What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Fara poze sau detalii despre varsta si marimea plantelor, daca sunt in inflorire si asa mai departe e greu de spus ceva. De exemplu ingrasamantul din composana este ok pentru plante mari, dar care nu sunt in inflorire sau aproape de a inflori, deoarece e foarte bogat in azot, care e foarte bun in vegetatie, dar deloc bun in flower daca e in cantitati mari. Si composana tinde sa fie puternic fertilizat de fel.
Daca ar fi vorba de nutrienti cu un npk prielnic pentru perioada de dezvoltare a plantei, atunci da, acolo o poti regla cantitatea din dozare si e mai ok. Planta are nevoie de nutrienti, fara nu ii merge bine, cu prea multi ii merge chiar mai rau decat atunci cand are prea putini, si mai conteaza si sa fie un nutrient cu ratii bune intre elemente si sa ii aiba pe toti, adica si micronutrienti.
Si ca sa inchei, aceste informatii au tot fost repetate pe aici de cand exista forumul. Mai bine citesti putin inainte si intrebi punctual ce ai tu neclar.

smallearth

Member
hidri

hidri

salut,

am si eu o intrebare:
-merita hidroponic ?la o saptamana schimbi apa sau adaugi solutii?
-la un calcul cu solutii "advanced" am iesit destul de scump,poate cu GHE ies mai ieftin dar doar cu putin.
-in Romania avem solutii(veg,blomm,micro) care se preteaza la chestii hidroponice?fara sa fie suspecte la cumparare.
tinem cont ca este o crestere/timp redus cu 20-30%pe planta(asta in cazul in care nu esti tampit si omori planta) dar si costurile cresc exponential.
multumesc.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@smallearth:
1. Mai inainte pune-ti intrebarea: de ce as creste hidroponic si nu in sol? Ca in sol merita. Chiar si nuferii cresc in sol, fie el si subacvatic. Si nu arata rau... Chestia asta cu solutia care are "all the body needs" e a la Matrix, daca ai vazut filmul - partea aia cand mancau toti la masa un terci care continea de toate si se intrebau de unde a stiut computerul gustul de pui. Asa si cu plantele si solul.
Da, exista si plante care cresc aeroponic. Dar canepa, de la mama ei, nu creste asa.
2...

3. Da, se gasesc, unul este Formulex, dar sigur mai sunt si altii. Nu ai fi primul care creste in borș.
Treaba buna se face la 9 luni. 20-30% mai repede la nasterea copilului, si... e la noroc.
Ce te grabeste? Graba strica treaba, iar la hidro, nu e numai daca esti tampit: o pompa da fail, sa zicem (unul dintre motivele principale de fail). De ce ai fost tampit? Ca nu ti-ai pus senzori de curgere si un sistem computerizat ca sa ia in calcul toti parametrii si sa te anunte pe uatzap? Aia inseamna costuri, timp, chestii.

Dar da, e adevarat ca poti teoretic sa automatizezi tot, dar la fel e si la pamant. Probleme sunt everywhere. Eu votez pamant. Plus ca salata aia hidroponica olandeza nu are nici un gust. Poate au mai schimbat-o intre timp.

Dar, abia astept sa vad un grow hidro pe sectiunea RO. Pe de alta parte...

@marijuanel: N=zahar, P=ulei, K=sare. Nu trebuie sa fie in proportia corecta la o mancare? Plus, difera de la desert la pui la cuptor, deci iata, sunt la fel. In principiu, N mult la vegetatie, P mult la flower, potasiu... pe acolo, decat daca vrei sa faca seminte. Formule sunt multe, fiecare se jura ca e best a lui, dar e de la planta la planta de multe ori. Sunt care folosesc parti egale tot grow-ul, XXX, sau 1/1/1 daca vrei, altii in proportii variabile, de ex. 3/1/2 veg, 1/3/2 flower, sau 1/2/3 daca face planta fructe. Astea sunt rapoarte, cantitatile actuale putand fi 18/4/9 de exemplu, adica 18% N, 4%P, 9%K.
Dar man, se gasesc carti de gradinarit, se pot citi sistematic, forumul e pentru discutii si chestii specifice, si asa ca sa nu ne simtim singuri intr-o lume potrivnica :comfort:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nici iarba crescuta hidro nu are aroma celei crescuta in sol. Chiar si cu aditivii cei mai scumpi.. in zona cannabisului s-a cam renuntat la hidro. Merita cand vrei sa ingramadesti multe plante in un spatiu mic sau cand vrei sa ai totul controlat la secunda de un sistem integrat. Adica, daca nu cumva vrei sa produci rosii ce tin 3 saptamani pe raft si au gust si consistenta de plastic ori salata ce nu trebuie spalata, nu prea ar trebui sa te intereseze hidro.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
De uitat ma uit si eu. Ca de experimente ce nu duc nicaieri m-am saturat. De abia am timp si chef de alea care duc undeva.

O nelamurire a mea de nefumator de tutun pe care as vrea sa mi-o clarificati voi, cei experimentati ca sa zic asa :Am fumat pana acum (ceea ce sper ca in 2 luni si ceva sa nu mai fac) doar marfa de la dealeri care, pe mine de fiecare data cand o trageam in piept, amestecata cu tutun, ma durea gatul, gen mi se parea foarte acra, amara..am fumat si iarba simpla, dar tot asa, as fi vrut sa simt si eu gustul ala de care tot vorbiti voi, ba dulce, ba aromat, si tot asa... Sa fie din cauza plamanilor mei neobisnuiti cu fumul, sa nu fiu capabil sa gust la maxim din marfa mea? Sau din cauza iarbei de la dealeri? Doar o curiozitate care ma macina de multa vreme incoa...Seara buna!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Necunoscand ce fumezi putem sa ne dam doar cu parerea. Cel mai probabil nu ai ce simtii in iarba de o cumperi. Nu prea am intalnit iarba crescuta cum trebuie si cu curind corespunzator nici in amsterdam, d'apai la dealari.
Acum nu stiu nici daca e normal sa fie cum zici tu un chin cand o fumezi.. ma rog, depinde si de iarba..
Nu citisem ca bagi cu tutun, e foarte posibil sa fie de aia, nu stiu cum te-ai astepta sa poti simti arome cand se stie ca de la tutun nici gustul mancarii nu prea il simti, fumul de tutun clar acopera tot. Si nu e nici sanatos.

Last edited:

cristocel420

Active member
O nelamurire a mea de nefumator de tutun pe care as vrea sa mi-o clarificati voi, cei experimentati ca sa zic asa :Am fumat pana acum (ceea ce sper ca in 2 luni si ceva sa nu mai fac) doar marfa de la dealeri care, pe mine de fiecare data cand o trageam in piept, amestecata cu tutun, ma durea gatul, gen mi se parea foarte acra, amara..am fumat si iarba simpla, dar tot asa, as fi vrut sa simt si eu gustul ala de care tot vorbiti voi, ba dulce, ba aromat, si tot asa... Sa fie din cauza plamanilor mei neobisnuiti cu fumul, sa nu fiu capabil sa gust la maxim din marfa mea? Sau din cauza iarbei de la dealeri? Doar o curiozitate care ma macina de multa vreme incoa...Seara buna!
Dacă vrei iarbă cu gust bun tre sa crești tu cu nutrienți fără chimicale sau să te muți în Spania, acolo fac treabă bună oamenii dar mai au și ei leprele lor. Mai poți încerca să cumperi material și să-l bagi două săptămâni la borcan, poate ai noroc.

Am fost si in Spania doar ca ma simteam ca in ghetto-urile americand cand ajungaem in bario :)) As fi vrut sa incerc o sativa, nu am atins niciodata asa ceva

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Mai... Nici eu nu am băgat sativa 100%. Și sunt aici de ceva timp... Și nu am călcat pe la cluburi... Poate de asta? Maybe... Who knows...?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Adevarul e ca si prin cluburi is destul de rare, de altfel nici la cupa nu au fost 100% sativa la sectiunea sativa. Sau au fost, dar doar cu numele. Cea mai sigura cale e sa le cresti singur. Am si eu una uitata prin growroom, am si uitat ce e dar sigur e 100% sativa.. ca celelalte au terminat si asta arata ca la 3 saptamani de flower.

De obicei eram cu alcoolul, dar verdeata a inceput sa imi faca cu ochiul...plus de alta imi place mai mult sa ma rup si sa ma trezesc om dimineata, fata de alcool :)) Cat despre cluburi nu sunt mare fan...am un hibryd acum 75-80% sativa, Royal Madre, scrie ca termina in 8 saptamani. De ea am cea mai mare grija dintre toate :)) Sper sa termine sa raman si eu macar cu 100 de grame din 3 bucati

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cred ca tu ai impresia ca vorbesc de cluburi ca in ibiza, eu vorbesc de cluburi ca in barcelona. Cu iarba in vitrina si oameni fumati prietenosi inauntru, nu cu pastilati si betzi.
Si ca o regula, sa stii ca sub 10-11 weeks de flower nu exista sativa, oricat ar mintii aia prin descrieri. Sativele adevarate sunt de la 13-14 weeks in sus in general, si.. pana la 25-30 saptamani de flower unele fenotipuri/strainuri. Cele mai comune si des intalnite stau pe la in jur de 16 weeks de flower.

Si mie imi suna a minciuna, chiar si daaca tine mai mult, sper sa scot de pe ele, am 3 bucati din strain-ul asta si mi-ar parea rau sa se duca toate...oricum la ce vreme de cacat a fost acum, nu m-ar surprinde ca prin octombrie sa facem plaja

D

diuca420

salut growerilor e vreunu care creste in romania? se merita? la bloc romanesc merge treaba? banuiesc ca cresteti vara si aveti pana vara viitoare ? ma gandesc ca ar fii cam nasol sa cresti 50-100 g sa stai 2-3 luni sa obtii doar atat poate chiar mai putin adica se fumeaza repede ... cam cat va tine o recolta?