What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Daca tot va intrebam de indoor, in lipsa de buget pentru ce imi trebuie, momentan , m-am gandit la un pc grow. Cati wati de lumina sa imi bag acolo? Ceva Led ca am vazut ca nu incalzesc atat, sicat ar trebui tinute in vegetatie? Chiar imi lipseste chestia asta putin :))

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Pai daca te uiți pe thread-uri in secțiunea romanian grow la thread-ul lui piramidon a folosit 120w și au ieșit destul de frumoase!
Deci cred că îți ajunge! Asta depinde de tine cum ai să te descurci cu căldura! Daca ai să cumperi becuri led care nu sunt de firma ai să ai probleme cu căldura!!
Recomandare ar fi niște becuri precum Philips , Osram sau Lohuis !

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da esti dezorientat tare, stii ca prim oara ai zis ca tu nu faci ceva gen pc grow. Hotaraste-te, studiaza, si intrebi si tu ce nu pricepi. Ca altfel pierdem toti timp degeaba. E o sectiune pe forumul international, ii zice microgrows, acolo o sa poti invata cate ceva din fiecare thread, sau macar sa iti formezi o idee clara.
Si na, scissors hash ori charas nu e foarte renumit pentru potenta, ci mai mult pentru aroma. Daca o sa ai ocazia sa incerci vreodata bubble hash bun o sa realizezi ca de fapt charasul si scissors hashul sunt slabe.

Explo, m-ai nimerit cu dezorientarea...in prima faza chiar nu voiam sa aud de pc grow pentru ca imi imaginez ca nu scot prea mult, dar nu am buget pentru ceva ca lumea momentan si as vrea sa mai cresc o plantuta -2 acolo. Vreau sa cresc doar pentru distractie, si sa mai invat cate ceva. Am cautat pe google dar nu am gasit mari detalii despre asa ceva,adica doar jurnale incomplete, cum mai de altfel gasim si pe aici... Oricum, mi-a scapat postul de care a zis vasy, ca nu postam asa ceva ,nu sunt chiar mura-n gura :)) Mersic oricum de raspunsuri

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bugetul e de obicei mai mare la microgrow, pentru ca totul trebuie sa fie in miniatura. Iar daca e gandesti la gram, cu siguranta e mai scump asa. Si cu mai multa munca.
Sectiunea de microgrows e aici: https://www.icmag.com/ic/forumdisplay.php?f=65545 si sunt destule growuri detaliate si terminate acolo, de la extrem de mici la mici. Spor la studiat.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Tre sa fii pasionat de ikebana sa faci microgrow-uri pcgrow-uri and stuff. Io nu inteleg: asta e o planta facuta sa creasca, asa is genele, de ce s-o chinui?

Sub 100W cresti o planta frumoasa, 1m inaltime, juma de metru diametru/latime, whatever, daca ii dai veg 1 luna de zile...

Pillang

Well-known member
Din pacate eu nu am avut niciodata o planta din care pot sa fac un joint fara tutun si sa nu tusesc cind aprind.

Am cules pt cracuni :)

picture.php

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Tre sa fii pasionat de ikebana sa faci microgrow-uri pcgrow-uri and stuff. Io nu inteleg: asta e o planta facuta sa creasca, asa is genele, de ce s-o chinui?

Sub 100W cresti o planta frumoasa, 1m inaltime, juma de metru diametru/latime, whatever, daca ii dai veg 1 luna de zile...

3476 de posturi si cinci ani pe forumul asta si trebuie sa intrebi asta...
Zici ca dintr-un miliard de mormoloci tu ai fost cel mai rapid? :biggrin:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Din pacate eu nu am avut niciodata o planta din care pot sa fac un joint fara tutun si sa nu tusesc cind aprind.

Poate fi ori overfert (chiar si ceva putin peste doar, nu neaparat un overfert de ala de aproape moare planta), ori lipsa de curing sau curing necorespunzator. Mai stiam pe cineva asa si dupa ce i-am dat iarba cu curing ok a putut sa fumeze linistit fara tutun si sanu tuseasca.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran

Sub 100W nu ai ce face cu o planta de 1m, canopia ar trebui sa fie in jur de 50 cm sau chiar sub.
Daca o spuneai la modul ca poti creste o planta cu 100W in un spatiu de 1 m inaltime, da atunci sunt perfect de acord. Cat iti iau luminile, distanta pana la planta si ghiveciul, lasa loc exact pt o canopie de aproximativ 50 cm.
Chiar si asa eu prefer sa fac acel spatiu de 1.5 m inaltime, ca sa am loc sa ma intind pana in spate pe deasupra plantelor.

Pillang

Well-known member
Poate fi ori overfert (chiar si ceva putin peste doar, nu neaparat un overfert de ala de aproape moare planta), ori lipsa de curing sau curing necorespunzator. Mai stiam pe cineva asa si dupa ce i-am dat iarba cu curing ok a putut sa fumeze linistit fara tutun si sanu tuseasca.

Overfert poate fi, eu dau f mult nutrienti. Ce zici, se simte diferenta, daca folosesti numai nutrienti organice, guano, alga, etc..?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Se simte densitatea nutrientilor, poti sa faci overfert si cu nutrienti de si teza, si cu organici, doar ca cei organici de obicei devin disponibili pe o perioada mai lunga, deci e mai greu sa faci overfert. Eu unul nu am patit inca sa fac overfert cu organici. Si bag la ochi adaosurile de mult timp.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Am și eu o întrebare, dacă tot discutam de organici!
Am niste fert organic , e sub formă uscată adică praf, și sunt 3 produse unu cu enzime, unul pentru veg și unul pentru flowers!
Si recomandă să fie amestecat cu solul !
Cum fac daca pe perioada de vegetație încă am buruiana deja în ghiveciul final??
Sper că m-am exprimat corect!
Mersi!

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Daca o spuneai la modul ca poti creste o planta cu 100W in un spatiu de 1 m inaltime
Da mai, era doar o estimare, asa, ca sa explic de ce nu il inteleg pe om ca se chinuie cu pcgrow.
Totusi, ultimele plante au ajuns cu canopia pana in LED, ghiveciul are cam 25cm inaltime, iar LED-urile erau la 1.2m. Fiind o sativa, avea lumina prin frunzis.
Acuma, ca era cel mai eficient mod de iluminare sau nu, nu am zis, insa dat fiind ca planta ocupa cam 1/4mp, rezulta 400W/mp.
Adica o valoare normala.

@piramidon:
1. Stai cuminte, ca asta nu o sa o inteleg nici la postul 10000. Motivul este acela ca nu dispun de masochismul necesar cresterii pcgrow. Cat se chinuie planta, dar cat ma chinui eu sa o tin asa...! :D

2. Nu, evident, dar se pare ca am fost cel mai jmeker si le-am pus piedica la aia mai breji. :dance013:

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Mai motane treaba e cu bonsai la microgrow, pt ca ikebana e cu flori moarte, deci aia e la curing. Cum faci tu ikebana cu apa. :biggrin:
La modul serios e o chestiune de filozofie, necesitate sau o combinatie intre cele doua.
O sa detaliez la un moment dat (poate in urmatorul meu thread) motivatia mea pt micro.
Cert este ca printre altele, mie mi se pare mult mai usor sa administrez un spatiu redus si este mult mai ieftin de realizat.
La un moment dat am cumparat un cort. Mai tarziu l-am inlocuit cu echivalentul spatiului in rigips.
Nu mai zic cat m-am amuzat de diferenta de pret intre cele doua spatii...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
1. Mai aspirinule, ikebana o inteleg. Dar nu e mai cu flori moarte. E ca PCgrow. Pentru stealth nu inteleg PCgrow. Pentru ca vrei musai, e altceva, dar ikebana o poti face si pe birou. Sa zici ca o faci de stealth, poate intr-un tower din ala gigantic, sa zica nevasta la prietene: moama ce scula are al meu! :D
Poate se apuca si explo de pcgrow. Estimez ca i-ar trebui vreo 10-15 servere prin casa!
:laughing:

2. Prin microgrow am denominat in mod eronat pcgrow-ul. Mea culpa.

3. Cortul e pentru mutaci. Adica aia care isi muta grow-ul dintr-un apartament inchiriat in altul. Pentru fixaci, rigipsul rulz...
Atitudinea ta e corecta, altii si-ar fi smuls parul din cap.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Rigips? Da schelet de lemn cu folie panda ce-are? Voi faceti 1 mp din rigips si tre sa carati placile in casa, eu car doar niste bete de lemn si o rola de folie si la aceeasi bani probabil fac 6 mp de spatiu.
Si na.. un pcgrow il fumez intr-un weekend, deci n-ai sa vezi asa ceva. Nu mai am rabdarea necesara si nici dorinta de a sta carcit sau lungit pe podea cand lucrez la plante.

Latest posts

Latest posts