What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

legalizeRO

Active member
Eu dupa primul ceai am zis ca nu-mi mai trebuie niciodata.
Dar nu degeaba ii spune Golden Teacher. A facut niste conexiuni, mi-a dat niste idei. Asta mi-a placut.
High-ul nu se compara. Nu e rau, dar in timpul ala nu poti face nimic. De aia si beau ceai asa rar, ca n-am timp liber.
Singurul lucru care nu-mi place e senzatia de frig. Parca te trage pamantul.

legalizeRO

Active member
Apasa pe butonul CC de sub video, apoi de la setari, de langa, alegi basarabeana.
Poate cel mai important aspect e sterilizarea substratului, inainte de inoculare.
Coco presat e considerat inert, plus apa clocotita, rezulta un fel de pasteurizare... cu un risc... existent de contaminare,
O oala sub presiune care sa reziste (pe ceas/greutate) la 15 PSI e ideala pentru substraturi mai dificil de sterilizat (grane/rumegus).
Exista contaminari si cu oala, dar foarte rare, si e vina crescatorului sau a materialelor folosite.
Hrana pentru alt fel de ciuperci , si o sterilizare in oala:

Last edited:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Next level :joint:
Se spune ca dupa ce mananci, nu mai ai nevoie de altceva pe langa :joint:

Parerile sunt impartite legalize dar, sunt persoane care prefera ciupercile mai mari ca sunt mai potente. N'ah, acum depinde fiecare de unde s-a informat

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
@piramidon aveai cateva seminte de la barney, cum au terminat?
N-am testat decat Cheese in out-ul tarziu de anul trecut si a iesit demential, restul asteapta cuminti in frigider.
Nici nu indraznesc sa mai "promit" ceva cu ele ca pana acum am tot amanat, noul spatiu de grow nici nu l-am terminat, s-au ivit mereu alte urgente si prioritati... bleah!
Dar cand o fac voi prezenta ceva detalii si poze.
Ultima serie de Wappa (clone) mi-a iesit binisor, cam ca seria ta actuala de "stiuletzi" doar ca-n miniatura. Spre deliciul meu de microgrower...

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Am si eu un microgrow, doar cu un ghiveci de 11l, un cob si o floare de la barneysfarm, weeding cake pe care ti-o recomand sa o incerci.
Este o floare bogata in cristale, dulce, cu gust viu :)) foarte buna, pe care o fac de vreo 2 ani de zile.
Prin 2020 am fost rasplatit de weeding cake cu cca. 5 seminte feminizate pe care tot le-am facut. Ce am observat la aceste seminte este ca sunt perfecte pentru microgrow, fiind foarte usor de controlat (semintele cu care am fost recompensat am vazut ca sunt mai sensibile la mucegai).
20220428_073128.jpg

piramidon

Veteran
Legalaiz, speram un sfat practic, ceva, ca gugle si iutub is pline de materiale. Ce le lipseste lor e coerenta, de multe ori ramai mai nedumerit decat ai inceput dupa un video sau o lecturare de articol... pb mea.
Si dau referiri la materiale exotice, prohibitiv de scumpe.
Cocos-ul de ex e un material costisitor, daca vrei celuloza poti folosi paie sau rumegus, atata doar ca trebe sa le fierbi.
Am testat de curand doua metode de micologie aplicata:
1- Am incercat sa fac spawn (miceliu) din resturi de ciuperci Champignon, alea alimentare, nu le stiu numele stiintific.
Cert este ca am dat-o-n bara, au fost contaminate de mucegai. Data viitoare colectez spori si incep de acolo.
2- Am reusit sa duc la capat prima mea serie de Sake. Pt cine nu stie, la asta se foloseste un mucegai pe nume Kome Koji care converteste (din amidon in zaharuri) si fermenteaza simultan, deci nu mai e nevoie de drojdie.
Inteleg f bine conceptul de contaminare nu doar pt motivul mai sus aratat ci am ceva experienta in activitatea drojdiilor.
Ma amuz teribil cand aud cate un "tzuicar" batran ca i s-a acrit tuica si da vina pe cazan... Idiotii astia n-au auzit de contaminarea cu drojdii nasoale. Si de cele mai multe ori repeta greseala pt ca niciunul nu-si sterilizeaza cuvele de fermentatie, majoritatea fiind butoaie care zac in curte sau sopron. Doar smenuiesc produsul finit cu zahar, sa-i ia acreala...
Pan-la urma m-am decis sa fac spawn din arpacas - grau. O sa testez si o serie de porumb - normal si popcorn, fara autoclava sau oala sub presiune. Cand o sa-mi iau cuptor cu microunde, o sa testez si malai ca mediu.
Scurt pe doi, iti trebe amidon si celuloza si pe ambele le ai acolo unde locuiesti, nu tre' sa le comanzi de pe net.
Lucreaza curat si intr-un mediu controlat, nu trebuie sa fie neaparat FARMACIE. Evita doar sa fi complet idiot, mereu sa ai vreo doua piese lipsa... :LOL:
Nu ma intelege gresit, nu te critic ci doar expun greutatile pe care eu la intampin la culegerea de informatii.
Ma ajuta f mult sugestia ta de consum prin infuzare, dar ma intreb care ar fi proportiile de tesut (ciuperca)/apa, la ce temperatura s-ar face infuzia si cat timp ar trebui sa stea la temp aia.
Is vreo doua milioane de articole si vidiouri, care presupun ore de documentare pt un simplu ceai de ciuperci..
p.s.
Daca aveti vreo intrebare despre distilare alcool de orice fel, va stau la dispozitie. La crescut iarba si alcool din fermentatie (brewing) is perpetuul novice, de unde si avataru' meu. :tiphat:

piramidon

Veteran
Am si eu un microgrow, doar cu un ghiveci de 11l, un cob si o floare de la barneysfarm, weeding cake pe care ti-o recomand sa o incerci.
Este o floare bogata in cristale, dulce, cu gust viu :)) foarte buna, pe care o fac de vreo 2 ani de zile.
Prin 2020 am fost rasplatit de weeding cake cu cca. 5 seminte feminizate pe care tot le-am facut. Ce am observat la aceste seminte este ca sunt perfecte pentru microgrow, fiind foarte usor de controlat (semintele cu care am fost recompensat am vazut ca sunt mai sensibile la mucegai).
Mersi Zonele, am crescut outdoor si fumat Wedding Cake acum doua veri. Are un gust misto si efect placut dar dupa gustul meu nu intra-n top ca Cheese de ex. Chestiune de gust, planta-n sine isi merita pe deplin numele si reputatia.
Si daca nu te superi, la 11L nu e micro ci grow. In acceptia mea microgrow e cand ai ghivece si dimensiuni la spatiu si plante f mici, de unde si numele. Daca ghiveciul are 5L sau peste, iar planta depaseste 45-50 cm, e grow.
Nu e nimic rau in asta, e doar o alta categorie.
Inchipuie-ti ca la box apare un tip de 1,93m si 124kg si se da semimijlociu. :LOL:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Scuze atunci ! Este primul mediugrow, nu stiam ca asa se calculeaza la micro, nu credeam ca dimensiunea ghiveciului conteaza daca planta sau tot box-ul nu trece de 50cm. Ce detalii mai sunt ? Ca sa nu mananc ciuperci :D

piramidon

Veteran
Nici o scuza frate, sper sa nu te simti tu aiurea ca nu vreau sa te supar, doar ma amuz de confuzia generala legata de dimensiuni, fara legatura cu individul.
Is multi care posteaza drept micro un grow cu o planta de 1,2m sau peste, cum e prietenul meu PCBuds de pe microgrows, eu doar fac haz de perceptia eronata si nu de persoana.
Nu e ca si cum as rade de un daltonist ca vede altfel culorile sau un dislexic care incurca cifre sau litere.
Nici nu cred ca exista vreun cadru oficial care sa precizeze detaliile astea, e doar o parere personala bazata pe bun simt si observatie si iti spun asta doar pt a te feri de confuzie. Pt ca te respect, nu ca sa te ironizez. :tiphat:
M-am pregatit cu ghivece de 0,5L pt micro, mamele de clone se vor lafai intr-un litru intreg si complementar voi face un grow separat de doua plante in ghivece de 5L fiecare. Chiar daca spatiul pt cele doua e mic (55/36cm) voi numi aia grow, pt ca inaltimea e de 1.15m iar plantele se vor dezvolta oarecum firesc cu frunze dimensionate normal.
Uita-te la microgrows si vei vedea ca au in general frunzulite f mici.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Am ghiv mici dar le folosesc in anumite cazuri la transplant. Pentru mine box-ul mic chiar este mic, am lucrat cu 1-2m² si este o diferenta mare.
Presupun ca este mai usor sa faci in 5l cu clone decat din samanta, nu?
Am vazut categoria micro, cum ai spus si tu ca sunt plante cu spatiu mai mare in aceeasi categorie si este usor sa se creeze o confuzie :joint:

Multumesc !

piramidon

Veteran
Daca zici de cele doua in 5L, alea vor fi din samanta. Am 3 singles: Pinapple Chunk, Orange Sherbert si Peyote Critical.
Asta o fac doar ca sa vad ce le poate pielea, adica ce efect au la mine si daca iese bine le fac reveg imediat dupa recolta si le-nghesui intr-un litru. Adica devin mame pt clone.
Clonele in mod special le folosesc pt ca odata inradacinate intra mult mai repede in flower adica max 2 sapt de 12/12, in unele cazuri chiar 10 zile si termina mai repede cam cu o sapt decat cele din samanta. Raportat la soiul/fenotipul de provenienta. De data asta am nimerit iar feno bun la Wappa si am cules in 8 sapt milky si in 9 amber. De la primii floci. Din clone. Cu ani in urma aveam un feno de-mi dadea in 7 sapt milky si 8 amber, eh... Nu ma plang, e bine si acum.
Un alt avantaj pe care-l vad eu la clone e faptul ca fiecare bud are propriul lui sistem radicular deci in caz de zbarca nu-i tot bud-u' agatat de-o singura radacina iar sansele de recuperare-s mai bune. Plus ca se hranesc mult mai bine, nu mai e concurenta pt lumina si nutrienti si elimin recoltarea progresiva (de la varf in jos), toate-s gata in acelasi timp.
Nu toate soiurile se preteaza la microgrow si de-asta iau mereu de la 5 strain-uri in sus si am cel putin un spatiu (dulapior) de rezerva; face una figuri si nu iese din rootbound sau dreaku stie ce-i mai bese frunza, o mut in grow normal sau afara in functie de anotimp.
M-am dedat la micro de cand locuiam cu chirie in oras si n-am sa ma las de el neam. Mai ales ca-s lacom la spatiu, de-aia m-am mutat la tzara... :biggrin: O sa v-ajunga si pe voi cu timpul nevoia asta.
Ani de coabitare in spatii straine cu specii mai mult sau mai putin umanoide m-au salbaticit, acu-s lacom si intolerant.
Vreau un spatiu de dormit si doua de gatit, vreo trei-patru de divertisment, o gradina de flori si alta de legume inafara de iarba... Imi trebuie o camera de oaspeti, una de fermentatie si alta de distilare n-o punem la socoteala pe aia de sake. Depozitul de lemn de foc si materiale nu-i totuna cu atelierul in care bancul de lacatuserie nu se confunda cu ala de tamplarie sau masuta de mecanica fina si electrica/electronica. Laborator chimic/pirotehnic inca n-am. :LOL:
Se pare ca va trebui sa cladesc si o incapere pt ciuperci, ma gandesc la un bordei/beci sapat si camuflat in gradina...
Da' astia-s minionii mei si tropaie intr-o mansarda aglomerata, dreaku te-a pus sa te dai la barfa? :ROFLMAO:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Pentru ciuperci e bine sa mergi pe spatii mici inchise si separate. 1m² este mult spus pentru ca nu ai nevoie de multe. Alea sunt bune de cateva x pe an, seara si in general intr-un loc retras pentru a nu parea nebun..

Ti-a prins bine domeniul de tehnician, stii diferentele dintre un banc si altu'
Mai bine sarac si salbatic decat prins in cotidian ca altii.

legalizeRO

Active member
Legalaiz, speram un sfat practic, ceva, ca gugle si iutub is pline de materiale. Ce le lipseste lor e coerenta, de multe ori ramai mai nedumerit decat ai inceput dupa un video sau o lecturare de articol... pb mea.
Si dau referiri la materiale exotice, prohibitiv de scumpe.
Cocos-ul de ex e un material costisitor, daca vrei celuloza poti folosi paie sau rumegus, atata doar ca trebe sa le fierbi.
Am testat de curand doua metode de micologie aplicata:
1- Am incercat sa fac spawn (miceliu) din resturi de ciuperci Champignon, alea alimentare, nu le stiu numele stiintific.
Cert este ca am dat-o-n bara, au fost contaminate de mucegai. Data viitoare colectez spori si incep de acolo.
2- Am reusit sa duc la capat prima mea serie de Sake. Pt cine nu stie, la asta se foloseste un mucegai pe nume Kome Koji care converteste (din amidon in zaharuri) si fermenteaza simultan, deci nu mai e nevoie de drojdie.
Inteleg f bine conceptul de contaminare nu doar pt motivul mai sus aratat ci am ceva experienta in activitatea drojdiilor.
Ma amuz teribil cand aud cate un "tzuicar" batran ca i s-a acrit tuica si da vina pe cazan... Idiotii astia n-au auzit de contaminarea cu drojdii nasoale. Si de cele mai multe ori repeta greseala pt ca niciunul nu-si sterilizeaza cuvele de fermentatie, majoritatea fiind butoaie care zac in curte sau sopron. Doar smenuiesc produsul finit cu zahar, sa-i ia acreala...
Pan-la urma m-am decis sa fac spawn din arpacas - grau. O sa testez si o serie de porumb - normal si popcorn, fara autoclava sau oala sub presiune. Cand o sa-mi iau cuptor cu microunde, o sa testez si malai ca mediu.
Scurt pe doi, iti trebe amidon si celuloza si pe ambele le ai acolo unde locuiesti, nu tre' sa le comanzi de pe net.
Lucreaza curat si intr-un mediu controlat, nu trebuie sa fie neaparat FARMACIE. Evita doar sa fi complet idiot, mereu sa ai vreo doua piese lipsa... :LOL:
Nu ma intelege gresit, nu te critic ci doar expun greutatile pe care eu la intampin la culegerea de informatii.
Ma ajuta f mult sugestia ta de consum prin infuzare, dar ma intreb care ar fi proportiile de tesut (ciuperca)/apa, la ce temperatura s-ar face infuzia si cat timp ar trebui sa stea la temp aia.
Is vreo doua milioane de articole si vidiouri, care presupun ore de documentare pt un simplu ceai de ciuperci..
p.s.
Daca aveti vreo intrebare despre distilare alcool de orice fel, va stau la dispozitie. La crescut iarba si alcool din fermentatie (brewing) is perpetuul novice, de unde si avataru' meu. :tiphat:
Freestyle. Sa incepem.
1. Champignon sunt lame, ca sa vorbesc frumos.
Poti recolta cu succes, dar dupa cateva nereusite daca n-ai filtru.
Recoltezi monstra, dintr-o ciuperca cat mai proaspata, iei ciuperca cu capul in jos, 4 degete cat mai de sus, si incerci sa o rupi in 2 simetric.
Imediat infigi putin un ac de seringa sterila in pulpa proaspat descoperita, si transferi monstra in liquid culture sau in vas Petri.
Fara flowhood va trebui curatata monstra, dar e posibil, iar la prima recolta faci stoc si de spori.
Uneori ciupercile nu rezista nici din padure pana acasa ca sa prelevez material genetic, la supermarket e aproape imposibil.
2. Nu stiam. Foarte interesant, am sa cercetez.
3. "Lucreaza curat si intr-un mediu controlat, nu trebuie sa fie neaparat FARMACIE. Evita doar sa fi complet idiot, mereu sa ai vreo doua piese lipsa... "
Corect.
4. Infuzia o fac asa:
Ciuperca intreaga uscata bine, apoi rasnita pulbere.
Un ibric cu apa pe foc. Cand clocoteste, opresti si lasi sa ajunga la 95 Celsius. 300ml inseamna 15-20 de secunde, masurat de mine.
Eu pun 300ml ca mai folosesc putina apa si sa preincalzesc cana.
Cu cat e mai jos de 95, cu atat se extrage mai putin. Daca torni prea fierbinte, distrugi substanta activa.
Pui doar jumatate din apa finala, acoperi infuzia si lasi 10 minute. Strecori, pui solutia deoparte, si repeti cu apa ramasa, o clocotesti samd.
Eu folosesc un french press cu pereti dubli si capac, si e foarte usor, si de spalat dupa.
Pare complicat, dar e un ritual care ma baga in mood, si-mi place. Poti folosi 1-15 grame, dupa plac.
Sunt sigur ca se extrage corect. Ma repet, 1,5 gr ma fac sa cred ca daca as lua mai mult nu mi-ar mai placea. Si sunt destul de incapacitat...
Ar trebui sa-mi fac curaj si sa iau mai mult, dar nici nu vad de ce. Eu ma simt bine asa.
Arsenalul meu:
61Gfm2hW97L._AC_SL1200_.jpg 220944244_max.jpg IMG_2640.jpg

Last edited:

piramidon

Veteran
Mersi mult hombre! :tiphat:
La champignoane planuiesc sa plec de la spore print, pt ca nu-s mereu proaspete (vin din casoleta) si oricum vreau sa-mi fac mana pe metoda asta care-i proba pt cubensis, voi incerca pana reusesc.
Dar am sa incerc si varianta indicata de tine (tissue culture?).
Consumul il voi incepe cu micro doze pe care le cresc gradual, poate la sfarsitul verii sau la anul sa ajung la 1,5g. :biggrin:
Pt o doza masiva voi avea nevoie de un trip sitter si asta-i mai dificil de realizat, deci oricum o sa dureze pana ajung acolo.
Voiam mai demult sa-mi iau un termometru laser, acum am un motiv in plus: 95° C.
Mai am ceva pana ajung la consum ca mai intai ar veni un succes cu champignon si mai apoi inocularea sporilor de cubensis.