ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Eu sunt mai fixat de fel si il curat imediat dupa ce finalizez un proiect ca si toate elementele si il bag la loc in ambalajul original, depinde acum si cum iti pastrezi lucrurile asa le ai.
La mine nici nu prea a stat degeaba de cand il am, decat pe drumul catre o locatie noua. Pe afara l-am mai sters cu un spray de clor si cu servetele umede cu alcool, dupa turele de seeds, ca sa nu risc contaminarea cu polen a growului de dupa.
Salutare! Bine v-am regasit. M-am intors aseara acasa, dupa 10 zile Cea mai mare surpriza am avut-o la planta "The Unterdog" care si-a ingrasat buzii popcorn ca o animala, acum nu se mai numesc popcorn buds. Crescuta dintr-un bag seed in ghiveci de un litru, la geam in camera. Astept de la ea 10g+
Aia mica, ak auto are vreo 65 de zile si azi maine trebuie sa o tai.
Am doua optiuni de uscare, amabele imperfecte. Poate ma ajutati sa o aleg pe cea mai putin rea
1. Intr-un dulapior cu usa inchisa. Temperatura: +; Intuneric: +; Airflow: -
2. Undeva prin camera, agatata. Temperatura: +; Intuneric: -; Airlflow: +
Deci fie n-am intuneric, fie n-am airflow. Care ii raul mai mic aici?
Daca le poti usca in camera agatate inseamna ca poti face si o cutie de carton cu un cooler care sa le asigure conditii cat mai bune.
Varianta fara airflow e garantata sa iti dea mucegai.
Mai e si varianta folosirii unui aer conditionat pe modul dry (nu schimba aer cu exteriorul) in o camera sau un garaj cat se poate de sigilate. Asa n-o sa miroasa nici in casa, nici la vecini. Decat daca deschizi usa.. sau geamul, evident. Partea buna e ca se poate usca si un outdoor asa, aerul conditionat dezhumidifica aerul, deci buzii pot fi pusi mai ingramaditi. Si nici nu trebuie lasati o saptamana, pot fi gata si mai repede. Daca usa prin care intrati sa verificati recolta da catre casa.. acolo se poate folosi un extractor cu filtru de carbon pe perioada cat e deschisa usa si inca 10-20 minute dupa aceea. Daca vreti sa fiti si mai siguri ca nu iese mirosul se poate face un air lock din folie de plastic in care sa se bage filtrul. Asa nu va mirosi garantat nici macar cat e usa deschisa. Solutii sunt pentru orice problema. Si important e ca nici nu costa mult deoarece folosim chestii care deja le avem prin casa.
Mazarea cam la 3 luni de la plantare(daca a fost pusa o data cu floarea soarelui, cel mai probabil prin august), floarea soarelui septembrie, probabil dupa jumatatea lunii daca zici ca e zona de munte.
Uscarea si curing-ul, sunt ultimii dar si cei mai importanti pasi ai ciclului de crescut weed, modul cum vrei proceda va dicta calitatea finala a produsului, deci mare atentie, misca aerul in incinta unde usuci, altfel risti sa iti imputa toata zona, si te va da de gol mirosul, weed-ul pute cel mai rau atunci cand e pus la uscat, mult mai grav ca si cand ar fi in flower pe final.
of..iar am de munca. fie, o sa fac si un dry box. faza e ca nu prea vream sa fac nimic pt ca de aici inainte o sa o usuc in dulapul unde le cresc cat nu sunt plante acolo pentru ca cresc una odata.
cum m-am gandit sa o fac: cutie de carton, ii fac o gaura pt ventilator pc, si ventul il pun pe extractie ca sa nu se usuce prea repede + un filtru carbon de hota, dinala plat, cam 1cm grosime, sigur ajuta si ala putin, oricum nu ma deranjeaza mirosul in casa atat timp cat nu iese pe la vecini. oare pe extractie cu tot cu fultru ii suficient cat sa plimbe aerul si sa nu-mi faca mucegai?
Da, e suficient. cartonul ala maroniu de ambalaje absoarbe si el umiditatea oricum. Dar filtrul de hota nu va face mare lucru. La ce plante ai tu posibil sa nu ajunga la vecini, dar gamdeste-te pe viitor ca daca usuci 100 grame miroase mult mai puternic. Si nu prea poti folosi acelasi extractor ca pentru grow, ca se va usca mult prea repede si pierzi din calitate.
daca nu face mare lucru sa nu-l pun? adica puterea de extractie va fi mult mai mica cu filtru decat fara. ideea e ca vreau sa incetinesc cat mai mult uscarea fara sa am mucegai, poate cu o extractie mai lenta o sa am rezultate mai bune
Când o tai, planta miroase de 10 ori mai tare. Nu e o gluma și nici exagerare. Filtru de hota? Pentru ce? Vrei sa oprești praf, insecte și păr? Poate ca face ceva... da ce exact... nu se știe.
Poate ca nu te deranjează mirosul pe tine, dar te asigur ca nu e ca în flower. Orice mirosuri ai tu pe acolo când deschizi dulapul sunt un pârț în comparație cu găleata cu lactate, oua, carne și pește lăsată la soare 3 zile - ce este planta când o tai. Da ok mirosul nu e rău dar o sa îți permeeze apartamentul în mai puțin de 10 minute.
Când recoltez eu scap de frunze si când toate sunt doar buzi pe băț încep sa le tai de sus în jos, le atârn și le scot din casa. Apoi trec la următoarea plantă. Odată am tăiat direct plantele și apoi am inceput sa le tund în o camera închisă. Mirosul înecăcios m-a făcut sa ma opresc de câteva ori.
mersi de sfaturi. momentan fac harvest la o planta mica, auto, care a primit lumina abia in ultimele 3 saptamani de viata. ce usuc eu acum sunt cativa buzi mici, poate 2-3 grame in total. perfect cat sa invat procesul pana la harvestul asteptat .
stiu ca miroase mai tare dupa ce o tai, de aia probabil la urm harvest o sa folosesc dulapul unde am filtrul instalat. chiar daca circulatia e prea mare si le usuca prea repede, alta solutie nu cred ca o sa am
aa am uitat cand mai fac operatiuni puturoase, cum ar fi decarboxilarea, ard continuu tamaie. miroase bine si acopera orice miros. plus ca implic fortele divine in operatiunea mea, deci clar va fi mai de calitate
Posibil ca tamaia si alti compusi de genul asta sa lase si reziduu pe tot ce e in contact cu fumul. Nu stiu daca ai observat dar toate obiectele din o biserica miros a tamaie si daca nu s-a ars tamaie de mult timp. Si daca stai in o biserica cat se arde tamaie chiar si 10 minute e suficient cat sa iti miroasa hainele, parul si pielea a tamaie pentru mult timp. Asa ca nu stiu daca e o varianta buna pentru o recolta pe care urmeaza sa o fumezi. posibil sa afecteze.
Eu cand recoltez fac totul in tent, sub extractor + filtru (altfel risc sa imput toata zona, mirosul este cel mai periculos factor care te poate da de gol, nu factura la lumina, s.a.m.d) nimic nu iese din tent pana nu am terminat de recoltat si pus la agatat sa se usuce, apoi las doar ventilatorul din ambient sa miste aerul pe acolo, fara sa fie indreptat spre buds, si extractorul pe la vreo 70%.