ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Și dacă îmi pun un pic și curul la treabă , te asigur că funcționează, nu îmi lipsește iarba , nu e ceva de calitate dar am tot timpul nu mă uit în gura altuia, sa îmi curgă balele!
Îmi iau un pic inima in dinți și fac ceva sa nu rămân fără!
Dacă suntem leneși nu o sa crească vecinul pentru mine!
Nu vreau să te supăr dar așa văd eu situația!
Vreau ceva , fac ceva , nu vreau nimic , dar nici la altul nu cer!
Și chiar daca pierd acei bani îi pierd pentru o plăcere satisfăcută mie! Tu poate ești altfel!
De ce e greu la bloc? Eu mereu am crescut intr un apartament de bloc, mereu a fost "safe and clear".
Cat despre a creste pentru fumat si ca nu fumezi atat de mult cat iti da planta. Tot sunt de parere ca e mai bun sa fumezi 1g crescut de tine decat un 0.8 de il vinde ala
Eu zic ca de la 10 grame in sus fumate pe an iesi mai avantajos daca cresti tu decat sa cumperi. Si stii si ce fumezi, si va fi si mai bun decat ce cumperi. Iar daca vorbim de un grow de asta mic nu e deloc complicat la bloc.
Stiu ca e posibil deoarece am facut-o deja. Dar situatia mea actuala unde locuiesc face dificila activitatea asta.
Daca vorbim de costuri, gasesti Thai Stick la 3 euro gramul pe dark web. Calitate proasta, dar isi face treaba si e foarte ieftin. La 6-8 euro deja e marfa mult mai buna si pretul scade in functie de volum. La 15 euro deja consider ca nu merita, nu am cumparat niciodata. Dar am primit un bud de jack herer si nu m-a impresionat.
Tot ce am luat de pe dark web a fost ok, fie ca a costat 3 euro sau 10 euro. Daca ati folosit un vaporizator stiti ca aroma se termina din primul fum, iar de zgariat pe gat nu se pune problema ca la jointuri. Pe mine ma intereseaza doar procentul de THC si daca e sativa sau indica, de obicei cumpar de ambele feluri.
E evident mai scump, probabil din 10-20 de grame mi-as creste singur planta/e sa scot 200, pentru ca am deja materialele si ar fi de investit doar in pamant/nutrienti/curent, dar e de munca cu ea si pentru mine nu reprezinta asta o prioritate.
ce-i drept trebuie sa-ti si placa, eu ma simt super in largul meu cand cresc imi da pofta de viata. De exemplu fratemi-o e si el indragostit de Maria dar nu-i place sa o ingrijeasca nici nu-l intereseaza.Oameni diferiti cu nevoi si prioritati diferite dar avem cu totii ceva in comun.
Bai baieti, vreau sa cumpar acum pentru out cateva galeti la 12L fiecare. Voi ce ziceti, sunt mari ? Faza e ca nu vreau nici copaci chiar de 2 metri si deasta intreb
Nu o sa pot sa le ud zilnic asta-i clar. Bine, nu ma deranjeaza asa tare sa creasca mari, ma gandeam doar la ce a zis explo, adica la udat, pentru ca nu o sa pot sa le ud chiar zilnic.
Daca le las in galeti de 5 L e suficient oare? Scot ceva de pe ele sau raman mici ? Si cat de des ar trebui sa le ud in situatia asta, daca sa zicem ca o sa fie o vara normala adica nu foarte secetoasa.
De 2 ori pe zi cand incepe vara. Minim! Trebuie ghiveci mare sa tina 2-3 zile, cel mai probabil de la 40-50 l in sus. Ajuta daca e umbrit ghiveciul, dar ca sa il umbresti inseamna sa sapi si atunci mai bine le pui in pamant sau faci earthbox. Ala ar putea sa tina si o saptamana sau mai mult, in functie de marime.
Wow. Asta e din ciclul "da hai sa ne imaginam condițiile ideale și chiar sunt sigur ca la mine totu va fi diferit, special și exact asa cum vreau eu"
Nu vei avea condițiile perfecte niciodată și chiar dacă poți pregăti locul pt a îmbunătăți condițiile, niciodată nu vor fi perfecte și orice se poate întâmpla.
Deci ce poți sa faci?
Întâi analizezi locația, solul și nivelul de umiditate din sol.
Dacă locația îți permite să crești într-un ghiveci cu rezervor de apa, răspunsul e simplu. Dacă nu, găsește alta opțiune dar folosește-ți capul.
Un ghiveci mic e ușor de mutat dar pământul e puțin și apa dispare repede. Unul mare e greu, planta poate creste foarte mare și cu timpul vei avea nevoie sa uzi cu mai multa apa și mai des.
Dacă solul e ok, adânc și nu are probleme cu umiditatea, dar sunt multe buruueni, faci o groapa, pui o punga de gunoi înăuntru, ii dai gauri în fund și o umpli cu pământ bun, ceva nutrient și o folosești ca ghiveci. Dacă ai noroc cu timpu rădăcinile vor crește adânc și vor folosi umiditatea din pământul din afara pungi de plastic.
Experimentează și vezi ce alte opțiuni mai ai. Nu ai doar 1 loc și doar 1 metoda. Nu te bloca in ciclul analiza infinita și zero plante crescute.
Si nici pe "am găsit locul meu și nu e perfect da alte locuri nu exista pt ca sunt prea comod sa caut și în alte locuri"
Mai incet cu linkurile externe ce pot fi urmarite. Mult mai simplu poti da dimensiunile si alte detalii. Altfel si tu si altii care intra acolo veniti de pe icmag pot fi in pericol pe viitor.
Plus ca 2 plante e un detaliu foarte vag, 2 plante pot fi 2 plante micute in o cutie de pantofi sau un pc case sau 2 copaci ce au nevoie de mai bine de 2mp cu 2 m inaltime.
Stiu ca nu am cum sa prind o vara perfect si ca asta e aproape imposibil, dar eu intrebam ca sa imi fac o idee cam de cate ori o sa fie nevoie sa ud si cam cu ce cantitate, asta doar asa sa imi fac un plan dinainte si sa fiu pregatit.
Cat despre ghivece, nu stiu dece, ma gandeam ca daca e mai mic o sa ud mai rar sau mai putin. )
Dar am inteles care i treaba in mare.
Si totusi, pana la urma voi in ce perioada preferati sa le scoateti afara.In ce data aproximativ . Si cat timp le tineti in vegetatie indoor inainte de asta?
Cu cat mai mult veg in aprilie-mai pt plante mari.
Cu minim 2-3 sapt veg in iunie iulie pentru plante mici.
Si treaba cu marimea ghiveciului e ca nu numai planta consuma apa, e si factorul de evaporare. Plus ca ce consuma planta e accelerat de temperatura. Mai conteaza si compozitia mixului de ol, adica retentia de apa, dar mai putin decat restul. Oricum, daca nu le poti uda, nu prea e o idee buna in ghivece, si mai ales in ghivece foarte mici.
Colega, am eu un grow tent, ceva 180x180, cu halogen 400W cred, unde stau acum nu-l pot folosi si nici sa-l pun pe olx nu-mi surade, daca esti interesat il desfac sa-ti zic exact cum e, ca sta la cutie de niste ani.