What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Ledurile cu spectru restrans vor parea foarte puternice pentru ochiul nostru. Dar asta nu inseamna ca si planta va beneficia de multa energie din partea acelui bec.
Oricum, nici ledurile cu spectru foarte apropiat de varfurile de eficienta ale fotosintezei nu fac mare lucru daca nu sunt suplimentate de spectru complet. Asa ca unul la care nici nu stii spectrul e o loterie. Si avand in vedere ca un led alb e si mai eficient, nu are rost sa te complici cu astfel de leduri.
Eu luasem 6 panouri led 80% reds + blue + white (foarte putine diode albe) si le-am folosit cateva growuri doar pe ele cu rezultate mediocre, maxim 0.6 gpw, dupa ce am inceput sa le suplimentez cu lumina alba daylight (aprox. 4000 K) am scos minim 0.75-0.8 gpw (cu exceptia geneticilor de la dj short, care scoteau 0.3-0.35 gpw doar cu panourile 80%reds, si cam 0.55-0.65 gpw dupa suplimentul de alb). Desi daca o luam matematic ele trebuiau sa fie mult mai eficiente decat lumina alba. Dar planurile de pe hartie nu se traduc mereu perfect in real life.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Stiu ca era un user pe aici care m-a intrebat de ce nu se da produsul biohumus cu mai putin de 21 de zile inainte de a recolta/consuma recolta sau a hrani animalele cu ea. Omul a presupus ca produsul este bio.
Atentie! Cuvantul bio apare doar in numele produsului, singura certificare primita este cea de produs ecologic.
Va recomand sa cititi cu atentie eticheta, si eventual sa faceti si poze atat cu fata cat si cu spatele etichetei, nu strica sa avem o colectie de astfel de produse aici.

Last edited:

Blablathink

New member
Am administrat 1ml de BioHumus la 2l de apa acum 4 zile a doua oara si am observat ca frunzele s au lasat putin in jos,ieri am udat doar cu apa si spre surprinderea mea si au revenit peste noapte.Intrebare,plantele au doua saptamani si 4 zile le pot da putin foliar? Va multumesc

VanLife

Member
De o saptamana am bagat planta in flower, si as vrea sa ii aplic plasa.
Imi puteti spune cum determin care este inaltimea potrivita pt plasa? Cand e nevoie practic de plasa, doar cand incep buzii sa se formeze?
Sau ar fii bine sa o aplic de acum, pentru a uniformiza pe orizontala planta ?
Orice sfat legat de aceasta tehnica, e bine primit :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Tu trebuia sa ai plasa de mult, aproape umplita cu planta, inainte sa o bagi in flower. Plasa trebuie sa fie la 1/3 dintre distanta intre pamant si bec.

Forkus

New member
Salut,
Daca voi planta outdoor la inceputul lunii aprilie este ok?
Daca o voi creste 2 saptamani la geam si dupa o voi pune afara este ok?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Scopul germinarii indoor e sa ii dai cat mai multa rezistenta pentru cand o scoti afara. Chiar si cei ce planteaza legume legale, daca nu au sera incalzita, le tin la interior sub lumini, si nu la geam. Si ei au plante care is legale si le-ar putea tine la geam daca ar fi ok. Dar nu..
Si depinde de an, dar in general cam ultima saptamana din aprilie e cel mai devreme cand poti scoate afara (dupa 4.20). Si anul asta chiar ar putea sa se intample conditiile necesare, adica o minima de 15 grade de abia in mai.
Oricum, daca iei cateva becuri led poti germina sub ele 10-20 de plantute chiar si pentru 3-4 saptamani. Va fi mai bine decat afara in frig pentru ele.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu merge linkul, dar daca e o sonda de aia ieftina cu 1 sau 2 picioare de metal si un indicator, e mai imprecisa decat degetul tau. Iar degetul in pamant si cantarirea ghiveciului cu mainile sunt mai exacte decat o sonda profesionala, care e spre 1000 lei sau mai bine.
Daca vrei sa automatizezi udarea, se pot gasi variante mai bune.
Valori stas nu am gasit, dar am calibrat senzorii de umiditate a solului facand teste cu plante in ghivece, am udat unele mai rar si altele mai des si am ajuns la un interval optim intre udari si am putut sa fac o citire de minim si una de maxim pentru mixul meu. Daca solul e unul cu retentie buna a apei, atunci cand e uscat solul la 3 cm adancime testand cu degetul (masurat la jumatatea distantei intre centrul si exteriorul ghiveciului) cam ala e punctul de minim cand trebuie udat iar. Planta mai rezista minim o zi de acolo, dar nu ajuta cu nimic sa o insetezi mai mult.
Poti determina acest minim la fel sau asemanator, pentru mixul de sol folosit.

VanLife

Member
Nu merge linkul, dar daca e o sonda de aia ieftina cu 1 sau 2 picioare de metal si un indicator, e mai imprecisa decat degetul tau. Iar degetul in pamant si cantarirea ghiveciului cu mainile sunt mai exacte decat o sonda profesionala, care e spre 1000 lei sau mai bine.
Daca vrei sa automatizezi udarea, se pot gasi variante mai bune.
Valori stas nu am gasit, dar am calibrat senzorii de umiditate a solului facand teste cu plante in ghivece, am udat unele mai rar si altele mai des si am ajuns la un interval optim intre udari si am putut sa fac o citire de minim si una de maxim pentru mixul meu. Daca solul e unul cu retentie buna a apei, atunci cand e uscat solul la 3 cm adancime testand cu degetul (masurat la jumatatea distantei intre centrul si exteriorul ghiveciului) cam ala e punctul de minim cand trebuie udat iar. Planta mai rezista minim o zi de acolo, dar nu ajuta cu nimic sa o insetezi mai mult.
Poti determina acest minim la fel sau asemanator, pentru mixul de sol folosit.

Momentan folosesc varianta degetului, dar cea cu ridicatul ghiveciului nu o pot folosi daca pun plasa deasupra.

Ma gandeam si la automatizare, mai ales ca am o placa de dezvoltare Arduino, care sta degeaba. Dar imi mai trebe senzor si pompa / valva electro-magn., care impreuna cred ca m-ar duce la 40-50 de lei. Pt alimentarea motorului, as folosi mai degraba un alimentator de telefon plus un releu decat un driver de motor, cu toate ca nu ai posibilitatea de a controla turatia, dar macar e mai ieftin...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Avand in vedere ca un sistem automatizat de udare este mult peste 100 euro, daca tot muncesti eu zic sa bagi mai multi banuti si sa faci ceva durabil. Mai ales ca daca apare o defectiune iti inunzi casa si iti risti libertatea.
Iar daca poti sa bagi degetul in pamant in continuare esti mai ok decat cu o sonda de aia de jucarie. Am luat una de aia de proba si avea variatii aproape la fiecare infigere, chiar si in acelasi ghiveci, chiar si in aceeasi zona a ghiveciului. In plus, nu e calibrat pentru genul de sol necesar cannabissului, si atunci plaja optima nu e aia de ti-o zice el oricum.

Last edited:

narcox

Member
Sfaturi utile pentru o defoliere a plantei. Se află în flower de 12 zile și as dori sa i fac mici modificări deoarece in veg nu am aplicat nimic si este foarte densă
De ce trebuie sa tin cont ? Ce trebuie sa evit ?
Multumesc anticipat tuturor !

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Defolierea nu e utila decat daca ajuta zonele cu muguri sa primeasca mai multa energie. Daca intreci masura, efectul va fi negativ, frunzele din bud se vor mari ca sa poata capta planta energie, cresterea mugurilor va stagna si te trezesti cu niste muguri frunzosi in loc sa fie compacti.
Iar daca planta nu e perfect sanatoasa, poate fi afectata si mai mult.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pai nu stiu, poze ai mai pus de curand? Vad ca nici in threadul cu concursul nu sunt poze recente.