What's new

Super Lemon Haze -Moby Dick (GHS)

hahemuco

New member
Σήμερα πότισμα 6 λίτρα συνολικά (νερό της βρύσης που έμεινε σε ανοιχτά μπουκάλια 5 μέρες και πάνω σε καλοριφέρ για να είναι ζεστό)
Γεια σου Papastroumf.
Υποθέτω πως αυτό το κάνεις για να φύγει το χλώριο και να μην πεθάνουν οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί που έχεις στο χώμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό, γιατί ναι μεν έφυγε το χλώριο από το νερό, αλλά από την άλλη, από την στιγμή που δεν οξυγονωνόταν το νερό τόσες ημέρες αναπτύσσονται αναερόβιοι , οι οποίοι είναι κυρίως παθογόνοι για τα φυτά.
Οπότε για να ποτίζεις με βρύση πάρε μια μικρή τρομπίτσα για να οξυγονώνεις το νερό 1-2 μέρες πριν ποτίσεις. Έτσι το χλώριο θα φεύγει και το χώμα θα έχει πολύ οξυγόνο, και κατά συνέπεια τα φυτά στις ρίζες τους.

Υγεία

Papastroumf

Member
Γεια σου Papastroumf.
Υποθέτω πως αυτό το κάνεις για να φύγει το χλώριο και να μην πεθάνουν οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί που έχεις στο χώμα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό, γιατί ναι μεν έφυγε το χλώριο από το νερό, αλλά από την άλλη, από την στιγμή που δεν οξυγονωνόταν το νερό τόσες ημέρες αναπτύσσονται αναερόβιοι , οι οποίοι είναι κυρίως παθογόνοι για τα φυτά.
Οπότε για να ποτίζεις με βρύση πάρε μια μικρή τρομπίτσα για να οξυγονώνεις το νερό 1-2 μέρες πριν ποτίσεις. Έτσι το χλώριο θα φεύγει και το χώμα θα έχει πολύ οξυγόνο, και κατά συνέπεια τα φυτά στις ρίζες τους.

Υγεία

Ευχαριστώ πολύ.Η τρόμπα που αναφέρεις είναι αυτή που χρησιμοποιούμε στην υδροπονία?
Υ.Γ Αποφάσισα να ποτίζω με εμφιαλωμένο.

soulis10

Member
καλημερα παλλικαρια.αγορινα μου οτι νομιζεις εσυ.εγω οτι γραφω το γραφω για επιπλεον βοηθεια.εγω παντως σε 1Χ1Χ2 κανω.3 φορες με 400αρα και τωρα ενα με 600αρα.κανενα προβλημα απο θερμοκρασιες.πιστευω οτι εχεις δικιο που λες οτι ειναι μεγαλος ο χωρος σου.αμα ειναι πολυ μεγαλος θα χανεις απο θεμα αντανακλασης αρα αποδοσης.περα απο αυτα αγορινα ολα οκ!

theia

Member
se 11/13 ta bazoume ta lemonia alla oxi apo tin arxi tis an8oforias !! meta tin mesi pros to telos ta girnaw se 11/13 !! to 10/4 dn to exw pai3ei pote pantos !!

Papastroumf

Member
Ναι για αυτές μιλάω.

Να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί τα έχεις σε 10/14;

Δεν τα έχω σε 10/14 αλλά θα τα βάλω αύριο.Τις πρώτες 2 βδομάδες τα έχω 11/13 γιατί που προτάθηκε εδώ στο νήμα.

hahemuco

New member
se 11/13 ta bazoume ta lemonia alla oxi apo tin arxi tis an8oforias !! meta tin mesi pros to telos ta girnaw se 11/13 !! to 10/4 dn to exw pai3ei pote pantos !!

Δεν τα έχω σε 10/14 αλλά θα τα βάλω αύριο.Τις πρώτες 2 βδομάδες τα έχω 11/13 γιατί που προτάθηκε εδώ στο νήμα.

Γύρισα πίσω και το διάβασα.
Διαφωνώ με τον brother, ως προς τον λόγο για τον οποίο δεν άνθιζε το φυτό. Στο παρελθόν έχω δει στην ίδια ποικιλία(NL5XH) αλλά διαφορετικοί φαινότυποι , να εμφανίζουν τα pistils με διαφορά δέκα περίπου ημερών.

Απλώς ρώτησα γιατί μου φαίνεται περίεργο. Τα φυτά για να ανθίζουν χρειάζονται 12 ώρες "συνεχόμενου σκοταδιού". Οπότε έχεις 2 ώρες λιγότερο φως με το 10/14. Αλλά η φωτοσύνθεση γίνεται όταν τα φυτά "τρώνε" φως. Οπότε όσο περισσότερο φως δώσεις στα φυτά σου τόσο περισσότερη φωτοσύνθεση θα κάνουν, (μέχρι 16-18 ώρες γιατί μετά αρχίζουν diminishing returns στο πόσο φως μπορεί να επεξεργαστεί το φυτό.) Ίσως να κάνω λάθος αλλά νομίζω πως το μοναδικό που θα κερδίσεις με τις λιγότερες ώρες είναι μικρότερα άνθη.
Αλλά από την άλλη δεν είμαι ούτε γενετιστής ούτε γεωπόνος για να είμαι σίγουρος πως δεν κάνω εγώ λάθος.

Υγεία:tiphat:

Papastroumf

Member
ο brother μου το είπε αυτό επειδή είναι sativa και ίσως δώσει παραπάνω strech λόγω των μικρών τους μεγέθους.Και εγώ δοκιμές κάνω φίλε 1o grow είναι. Φιλικά

420brother

Member
einai pio stathera ta genetika sta indoors an afineis stathero xrono meras kai nuxtas. Otan to exeis se 18 wres fws gia 2 mhnes to futo an arxiseis na tou dineis perierges wres anthoforias paizei k na to mperdepseis. ta futa mesa den megalwnoun opws ta vlepoume stis photo apo tis etairies pou ta agorazoume, oloi autoi kanoun breeding outdoors. Emeis molis to vazoume to futo indoors kateuthian apo auto k mono allazei o phenotypos.

opote myonontas to fws apo 12/12 se 11/13 to mono pou tha kerdizes einai na mperdepseis to futo akoma parapanw, oso gia ta terpines den tha petixenes kanena ap ta 2 profile full.

sto 12/12 tha epernes klasiko xortari eno sto 11/13 tha deis oti tha anadixtoun kainouria xromata kai terpines pou mono osoi to psaxnoun exoun ksana dei sto pheno pou kaliergeis.

to epomeno grow pou tha kanw tha einai SOG 18 dentra se 5L glastres pou tha anthizoun apo sporia katw apo 10/14 schedule gia na dw kai tis terpines tou 10/14 pou genika akouw einai poly froutwdes :)

Papastroumf

Member
Καλημέρα παιδιά.Χθες πότισα συνολικά 4,5 λίτρα και στα 4 με εμφιαλωμένο νεράκι το πρωί και δεν τα κοίταξα καθόλου όλη την μέρα.Σήμερα που τα είδα πριν λίγο έχουν τεντώσει για τα καλά όλα.Μέχρι και το μικρότερο άρχισε να παίρνει ύψος.Θα βάλω αύριο φωτογραφίες να δείτε πως πάμε.Ανέβασα την λάμπα γύρω στα 5 εκατοστά.Δεν έχω και το καλύτερο canopy αλλά μην ξεχνάτε είναι 1ο grow.Από τα λάθη μας μαθαίνουμε.Αποφάσισα να μην τα αλλάξω σε 10/14 αλλά να τα αφήσω άλλες 4 εβδομάδες σε 11/13.

Last edited:

orfeas

Well-known member
Veteran
Το 11/13 προτείνεται για μείωση διάρκειας ανθοφορίας σε ΚΑΘΑΡΕΣ σατίβες!
Το 10/14 δεν έχω δει να το προτείνει κανείς!

:tiphat:Ορφέας

Papastroumf

Member
Το 11/13 προτείνεται για μείωση διάρκειας ανθοφορίας σε ΚΑΘΑΡΕΣ σατίβες!
Το 10/14 δεν έχω δει να το προτείνει κανείς!

:tiphat:Ορφέας

Χμμμ ευχαριστώ ορφέα τότε θα το πάω έτσι όλο το grow σε 11/13.

northener

Member
papastrouf καλη τυχη στα φυτα σου!!!! το εμφιαλομενο σου ποσο ph εχει;;
και κατι αλλο....για να δω ανλυτουργει σωστα το phmeter μου....το απιονισμενο,που πουλαν εξω στα σουπερ, μου το βγαζει ph7....τοσο ph εχουν;;;ξερεται;;

Papastroumf

Member
papastrouf καλη τυχη στα φυτα σου!!!! το εμφιαλομενο σου ποσο ph εχει;;
και κατι αλλο....για να δω ανλυτουργει σωστα το phmeter μου....το απιονισμενο,που πουλαν εξω στα σουπερ, μου το βγαζει ph7....τοσο ph εχουν;;;ξερεται;;

Ευχαριστώ πολύ φίλτατε. Αυτό που βάζω έχει 7,2 ph.Ναι 7 έχουν τα απιονισμένα γιατί είναι απλά μόρια νερού χωρίς μέταλλα και ιχνοστοιχεία.Απ'όσα έχω διαβάσει δεν είναι και η καλύτερη λύση το απιονισμένο αλλά το απεσταγμέμο νερό.Αν βρεις είσαι απλά πολύ τυχερός.Εγώ στα μέρη που έχω ζήσει και ζω δυστυχώς δεν πουλάνε.

Papastroumf

Member
15η ημέρα ανθοφορίας

15η ημέρα ανθοφορίας

Ένα update με φωτογραφίες παιδιά όπως σας υποσχέθηκα. Τα φυτά πάνε καλά,ικανοποιητικά για εμένα τουλάχιστον.Έχουν ξεκινήσει να σχηματίζουν τα άνθη τους. Από μυρωδιές ακόμα τίποτα μόνο αυτή η μυρωδιά του πράσινου,της χλωροφύλλης τίποτα άλλο προς το παρόν.
20160204_095931.jpg 20160204_095940.jpg 20160204_095948.jpg 20160204_095953.jpg 20160204_095959.jpg

NLfanatic

Member
Ωραία πράματα φίλε Papastroumf!
Απο φαϊ τι θα τα ταίζεις;

Επίσης τα εμφιαλωμένα νερά απο πηγές βουνού έχω ακούσει οτι είναι αρκετά καλά για πότισμα (όχι επιτρεπέζιο νερό αλλά νερό τύπου Βίκος κλπ)

Καλά πιώματα!

Papastroumf

Member
Ωραία πράματα φίλε Papastroumf!
Απο φαϊ τι θα τα ταίζεις;

Επίσης τα εμφιαλωμένα νερά απο πηγές βουνού έχω ακούσει οτι είναι αρκετά καλά για πότισμα (όχι επιτρεπέζιο νερό αλλά νερό τύπου Βίκος κλπ)

Καλά πιώματα!

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Το φαί τους είναι η σειρά της GHE FLORA
αλλά το πηγαίνω επιφυλακτικά και όχι όπως θα πήγαινε κανονικά γιατί είναι και 1ο grow και πειραματίζομαι ακόμα.Όσο για τα νερά στυλ "Βϊκος" πότιζα με αυτά μέχρι να δω τις πρώτες ενδείξεις πείνας απο τα μωρά.Δηλαδή περίπου 3 εβδομάδες μόνο νερό και το χώμα ήταν καθαρή τύρφη με 15-20% οργανική ουσία,δηλαδή ελάχιστο βιολογικό λίπασμα.Αυτό σημαίνει οτι έχει επάρκεια σε αρκετά μέταλλα όσο το φυτό είναι ακόμα μικρό.

hahemuco

New member
Το φαί τους είναι η σειρά της GHE FLORA αλλά το πηγαίνω επιφυλακτικά και όχι όπως θα πήγαινε κανονικά γιατί είναι και 1ο grow και πειραματίζομαι ακόμα.

Καλημέρα στην παρέα,

Papastroumf νομίζω πως τα κορίτσια σου πεινάνε λίγο. Πόσο είναι το επιφυλακτικά σε ml;

Για τις ώρες, έκατσα και διάβασα αυτές τις μέρες και όπως είπε ο Ορφέας το προτείνουν για καθαρές extreme σατίβες των 16+ εβδομάδων flowering. Το SLH και το MD που έχεις είναι hybrids και ο breeder λέει για flowering time 9 εβδομάδες (παρεμπιπτόντως το SLH σε 12/12 που το έχω δει έκανε 12-13 και όχι 9). Εγώ προσωπικά 12/12 θα έβαζα ακόμα και τις extreme σατίβες.

Σε αυτό που λες brother για τους φαινοτύπους συμφωνώ μαζί σου, αφού αυτό ακριβώς είναι. Όποιες συνθήκες και αν αλλάξεις ο φαινότυπος θα είναι αλλιώς. Θα ήθελα όμως να δω τα αποτελέσματα αυτού που λες για 10/14 από σπόρο. Αν δεν σου κάνει κόπο όταν με το καλό το κάνεις ανέβαζε και εδώ πληροφορίες.

Για την παραγωγή τερπενοειδών(άρωμα), φλαβονοειδών(γευση) και αιθέριων ελαίων επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το φάσμα του φωτός που εκτίθενται τα φυτά. Όσα φυτά μεγαλώνουν με λάμπες που παράγουν υπεριώδη ακτινοβολία (UVA-UVB) επιπλέον του «κανονικού» φάσματος παράγουν περισσότερα από αυτά και βελτιώνεται η γεύση και το άρωμα.

Κάτι που επηρεάζει τα χρώματα των φυτών επίσης είναι η θερμοκρασία.

Υγεία

bazz

Member
Ισχύει αυτο που λεει μπροδερ και οχι δεν ειναι μόνο για εξτριμ σατιβες.
Υπάρχει μια θεωρεία ενός μπριντερ που καλλιεργεί με αυτόν τον τροπο, με πολυ ωραία αποτελέσματα.

Εχει τύχει να μεγαλώσω landrace ιντικα κατευθείαν σε ανθοφορία(12/12) , όμως στρεσαριστηκε και βγήκε ερμαφρόδιτο
Εχει τύχει το ίδιο σε υβρίδιο και να μην πάθει τιποτα...

Latest posts

Latest posts