What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

HighUp

Member
Salutare guys, mi-a venit și mie lampa, un mars tsl 2000, acum am și eu o întrebare, fibra aia optica pentru ce este? Am văzut că intră acolo în dimmer unde scrie CH1 și CH2 și unde se baga în cealaltă parte? Am văzut tutoriale pe yt dar de fibra aia nu arata nimic...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu e nici o fibra optica. Ai un cablu RJ11, 2P (de telefon), care se pune intre Ch2 si Ch1 de la lampa urmatoare, pt dim by wire, sa ai tot roomul la aceeasi intensitate, cu pana la 30 lampi simultan.
10 secunde iti lua sa citesti treaba asta in cartea de 10 foi cu care vine produsul, dintre care 8 is poze.

HighUp

Member
Nu e nici o fibra optica. Ai un cablu RJ11, 2P (de telefon), care se pune intre Ch2 si Ch1 de la lampa urmatoare, pt dim by wire, sa ai tot roomul la aceeasi intensitate, cu pana la 30 lampi simultan.
10 secunde iti lua sa citesti treaba asta in cartea de 10 foi cu care vine produsul, dintre care 8 is poze.
Ms de ajutor, m-a uitasem in grabă in carte și am sărit peste dimming operation...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai sunt semintele de cannabis legale in romania?
E mai multe raspunsuri. Depinde ce faci cu ele. Teoretic is "legale", pentru ca nu sunt ilegale, dar totul pana ai ganduri sa le cultivi sau le combini cu alte instrumente de crescut. Deja aici e o zona gri, iar din momentul germinarii devine super ilegal. Daca vrei insa sa nu risti mai bine consulti un avocat/jurist. Un sac de pamant pentru flori langa un pachet de seminte poate sa te bage in cacat uneori.

didraro

Active member
Salutare, postez aici o intrebare legata de out. Am 3 white widow fast pe care ma gandeam sa le scot la out la mijlocul lui Iulie. Daca le germinez de acum, am sanse sa termin pana in Oct cu o cantitate decenta? Stiu ca m-am trezit tarziu insa ideea era sa merg pe auto dar din pacate am uitat de seminte si nu au germinat cum trebe..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai daca apuca sa termine.. da. Daca nu, nu. Nu am mai crescut specia aia. Dar din iunie e timp este pentru toate plantele care se pot planta in romania, sa termine.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Salutare, postez aici o intrebare legata de out. Am 3 white widow fast pe care ma gandeam sa le scot la out la mijlocul lui Iulie. Daca le germinez de acum, am sanse sa termin pana in Oct cu o cantitate decenta? Stiu ca m-am trezit tarziu insa ideea era sa merg pe auto dar din pacate am uitat de seminte si nu au germinat cum trebe..
Incepe-le cu 12/12 direct, pe cat posibil sincronizat cu rasaritul/apusul soarelui, daca totul mere bine la sf lui iulie is deja in inflorire, restul depinde de cat au ele perioada de flower.
Pt ca-n ultimii ani n-am facut decat out tarziu (ca acum) am deprins cateva trucuri invatand din greseli;
- concentreaza-te pe flower si nu pe veg, tu le vrei inflorite cat mai repede si nu vegetate-n nestire. Altfel te prinde noiembrie si tot astepti finish-u'... Se aplica si la cantitate; mai bine un pumn de bud terminat la jumatea lu oct, decat un sac de bud potential mucegait sau spalat de ploile reci. Inflorite pe la 1 aug si cu 8 sapt de flower, scoti in jur de 30g/buc. In cel mai rau caz, recoltezi pe la jumatea lu' oct si tot e ok.
- pune-le undeva in bataia vantului, adica nu intr-un loc ferit, anul asta prevad sanse majore de mucegai si eu nu mi-am facut niciodata pb din asta, deci soare si vant.
- tot din motive de mucegai (si altele) tunde-le crengile de jos, lasa-le un 20cm intre sol si primul internod de jos.
- Nu le da azot (N) sau da-le f putin ca sa le fortezi sa infloreasca repede, nici o grija ca tot se vor dezvolta si lungi, tu doar infometeaza-le de azot ca sa se grabeasca cu inflorirea. De ex, de cand le scoti afara le dai doar flower fert si eventual stimulenti, nu-ti face griji ca au destul azot latent in mama natura - plantele (salbatice) care-au putrezit in locul de plantare, cate un gainat scapat din zbor sau kaka de soparle, neshte resturi de insecte moarte si compostate, plus bacteriile si mucegaiurile benefice din sol care se prind imediat de radacini si se-apuca sa converteasca, sa capteze si sa livreze azotul prin radacini. Cand le vezi ca li se-ngalbenesc frunzele de jos, nu te-ngrijora ci bucura-te, inseamna ca esti pe drumul al bun la un out tarziu. :good:
- cand le scoti afara nu le proteja prea mult de razele solare, ori le pui un dom semideschis (cu gauri mari la baza) ori numai un capac peste radacini (microporos) sa nu se-ncinga prea tare de la soarele de iulie. Partea de sus a plantei suporta soarele fierbinte, ba chiar ii face bine, radacinile-s alea care cedeaza de obicei, deci incepe-le in ghivece de 1-1,5L mai inalte ca sa aibe timpul si ocazia de a-si forma un sistem radicular zdravan.

Sau ignora tot ce zic si fa cum crezi tu. :biggrin:

didraro

Active member
Mersi de ponturi explo, piramidon. Ii dau o incercare anul asta si vedem ce iese. Fiind un soi predominant indica sper sa termine mai repede dar ramane de vazut. Posibil sa deschid si un jurnal..vedem..

piramidon

Veteran
Nasol ca echinoctiul de toamna e tocmai pe 23 sept si pan-atunci nu poti decat sa pacalesti planta cu inceperea infloririi-n dulap, apoi fert sarac in N si mai bagi si ceva umbra (plasa, gard, etc) pe E si V ca sa-i dai senzatia de concurenta, altfel risti sa dea inapoi in veg. Pe masura ce scade soarele (unghiul) mai poti scoate din obstructii sa ajunga mai multa lumina la ele.
Dar la out tin minte ca cel tarziu la jumatea lui august is deja inflorite, cel putin indica, sative nu m-as mai risca sa plantez tarziu ca mi-am luat-o anul trecut.

didraro

Active member
Deci tu zici sa le incep pe un program de 12/12 direct si le scot afara pe la inceput de Aug cand incepe sa scada ziua? Deja au germinat semintele deci ar avea cam 3-4 sapt de veg daca ar fi sa le scot direct. Dupa mi sa nu ramana pitice ca speram la un 50gr-70gr/planta daca tot ii out. Vorba aia...soare din plin

piramidon

Veteran
Asa fac eu, dar nu-i obligatoriu sa faci la fel. Eu am interesul sa le mentin cat mai mici si indoor si out.
Daca ai locul si ocazia, desfasoara-te. In plin soare si hranite bine se pot face cat copacu', eu asta incerc sa evit... :LOL:

didraro

Active member
Iti dai seama ca as prefera sa scot cat mai mult sa-mi fac rezerva pana anu viitor. In zona unde vreau sa le pun se anunta o vara/toamna secetoasa deci mai degraba mi-as face probleme ca nu apuc sa le ud destul de frecvent, decat de mucegai

piramidon

Veteran
Pai atunci planifica:
Poti sapa mai mult si ingropi la baza plantei un rezervor de udare (galeata), am uitat cum se numeste (hempy bucket parca..) dar vine cam asa - sapi si bagi galeata mai intai, apoi o carpa sau plasa deasupra poate fi metal, plastic, panza de sac sau saculetz d-ala de fructe/legume de la supermarket, ceva ce asigura suport plantei sa nu cada-n galeata, dar permite radacinilor sa patrunda inauntru dupa apa. O vor face. Daca pui apa-n galeata.. :biggrin:
Eu foloseam cate un tricou vechi, il legam de buza galetii ca atunci cand strecori ceva si puneam planta deasupra.
Bagi o teava in galeata prin care vei turna apa, va trebui sa o fixezi putin sa nu se miste, un pic de sarma si legata de buza galetii e ok de regula. Lasi cativa cm de la fundul galetii fata de capatul de jos al tevii. Eu zic sa mergi pe 1,5-2" ca ⌀.
E bine sa folosesti o teava pe care sa poti baga gatul unei sticle de plastic taiata ca sa nu umbli cu palnia dupa tine.
Capatul de sus al tevii nu tre' sa iasa nici prea mult afara ca sa nu atraga atentia, nici sa fie prea jos, cativa cm e ok.
E bine sa-i pui si un capac sa nu intre gunoaie sau bazdaganii in rezervor.
Daca tie frica rau de seceta mai poti face un back up cu polimeri din pampersi.
Nu e nici o caterinca, faci asa: Cumperi niste pampersi, ii tai si colectezi din ei tot materialul absorbant, atat cristalele cat si vata aia si le ingropi in sol la radacina plantei. Avand hempy bucket ii vei ingropa in jurul galetii pt extra rezerva de apa.
Cand uzi sau cand ploua, cristalele se umfla de zeci de ori absorbind apa si apoi o elibereaza treptat, dar ai o extra rezerva.
Explo a ridicat pb crearii unor goluri in sol cand se elibereaza apa dar eu n-am avut nici un fel de pb cu asta, cel mult va fi o mica concavitate in sol nu atat de mare incat sa puna planta-n pericol. Practic, solul va deveni mai afanat.
Recomand pampersi pt adulti ca aia au o cantitate mai mare de absorbanti.

piramidon

Veteran
Poate-mi spune si mie cineva: cum fac sa adaug un nou album?
Cred ca mi-am bagat deja in nou' site, da' nu pot scapa ocazia de-a o face din nou, deci imi scot si-mi bag! :jerkit:
PLM! Is in partea aia de-i zice:

Albums created by piramidon​

si nu pot sa creez nici o poola!
Se vede ca site-u asta-i facut de britanici, la fel de inteligent ca brexitu'...

Last edited:

didraro

Active member
Bune ideile, si inventive. Sigur voi proceda asa anul viitor cand planuiesc sa fac gropile inca de primavara si atunci imi fac un setup care sa nu necesite prea multe vizite la locul plantat. Momentan inca nici gropile nu mi-s sapate deci am de lucru destul

piramidon

Veteran
Dar la ce iti trebuie album nou?
Cum altfel imi pot documenta aventurile dak nu le salvez intr-un album?
Eu stiu ce sunt si ce-am facut, da' pt maimutze iti trebe poze c-al'fel te ya-n gura ca na-i facut ni'ca... :biggrin:
Ce dreaku mah, la varsta si categoria ta tre' sa-ti dau mura-n gura? Doar stii cum mere treaba p-aci.
Si-mi mai bag odata picioarele pana la poola-n site-u' lor! :laughing:

piramidon

Veteran
Am sursa de 12V / 1A, am si 4 coolere de 0,25A, dar as vrea sa inlocuiesc doua din ele cu altele mai mici.
Deci scot 0,5A din circuit si inlocuiesc cu 0,3 A, rezultand un total de 0,8A la o sursa de 1A.

E mare nenorocire daca fac asta?

Nu de alta, da-s la microgrow acum si fiecare cm conteaza, as vrea sa inlocuiesc coolere de 9cm (de la circulatia interna) cu d-alea de 6cm. Cele de 6 is de la racire procesor, daca asta conteaza...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bre, din o sursa de 1A poti consuma fara probleme si doar 10%.. desi eficienta maxima e undeva la incarcare 80-90%. Sa o tii permanent la 100% incarcare nu prea e ok, decat daca racirea e adecvata. Asadar, schimbarea ta e mai buna per total decat cum le foloseai inainte.