ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
mb active - ciekawy wspomagacz kupiłem sobie dzis do nauki... w weekend sporo zjaralem i nie spałem jakoś wiele... fajnie mnie odmulil i pobudzil;D
w skladzie ma olejek z nasion konopi i na okładce pisze CANNABIS SATIVA hehehe
ludzie na forach pisza ze poprawia ogolnie humor i daje checi do dzialania ;D
za niedługo jak bedzie jakis dobry stuffik jebne sobie 2 tabletki gibona i zobaczymy co sie naucze ostatnio probowalem uczyc sie zjarany tak na lajcie...
efekt pozytywny nauczylem sie... ale jednak scisle nauki typu rozwiazanie zadan z matematyki ciezko mi ida...
ktoś z Was uczy sie badz uczyl upalony ?;-)
hah dobry znajomy studiuje lesnictwo i mowi ze dobrze mu siada do nauki
tyle ze też czesto jakos mnie np nachodzi ochota na jakis dobry film badz isc wczesniej spac (jak jestem upalony) zamiast sie uczyc heheheh
dziewczyny rosną jak szalone, z dnia na dzień widać wielkie przyrosty
zdjęcia z dzisiaj:
bardzo fajne mutacje się pokazują:
wygląda na to że będzie bardzo gęsty krzaczek, mam nadzieję, że się zmieści obok swojej afrykańskiej koleżanki (a jak nie to trudno, wywali się afrykę).
nie wiem co to, może kwiatek na liściu z tego będzie...
Wreszcie miałem trochę wolnego czasu aby zająć się moimi panienkami.
White Dwarfowi zrobiłem LST na które pięknie zareagował. Afrykę obciąłem zostawiając 2 najniższe odrosty, niech będzie, że na bonsai mum. Powinienem to wywalić w diabły, ale jakoś nie mam serca
ostatnie zdjęcie razem:
Wyłożyłem boksa nowym mylarem i ogólnie posprzątałem wszystko.
Następna uprawa już na pewno w hydro, brakuje mi już tylko kilku szczegółów.
siemano lob
swiatny update,duzo zdjec,duzo informacji to sie chwali lob!!!Teraz to bedziesz szalal z tym hydro a co do WD to naprawde ladnie zareagowala na LST.
Tylko czemu chcesz wywalic afrykanska pania?moze jeszcze by cie zaskoczyla?!
Czekam na nastepny update!!!
P.S Sie porobilo "You must spread some Reputation around before giving it to lob19 again" a tak chcialem dac k+
elo lob u mnie na 7 africa po 2 tyg 12/12 okreslily sie 3 meny a 4 nadal nie z braku innych pestek chwilowo bede musiala dokonczy ten grow a moze niedlugo wpadnie cos ciekawego to w pelni zapelnie boxa na dniach zapodam jakies foty pozdrowionka
62 dzień życia, 18 dzień flo (licząc od pokazania preflowerów)
topki powoli oblewają się żywicą
tego topka zapyliłem zachowanym pyłkiem z poprzedniego pokolenia (backcross o ile się nie mylę? w sensie ojciec z córką ). Mam nadzieję, że fajnie to wyjdzie.
Prace nad drugą szafkąa wreszcie ruszyły. Na razie są tam dwie jarzeniówki 18W widmo ok 6000K, wkrótce dojdą dwie 2700K albo podobne. Wentylacja jak na razie mizerna, ale daje radę, będę to ulepszał przed montażem kolejnych świetlówek.
Na razie stoi tam jeszcze "afryka" ale nieługo idzie na makumbę. Na watę trafiły już nowe sionka (Herijuana i AK47 x NYCD od masakratora) po 4 z każdej odmiany. Pestki są regular, liczę na 4 samiczki i pewnie jakiś scrog czy coś.
Dorzuciłem jeszcze 2 x Jack Herrer x (AK47 x NYCD) i jednego CHDD x BBJ (femi), w sumie jest 11 pestek w ziemi, więc chyba uda się 4 panny upolować.
kilka fotek WD x WD z dzisiaj. Kupiłem sobie wreszcie te pierścienie dystansujące, ale nie mam dobrego obiektywu, a to już niestety droższa sprawa. Orientuje się ktoś czy obiektywy z "analogowych" lustrzanek canona pasują do cyfrówek (seria eos)?
Miałem ostatnio trochę problemów z elektryką i padły mi wszystkie świetlówki w kompie :/ na szybko zainstalowałem 2 nowe, ale przez to że jest o połowę mniej mocy, będzie mniejszy plon, a w tym zamęcie przedświątecznym nie mam czasu się tym zająć
Zacząłem lać rippen ( na razie jedna dawka) i poobcinałem trochę liści zasłaniających topki. Mam zamiar nawozić jeszcze 2 razy a od nowego roku flushing. Harwest planuję na 10 stycznia.
W szafce zamontowałem drugą lampę i teraz jest już ok 70W co wyraźnie spodobało sie maluchom, bo trochę przyspieszyły. Jak na okolice 2 tyg. to słabo wyglądają, ale to przez za mało światła na początku. Na flo (albo wcześniej jeśli się uda) planuję wstawić tam jeszcze LED'y bo kolega ma panele w dobrej cenie.
najładniej rosną AK47 x NYCD, Herijuana jakoś gorzej; roślinki są bardzo małe
Wszelkie rady i sugestie jak zwykle mile widziane.
A jeszcze o wentylacji dwa słowa: Na górze sa 2 wiatraczki wydmuchujące, na dole 2 pasywne wloty, a w półce 2 dziury aby była cyrkulacja. Temp. nie przekracza 30'C a jak rośliny podrosną i pozbędę się półki to powinno być już super (25-27'C). Tam gdzie teraz jest półka w przyszłości planuję scroga.