Papastroumf
Member
Αν τα βάλω τώρα 12/12 δεν θα ερμαφροδιτίσουν? Το λέω επειδή τα έχω ήδη 2 εβδομάδες σε 11/13
Καλημέρα στην παρέα,
Papastroumf νομίζω πως τα κορίτσια σου πεινάνε λίγο. Πόσο είναι το επιφυλακτικά σε ml;
Για τις ώρες, έκατσα και διάβασα αυτές τις μέρες και όπως είπε ο Ορφέας το προτείνουν για καθαρές extreme σατίβες των 16+ εβδομάδων flowering. Το SLH και το MD που έχεις είναι hybrids και ο breeder λέει για flowering time 9 εβδομάδες (παρεμπιπτόντως το SLH σε 12/12 που το έχω δει έκανε 12-13 και όχι 9). Εγώ προσωπικά 12/12 θα έβαζα ακόμα και τις extreme σατίβες.
Σε αυτό που λες brother για τους φαινοτύπους συμφωνώ μαζί σου, αφού αυτό ακριβώς είναι. Όποιες συνθήκες και αν αλλάξεις ο φαινότυπος θα είναι αλλιώς. Θα ήθελα όμως να δω τα αποτελέσματα αυτού που λες για 10/14 από σπόρο. Αν δεν σου κάνει κόπο όταν με το καλό το κάνεις ανέβαζε και εδώ πληροφορίες.
Για την παραγωγή τερπενοειδών(άρωμα), φλαβονοειδών(γευση) και αιθέριων ελαίων επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το φάσμα του φωτός που εκτίθενται τα φυτά. Όσα φυτά μεγαλώνουν με λάμπες που παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία (UVA-UVB) επιπλέον του «κανονικού» φάσματος παράγουν περισσότερα από αυτά και βελτιώνεται η γεύση και το άρωμα.
Κάτι που επηρεάζει τα χρώματα των φυτών επίσης είναι η θερμοκρασία.
Υγεία
οχι μην κανεις κολπα....οπως εισαι προχωρατο
Αν τα βάλω τώρα 12/12 δεν θα ερμαφροδιτίσουν? Το λέω επειδή τα έχω ήδη 2 εβδομάδες σε 11/13
Όταν λέω επιφυλακτικά βάζω το 1/3 της αναγραφόμενης ποσότητας αλλά δεν το πάω 1 νερό 1 λίπασμα το πάω 2 νερό 1 λίπασμα.
Όχι νομίζω πως δεν θα γίνουν ερμαφρόδιτα. Πρέπει να τα γαμήσεις στα σοκ και στο stress για να κάνεις τα feminised τα λεμόνια hermy(υποθέτω το ίδιο θα ισχύει και για το MB).
Κατά την γνώμη μου ρίξε παραπάνω γιατί πεινάνε, το πόσο θα σου το πουν τα φυτά.
Υγεία
Καλά τα λέει ο Ορφέας .
Εδώ στα νότια όμως τα πράγματα είναι πιο ευνοικά και τα φυτά φυτρώνουν και το Δεκέμβρη .Στην πρώτη φωτό είναι 2 Malawi x Panama fem (Tropical mix 2015) .Τα φύτεψα στις αρχές Δεκέμβρη στη βεράντα και δεν τα έχω βάλει ποτέ σε λάμπα .Πριν 2-3 μέρες άρχισαν να ανθίζουν ,μάλλον θα τα βγάλω στην εξοχή σε λίγες μέρες και θα τα παρατήσω ,για να δω τι θα απογίνουν .
Στη δεύτερη φωτό ,είναι ένα ErdPurt στα δεξιά που έδειξε ότι είναι θηλυκό και αριστερά ένα Satori x (Malawi x PCK)που δεν έχει δείξει ακόμα φύλο .Και αυτά στην εξοχή θα καταλήξουν ..
What is your point ? Θα μου πείτε ...
Απλώς ήθελα να σας δείξω τα χειμωνιάτικα φυτούδια μου και άδραξα την ευκαιρία !
[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=62212&pictureid=1559946&thumb=1]View Image[/url]
[URL=https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=62212&pictureid=1559947&thumb=1]View Image[/url]
καλησπερα αγορινα,μια χαρα φαινωνται.θα γινουν τουμπανο!!σου ευχωμαι τα καλυτερα!!
το στρουμφακι πίσω αριστερά δείχνει λίγο πεινασμένο αλλά κατά τ άλλα, μια χαρούλα η
στρουμφοπαρέα σου στρουμφοπατέρα
kala pas papastroumf tha pieis gerako mou