What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Cărbunele folosit e tratat la fel. Mulți folosesc cărbune de acvarii fără probleme. Dar în caz ca nu ai văzut, majoritatea fac un filtru ceva mai mare. Asa ajung sa folosească filtrul tot anu. Ce ai tu acolo n
U cred ca o sa tina mult și nici nu cred ca va filtra bine. De ce?

Un filtru de obicei e lung și gros. Asa mirosul are o suprafață mare și este absorbit puțin câte puțin de cantitatea mare de cărbune din jur. Aerul continua sa fie împins de către extractor și alt miros vine.... Constant.

Tu acolo ai un ventilator de pc și vrei sa împingă aer printr-un Sandwich de cărbune? Ventilatorul nu e destul de puternic pt asta și cărbunele nu funcționează ca deodorantele de cameră.
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Carbunele pentru filtrat apa e de obicei de granulatie fina, nu peleti. Deci e nevoie de un extractor mai puternic.
Iar din ce inteleg eu omu nostru vrea sa puna acest filtru (care include 2 fan-uri de pc! De ce le-o include nu stiu ca alea nu fac mai nimic decat zgomot in acest context) conectat la ventilatorul de exhaust. Dupa mine, as pune mai mult carbon si as scoate fan-urile alea de pc pentru ca o sa se auda ca o turbina gata de explozie cand vor fi accelerate de fluxul de aer de la ventilatorul de exhaust, care banuiesc ca e mai puternic decat ele. Alta problema ce poate fi periculoasa este ca alimentatorul acelor ventilatoare de pc va primi curent de la acestea cand ele vor fi invartite mai rapid decat se invart ele la 12V sau cat le dai tu si e posibil sa se arda alimentatorul "silentios" sau "catastrofal" in functie de calitatea acestuia.
 

sanducu

Active member
salutare si mersi de info!

intr-adevar, modelul pt filtru l-am luat de prin sectiunea PC Grows a forumului. ma gandeam ca nici spatiul meu nu e foarte mare si ceva de genul asta ar fi fost de-ajuns... da, o sa caut ceva mai potrivit.

spor! :smoke:
 

Goldslug

Active member
Revin si eu cu o noua nelamurire .. Am descoperit in varful plantei un punct negru . Ati mai intampinat asa ceva ??
 

Attachments

  • IMG_20180417_073736.jpg
    IMG_20180417_073736.jpg
    48.3 KB · Views: 26

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Salut ! Nu stiu sa dacă sa te îngrijorezi sau nu! Eu am avut ceva asemănător, îmi creștea vârfurile gata negre,. Mai bine zis maronii după care s-au uscat si nu a mai crescut vârful dar în schimb sau dezvoltat ramurile laterale ! A funcționat ca un fel de toping! Deci poate fi ceva asemănător! Succes!
 

Goldslug

Active member
Asa e cand comanzi din Romania:))) macar sa nu ii iasa in cap o orhidee sau cn stie ce cactus :)) mersi de raspuns vedem ce se intampla
 

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
În primele săptămâni de viață nu se da nimic nici un nutrient ! Are rădăcinile mult prea firave si le poți arde! Dar dacă ești băiat deștept, poți arunca un ochi în semnătura lui Gantz , acolo găsești o grămadă de informații utile si daca mai arunci un ochi si in thread ul culturii ninja, dupa aia îi poți mulțumi lui Gantz!
 

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Mersi Vasy, frumoase cuvinte ;) vezi ca ma faci sa rosesc.

Mergi pe mana lu Vasy, are dreptate.

Cand planta germineaza ea are tot ce are nevoie in samanta ca sa inceapa sa creasca o perioada pana cand apuca sa dezvolte un sistem ce o va ajuta nu doar sa acceseze dar si sa proceseze nu doar nutrientii ci si lumina pentru a le transforma in tot ce are nevoie pentru a creste mare si frumoasa.

Cand esti mic nu bagi hamburgeri si cola din prima ;)
 

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
N-a trecut decat cam max 10 zile de cand s-a vorbit pe forum despre retete complete de nutrienti. Iar antidaunatori iti recomand bune practici de crestere si curatenie. Daca nu lasi mozerie inaintru si nu contaminezi aducand de afara insecte, nu au de unde sa apara.
Pana una alta azi e 4.20, zi de fumat nu de planificat growuri... deci hai sa ne spargem. Cu crescutul incepi de maine. :joint:
 

Goldslug

Active member
Foarte bun exemplul gantz:) dar dupa primele saptamani ce nutrienti recomandati ? si ceva pentru prevenirea bolilor/daunatorilor?
Uite aici ceva gasit pe forum , sper sa te ajute :


Ceai de rubarbar 1 – se fierb 0 ,5 Kg (1 pound) frunze tocate de rubarbar in 1litru (1 quart) apa, timp de 30 de minute. Se strecoara si se stropeste impotriva afidelor si a altor daunatori.

Ceai de rubarbar 2 – 0,5 Kg (1 pound) de frunze se lasa sa stea timp de 24 ore in 7 litri (7.3 quart) de apa. Se strecoara si se stropeste.

se aplica contra afidelor, musculitelor albe, acarienilor, omizilor si impotriva altor daunatori.
Ceai de tutun – se pune o cana de tutun in aproximativ 4 litri (1 gallon) de apa si se lasa sa stea 24 ore. Solutia trebuie sa aiba culoarea usor maronie (ca un ceai). Daca este prea intunecata atunci se mai adauga apa.

Atentie sa nu fie consumata de cineva. Este mortala pentru om.
se aplica contra omizilor, afidelor, fungus gnats, paduchilor ce ataca radacinile, contra viermilor din pamant etc.
nu se stropesc rosiile, ardeii, vinetele, cartofii, petuniile (Solanaceae) cu aceasta solutie fiindca le poate distruge.

Ceai de frunze de soc – se fierb aproximativ 230 g (8 ounces) frunze de soc in aproximativ 0,5 l (0.5 quart) apa timp de 30 minute. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Separat in 0,5 l (0.5 quart) apa calduta se dizolva 1 lingura de sapun. Se adauga apa cu sapun la ceaiul de frunze, se lasa sa se raceasca si se stropeste cu aceasta solutie.
se aplica contra afidelor, musculitei morcovului, gandacilor de castraveti, daunatorilor ce ataca fructele pomilor si radacinile, etc.
frunzele de soc pot folosite si ca fungicid ecologic.

Ceai de coada soricelului – se pune o cana de plante in aproximativ 0,5 l (0.5 quart) apa si se lasa sa stea timp de 24 ore. Se strecoara si se amesteca cu aproximativ 4 l (1 gal) apa si ¼ lingurita de sapun.
se aplica contra afidelor si a altor insecte care sug seva;
coada soricelului este si un bun fertilizator natural.

Ceai din frunze de rosii sau de cartofi – se lasa sa stea peste naopte 2 cani de frunze de rosii in aproximativ 0,5 litri (0,5 quart) apa. Se strecoara si se mai adauga la solutie inca 0,5 litri (0,5 quart) apa si un sfert de lingurita de sapun. Se stropesc frunzele sau solul.
se aplica contra gandacului de asparagus, diversilor viermi si gandaci.

Solutie de ulei – se amesteca 1 lingurita de sapun (detergent lichid) cu o cana de ulei de bucatarie. Se amesteca bine si se adauga aproximativ 1 l (1 quart) apa.
se aplica contra musculitelor albe, acarienilor, afidelor, daunatorilor morcovilor, ai ardeilor, vinetelor, castravetilor, telinei etc.
se sprayeaza direct pe insecte daca este posibil.

Solutie alcoolica 1 – se amesteca 2-3 linguri de sapun cu o jumatate de cana de alcool si cu aproximativ 1 litru (1 quart) de apa calda.
se aplica proaspat preparata. Nu se pastreaza in timp.

Solutie alcoolica 2 – se amesteca 1 lingurita de detergent lichid cu 1 cana de alcool si 1 litru (1 quart) de apa. Separat se tin 3 linguri de ardei iute pisat intr-o jumatate de cana de apa fiarta. Se strecoara si se adauga la solutia cu detergent si alcool. Se poate folosi in loc de ardei, sos de ardei iute sau boia.
se aplica impotriva a numeroase insecte.

Solutie de sare – se amesteca 2 linguri de sare cu 4 litri (1 gallon) de apa.
se aplica contra acarienilor si a viermilor de varza.

Spray de usturoi si ardei iute – se piseaza o capatana mare de usturoi, se amesteca cu 1 lingura de boia iute si se pune in 1 litru (1 quart) de apa. Se lasa sa stea 1 ora, se filtreza si se stropeste cu aceasta solutie. Mixtura se poate pastra cateva saptamani in frigider.
se aplica impotriva insectelor care rod sau sug seva plantelor.

Spray de usturoi – se amesteca 2-3 capatani de usturoi pisat cu 1 lingura de boia iute sau ardei iuti pisati. Se adauga 1 lingura de ulei de bucatarie, 1 lingurita de detergent lichid si 7 cani de apa. Se amesteca bine, se strecoara si se stropeste cu solutia rezultata.
se foloseste impotriva omizilor, afidelor, diversilor gandaci, furnici etc.


Spray de menta – se amesteca cu blenderul o cana de frunze tocate de menta cu o cana de frunze tocate de ceapa verde si cu o jumatate de cana de ardei iute tocat. Se adauga o jumatate de cana de apa. Amestecul rezultat se toarna in aproximativ 4 litri (1 gallon) de apa la care se mai adauga jumatate de cana de detergent lichid. Din acest amestec se ia cate o jumatate de cana si se dilueaza in 1litru (1 quart) de apa.
se aplica impotriva insectelor care rod.


Ceai de hrean – se dau in clocot 3 litri de apa (3 quarts). Se da apa la o parte de pe foc si se adauga ¼ radacina de hrean taiata bucati si 2 cani de ardei iute. Se lasa sa stea timp de 1 ora. Se raceste, se strecoara si se sprayeaza.
se aplica contra afidelor, musculitelor albe, omizilor, gandacului de Colorado etc.
hreanul poate fi utilizat si ca fungicid ecologic.




Ceai de galbenele – 1 cana de frunze si flori de galbenele se zdrobeste si se amesteca cu 0,5 litri (0,5 quart) apa. Se lasa sa stea timp de 24 ore, apoi se strecoara si se adauga 1,5 litri (1,5 quart) apa si un sfert de lingurita de sapun. Cu solutia rezultata se stropeste.

se aplica contra gandacului de asparagus, viermelui care ataca fructul de rosiei, insectelor care rod frunzele.
Ceai din coji de citrice – peste coja de la un fruct de citrice se toarna 2 cani de apa clocotita si se lasa sa stea timp de 24 ore. Se strecoara, se mai adauga cativa stropi de sapun lichid. Se stropeste cu lichidul rezultat.
se aplica contra afidelor, gandacilor lanosi, fungus gnat, furnicilor etc.

Ceai de pelin – 250 g (0,5 pound) frunze de pelin se fierb in 2 litri (2 quarts) de apa. Se raceste, se strecoara si se adauga 1 lingurita de sapun. Se stropeste cu aceasta solutie.

se aplica contra afidelor, omizilor etc.
se stropeste direct asupra daunatorilor daca este posibil.
 

Goldslug

Active member
Salut baieti ,mi am scos fetita aseara afara si as vrea sa o stropesc cu insecticid impptriva daunatorilor .. Am gasit ceva in kaufland .. Ma duc sa l iau ??
 

Attachments

  • IMG_20180421_161103.jpg
    IMG_20180421_161103.jpg
    39.1 KB · Views: 23

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Batalia cu insectele outdoor este ca pishatul pe furtuna.. tu o sa fii cel mai "otravit". Lasa natura sa se ocupe, tu doar asigura-te ca ai destule plante scoase.
Mai ales cu un insecticid "pentru toate plantele decorative".
 

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Salut baieti ,mi am scos fetita aseara afara si as vrea sa o stropesc cu insecticid impptriva daunatorilor .. Am gasit ceva in kaufland .. Ma duc sa l iau ??
Ia o tortza de propan in loc, e mai sigur si nu te intoxici :D

Sau poti incerca sa plantezi niste ceapa sau usturoi de jur imprejur, ceva pelin, chestii din astea... Ia, ce-ar fi sa fac io o proba cu niste pelin...?
 

VanLife

Member
Imi puteti spune din experienta voastra, care sunt sansele sa apara mucegaiul daca iarba e pusa la uscat in pod si risti sa dai de 2-3 zile consecutive de ploaie?
 

Latest posts

Latest posts

Top