What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

buruiana

Member
salut baieti, vreau sa pun la anu niste plante in ghivece outdoor. pe 20 mai le pun indoor la un bec pana se fac mai mari sa le scot afara. am de gand sa cumpar ghivece de 30 de L, e suficient per planta daca le culeg la jumatea lu octombrie?

buruiana

Member
am uitat sa specific cu ce le cresc:
559 lei
1x Bluelab pH Pen
338 lei
1x Voodoo Juice 1 L
325 lei
1x Biocanna BioVega 5L
165 lei
1x CANNA AkTRIvator Granulat 250g
128 lei
1x Plagron Vita Race 500ml
296 lei
1x N-Boost 1 L
263 lei
1x Aptus Enzym+ 1 L
170 lei
1x Canna Bio Rhizotonic 1L
79 lei
1x GHE PH Down 1L
65 lei
1x Pastile CO2 (60 tablete)
1 x Reflector Plasma Light + Cablu 2 metri
119 lei
1 x Lampa CFL CultiLite - Black Series - 200W - GROW - 6400K
239 lei
1x PH Buffer 4 - 1L
34 lei

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca esti dispus sa le uzi zilnic sau de mai multe ori pe zi dupa ce cresc si cand sunt in flower, merge. Daca nu baga-le in pamant. Recolta va fi mult mai mare. Si le va merge mai bine.
In lista aia vad lucruri care sunt inutile sau aproape inutile, exemplu bec cfl 200w, reflector (astea 2 le inlocuiesti cu cateva becuri led in dulii normale si e si mai bine si mai ieftin). Apoi phpenul ala pt un grow outdoor e bun doar daca nu ai ce face cu banii. Nutrientii pot si ei fi inlocuiti cu altii mult mai ieftini daca esti interesat de asta.
In principiu pentru un grow outdoor nu ai nevoie de nimic scump de la growshop. Te descurci de la magazine de bricolaj. Si riscul e mult mai mic decat daca esti pe "lista de comenzi" de la un growshop.

buruiana

Member
pai outdoor unde vreau sa le cresc e pamanatul lutos daca sap 20 de cm in jos, vreau sa fiu sigur de aceasta crestere si de asta le vreau in ghivece.

sa le ud in fiecare zi sau de mai multe ori pe zi? pai se vor strica toate

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si in o gaura in pamant poti pune pamant bun. Groapa e mai buna fata de ghiveci, ca e mai racoroasa, adica evaporare mai mica si radacini mai sanatoase, plus ca au acess si la apa din jur, si loc sa isi bage radacinile mai adanc in caz de seceta.
In ghiveci daca nu o sa le dai apa des, or sa fie afectate sau chiar moarte. Problema e cand plantele creac mult si apoi vine seceta. In pamant mai au o sansa sa reziste cateva zile fara apa chiar si pe seceta. In ghiveci.. maxim o zi.
Plus ca in ghiveci ti le vede lumea si ti le poate fura mult mai usor.
Si de banii de ghivece poti lua niste pamant sau caramizi de coco in plus, ca sa le dai sanse si mai bune.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
P.s. Sigur nu poti fii de nimic ce depinde de natura. Dar daca vrei sanse mai bune si o recolta potentiala mai mare, uita de ghivece.

buruiana

Member
dar ce parere ai de sera cu ciolofan de vreo 3-4 metrii pe 3-4 metrii. cu 4 geamuri in care pun ciorap de dama sa nu polenizeze plantele ca uite eu le vreau sensimila. e o idee buna?

plm

Member
@exploziv
Imi cer scuze ca nu am specificat sau nu m-am exprimat destul de clar.

Am filtru de carbon + extractor conectat la tubulatura care o sa iasa pe o usa pe sfert deschisa cat sa iasa tubulatura, care da intr-un balcon unde voi tine geamul deschis, deci practic tot aerul din tent va fi scos in balcon si ma gandeam pe langa sa mai pun un ONA gel in camera unde va fi amplasat tent-ul nu in tent propriu zis, sau poate pot sa pun in tubulatura la final pe unde iese aerul?

Unde voi pune 4 plante in ghivece de 12L intr-un spatiu de 2.2m2 sub un HPS de 600W, northern lights cel mai probabil.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Ciorap de dama? sincer nu stiu cat de fin e. Daca nu ai acces la plasa anti polen pt ferestre...merita incercat si ciorapul de dama.

plm mestere se pare ca ai planul deja facut. sistemul de aerisire e bine sa mearga nonstop daca vrei sa eviti ca mirosul sa intre in casa. In acest caz ONA nu ar face mare lucru. Dar daca vrei tu sa miroasa frumos in casa...baga frate. Poti incerca fara si vezi cum e si daca ai nevoie iti iei ona dupa.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nici macar plasa de tantari nu opreste polenul. Exista plasa speciala anti-polen, pentru cei alergici. Uneori se gaseste si la magazinele de bricolaj, dar nu mereu din ce am vazut eu. Pe net ar trebui sa gasesti asa ceva. Are ochiuri de 5 sau 10 microni din ce stiu. Dar posibil sa ma insel ca nu mai am ambalajul la indemana.
Dar sera asta cum zici tu e si mai suspecta si iti poate desconsipra growul. Si nici asa nu as garanta ca faci sinsemilla. Mai bine plantezi ceva strain mai early flowering si il scoti afara mai tarziu, cat sa nu apuce canepa sa ti-l polenizeze. Eu asa faceam cand voiam sinsemilla, si uneori iesea sinsemilla 100%, alteori erau seminte doar la baza buzilor (practic preflowersurile erau polenizate 100% iar pistilii din buzi fara polenizare). Dar la ce investitii planuiesti tu, cred ca e mai usor sa bagi un indoor care sa scoata sinsemilla si sa uiti de tot stresul outdoorului. Pentru mine outdoorul a ramas doar de fun si pentru hash, nu mai ma obosesc sa incerc sa fie sinsemilla sau neatins de insecte daunatoare si asa mai departe. Daca iese bine, daca nu.. ramane indoorul. Asta ca sa intelegi ca la outdoor nu exista nici o certitudine, indiferent ce ai face si cati bani ai baga. Si daca nu iti place natura si sa faci drumetii, ai mari sanse sa te trezesti cu niste plante amarate de nici nu merita investitia pe care o faci cu plantarea. Outdoorul e munca, chiar daca cand te uiti pe net la outdoorurile altora nu se siimte neaparat asta, iti garantez ca e investit mult timp si multa munca intr-un outdoor reusit, si si cu atat mai mult intr-un outdoor perfect cum vrei tu.

La treaba cu ona, cum ziceam, daca ai filtru si e montat corect nu ai nevoie de altceva. Daca simti tu nevoia poti cumpara oricand, mie mi se pare ca iti pui piedici singur "planuind" deja o rezolvare pentru ineficienta filtrului.

plm

Member
Am mai citit undeva ca ar fi ok sa pui extractorul pe filtru de carbon in camera in afara tent-ului sa traga din tent aer, ceva de genu:
Credeti ca ar fi mai ok asa decat cum am planuit eu si de cum imi permit circumstantele?

Attachments

• carbon-filter-attached-fan-sitting-on-ground-control-smell.jpg
    carbon-filter-attached-fan-sitting-on-ground-control-smell.jpg
    53.3 KB · Views: 22
  • user480354_pic1807331_1512823746.jpg
    user480354_pic1807331_1512823746.jpg
    21 KB · Views: 24

Goldslug

Active member
pai outdoor unde vreau sa le cresc e pamanatul lutos daca sap 20 de cm in jos, vreau sa fiu sigur de aceasta crestere si de asta le vreau in ghivece.

sa le ud in fiecare zi sau de mai multe ori pe zi? pai se vor strica toate

Gauri in pamant , si pus pamant . In cazul meu am pus Compo Sana plante verzi ( le plac de minune ) cu zicea si expo , radacini sanatoase , poti intarzia 2 3 4 zile cu udatu , si planta mai mare . Asta in caz de nu pui 25 30 l de pamant . Eu in gropile mele de afara am pus la fiecare planta 15 l compo sana. Mi au dat 60 de g per planta automatele , acum sa vede cu feminizatele . Am mai ramas cu 2 feminizate si ambele peste 1 metru si cv . Cu melcii eu am rezolvat cu capcane de bere , cate 2 3 per planta si esti safe .

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Foarte bine sa veniti cu sfaturi din experienta personala. Ce e interesant totusi e ca de-alungul anilor au fost ceva useri ce au plantat outdoor in ghivece chiar daca au fost avertizati ca e mai bine in sol, dar din ce imi aduc aminte nici unul nu a prezentat cu fotografii sau macar sa scrie ce s-a ales de growurile respective. Chiar si experientele ce au avut rezultate mai putin bune sau chiar catastrofale ar trebui impartasite. Pana la urma suntem aici sa invatam sa crestem mai bine, si orice experienta de-a semenilor ajuta intr-o mai mare sau mai mica masura pe fiecare.
Tot respectul pentru cei care nu ati disparut dupa ce ati primit sfaturile cerute, si ati mai revenit pe aici sa ajutati, sau chiar si doar la un cui si o discutie amicala.

Sargemilla

Member
Ohoo acum vad ca icmag are subforum de ro :D
am 2 intrebari:
De unde sa imi iau carbon granule ieftin si mult?
Un growshop in cluj exista?

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Carbon activ găsești la magazinele de acvaristica! Le găsești în mai multe feluri granule , mai mici mai mari, peleți! Și dacă vrei să afli exact unde sunt și magazinele de acvaristica in Cluj , baga un search pe Google și ai găsit!
Google-ul asta face minuni, numai că câteodată suntem leneși sa mai apăsăm niște butoane in plus ! Am ajuns pe forum pun întrebarea și lasă că îmi zic băieți! Hai noroc!

Sargemilla

Member
mersi vasy de raspuns. am cautat pe google stai linistit, doar ca nu am gasit nimic notabil, doar cantitati mici si scumpe. am si sunat la vreo 5.
primul post in ro si dau de ... astfel de raspunsuri

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
CHINA!
Sau daca cantitati mari inseamna chiar cantitati mari, incearca la un importator/distribuitor de materiale pentru ventilatie comerciala si industriala.

Sargemilla

Member
da, trebuia sa fiu mai explicit cu ce inseamna cantitati mari :D
eu vreau 2-3L. In cluj am gasit tot de 0.2 - 0.5 L si erau in jur de 40-50 lei. Fiind un material foarte ieftin nu-mi vine sa dau 200+ lei cand cred ca as gasi 2L la pretul asta daca am o sursa buna.

Sunt la primul grow si mi-am facut tot diy, ideea e ca experimentez mult acum si nu vreau sa investesc prea mult asa din prima

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu o sa iti vanda nimeni la pret wholesale pentru 2 litri. Daca voiai un bigbag, era altceva. Incearca sa vrajesti niste chinezi ca vrei un sample pack. Uneori se plateste doar transportul sau nici ala, nu stiu totusi cat ar fi un samplepack de carbune, nu cred ca o sa fie 2 litri totusi.