What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

VanLife

Member
@Iepurasul - A creste organic este mult mai usor decat a creste cu nutrienti chimici. Si nici nu ai nevoie de mult spatiu, ci e necesar sa te gandesti dinainte ce ai de facut. De cand cresc organic de-a lungul intregii culturi nu mai folosesc decat o singura sticla de nutrienti . Si daca tot ai pomenit de nutrientii organici de la Agro, acorda un pic mai multa atentie acestor doua produse :

Agro Natura - Fertilizant lichid organic pentru intreaga gradina (https://www.agrocs.ro/produs/ingrasamant-lichid-organic-pentru-intreaga-gradina/)

Agro Natura - Fertilizant lichid organic pentru plante medicinale (https://www.agrocs.ro/produs/ingrasamant-lichid-organic-pentru-plante-medicinale/)

Iar ca sol cu care sa incepi poti opta intre :

Substrat pentru plante medicinale Natura - https://www.dedeman.ro/ro/substrat-pentru-plante-medicinale-natura-10-l/p/7033873

Substrat universal pentru plante Natura - https://www.dedeman.ro/ro/pamant-universal-pentru-plante-natura-20-l/p/7027752

Ca sa imbogatesti viata din sol poti folosi ciuperci michorizae : https://www.dedeman.ro/ro/ciuperci-micorizante-rootgrow-60-g/p/7048688

Toate aceste produse le gasesti la Dedeman (inclusiv nutrientii).

L.E. Nu stiu cum sa introduc URL-uri non-https.

Folosite pe un substrat slab sau total nefertilizat vor da rezultate bune de fiecare data, fara nici un fel de dezechilibru sau deificiente. Nu ai nevoie de nutrienti de veg sau flower, ci folosesti acelasi nutrient pe toata durata de crestere, variind doar concentratia solutiei (intre 5ml/L si 15ml/L).

Ca si subtitul al nutrientilor organici comerciali pot fi folosite ceaiurile facute cu melasa si wormcastings (excremente de rame). https://microbeorganics.com/

@fenomeno_djo Se prea poate. N-am avut ocazia sa stau cu el de vorba ca sa imi dau seama daca impartasim acelasi mod de gandire, dar e foarte posibil sa fiu in aceasi directie. Viata e o calatorie plina de surprize si incerc sa o savurez din plin.

E foarte slaba oferta in comert cu privire la produse organice...

Am cautat "Agro Natura - Fertilizant lichid organic pentru plante medicinale" - la dedeman, hornbach, si altele, inclusiv la o fitofarmacie, dar e de negasit.

Am mai cautat Guano, insa n-am gasit de nici o culoare.

Cum se fac ceaiurile cu melasa? Si unde se poate gasi? Dar excrementele de rame, de unde fac rost ?

Vad ca este ceva lume care prezinta interes pt zona de crestere organica. N-ar fi mai bine sa purtam astfel de discutii intr-un thread pe dedicat acestei teme? Ca altfel, se pierd aceste informatii acestea pretioase printre zeciile de file de postari random...

Multumim pt informatii!

Iepurasul

Member
@vanlife - de la agro se gaseste cu usurinta in dedeman (pamant si fertilizant bio ) iar de la agrecol gasesti biohumus plus inca un brand de fertilizant bio, plus ceva bacterii. Toate cele mentionate de mine le mai poti gasi in lanturile de magazine carrefour.
Melasa tot in supermarket-uri sau in farmaciile plafar, cum se prepare nu sunt in masura sa-ti explic, abia ma familiarizez si eu cu latura bio...
Sustin si eu ideea crearii unei sublaturi bio!!!

Iepurasul

Member
In functie de orasul de unde provii, mai mic sau mai mare, poti vizita orasul vecin daca este mai mare sau cu mai multe magazine de acest gen.....
Nu sunt paranoia, dar prefer sa ma plimb in cautarea unui produs intr-un magazin fizic decat sa ma complic cu nume si adrese false....

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar produsele astea organice se gasesc prin fitofarmacii, care sunt in orice oras mic, prin zona pietelor mai mari.

VanLife

Member
@vanlife - de la agro se gaseste cu usurinta in dedeman (pamant si fertilizant bio ) iar de la agrecol gasesti biohumus plus inca un brand de fertilizant bio, plus ceva bacterii. Toate cele mentionate de mine le mai poti gasi in lanturile de magazine carrefour.
Melasa tot in supermarket-uri sau in farmaciile plafar, cum se prepare nu sunt in masura sa-ti explic, abia ma familiarizez si eu cu latura bio...
Sustin si eu ideea crearii unei sublaturi bio!!!

Biohumusul l-am vazut si eu pe rafturi, insa nu e tocmai ceea ce ma asteptam sa fie. Daca rasfoiesti cateva pagini in urma, ai sa vezi ca mi s-a raspuns la dilema legata de biohumus, cum ca defapt asta nu-i humus, decat in denumire.

In postarea anterioara eu faceam referire clara la produsul "Agro Natura - Fertilizant lichid organic pentru plante medicinale", si nu cel pt "intreaga gradina". Cel pt toata gradina l-am gasit in mai multe magazine, insa nu m-a intersat.

Referitor la melasa, am sa ma uit si pe la plafare...

Dar produsele astea organice se gasesc prin fitofarmacii, care sunt in orice oras mic, prin zona pietelor mai mari.

Te-ar putea surpinde sa vezi ce restransa e gama de produse organice in anumite fitofarmacii :)

Iepurasul

Member
Potrivit etichetei aparent ar fi aceeasi mari dar cu alta palarie:

- plante medicinale Compoziţie: Compoziţie: raport de nutrienţi N-P-K (6,4-1,7-9), conţine germeni de malţ

• îngrășământ natural organic de înaltă calitate
  • sprijină dezvoltarea sistemului radicular bogat
  • nutrienții sunt uşor disponibile
  • formula unică pentru aromă și un gust distinctiv magic
  • fertilizarea și refertilizarea a tuturor tipurilor de plante medicinale, legume cu rădăcini (maghiran, salvie, cimbru, lamaie balsam, etc), mirodenii și alte plante aromatice
  • cultivate în containere sau în aer liber
  • potrivit pentru agricultura ecologică
  • aplicare la zona de rădăcină a plantei 1 x la 14 zile
  • dozare: aprox. 1 capac (15 ml) la 1 - 3 l de apă și se amestecă bine

- intreaga gradina: Compoziţie: raport de nutrienţi N-P-K (6,4-1,7-9), conţine germeni de malţ

• îngrășământ natural organic de înaltă calitate
  • sprijină dezvoltarea sistemului radicular bogat
  • aproximativ 50% din azot este luată în primele două săptămâni, restul în următoarele 2-4 săptămâni
  • acceptabilitatea ușoară a oligoelementelor
  • aplicare universală - fertilizarea de legume, fructe, ierburi, viță de vie, arbuști fructiferi, arbori și plante ornamentale de apartament și grădină
  • potrivit pentru agricultura ecologică
  • aplicare la zona de rădăcină a plantei și prin pulverizare pe frunze fără deteriorarea lor (rezistență crescută la boli), 1x la 14 zile
  • posibilitatea de irigare prin picurare
  • dozare: aprox. 1 capac (15 ml) la 1 l de apă

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E si ideea sa casti ochii si nu sa intrebi ce au organic, ca is unii vanzatori de nu au idee de capul lor. Vezi un produs pe raft, li-l ceri si ei tot zic ca nu au acel produs..

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Asta am observat si eu de multe ori nici nu știe ce vand dar au o grămadă de recomandări! E penibil! Dacă nu stiu macar tac draq din gură! Important e să știi ce cauți și cum zice explo beleste ochii

Iepurasul

Member
@Explozive am gasit intr-un post mai vechi ca vorbeai de canna butter, am si eu cca 40 g de frunze de langa buzzi, te rog recomanda-mi si mie o reteta testata de canna butter.
Am mai incercat un soi de ulei pe baza de alcool de 90 de grade dar rezultatul a fost unul dezamagitor si mult prea costisitor ( mai bine savuram licoare intr-o visinata....)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai, eu am reteta postata, dar acum nu stiu unde e, cand ajung la un pc o sa incerc sa o caut, daca uit mai intreaba-ma.
Dar nu stiu ce scoti din 40 gr de frunze.. poate asa de o portie 2 o merge, nu am probat decat cu bud si popcorn bud, si portia minima e cam un gr de bud ca sa simti ceva. Ca sa obtii acelasi efect cu frunze probabil vorbim de zeci de grame per portie, si frunzele au mai mult cbd deci va fi mai narcotic efectul. Oricum, mai bine le bagi la congelator si mai strangi, ca arzi gazul degeaba ca sa extragi cateva portii.

de ce iti iese bud-ul aerat?
deci am patit faza asta.anul trecut mi-a iesit super gros,indesat.
anul acesta mi-a iesit aerat.
si nu am schimbat nimic de la grow la grow.
nici macar semintele.
anul acesta am schimbat chiar si becurile.aceleasi becuri ca anul trecut.
hrana aceeasi ca intotdeauna.
sunt usori mugurii.nu au cantitate.
am mai avut un fenomen ciudat grow-ul asta.una dintre ele arata bine,fara deficiente dar nu a pus pe ea mai deloc.celelalte 2 erau super incarcate(chiar daca erau aerate dar macar aratau bine :D ).
growul de anul trecut a avut chiar si deficiente,probleme cu caldura ca a fost facut tarziu,in sezon de primavara-vara,dar am scos niste muguri usor parliti (arsuri,cred ca de la caldura,erau si la 35 de grade ),dar de o greutatee.
nu am mai patit asa ceva pana acum.are cineva habar despre ce e vorba?
semintele au fost critical+2.0

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Seminte din acelasi pachet sau 2 comenzi diferite? De obicei buzii aerati/ frunzosi ies cand planta nu are suficienta lumina. Daca spui ca conditiile au fost aceleasi, poate nu ai remarcat perioada in care s-au intamplat problemele. Daca o planta e chinuita la inceputul formarii budului, recolta maxima este afectata chiar daca totul dupa e perfect. La fel si daca planta pateste ceva in veg, cand se dezvolta, sistemul vascular va suporta o planta mai mica si mai putin bud per total, chiar daca dupa remediezi. Caldura este unul dintre cei mai mari factori de stres, si un grow ce atinge 28-30 grade este departe de potentialul maxim, vu alte cuvinte fail. La tine spui ca s-au intamplat si 35 grade. Daca repari aceasta variabila poate o sa fie mai bine. Posibil chiar mult mai bine. De cele mai multe ori sa ai lumina mai putina si temperatura si umiditate mai buna e o solutie net superioara, cu rezultate mai bune si consum mai mic de curent.
Sau poate ai vegetat mai mult o tura?
Oricum, fara un mediu optim si genetica identica nu poti compara rezultate.

narcox

Member
Dacă prind usor tulpina plantei de un bat pentru cele 3 zile rămase în veg astfel încât să o înclin si sa bată si in ultimele frunze apărute , unde lumina ajunge greu , este un stres major provocat plantei? :)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Dacă prind usor tulpina plantei de un bat pentru cele 3 zile rămase în veg astfel încât să o înclin si sa bată si in ultimele frunze apărute , unde lumina ajunge greu , este un stres major provocat plantei? :)

Poti sa o culci fara nici o problema pe orizontala iar planta isi va reveni in cateva ore.

Pentru a evita zone ramase neiluminate e bine sa se foloseasca cat mai multe surse de lumina distincte.

narcox

Member
Poti sa o culci fara nici o problema pe orizontala iar planta isi va reveni in cateva ore.

Pentru a evita zone ramase neiluminate e bine sa se foloseasca cat mai multe surse de lumina distincte.

Credeam ca se rupe tulpina . Ms frumos hemp.
Am tinut cont si de suplimentele nutritive eco. Am luat si biohumus însă nu stiu cand e mai indicat sa l aplic. Ma informez acasa , daca gasesc
Am pus in schimb ingrasamantul agro pentru plante medicinale.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
La plantare. Daca nu le pui in zona radacinii e aproape degeaba. De fapt ar trebui sa scrie asta si la instructiuni!