What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Sistemul de aerisire și mișcare a aerului nu e doar pt căldură dar și pt plante. Da, plantele produc oxigen, dar au nevoie de aer proaspăt. Pe lângă asta curentul de aer le face tulpina mai puternica si ajuta cu umiditatea.

Apoi mai e filtrul. Fără asta casa o sa miroasă puternic și o sa ai vizitatori nepoftiți. Baga bani nu ani.

Pt zgomot exista numeroase opțiuni. Unii au o cutie anti zgomot unde au ventilatorul. Ideea cu zgomotul și atenuarea lui e ceva mai complexa. Am tot încercat soluții diy și am învățat următoarele.
1. Cel mai mare zgomot îl fac vibrațiile. Asa ca elimina contactul dintre ventilator și cutie.
2. Unele ventilatoare permit scăderea vitezei. Mai bine cumperi unu ce permite asta.
3. Poți oricând umple cutia cu materiale ce absorb vibrațiile. Vata cu care e umpluta tubulatura sonorizada e ok. Câteva straturi de spuma sau cauciuc folosit pt izolare fonica în un studio sunt mult mai ok.
4. Densitatea materialelor e importanta asa ca dacă îți faci o cutie folosește lemn. Plasticul și cartonul sunt ieftine dar ineficiente.
5. Un sandwich de materiale diferite funcționează bine.

Ggluee

New member
Sistemul de aerisire și mișcare a aerului nu e doar pt căldură dar și pt plante. Da, plantele produc oxigen, dar au nevoie de aer proaspăt. Pe lângă asta curentul de aer le face tulpina mai puternica si ajuta cu umiditatea.

Apoi mai e filtrul. Fără asta casa o sa miroasă puternic și o sa ai vizitatori nepoftiți. Baga bani nu ani.

Pt zgomot exista numeroase opțiuni. Unii au o cutie anti zgomot unde au ventilatorul. Ideea cu zgomotul și atenuarea lui e ceva mai complexa. Am tot încercat soluții diy și am învățat următoarele.
1. Cel mai mare zgomot îl fac vibrațiile. Asa ca elimina contactul dintre ventilator și cutie.
2. Unele ventilatoare permit scăderea vitezei. Mai bine cumperi unu ce permite asta.
3. Poți oricând umple cutia cu materiale ce absorb vibrațiile. Vata cu care e umpluta tubulatura sonorizada e ok. Câteva straturi de spuma sau cauciuc folosit pt izolare fonica în un studio sunt mult mai ok.
4. Densitatea materialelor e importanta asa ca dacă îți faci o cutie folosește lemn. Plasticul și cartonul sunt ieftine dar ineficiente.
5. Un sandwich de materiale diferite funcționează bine.
da ,dar nu vreau sa fac un intreg sistem, preferabil ar fi doar un tent, lumina aia si maxim un ventilator ceva.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Super minimalist? Si cu riscul de a atrage nasul curioșilor?

Baga frate. Eu când am început am crescut în o cutie de carton acoperita cu hârtie alba, am folosit CFL uri și un ventilator de PC.

Si mirosea pe scară cum ieșeam din lift.

Ggluee

New member
Super minimalist? Si cu riscul de a atrage nasul curioșilor?

Baga frate. Eu când am început am crescut în o cutie de carton acoperita cu hârtie alba, am folosit CFL uri și un ventilator de PC.

Si mirosea pe scară cum ieșeam din lift.

Mirosul nu e problema, nu stau la bloc, vroiam doar sa stiu daca e neaparat necesar un sistem de exhaust pentru doar 100w.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
foloseste unu. un ventilator de pc nu foloseste mult. cel mai bine pui un termometru inauntru si cand vezi ca doar un ventilator nu e deajuns te duci si cumperi un ventilator adevarat. Nu stiu ce conditii ai acolo asa ca cine stie? Poate merge doar cu un ventilator.

Succes!

Skit

Member
Hai noroc!

Am si eu o nelamurire...
Oare mai are rost sa pun acum la germinat niste seminte pentru outdoor? o sa scoata ceva planutele la final ?
Ma gandesc sa pun cateva boabe cu genetica necunoscuta, gasite mai demult prin ceva muguri care nu stiam ce strain erau :-/
Stiu ca e tarziu, dar asta e... intreb aici sa vad voi ce parere aveti. daca e sa dau nutrienti, pot folosi BioBizz..
Pot sa le tin vre.o 10-15zile indoor la CFL.uri...
Ce parere aveti despre o astfel de situatie?

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
De scos or sa scoată. Dar cât? Oare cât pot scoate niște plante cu 6 săptămâni de Veg?
Plantează tot ce ai și afla.

Dacă folosești CFL-uri, tine la 24/0

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca nu ai asteptari mai mari de 50 gr per planta poti pune si in august. De preferat ceva cu flower de sub 9 sapt.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Intai afla ce diametru au gaurile de evacuare de la tent.. apoi cauti extractor. Ventilator nu prea ai cum sa pui pe exhaust.

Sargemilla

Member
Salut Ggluee!
Si eu cautam intr-un timp asa ceva, desi aveam vreo 3 ventilatoare de pc prin casa. Pana la urma m-am hotarat sa le folosesc. Faza e ca ii foarte usor sa conectezi un ventilator de 12V la un alimentator (unu de-asta). Alea de priza sunt ceva mai puternice dar fac un zgomot foarte mare si le gasesti peste tot: dedeman, emag, leroy, praktiker etc. le gasesti sub numele de ventilatoare de baie de obicei.
100W de ce? CFL? led? HPS? fiecare radiaza caldura la instensitate diferita. Mai apoi conteaza si designul din spatiu. Daca exhaustul este plasat sus si aproape de lumini + ai 1-2 ventilatoare inauntru care iti plimba aerul atunci nu ai nevoie de un ventilator atat de puternic pentru ca se compenseaza prin design.
Din cate am citit pe forum, growerii recomanda ca tot aerul sa fie schimbat o data pe minut. Toate ventilatoarele au la detalii asta sub numele de CFM(cubic feet per minute), CMM(cubic meter per minute) sau m3/h.
Eu momentan am un ventilator de PC la exhaust de care nu sunt prea multumit pentru ca temperatura este cam mare... sta pe la 28-30 grade. Faza e ca acum ii foarte cald oricum si pe langa el am mult spatiu, nu e complet sealed.. inca mi-e lene

Sargemilla

Member
Ventilator nu prea ai cum sa pui pe exhaust.
De ce? eu acum imi construiesc un filtru de carbon si in capatul lui vreau sa pun un ventilator de pc (extractie). Crezi ca nu ar merge?
Faza e ca zgomotul este foarte important pt mine ca dorm in camera aia si trag cu dintii de chestia asta.. un ventilator de extractie scoate 40-60 dB pe cand unul de PC scoate 15-25

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu o sa mearga, un ventilator de pc nu e facut sa creeze presiune suficienta cat sa filtrezi prin carbune. Iar o problema mai importanta e ca daca filtrezi aerul prin carbune si dormi unde dai aerul afara din filtru, tu vei respira aer contaminat cu bucati microscopice de carbune. Care au tendinta de a se fixa in alveolele pulmonare si a nu fi eliminate prea curand ori deloc. De aici pana la silicoza mai conteaza doar termenul de expunere.

Ggluee

New member
de exemplu am gasit la vents, care e si in dedeman parca TTRV100 cu 84 cfm si 27 db , asta fiind viteza mica si e deja cablat, mai trebuie doar un adaptor.
Ce spuneti?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca are diametrul bun ar trebui sa fie ok. Dar cum traiesti pe planeta asta daca nici sa cablezi un ventilator nu te descurci? E una dintre cele mai simple operatiuni posibile, si iti trebuie doar o surubelnita.

Sargemilla

Member
Am si eu o dilema: Ce sa aleg dintre VENTS TTRV 100 si BlackOrchid MixedFlo 100? ambele sunt cam la acelasi pret, BO este neglijabil mai scump. Doar astea doua le-am gasit in ro de cumparat la banii pe care ii am

PS: Recomandati vreun grow-shop din UE care livreaza la noi? In ro am gasit doar 2 shopuri si nu prea este varietate la ventilatie

Latest posts

Latest posts