What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu ai relays la controller incat sa il pui direct sa ii dea curent cand e nevoie la unul normal?

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Asa l-am folosit pe cel care il aveam numai ca l-am scapat si i-am spart rezervorul :joint: cand avea apa..
Daca tot trebuie sa-l schimb m-am gandit sa incerc unul pe rj sau unul cu rezervorul din cauciu ca iti poti face de treaba.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tot din cauza ca aveau rezervoare mici si proaste m-am lecuit si eu de genul ala de umidificatoare!
mai mult nu stiul sa iti zic, ca nici nu stiam ca exista pe rj.
poate te limitezi totusi prea mult la optiuni daca cauti doat cu rj??

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Sunt sisteme mari care functioneaza cu controlere (de la 200W in sus), nu neaparat rj. Mici inca nu am gasit dar sunt sigur ca sunt, odata ce ai optiunea asta pe controller.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai doar unul cu flux reglabil ar avea logica sa aiba asa ceva. Daca are un singur cap de umidificare il controlezi f usor din on/off. Daca ai insa 8 capete si vrei sa ai mereu umiditatea perfecta indiferent de fluxul de aer trecut prin growroom, atunci ai nevoie de control pwm. Ca si la dezumidificator, daca are inverter ajuta sa vorbesti cu el, daca e fara inverter, il controlezi din on/off.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Da.. si asta e un aspect urat pentru ca trebuie adaptat bine ca sa ai un flux constant de umiditate. Unul bunicel se invarte in jurul la 250 lei (cost ridicat) si poate gasesc unul la un pret asemanator.
La dezumidificatoare, ca am 2, unul vechi de la probreeze (nu au moarte) si inca unul de la o firma locala numai ca nu il avantajeaza forma ocupand prea mult spatiu fiind bun pentru boxuri mai mari.

Al meu avea 4,5l si consuma cca 10-20W

legalizeRO

Active member
Ce rezervor are ala la 250? Daca ti se pare scump, atarna un prosop ud in cort, iar partea de jos o bagi intr-o caserola sau ceva cu apa.
Asa am inceput, si tin minte ca imediat ramaneam fara apa. Pana la un grow in care mi-a fost lene sa mai pun si n-am vazut nici o diferenta. Your milage may vary.
Astea-s ieftine si usor de gasit:

Attachments

• plast.jpg
    plast.jpg
    23.7 KB · Views: 27

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ceva de genul ala am si eu, cu un cap de umidificare 20W in el. In 5 minute scoate umiditate de 99.99% in tent, daca il dau pe max si opresc controlerul. Dar nu e nevoie de el decat 1-2 growuri pe an..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poate folosesti unu de ala de 0.25 W? :D
Apoi, ar merge sa pui ciuperciledupa grow pe circuitul de aer, sa scutesti energie. Si doar adaugi diferenta de umiditate, nu toata..

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Taifun de 4,5l.
Un model bun dar scump ca nu se conecteaza pe RJ. Toti am avut farfurii cu prosoape de hartie pentru umiditate sau alte improvizatii :D

Bagi ciuperci la punga?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu nu am avut improvizatii de alea low tech. La mine improvizatia e insa umidoficatorul, desi nu imi e rusine cu el si pun pariu ca duce mai mult decat ala de zici tu si care costa de 5-10 ori mai mult. Eu l-am facut si din piese ce le aveam deja, deci pot sa zic ca a costat zero. Ce a costqt a fost ca am luat preventiv cateva pastile de schimb la exorbitantul pret de 80 centi bucata, dar nici nu am avut nevoie de vreuna pana acum.

legalizeRO

Active member
Fac ceai din cand in cand, si cresc foarte rar din alea.
Sunt altele medicinale, mult mai valoroase. Chiar si alea gourmet sunt foarte interesante.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si, Gasesti spori in romania? Cand cautam eu.. gaseam aproape rau, la budapesta!! Dar sa tot fii trecut 10 ani de atunci.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai sa imi zici si mie pe privat niste siteuri deastea de livreaza in eu convenabil daca poti. Suna bine!

DcSantos

Active member
Eu nu am avut improvizatii de alea low tech. La mine improvizatia e insa umidoficatorul, desi nu imi e rusine cu el si pun pariu ca duce mai mult decat ala de zici tu si care costa de 5-10 ori mai mult. Eu l-am facut si din piese ce le aveam deja, deci pot sa zic ca a costat zero. Ce a costqt a fost ca am luat preventiv cateva pastile de schimb la exorbitantul pret de 80 centi bucata, dar nici nu am avut nevoie de vreuna pana acum.
la ce adancime tii capul de umidificare man ? :smokey:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Stiu ca se face terapie cu ele si rezultatele sunt cu mult peste medicamente, chiar si la partile negative, stiu ca poti sa-ti faci ordine in ganduri.
Gasisem o informatie pe un website ca cel mai indicat este sa cumperi caserola cu compost-ul pregatit, dai cu spori, bagi in punga si direct in incubator pentru a scade riscul de contaminare si mentine o temperatura optima pentru ele.

Stiu ca nu se livreaza in EU dar, fizic pot fi achizitionate!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mai adu-mi aminte maine sa masor, ca am doar insemne si semne, nush exact cat e. cred ca asa intre 12-15 cm si vreo 20-25 cm. Am facut probe cu el si am vazut ca in plaja asta reuseste sa ridice suficiene particule de apa..
dar il tin si subturat, la vreo 19 V in loc de 24V. la 24V il simti in masele daca stai deasupra lui.