What's new

Super Lemon Haze -Moby Dick (GHS)

Papastroumf

Member
Αν τα βάλω τώρα 12/12 δεν θα ερμαφροδιτίσουν? Το λέω επειδή τα έχω ήδη 2 εβδομάδες σε 11/13

Papastroumf

Member
Καλημέρα στην παρέα,

Papastroumf νομίζω πως τα κορίτσια σου πεινάνε λίγο. Πόσο είναι το επιφυλακτικά σε ml;

Για τις ώρες, έκατσα και διάβασα αυτές τις μέρες και όπως είπε ο Ορφέας το προτείνουν για καθαρές extreme σατίβες των 16+ εβδομάδων flowering. Το SLH και το MD που έχεις είναι hybrids και ο breeder λέει για flowering time 9 εβδομάδες (παρεμπιπτόντως το SLH σε 12/12 που το έχω δει έκανε 12-13 και όχι 9). Εγώ προσωπικά 12/12 θα έβαζα ακόμα και τις extreme σατίβες.

Σε αυτό που λες brother για τους φαινοτύπους συμφωνώ μαζί σου, αφού αυτό ακριβώς είναι. Όποιες συνθήκες και αν αλλάξεις ο φαινότυπος θα είναι αλλιώς. Θα ήθελα όμως να δω τα αποτελέσματα αυτού που λες για 10/14 από σπόρο. Αν δεν σου κάνει κόπο όταν με το καλό το κάνεις ανέβαζε και εδώ πληροφορίες.

Για την παραγωγή τερπενοειδών(άρωμα), φλαβονοειδών(γευση) και αιθέριων ελαίων επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το φάσμα του φωτός που εκτίθενται τα φυτά. Όσα φυτά μεγαλώνουν με λάμπες που παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία (UVA-UVB) επιπλέον του «κανονικού» φάσματος παράγουν περισσότερα από αυτά και βελτιώνεται η γεύση και το άρωμα.

Κάτι που επηρεάζει τα χρώματα των φυτών επίσης είναι η θερμοκρασία.

Υγεία

Όταν λέω επιφυλακτικά βάζω το 1/3 της αναγραφόμενης ποσότητας αλλά δεν το πάω 1 νερό 1 λίπασμα το πάω 2 νερό 1 λίπασμα.

hahemuco

New member
Αν τα βάλω τώρα 12/12 δεν θα ερμαφροδιτίσουν? Το λέω επειδή τα έχω ήδη 2 εβδομάδες σε 11/13

Όχι νομίζω πως δεν θα γίνουν ερμαφρόδιτα. Πρέπει να τα γαμήσεις στα σοκ και στο stress για να κάνεις τα feminised τα λεμόνια hermy(υποθέτω το ίδιο θα ισχύει και για το MB).

Όταν λέω επιφυλακτικά βάζω το 1/3 της αναγραφόμενης ποσότητας αλλά δεν το πάω 1 νερό 1 λίπασμα το πάω 2 νερό 1 λίπασμα.

Κατά την γνώμη μου ρίξε παραπάνω γιατί πεινάνε, το πόσο θα σου το πουν τα φυτά.

Υγεία

Papastroumf

Member
Όχι νομίζω πως δεν θα γίνουν ερμαφρόδιτα. Πρέπει να τα γαμήσεις στα σοκ και στο stress για να κάνεις τα feminised τα λεμόνια hermy(υποθέτω το ίδιο θα ισχύει και για το MB).

Κατά την γνώμη μου ρίξε παραπάνω γιατί πεινάνε, το πόσο θα σου το πουν τα φυτά.

Υγεία

Θα κρατήσω την αναλογία 1/3 αλλά θα ποτίζω 1-1 αντι για 2-1 να δω αν θα δουλέψει.

Papastroumf

Member
Καλημέρα στην κοινότητα.Λοιπόν ένα update.Είχε πότισμα σήμερα το πρωί με λίπασμα.Οι δοσολογίες ήταν οι εξής:
0,5ml Grow,1ml Micro,1.5ml Bloom ανά 1,5 λίτρο νερό.Το καθένα ποτίστηκε με 1,5 λίτρο αφού προηγουμένως έριξα 1,5 λίτρο συνολικά και στα 4 για να βραχεί λίγο το χωματάκι και να είναι έτοιμο να απορροφήσει απευθείας τα ζουμιά.Περίπου 1,9 λίτρα.Τα φυτά πάνε πολύ καλά και αύριο θα ανεβάσω φωτογραφία. :tiphat:

orfeas

Well-known member
Veteran
Στη τροπική ζώνη, όπου φύονται οι περισσότερες σατίβες, η ηλιοφάνεια είναι ~ 12/12 όλο το χρόνο, οπότε το 12/12 από σπόρι είναι λογικό να είναι εφαρμόσιμο...απλά η απόδοση θα είναι ανάλογη...

Όσο για το 10/14, είναι ανώμαλο/αφύσικο μιας και είναι σαν να σπέρνεις το Δεκέμβρη!
Έχω σπείρει τέτοιο καιρό,απλά οι σπόροι φύτρωσαν τον Μάρτη :biggrin:

:tiphat:Ορφέας

scourouhi

Member
Καλά τα λέει ο Ορφέας .
Εδώ στα νότια όμως τα πράγματα είναι πιο ευνοικά και τα φυτά φυτρώνουν και το Δεκέμβρη .Στην πρώτη φωτό είναι 2 Malawi x Panama fem (Tropical mix 2015) .Τα φύτεψα στις αρχές Δεκέμβρη στη βεράντα και δεν τα έχω βάλει ποτέ σε λάμπα .Πριν 2-3 μέρες άρχισαν να ανθίζουν ,μάλλον θα τα βγάλω στην εξοχή σε λίγες μέρες και θα τα παρατήσω ,για να δω τι θα απογίνουν .
Στη δεύτερη φωτό ,είναι ένα ErdPurt στα δεξιά που έδειξε ότι είναι θηλυκό και αριστερά ένα Satori x (Malawi x PCK)που δεν έχει δείξει ακόμα φύλο .Και αυτά στην εξοχή θα καταλήξουν ..

What is your point ? Θα μου πείτε ...
Απλώς ήθελα να σας δείξω τα χειμωνιάτικα φυτούδια μου και άδραξα την ευκαιρία !

Papastroumf

Member
Καλά τα λέει ο Ορφέας .
Εδώ στα νότια όμως τα πράγματα είναι πιο ευνοικά και τα φυτά φυτρώνουν και το Δεκέμβρη .Στην πρώτη φωτό είναι 2 Malawi x Panama fem (Tropical mix 2015) .Τα φύτεψα στις αρχές Δεκέμβρη στη βεράντα και δεν τα έχω βάλει ποτέ σε λάμπα .Πριν 2-3 μέρες άρχισαν να ανθίζουν ,μάλλον θα τα βγάλω στην εξοχή σε λίγες μέρες και θα τα παρατήσω ,για να δω τι θα απογίνουν .
Στη δεύτερη φωτό ,είναι ένα ErdPurt στα δεξιά που έδειξε ότι είναι θηλυκό και αριστερά ένα Satori x (Malawi x PCK)που δεν έχει δείξει ακόμα φύλο .Και αυτά στην εξοχή θα καταλήξουν ..

What is your point ? Θα μου πείτε ...
Απλώς ήθελα να σας δείξω τα χειμωνιάτικα φυτούδια μου και άδραξα την ευκαιρία !

[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=62212&pictureid=1559946&thumb=1]View Image[/url]

[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=62212&pictureid=1559947&thumb=1]View Image[/url]

Καλά κάνεις και μας τα δείχνεις! (ελευθερία λόγου έχουμε) Ωραία και υγιή τα φυτά σου φίλε.Κατά την γνώμη μου αν έχεις σποτάκι θα έπρεπε να τα βγάλεις από τώρα έξω και να κάνεις το εξής.Σκάβεις μεγάλους λάκκους (50 λίτρα μέγεθος το λιγότερο) ,παίρνεις ένα καλό υπόστρωμα το ρίχνεις μέσα και στο πάτο ρίχνεις λίγο κοπριά η οποία θα λειτουργήσει όταν φτάσουν στο πάτο οι ρίζες,δηλαδή σε αρκετό καιρό.Καλό είναι να βάλεις λίγη για να μην τα κάψεις. Φτιάξε ένα καλό θερμοκήπιο κλειστό από παντού με τρύπες ώστε να παίρνουν αέρα όσο το κλίμα είναι ακόμα κρύο και όταν φτιάξει ο καιρός το βγάζεις. Το αποτέλεσμα θα είναι κάτι τερατάκια που θα λατρέψεις.Άλλωστε όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία τον ήλιο,που τον έχουμε και άφθονο σ'αυτήν την πανέμορφη χώρα,δεν μπορεί να το αντικαταστήσει με τίποτα.

Papastroumf

Member
19η ημέρα άνθισης

19η ημέρα άνθισης

Καλημέρα παιδιά. Λοιπόν όπως υποσχέθηκα φωτογραφίες. Πρωτού τις δείτε να αναφέρω οτι στο μεγαλύτερο φυτό που είναι πιο μπροστά από όλα άνοιξα λίγο τις κορυφές τους ώστε να λαμβάνουν φως και τα κατώτερα μέρη του φυτού.(αναφέρομαι στην τελευταία φωτογραφία).

20160208_091327.jpg 20160208_091336.jpg 20160208_091342.jpg 20160208_091347.jpg 20160208_091424.jpg

Last edited:

Papastroumf

Member
22η ημέρα ανθοφορίας

22η ημέρα ανθοφορίας

Καλησπέρα παιδιά.Άρχισαν να κρυσταλλιάζουν οι κοπέλες μου.Πάρτε λίγο μάτι!

20160211_121534.jpg 20160211_121542.jpg 20160211_121551.jpg 20160211_121557.jpg 20160211_121609.jpg

Υ.Γ Σόρρυ που ανεβαίνουν έτσι αλλά εγώ κανονικά τις ανεβάζω μάγκες!

soulis10

Member
καλησπερα αγορινα,μια χαρα φαινωνται.θα γινουν τουμπανο!!σου ευχωμαι τα καλυτερα!!

Papastroumf

Member
24η ημέρα άνθισης!

24η ημέρα άνθισης!

Καλησπέρα παιδιά.Πότισμα σήμερα με σκέτο εμφιαλωμένο νερό.Σύνολο 1.9 λίτρα στο καθένα.Και μια φωτογραφία από ένα άνθος κάθε φυτού,και μία όλα μαζί.Αυτά για σήμερα,όλα κυλάνε καλά.Έκοψα και μερικά fan leaves και από τα 4 που δεν τα βλέπει το φως και είναι σχετικά χαμηλά.

20160213_130031.jpg 20160213_130047.jpg 20160213_130108.jpg 20160213_130228.jpg 20160213_130235.jpg

Πείτε μου λίγο εντυπώσεις,συμβουλές και ότι άλλο θέλετε!

ganja_hasi

natural mystic
ICMag Donor
Veteran
το στρουμφακι πίσω αριστερά δείχνει λίγο πεινασμένο αλλά κατά τ άλλα, μια χαρούλα η
στρουμφοπαρέα σου στρουμφοπατέρα :cool:

Papastroumf

Member
το στρουμφακι πίσω αριστερά δείχνει λίγο πεινασμένο αλλά κατά τ άλλα, μια χαρούλα η
στρουμφοπαρέα σου στρουμφοπατέρα :cool:

hasi το ταιζω όπως όλα τα άλλα και είχε καψίματα στα φύλλα.Σίγουρα πεινάει?

Papastroumf

Member
26η ημέρα άνθισης

26η ημέρα άνθισης

Καλησπέρα στην κοινότητα.Ένα μικρό update παιδιά.Καλά πάνε οι κούκλες.Φουσκώνουνε σιγά σιγά και κρυσταλλιάζουνε. Λίγες φωτογραφίες για την ακρίβεια... :biggrin: :biggrin: :biggrin:

20160215_154100.jpg 20160215_154152.jpg 20160215_154228.jpg 20160215_154338.jpg 20160215_154441.jpg

1η φωτογραφία: είναι το μικρότερο από όλα
2η φωτογραφία: είναι το λεμονάκι το μεγαλύτερο από όλα.
3η φωτογραφία: είναι το πίσω αριστερά.
4η φωτογραφία: είναι το πίσω δεξιά.

Last edited: