What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tinctura nu e pt spart.. e pentru a trata chestii, adica a lua doze mari fiind cat mai treaz. Si.. e efectul diferit. Cam ca la edibles, poate cu mai multa lene putin decat la edibles. Oricum, nu o sa te spargi mai mult cu mai putina iarba, asta sigur.

VanLife

Member
Hmm, deci THC-ul e degeaba fara procesare termica. Si nu este vreo reteta prin care sa o pot aduce in stare lichida? Poate preparata termic apoi lasata la macerat?

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@Van: Clar ca da, tinctura realizata din iarba decarboxilata in prealabil. Insa tot cu atata te spargi. Doar ca o poti doza cu picatura. Raportul uzual este 1g de marfa la 5mL de alcool. Inmultesti tu, si ai grija ca dupa ce o decarboxilezi, ca sa faci tinctura, trebuie sa o maruntesti sau macini oleaca. Dupa ce faci tinctura, trebuie sa o filtrezi. In functie de ce vrei, poti sa o lasi 1 zi sau, pentru chestii profi, 21 de zile in alcool.
Chestii din astea. Mai vrei?

L.E. Acuma iti observai intrebarea. In principiu, ce iei oral este metabolizat in treburi care te sparg mai tare decat THCul. Cam dublu, zice-se. Acuma, toate astea is discutabile. Pot sa iti spun ca, tinctura tinuta sublingual, are efect foarte rapid. Daca la 1g de iarba folosesti 5mL de alcool, asta inseamna ca 100mg e extrasa in 10 picaturi de tinctura, adica foarte putin, si usor de tinut sub limba. Nu mai vorbesc ca daca mai si evapori din alcool, ramai cu si mai putin, adica nici nu ajunge in stomac. Insa totusi, desi high-ul e rapid, peak-ul poate surveni mai tarziu, asadar ca si la orice alte orale, nu se baga doza ca spartul, ci se invata doza. Ca iti zici, eh, ce e o picatura.

Iti zic io, daca e bine facuta, iepurasi roz, ozn-uri, din astea...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Asta clar e discutabila. Eu prin mancat chestii cu thc decarboxilat (ca deh, tin untu pe foc 6-8 ore) ma sparg grav, dar efectul e altul, si daca as vrea sa fac economie la iarba nu ar mai merita.
Exemplu:
20 gr extrase in unt.. rezulta urmatoarele etape:
-Vreo 2 ore de high incipient asa care spre final e putin mai intens decat ca dupa 1-2 cuie (acelasi efect l-as putea obtine fumand max 1 gr de iarba)
-trip intens, vreo 15-60 min, pana lesin (mai greu de obtinut doar din fumat ca si intensitate, dar daca definitia succesului e a fi maxim de spart incat sa lesini as spune ca 2 grame fumate in acel interval de timp ar fi ok)
-O noapte de somn odihnitor, de vreo 10 ore.
-Inca vreo jumatate de zi de high domol, dar suficient cat sa fie placut. (Aici ar mai fi nevoie de maxim 2 gr fumate pt rezultate comparabile)
Concluzia ar fi ca in afara tripului intens de dinainte de lesin.. care chiar nu am reusit sa il obtin fumand (si care in acelasi timp nu cred ca este nici macar aproape de ceea ce doreste un om care vrea sa se sparga cu cat mai putina iarba), ceea ce obtin cu 20 gr de bud extrase in unt pot fi obtinute cu maxim 5 grame de bud fumate ori vaporizate.
Inca o data, asta e doar parerea mea. Rezultatele pot sa difere. Dar nu cred ca mancatul de edibles sau folosirea de tinctura pot economisi bud.
Si nu cred nici ca highul dat de acestea este ceea ce majoritatea drogalailor isi doresc cand spun ca "vor sa se sparga". Pentru ca e altceva..

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca ar fi sa facem o scara pe care sa evaluam 'puterea de spargere' a diferitelor metode , atat din experienta personala cat si din considerente teoretice in capul listei este inhalarea (deci administrarea pe care aeriana) ticturii nesaturate.

Explicatia e foarte simpla : alcoolul mareste considerabil permeabilitatea alveolelor si asigura o cantitate mai mare de THC livrata in sange pe o singura inhalatie. In comparatie , in cazul fumatului sau chiar a vapatului ceea ce intra in plamani sunt particule microscopice (sub forma de fum sau vapori) . Dintre acestea doar o parte adera la alveolele pulmonare, si din ele doar cele mai mici (cele mari cauzand productie de mucus, ca raspuns normal de curatare a alveolei) picaturi vor fi penetra membrana alveolelor trecand ulterior in sange de unde sunt livrate catre creier.

Ce-i drept prin inhalarea unei tincturi se obtine o combinatie de high cu usoara stare de betie, dar asta nu poate fi considerat un efect nedorit in majoritatea cazurilor.

Nu va sfatuiesc totusi sa folositi aceasta metoda pe termen lung (chiar daca alcoolul este subtituit sau diluat cu solventi mai putin nocivi organismului, cum ar fi propilenglicolul) intrucat efectele alcoolului sunt predominant nocive, indiferent de modul si scopul administrarii.

Multi sunt tentati sa creada ca dabbigul este metoda prin care te spargi cel mai tare, insa cei care au avut ocazia sa testeze acest mod de a te sparge si-au dat seama ca de fapt in acest caz nu highul este cel intens ci senzatia fizica (dilatarea plamanilor, apnea, tusea puternica, ameteala, rush-ul, etc) este perceputa accentuat, durata si nivelul high-ului fiind asemanatoare . In dabbing ceea ce se intampla de fapt este o condensare a vaporilor saturati de rasina pe caile respiratorii si chiar si in alveolele pulmonare, ceea ce duce la o livrare de mai lunga durata a THC-ului (pana cand este absorbita rasina condensata in sange).

In cazul administrarii orale , mai ales in conditiile unui stomac gol, cea mai mare parte a produsului este asimilat de organism.
Daca stomacul este gol si THC-ul este livrat intr-un solvent usor asimilabil, efectul va incepe sa apara gradat in cateva secunde, atingand apogeul in 30-60 de minute.
Cand materialul ingerat paraseste stomacul si traverseaza intestinul subtire THC-ul incepe sa fie livrat in concentratie mai mare prin tot organismul unde este descompus, metabolizat si stocat o data cu lipidele la care adera. Din acest motiv efectul produselor ingerabile este unul general si complex, la nivelul intregului sistem nervos si nu numai.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si oricum, dabbingul e departe de a fi o metoda economica de consum.
Eu cred ca pana la urma vaporizatul ramane cea mai eficienta metoda de consum, daca se face cu economie, adica temp suficient de mare cat sa se vaporizeze aproape tot, dar fara combustie, cantitati mici la intervale de timp mai mari si nu toata doza dintr-o data, si nu in ultimul rand tinut in plamani mai mult, avand in vedere ca fara combustie nu e nimic ce poate fi daunator precum la fumat.
Aici trebuie mentionat ca e nevoie de un vaporizator precis in mentinerea temperaturii, altfel temperatura va varia mult si va fi greu de gasit punctul ala perfect in care nici nu se risipesc canabinoizi si nici nu se apropie de combustie. De preferat un vaporizator mare, model desktop, electronic.
Cele pe gaz sau portabile nu sunt deloc la fel de precise. Si bateria tine destul de putin, deci ajungi sa depinzi de priza, la fel ca la unul desktop.
Pe langa ca e economica, aceasta metoda este si sanatoasa.

VanLife

Member
@Van: Clar ca da, tinctura realizata din iarba decarboxilata in prealabil. Insa tot cu atata te spargi. Doar ca o poti doza cu picatura. Raportul uzual este 1g de marfa la 5mL de alcool. Inmultesti tu, si ai grija ca dupa ce o decarboxilezi, ca sa faci tinctura, trebuie sa o maruntesti sau macini oleaca. Dupa ce faci tinctura, trebuie sa o filtrezi. In functie de ce vrei, poti sa o lasi 1 zi sau, pentru chestii profi, 21 de zile in alcool.
Chestii din astea. Mai vrei?

L.E. Acuma iti observai intrebarea. In principiu, ce iei oral este metabolizat in treburi care te sparg mai tare decat THCul. Cam dublu, zice-se. Acuma, toate astea is discutabile. Pot sa iti spun ca, tinctura tinuta sublingual, are efect foarte rapid. Daca la 1g de iarba folosesti 5mL de alcool, asta inseamna ca 100mg e extrasa in 10 picaturi de tinctura, adica foarte putin, si usor de tinut sub limba. Nu mai vorbesc ca daca mai si evapori din alcool, ramai cu si mai putin, adica nici nu ajunge in stomac. Insa totusi, desi high-ul e rapid, peak-ul poate surveni mai tarziu, asadar ca si la orice alte orale, nu se baga doza ca spartul, ci se invata doza. Ca iti zici, eh, ce e o picatura.

Iti zic io, daca e bine facuta, iepurasi roz, ozn-uri, din astea...
Mie metoda tincturii mi se pare absolut inedita. Sa poti sa te spargi oriunde si oricand fara sa te obosesti sa cauti ascunzatori e ceva...
Plus ca mi-ar placea si sunt curios sa cuprind mai mult din spectrul de senzatii pe care ti-l poate da plantuta.
Cate grade trebuie sa aibe alcoolul? De obicei se foloseste de 50% la tincturi de plante.
Doar 5ml se folosesc la 1g de iarba? Mi se pare putin pt a inunda 1g de iarba, datorita volumului acesteia. Ori se marunteste super fin?

Daca ar fi sa facem o scara pe care sa evaluam 'puterea de spargere' a diferitelor metode , atat din experienta personala cat si din considerente teoretice in capul listei este inhalarea ...
.
.
.
Thanks for the info. De inmagazinat!
Si oricum, dabbingul e departe de a fi o metoda economica de consum.
Eu cred ca pana la urma vaporizatul ramane cea mai eficienta metoda de consum, daca se face cu economie, adica temp suficient de mare cat sa se vaporizeze aproape tot, dar fara combustie, cantitati mici la intervale de timp mai mari si nu toata doza dintr-o data, si nu in ultimul rand tinut in plamani mai mult, avand in vedere ca fara combustie nu e nimic ce poate fi daunator precum la fumat.
Aici trebuie mentionat ca e nevoie de un vaporizator precis in mentinerea temperaturii, altfel temperatura va varia mult si va fi greu de gasit punctul ala perfect in care nici nu se risipesc canabinoizi si nici nu se apropie de combustie. De preferat un vaporizator mare, model desktop, electronic.
Cele pe gaz sau portabile nu sunt deloc la fel de precise. Si bateria tine destul de putin, deci ajungi sa depinzi de priza, la fel ca la unul desktop.
Pe langa ca e economica, aceasta metoda este si sanatoasa.
Un vape desktop decent la ce bani il gasesti? Din ce am vazut pretul de start e undeva la 1500 ron.

Citind despre procesul decarboxilarii, am aflat de o componenta numita terpen, care lucreaza in tandem cu thc-ul : "When inhaled or ingested, the terpenes act as an assistant to cannabinoids as they work to penetrate the blood-brain barrier. "
Pentru protejarea terpenelor in procesul decarboxilarii, temperatura trebuie sa fie cuprinsa in acest interval 154 – 204.4°C.
Dileala e ca atunci cand fumezi temperatura in standby e de 400°C si 800 °C cand inhalezi, asta daca e valida sursa de unde am citit.
Pai asta inseamna ca noi ucidem bietele terpene cand fumam joint...cine stie cate alte componente valoroase mai sunt distruse .
Dar s-ar zice ca si fructul de mango are un terpene numit myrcene, care contribuie la un high mai intens si de durata. Abea astept sa incerc combinatia asta!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
De fapt, terpenele se evapora cam toate sub 100 grade. Si unele dintre ele chiar si la temperatura camerei. Asa ca nu protejezi nimic la 150 grade C. De fapt o sa realizezi ca iarba decarboxilata nu mai are miros, tocmai pentru ca sunt evaporate terepenele.
Vape bun iei pe la 200-250 usd arizer extreme q 4.0. Atat era ultima data cand am verificat. Poate e chiar mai ieftin acum.
Cu mango mi-am luat si eu teapa, de am stat 2 zile spart si am crezut ca mor o noapte intreaga dupa o doza de 20 gr bud extrase in unt. Le-am combinat fara sa realizez..
Si tine cont ca si daca o sa iti placa highul de la tinctura si o sa ti se para mai simplu, tinctura este extract si ajungi la parnaie aproape sigur, chiar si daca e prima data cand esti prins si cantitatea e mica, avand alta incadrare fata de bud.

VanLife

Member
De fapt, terpenele se evapora cam toate sub 100 grade. Si unele dintre ele chiar si la temperatura camerei. Asa ca nu protejezi nimic la 150 grade C. De fapt o sa realizezi ca iarba decarboxilata nu mai are miros, tocmai pentru ca sunt evaporate terepenele.
Curios, am sa mai reiau odata articolul unde am citit valorile respective.

Vape bun iei pe la 200-250 usd arizer extreme q 4.0. Atat era ultima data cand am verificat. Poate e chiar mai ieftin acum.
Acum pare sa fie 169$ :tiphat:

Cu mango mi-am luat si eu teapa, de am stat 2 zile spart si am crezut ca mor o noapte intreaga dupa o doza de 20 gr bud extrase in unt. Le-am combinat fara sa realizez..
Si tine cont ca si daca o sa iti placa highul de la tinctura si o sa ti se para mai simplu, tinctura este extract si ajungi la parnaie aproape sigur, chiar si daca e prima data cand esti prins si cantitatea e mica, avand alta incadrare fata de bud.

Mango langa joint ai incercat? Este vreo diferenta sesizabila?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
La joint nu am simtit nimic diferit. Mai ales ca mananc des mango deci daca era ceva sesizabil as fi patit-o tot asa pe neasteptate.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu cred ca un articol de pe net e cea mai buna sursa de informatii stiintifice. Informatiile astea legate de temperaturi le poti obtine rapid si de pe wikipedia, dar pentru studiu mai aprofundat e o carte, chemistry of marijuana (sau cannabis, nu stiu sigur acum ca nu o am la indemana), e scrisa de 2 profesori americani si are vreo 800 pagini.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Recitind temperaturile pe care le-ai dat tu, m-am gandit mai bine si cred ca citeai in fahrenheit si gandeai in celsius. Am ajuns la concluzia asta pentru ca nici un om sanatos la cap nu ar decarboxila la 200C, cand thcul se evapora incepand cu 180C.
In acelasi timp, nu exista o varianta care sa protejeze terpenele foarte volatile, cele ce se evapora sub 50-75C, si sa si decarboxileze suficient thca-ul.
Desigur, ma refer in afara laboratorului. Ca daca ai access la un laborator poti capta compusii volatili si sa ii adaugi la loc dupa decarboxilare.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Recitind temperaturile pe care le-ai dat tu, m-am gandit mai bine si cred ca citeai in fahrenheit si gandeai in celsius. Am ajuns la concluzia asta pentru ca nici un om sanatos la cap nu ar decarboxila la 200C, cand thcul se evapora incepand cu 180C.
In acelasi timp, nu exista o varianta care sa protejeze terpenele foarte volatile, cele ce se evapora sub 50-75C, si sa si decarboxileze suficient thca-ul.
Desigur, ma refer in afara laboratorului. Ca daca ai access la un laborator poti capta compusii volatili si sa ii adaugi la loc dupa decarboxilare.

Oleaca mai jos, shefu la THC:

Boiling point 155-157°C @ 0.05mmHg,[7] 157-160°C @ 0.05mmHg[8]

La 200C cred ca e ca si cum ai fuma o tigara la Polul Nord? :biggrin:

Pentru amatori: cine doreste sa protejeze terpenele, varianta simpla de la borator este ca isi face un cilindru cu capac etans din inox, calculat sa reziste la presiune, si face decarboxilarea la 100-120C (prajelnitza de cartofi in ulei de palmier, cu un termostat de calitate), conform graficelor cunoscute. Asta ca sa nu stai sa recuperezi terpenele. Desigur, implica sa ai strung, strungar, inox, teflon pentru garnitura, si un inginer mecanic sa iti calculexe treaba. Si o camera alaturi in care sa te ascunzi...

A, si sa nu uit, doar dupa watercuring!

@Van: Vane, vrei terpene, vaporizezi normal, altfel dupa cum vezi, treaba e mai grea.

Sarbatori fericite si verzi!
thank you.gif

narcox

Member
Dacă ud cu o cantitate mica de apa iar apa se scurge pe gauril3 de drenaj, pământul este ud? I:thank you:
Întreb deoarece la suprafață pare uscat si pana acum nu am avut problema asta

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Verifica greutatea ghiveciului. Daca mixul nu are o retentie buna a apei, poate sa lase apa sa treaca prin el si sa nu retina suficienta. Poti incerca sa uzi incet cu o stropitoare de aia cu pulverizare la suprafata pamantului cu 10-15 minute inainte de a uda normal. S-ar putea sa ajute sa retina mai multa apa. Dar rezolvarea e un alt pamant..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da, acum poti doar sa verifici greutate ghivecelor si sa vezi cum faci sa uzi suficient.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Cea mai sigura cale de a le uda e de jos în sus. Adică? Adică le pui într-un recipient cu apa și lași pamantul sa absoarbă cata apa poate. Le lași sa se scurgă puțin și gata.

Vezi ca și pământul bun dacă e lăsat sa se usuce complet, va fi sfaramicios și greu de udat. E ciudat dar m-am trezit ca am pământ ce refuza apa.