Drackon
Active member
multumesc hempfield pentru sfaturi.
Am citit pe aici despre led-uri (si ca iti plac f mult) dar eu in maxim 10 zile-2 sapt tre sa o bag in flower si nu prea mai am timp sa studiez led-urile + sa mai si bag bani in un setup cu led-uri. Poate pt urmatorul grow, ca imi place super ideea de caldura mica emanata.
Ideea cu atenuarea zgomotului pt ventilator e f interesanta, o s-o studiez sa vad ce pot face. Ar fi un mare + pentru setupul meu.
E intr-adevar mult mai bine ca racirea becului sa aibe circuit de aer separat (am gasit aici threadul cu ventilation 101) dar din cauza structurii dulapului (e si parte din un dulap mai mare) nu am decat 2 gauri laterale date in el, una sus si una jos.
Plus ca cooltubele o sa-mi incapa fix pe diagonala (cooltubele are 50cm iar spatiul meu e 50x50cm).
Stiu ca altii recomandau sa nu pui ventilatorul sa traga aer in cazul cooltubelui decat daca e special conceput sa functioneze la temp mai mari. Acu nu stiu cat se poate incalzii aerul ala tras, si daca un cooler de comp sau ventilator Vents nu ar face fata.
Daca mai iese lumina pe la colturi nu e o problema in cazul meu, deci de light traps-uri nu am inca nevoie.
Eu as vrea sa il fac sa nu incalzeasca mai mult de 28, imi vine concediul si o sa pot sa stau cu termometrul si reglajul pe el sa vad daca merge.
Plus m-am gandit sa folosesc un HPS de 150W sylvana.
CFL meu are acu 8500lm, micut, da pt 0.25mp merge asa si asa ca iese 34000lm/mp.
HPS-ul sylvana de 250W are 36000 lm !!!!!!!!! deci ar iesii 140.000lm/mp
Asa ca m-am gandit ca si un HPS de 150W sylvana de 15000lm ar fi super ok, cu 60.000lm/mp) si as avea si mai putina caldura.
Asta e dulapul. Am ridicat CFL sus pt poza, ca altfel sta la 10cm de fetita.
Am niste stickere galbene ca am niste gnats (tratez cu gnat off acu).
Gaura de evacuare e sus deasupra cfl-ului, nu se vede de intuneric.
felicitari pentru planta, am si eu o intrebare, ce temperatura ai in acel cort? avand in vedere ca ai maylar pe pereti , atmosfera s-ar putea sa se incinga