γλαστρα κοκο ριχνω 5.2 και το ph ειναι 7.8 απο κατω, χαμηλωνω το ph και βγαζει το ιδιο, προσπαθω να καταλαβω αν ειμαι εγω γτπ η εσυ του δινεις οτιναναι πληροφοριες χωρις να ξερεις. Επεισης υποθέτω το ph χώματος του allmix ειναι 6.5. Παλιατζης το φυτο θα παρει τα πανω του σε λιγες μέρες δεν έχει τίποτα. Και ποτιζε με 6.5 ph..

Booker

Member
το ph sto allmix είναι 6.5 νομίζω και εγώ, πάντως είναι αυτό που πρέπει και δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με αυτό. Το νερό της βρύσης είναι περίπου 7.5-7,8. Στο χώμα αντέχει και τόσο ph, πάνω από 8 να μην φτάσει. Αν το νερό που ποτίζεις είναι κάτω από 8ph, τότε είσαι όκ και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.Επίσης ούτε με το ec αξίζει να παιδεύεσαι, αυτά είναι για τους υδροπονάκιδες. Σου τα λέω γιατί την έχω πατήσει και έχω αγοράσει και τους δυο μετρητές (ph kai ec)με τα παρελκόμενα υγρά τους. Πεταμένα λεφτά και χαμένος χρόνος.
Sinplin με το συμπάθιο αλλά αυτό που λες δεν ισχύει.
Παλιατζή το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι το άτσαλο πότισμα, μετά την πρώτη βδομάδα θα το δεις να μεγαλώνει μην αγχώνεσαι. Πάντως με την cfl μην περιμένεις και πολλά.

S

sinplin

Σε μια γλαστρα κοκο ριχνω 5.2 και το ph ειναι 7.8 απο κατω, χαμηλωνω το ph και βγαζει το ιδιο, προσπαθω να καταλαβω αν ειμαι εγω γτπ η εσυ του δινεις οτιναναι πληροφοριες χωρις να ξερεις. Επεισης υποθέτω το ph χώματος του allmix ειναι 6.5. Παλιατζης το φυτο θα παρει τα πανω του σε λιγες μέρες δεν έχει τίποτα. Και ποτιζε με 6.5 ph..
πρωτον οτι γραφω ειναι απο πρακτικη δικια μου εμπειρια και αναφερω οτι δεν εχω δοκιμασει
δευτερον τσεκαρισε το πεχαμετρο σου
τριτον τα ποστ σου δεν συμφωνουνε

Ρε παιδιά γιατά με μπερδεύτε, αν απο κάτω βγάζει ph 6.5 το ph δεν ειναι 6.5?
ειναι δυνατον δυο μαζες η μια χωμα η αλλη νερο με διαφορετικο πεχα βγαινοντας το χωμα το νερο να εχει το πεχα του χωματος?
εχω φαει ατελειωτες ωρες σε πειραματα
νασαι καλα ομως γιατι ευτυχως κατι τετοιοι σαν και σενα με κρατανε μακρια
απο τα φορα
θα σε παρακαλεσω μην ξανασχοληθης μαζι μου κατευθειαν στον μοντ με αναφερεις οτι γραφω οπως λες οτι ναναι:tiphat:

Paliatzis91

Member
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά κάθε πληροφορία που δίνεται είναι χρήσιμη
Ή άσπρη χείρα μεγάλωσε είναι 10 ημερών από τότε που ξεπρόβαλε από το χώμα δείτε λίγο
20141217_195045.jpg