What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poate, daca nu stii sa uzi altfel. Si ia in calcul ca la airpot uzi mai des, deci iti trebuie oriceva automat ori sa stai de ele mereu.

Iepurasul

Member
@exploziv atunci raman la clasicele ghivece pe care le cunosc "naravurile".

Din experien?a voastr? ghiveciul de 10 litri este potrivit (c? m?rime) pentru automate?
In sensul c? ele fiind automate, mare training nu le pot aplica ?i nu vreau sa cresc "haldani de 2 m" sub leduri deoarece lumina nu va penetra atât debine, dar nici sa ard curentul degeaba nu doresc...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da, in ghivece de 10 l ar trebui sa scoti maximul de pe o automata, cu lumina potrivita.
Training poti face, nu poti face pruning. E o diferenta. Deci tine canopia cat mai mica ca inaltime si aia e.

dolo

Member
/QUOTE]

As avea si eu o curiozitate , de regula o mama predominant sativ, cat se mai inalta dupa ce a intrat 12 12 , este vorba de red hot.cookies , dupa 4 sapt de veg bagata la 12 12 cat mai urca in sus ca deja ma.scoate din sarite spatiul pe inalrim3.fiind de 160 mai am 20 de cm loc sa ridic n as vrea sa le ard sub led

Pillang

Well-known member
Mai creste si lateral si de aceea facem traininguri, ca sa impiedicam sa creasca cum vrea ea, in sus. Arata-ne, daca poti

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Din ce ai scris tu se intelegea ca dupa 4 sapt de veg ai bagat la 12/12. Atunci va mai creste cam de 2 ori, daca deja are o luna de flower.
Da ai lasat-o cam mare. Si poate prea mult veg pt cat spatiu ai.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Iepurasule, la air pot daca temperatura este ridicata esti mancat! Daca poti sa le uzi zilnic se merita incercat daca nu, o zi jumatate in anumite perioade pot da semne rapid ca necesita udate. Fara o pompa de apa cum spune explo nu ai sa obtii rezultate bune. Cel mai bine e sa le poti uda de mai multe ori pe zi daca nu vrei sa le vezi cum sufera. Trebuie udate in cantitati mici. E greu cu tipul asta de ghiveci daca esti lenes :)
Dolo, in primele saptamani dupa ce treci la 12 ore poti sa le indoi mult si sa folosesti o plasa de scrog sau sa tragi varfurile tare in jos. Daca nu te ocupi din timp intr-un spatiu cu o inaltime de 160 ai sa te descurci greu. Trebuie sa le impui o limita de 1m sau 1,2m, diferenta presupun ca iti trebuie pentru bec. La inaltimea aia ar trebui sa mergi maxim 3,5 saptamani daca sunt inalte. Incearca sa le tii aplatizate

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu zic ca cel mai bine e ca toata canopia sa aiba in jur de 50 cm inaltime. Daca nu cumva ai lumini cu penetrare mare, gen hps 600-1000w, nu ai sa faci nimic daca planta ta are 1 m inaltime, jumatatea de jos va fi prost iluminata si va consuma energie degeaba. Pe langa asta, timpul de veg lasat in plus ca sa ajunga atat de mari este pierdut. Adica mai bine le lasi doar 2 sapt in veg, decat 4, pentru ca vei scoate aceasi cantitate de pe o planta compacta de 50-60 cm inaltime, ca de pe una de 1 m sau 1m juma care e ingramadita sub niste lumini ce nu bat pana jos.
Exemplu, la mine e loc 2m pe inaltime, da luminile stau la maxim 1 m de podea pe tot parcursul growului. Si asta cu doar putin training si pruning. Daca as folosi toti aia 2 m pe inaltime as creste sfoara, nu buzi.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Neata buna impreuna!
Puteti sa imi recomandati o lampa uv cu lumina dispersata care sa acopere o suprafata de 120x120?
Ce voltaj recomandati? Timpul de folosire a acesteia si perioada de flower in care necesita utilizata!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu nu as folosi asa ceva. Si daca te decizi sa folosesti nu uita sa o opresti de fiecare data cand esti tu pe langa ea. Dar tine cont ca distruge si plasticele si alte materiale cu care intra in contact.
Iti trebuie UV-B sau (A+B), sa nu cumva sa iei C, alea se gasesc cel mai usor dar sunt pentru sterilizare, distrug inclusiv celulele plantelor.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Daca nu recomanzi si afecteaza plasticul din jur si alte lucruri inclusiv pe mine nu cred ca o sa mai cumpar nimic. Multumesc!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In primul rand nu recomand ca nu is rezultate vizibile. Am testat si cu o lamba uvb si la trecerea de la cfl la leds (cflurile au destul uva si b) si nu am vazut sa se simta ceva. Ledurile fac treaba buna fara adaos de uv.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Separat uv nu am folosit niciodata, doar pe panoul de la blackdog sunt 2-3 leduri cu uv (nu mai stiu exact). Am vazut ca sunt persoane care folosesc si care au indicat un surplus de rasina dar comparativ cu lampa respectiva nu pot compara ca am facut de fiecare data soiuri diferite. Iar panoul respectiv prea curand nu cred ca o sa-l mai folosesc

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Chiar si daca ar fi un plus de rasina (desi mai multa rasina nu inseamna automat mai multi cannabinoizi, si nici nu am gasit studii legate de treaba asta), trebuie luat in calcul si daca nu cumva acei wati folositi pentru uv nu ar fi mai utili in lumina folosita de procesul de fotosinteza. Eu la trecerea de la cfl la leds am observat mai multa rasina, mult mai multa. Si stiu sigur ca cflurile de le foloseam aveau mult uv, pentru ca growboxul ce il foloseam atunci, si inclusiv cablurile si prizele expuse erau toate galbene de la uv damage. Si nu galben pai, ceva intre alb si mustar.. galben pronuntat.

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Galben de plastic vechi ca un lucru uitat in soare peste vara. Nu am folosit niciodata cfl ca sa observ diferenta, doar hps 3500k de 250 bucata pe care le foloseam de la inceput pana la sfarsit si pot spune ca aceeasi problema cu cablurile coclite intr-un timp scurt. Intr-adevar rasina mai multa nu inseamna calitate mai buna si thc ridicat. Cel mai bun exemplu il am de la cookie kush care nu arata plin de rasina, nu este foarte lipicios dar dupa curring calitatea acestuia este mult mai mare si isi face treaba cum trebuie. Doar pentru textura ca imi place sa vad cristale la microscop

gumzgi

Well-known member
cate saptamani ziceti ca mai are ?
picture.php

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si mie mi se parea ciudat 2000w la 200e , a? intra la banuieli daca ma duc la un electrician sa imi lege el becurile si eu doar sa le leg la priza ? Nu era problema 3-5 becuri da ma gandesc cand o vedea 40 leduri de 10w fiecare nu stiu ce sa ii zic ca fac cu ele :))

S-a abandonat total proiectul? Pareai destul de hotarat. :joint: