Pentru plantele de sub leduri ai nevoie de exhaust in primul rand.
da ,dar nu vreau sa fac un intreg sistem, preferabil ar fi doar un tent, lumina aia si maxim un ventilator ceva.Sistemul de aerisire și mișcare a aerului nu e doar pt căldură dar și pt plante. Da, plantele produc oxigen, dar au nevoie de aer proaspăt. Pe lângă asta curentul de aer le face tulpina mai puternica si ajuta cu umiditatea.
Apoi mai e filtrul. Fără asta casa o sa miroasă puternic și o sa ai vizitatori nepoftiți. Baga bani nu ani.
Pt zgomot exista numeroase opțiuni. Unii au o cutie anti zgomot unde au ventilatorul. Ideea cu zgomotul și atenuarea lui e ceva mai complexa. Am tot încercat soluții diy și am învățat următoarele.
1. Cel mai mare zgomot îl fac vibrațiile. Asa ca elimina contactul dintre ventilator și cutie.
2. Unele ventilatoare permit scăderea vitezei. Mai bine cumperi unu ce permite asta.
3. Poți oricând umple cutia cu materiale ce absorb vibrațiile. Vata cu care e umpluta tubulatura sonorizada e ok. Câteva straturi de spuma sau cauciuc folosit pt izolare fonica în un studio sunt mult mai ok.
4. Densitatea materialelor e importanta asa ca dacă îți faci o cutie folosește lemn. Plasticul și cartonul sunt ieftine dar ineficiente.
5. Un sandwich de materiale diferite funcționează bine.
Super minimalist? Si cu riscul de a atrage nasul curioșilor?
Baga frate. Eu când am început am crescut în o cutie de carton acoperita cu hârtie alba, am folosit CFL uri și un ventilator de PC.
Si mirosea pe scară cum ieșeam din lift.
De ce? eu acum imi construiesc un filtru de carbon si in capatul lui vreau sa pun un ventilator de pc (extractie). Crezi ca nu ar merge?Ventilator nu prea ai cum sa pui pe exhaust.
Intai afla ce diametru au gaurile de evacuare de la tent.. apoi cauti extractor. Ventilator nu prea ai cum sa pui pe exhaust.