...
οχταρι το νερο μεγαλωσε εγινε ωραιο δενδρο του κατεβασε 400 τζι
μεσα στα λαδια κολαγε και μοσχομυριζε
μαντεψτε δεν ελεγε μια
...
συμφωνώ ότι αν έχεις χώμα με ph 6.5 και ρίξεις νερό με ph 8.5 τα απόνερα θα έχουν ph 7.5. ..ωστόσο το χώμα σαν υπόστρωμα έχει την ιδιότητα να ρίχνει το ph στην τιμή που αυτό έχει σταθεροποιηθεί..δηλαδή όσο και να είναι το ph του νερού αν το χώμα έχει ph 6 θα κατεβάσει του νερού στα μέτρα του..αν μετρήσεις τα απόνερα θα δεις και την μέση τιμή που σου βγάζει το νερό από κάτω..ειναι δυνατον δυο μαζες η μια χωμα η αλλη νερο με διαφορετικο πεχα βγαινοντας το χωμα το νερο να εχει το πεχα του χωματος?
ι
συμφωνώ ότι αν έχεις χώμα με ph 6.5 και ρίξεις νερό με ph 8.5 τα απόνερα θα έχουν ph 7.5. ..ωστόσο το χώμα σαν υπόστρωμα έχει την ιδιότητα να ρίχνει το ph στην τιμή που αυτό έχει σταθεροποιηθεί..δηλαδή όσο και να είναι το ph του νερού αν το χώμα έχει ph 6 θα κατεβάσει του νερού στα μέτρα του..αν μετρήσεις τα απόνερα θα δεις και την μέση τιμή που σου βγάζει το νερό από κάτω..
κατι γινεται με τα κλειδωματα μπορει να συμβει και το αντιθετοΗ ίδια ακριβώς φάση μου έτυχε παλιότερα με μια άλλη ράτσα...Μυρωδιές φίνες, λάδια πολλά, αλλά φτιάξιμο γιοκ...Μυστήριο...
Γεια σου φιλε καλη αρχη μια χαρα τα πας το φυτακι σου φαινεται ευτυχισμενο.Η θεωρια λεει πως μπορεις να πιασεις 1g ανα watt αλλα αυτο σε τελειες συνθηκες και απο εμπειρο κηπουρο. Για αρχη αμα πιασεις οσο λες ειναι μια χαρα την επομενη φορα προσπαθησε με μεγαλες λαμπες γιατι με τoσα watt-cfl τζαμπα ο κοπος και ο χρονος στα + οτι αποκτας εμπειρια με λιγα λεφτα και εγω απειρος ειμαι μην νομιζεις....
Sinplin άμα δεις το αρχικό σου post είναι σαν να του λες να ποτίζει με 6.3ph, έδωσα και την εκδοχή του να μη τα λέω εγώ σωστά, εγώ το χώμα με 6.5 το ποτίζω.
Παλιατζής μια χαρά είναι!
κουτακι με ταινιες για πεχα για ενυδρεια ανα 0.2 διαβαθμιση απο πετιτσοπ η φθηνη και ευκολη λυση 3-4 ευρω
μονος σου μετα απο λιγο καιρο θα παρεις πεχαμετρο
ενα μπουκαλακι πεχα νταουν και ρυθμιζεις 6.3 πριν το ποτισμα
αργοτερα με τον καιρο θα παιζεις σε ολο το φασμα μεχρι 6.8 αλλα αστο τωρα
βαλε φωτα οπως εισαι πας για 2 τζι με το ζορι
ριξε και κανα διαβασματακι βοηθαει