What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

DcSantos

Active member
mai adu-mi aminte maine sa masor, ca am doar insemne si semne, nush exact cat e. cred ca asa intre 12-15 cm si vreo 20-25 cm. Am facut probe cu el si am vazut ca in plaja asta reuseste sa ridice suficiene particule de apa..
dar il tin si subturat, la vreo 19 V in loc de 24V. la 24V il simti in masele daca stai deasupra lui.
Merci man ,am si eu unul de 24 v. am o canistra nefolosita si ma gandeam ca as putea sa fac un umdificator mai mare la urmatoarea tura . ai si cooler sa impinga aburul afara ? :joint:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Din ce stiu alea din market sunt mai slabe decat cele facute in incubator plus ca stii ce iei. Pretul aprox. pentru o caserola buna costa intre 80 si 120+ (varianta pro)

Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Merci man ,am si eu unul de 24 v. am o canistra nefolosita si ma gandeam ca as putea sa fac un umdificator mai mare la urmatoarea tura . ai si cooler sa impinga aburul afara ? :joint:
toate is de 24 v, sau ma rog, toate in afara de alea de jucarie care nu fac nimic. dar difera marimea la pastila aia, si frecventa de oscilatie. la al meu pastila ultrasonica are 3-4 cm, cam cat e tot angrenajul cu tot cu driver si carcasa a pastilei la un umidificator de ala de cativa litri de il vand astia in magazin cu cateva sute de lei. adica, iti dai seama si dupa consum, asta de il am cred ca trece de 30W daca ii dau 24V. Asa, sta in jur de 20W, sub 20V. Am inteles ca scaderea voltajului ii poate schimba frecventa de lucru, in una mai joasa, dar atat timp cat arunca si un jet de apa in aer pe langa vapori, mai ales cand scade apa, eu consider ca e deja suficient de puternic.
Am si cooler, da pe viitor o sa fac ceva direct integrat pe intake, cu filtrarea inainte si presiunea negativa sa traga si vaporii in tent. Mai scutim 5 W, de la cooler.

DcSantos

Active member
toate is de 24 v, sau ma rog, toate in afara de alea de jucarie care nu fac nimic. dar difera marimea la pastila aia, si frecventa de oscilatie. la al meu pastila ultrasonica are 3-4 cm, cam cat e tot angrenajul cu tot cu driver si carcasa a pastilei la un umidificator de ala de cativa litri de il vand astia in magazin cu cateva sute de lei. adica, iti dai seama si dupa consum, asta de il am cred ca trece de 30W daca ii dau 24V. Asa, sta in jur de 20W, sub 20V. Am inteles ca scaderea voltajului ii poate schimba frecventa de lucru, in una mai joasa, dar atat timp cat arunca si un jet de apa in aer pe langa vapori, mai ales cand scade apa, eu consider ca e deja suficient de puternic.
Am si cooler, da pe viitor o sa fac ceva direct integrat pe intake, cu filtrarea inainte si presiunea negativa sa traga si vaporii in tent. Mai scutim 5 W, de la cooler.
Multumesc ! Ma gandeam si eu la unul conectat direct la intake dar prima data lucrez cu ce am sa testez si anume canistra aia de benzina ,la un butoias folosit ca rezervor gura ar fi numai buna de bagat la intake ma gandesc. La canistra ma gandesc sa bag un cooler pe o parte sa scoata aburul pe duza la capac si cam ala e umidificatorul.

legalizeRO

Active member
Nu stiu despre ce vorbiti. Ciupercile nu sunt ca iarba. Soiul este soi. Calitatea este data de crescator. In rest sunt identice peste tot. Efectele sunt de asemenea incomparabile.
Cel mai simplu cumperi caserola cu substrat sterilizat si apoi inoculat. Pana nu adaugi apa nu creste nimic. Apoi recoltezi o caciula de spori si ii ai acolo. Caserolele sunt 30-40 de euro si le poti pune in cos la misto cand cumperi seminte de cannabis. Din EU...
Se poate vana un fenotip, dar variatia este foarte subtila, iar efortul fizic si financiar sunt imense.
Asa s-a ajuns de exemplu de la Golden Teacher, la Penis Envy. Este aceeasi specie, dar a fost selectata o ciuperca care avea capul specific. Unii spun ca e si mai potenta, altii sunt in dezacord.
In alta ordine de idei, exista ciuperci care actioneaza ca un energizant (cordyceps), care vindeca diverse afectiuni grave, cum ar fi cancerul, dementa, amnezie, dar care sunt si delicioase cand le consumi. Exista ciuperci cu gust identic de carne, care se folosesc in diete.
Urmariti "Fantastic fungi". E imens de discutat pe subiectul asta.
Daca va mai intereseaza trageti de undeva "Radical Mycology - Mushroom Cultivation Permaculture Remediation And More". Una din cele mai complete lucrari, si am citit cateva...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu ziceam doar de caserolele din amsterdam, is pe specii, si costau de la 20 la 80-100e, cam pe 4 "grade de potenta". Alea cele mai grave veneau cu warning sa nu bagi mai mult de atat in 24 ore. nu mai stiu exact cat era in ele, da multe zeci de grame, daca nu chiar 100, Fresh. Ultima data cand am fost nici nu mai era voie sa vanda decat pe cele fresh, acu vreo 10-15 ani se gaseau si uscate direct in magazin. Dar evident, plateai tot atat pe 10 grame, cat pe 100 de "fresh one".
Eu as creste si de alea gurmet si medicinale, da sa se gaseasca nene inoculati sacii de cultura la pret decent, ca nu stau sa fac eu farmacie sa mi le inoculez. Chiar si in tari mai civilizate ca romania, gasestie 2-3-4 varietati comerciale alea de sunt in toate supermarketurile, si atat! restul parca ar fi exotice.

legalizeRO

Active member
Sunt aproape sigur ca vorbesti de trufe.
E aproape acelasi lucru. E ca si cum ti-as vinde tie popcorn-ul, iar eu as fuma top colas.
Trufele sunt un byproduct. Au fost tot timpul pe piata dar au castigat popularitate in 2008, in Olanda, cand ciupercile au devenit ilegale.
Au inhibat formarea fructului, a ciupercii. Miceliul s-a format dar a ramas in stadiul ala de trufa.

legalizeRO

Active member
Tre' sa faci farmacie daca vrei sa cresti. Dar nu e greu. Iti faci cu 300 euro un flowhood de 60X60, si cam aia e cea mai scumpa scula.
Satisfactiile sunt incomparabile.
Din cauza ta am intarziat la munca.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu cred ca erau trufe, ca semanau destul de bine cu unele ciuperci din comert.. Si am luat si mai recent de 2008. Imi pare rau ca ai intarziat la munca.
Ma bucur sa aud ca ai satisfactii incomparabile man! Pentru mine e prea mult sa le inoculez, dar cand o sa mai am timpul necesar pt a adauga chestii pe lista ma uit ce mai gasesc gata inoculat, poate am noroc!

DcSantos

Active member
Tre' sa faci farmacie daca vrei sa cresti. Dar nu e greu. Iti faci cu 300 euro un flowhood de 60X60, si cam aia e cea mai scumpa scula.
Satisfactiile sunt incomparabile.
Din cauza ta am intarziat la munca.
lasa icmag.ul cand te pregatesti de munca man ! eu nu mai mergeam deloc,pizda ma-sii de munca ! :ROFLMAO:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Depinde de starea de spirit si cat de obosit esti. Sunt ciuperci care isi fac treaba 2-4-6 ore (alea ieftine in general ca in domeniul asta vorbeste pretul, conteaza de unde le cumperi). Nu toate sunt la fel dupa ce le mananci, calitatea buna tine intre 9 ore - xxx ore (15-20-25) depinde de calitatea ingerata si de tine. In general daca este vara ora 7 PM este o ora rezonabila pentru a incepe ca nu ai ce sa vezi pe zi, plus ca iti rup ochii de la lumina puternica.
La efecte vizuale sunt: vezi fum, se misca podeaua, sunetele le percepi altfel sau care te ajuta sa vezi ramificatiile plantelor, copaciilor, etc (astea-s blana).
Atunci iti dai seama ca pamantul este plamanul planetei iar plantele sunt ramificatiile, branhiile si cica cam asa functioneaza astea. Plus bad trip-ul pe care poti sa-l ai daca ai procesorul mic (valabil pentru variantele pro).

legalizeRO

Active member
Nu neaparat ai bad trip daca ai procesorul mic. Toti suntem diferiti.
Sunt ciuperci care isi fac treaba 2-4-6 ore (alea ieftine in general ca in domeniul asta vorbeste pretul.
Nu ar creste nimeni ciuperci slabe. Nu-mi dau seama ce spui.
Ei pot modifica concentratia, dar atunci iei mai mult ca sa obtii acelasi efect. Ingredientul activ este acelasi. Plus ce gunoaie mai baga ei, sa faca @ cat mai multe produse "diferite".

Interesant e ca piciorul ciupercii e mai potent ca palaria. Iar ciupercile mai mici sunt mai potente ca cele mari. Abortii, ciuperci foarte micute , in primul stadiu de dezvoltare, care se razgandesc si raman asa mici, sunt clasificati ca periculos de potenti. E exact invers de cum ai crede.

Difera si metoda de administrare. Una dintre cele mai precise metode am gasit ca este infuzia. Nu pot lua mai mult de 1,5 grame, si mi se pare destul de intens si asa. Efecte 4 ore, flashback-uri 1 luna.
Mike Tyson nu are emisiune in care sa fie invitat sa nu molfaie niste ciuperci. Ineficient si gretos...

Animalul meu de companie e verde, dar numai sub efectul ceaiului se vede, de fiecare data aceeasi culoare, observata si de altii. Mi se pare ca am un extraterestru langa mine. Foarte amuzant.
E interesant. Paralizant, dar comfortabil, ca sa zic asa.

Am cumparat prima mea caserola din care am scos adaugand doar apa, 18 grame de ciuperci uscate si suficienti spori sa n-am ce face cu 95% din ei.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Mi-am luat si eu un spore print de cubensis si ma gandeam care ar fi un mediu bun de inoculare.
Banuiesc ca asta-i urmatorul pas, nu? Orice sugestie e binevenita, ca-s complet nou in domeniul asta..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ce imi place sa ii vad pe altii la inaintare! Dupa ce prinzi experienta, poate pregatesti si pentru mine vreo cativa saci acolo.. :muahaha:

Latest posts

Latest posts