What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai la ce iti trebuie gheata carbonica? 5 kg nu e asa mult, oricum. Si tine ceva zile la congelator.
Cat despre argintul ala de cumparat, stiu ca am vazut ceva threaduri care se cam plageau ca nu e suficient 30 ppm. Si nu cred ca il poti concentra.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Vreau să fac niște kief CA tot te aud pe tine! Îmi faci poftă! Am mai primit încă vreo 80 g și are semințe prin buzi și mă gândeam să fac kief din ea!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar nu ii trebuie gheata carbonica pt kief. Daca iarba e uscata bine il scoti doar prin vibratii sau carding.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Ma gândeam că e mult mai safe cu gheata carbonica decât cu cea normala ! E prima experiență de genul și nu as vrea sa risc sa ud sita că mai apoi sa se lipească kief-ul de ea sau sa se înfunde! Și mersi de răspunsuri explo!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ba esti chinez? Bubble se face cu apa, kief fara apa, fara gheata.
Pentru kief am site normale mari (0.25 mp) si acum lucrez la una rotativa din otel inoxidabil.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Nu nenea nu sunt chinez ! Știu ambele metode și cu cardul și cu vibrațiile ale sitei!
Sunt metodele clasice! Văzusem pe net o metodă mai interesantă de făcut kief , cel puțin așa mi sa părut! Baga iarbă mărunțită cu niste peleți de gheață carbonică într-o cutie cilindrică cu un capăt astupat , apoi când e pe jumătate cu iarbă punea la gura o sita! Apoi o agita și curgea prin sita kief-ul ,că zaharul pudra! Pe o bucata de sticla că să îl poată colecta mai bine!

Ce spart sunt! :smoker:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si la ala merge si fara gheata carbonica. De altfel varianta cu vibratii scoate kief mai pur decat orice metoda ce foloseste gheata carbonica ori sita si agitarea materialului.
Singurul motiv sa faci kief altfel e ca nu poti procesa mai mult de cateva sute de grame de material pe zi cu vibratii, pe cand cu o sita rotativa sau sita normala + carding poti procesa si 100 + grame pe ora, ba chiar si un kil pe ora daca ai o sita rotativa mare. Kieful cel mai bun iese cu agitatie cat mai mica..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Stie cineva o reteta de fertilizant cu rahat de prepelita?@ jtm?

Nu cred ca exista o reteta fixa. Afli ce nutrienti contine si in ce proportii si il completezi cu alte materiale ca sa il aduci la un raport cat mai potrivit de ce ai tu nevoie pentru cultura respectiva. Evident, trebuie bine compostat, ca e destul de acid. 2-3 ani cold composting sau minim 6 luni compost thermo. Altfel nu il poti folosi decat in procente foarte mici. Si daca exagerezi face mai mult rau decat bine.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Clar. Doar sa alegi ceva relativ early, si sa nu ai pretentii de mai mult de 50-100 gr pe planta.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Am o întrebare explo poate știi!
Am făcut niște humic acids & seaweed (feeding enhancer green house) extract și din păcate am făcut mai mult decât trebuia ,pe pachet scrie că după diluare in apa trebuie folosit in 24 de ore ! Eu cu acel surplus l-am băgat la congelator crezi că mai poate fi bun de folosit , poate fii dăunător dacă îl dau așa ? După 3 săptămâni în congelator? Mersi explo!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ar trebui sa reziste, dar mai sigur este sa bagi la frigider pe viitor astfel de chestii. Nu toti compusii organici rezista la inghet la fel de bine ca acizii humici.

plm

Member
Imi poate spune cineva care a avut experienta cu Northern Light si Blue Mystic cat de low odor sunt si cum se comporta? Am filtru de carbon si ventilatie corespunzatoare oricum dar vreau sa stiu asa orientativ fata de alte strain-uri cat de low odor sunt.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Oricat de low odor ar spune cineva ca e un strain, o planta matura, bine hranita si sanatoasa va mirosi. Dar daca ai filtru bine dimensionat pentru spatiul tau nu ai de ce sa iti faci probleme.

plm

Member
Intr-adevar, dar totusi caut strain-uri care sa miroasa mai fructos, sau mai altfel, decat mirosul classic skunky de weed, ma gandeam sa iau un ONA gel, sa-l plasez in camera unde cresc, nu in grow tent, dar in afara lui in camera.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tu nu realizezi ca aromele fructate sunt suprapuse celei de "iarba", nu il inlocuiesc. Cu alte cuvinte, cine stie mirosul de iarba il recunoaste indiferent ce strain cresti. Sa pui onagel e ca si cum ai pune un bradulet de ala parfumat, chiar daca face ceva, e insesizabil. Tot un filtru bun e solutia. Iar daca ti-e teama de scapari ale filtrului, poti adauga un ionozator/generator de ozon pe exhaust (doar daca dai aerul afara).
Daca te temi de mirosul aerului filtrat, trebuie sa ii adaugi un miros acelui aer ca sa para normal, nu sa il "filtrezi" suplimentar. Si nu uita ca statul in camera unde se evacueaza aerul filtrat de un filtru de carbon prea mult timp dauneaza sanatatii plamanilor.
Daca nu te-am nimerit cu nici o parte din raspunsul meu.. inseamna ca trebuie sa fii mai clar cu intrebarile pe viitor. De fapt, sigur trebuie!
Canu mai retin/inteleg daca vrei sa pui filtru + ona gel sau doar ona gel. In orice caz, ona gel nu e o solutie daca nu ai filtru de carbon, iar daca ai filtru de carbon e absolut degeaba si mai bine bagi banii aia in altceva.

Latest posts

Latest posts