What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Poate imi dati voi niste linkuri de unde as putea cumpara leduri cu un raport pret/calitate cat de cat bun.

www.ebay.com - cauta dupa "1w red led" sau "3w red led" - rabdare sa ai, ca o sa gasesti de ti se acreste - lectura placuta.

Umed man.

Total irelevant - sa vezi cum atarna mugurii cand e vorba de cultura hydro atunci cand sunt verzi. Cand vorbim de rezultatul final ne referim la mugurii uscati pana la nivelul la care crengutele devin aproape casante (adica trosnesc atunci cand sunt indoite).

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
aia inseamna cam 0.25 gpw. nu-i un rezultat laudabil, mai degraba-i potrivit pentru un first grow. se scoate mult mai bine de atat cu leduri, desi nu din prima. dar un 0.5 gpw pentru prima tura e usor de facut.

para7

Member
mai am si eu o intrebare :D

pe perioada vegetatiei am tinut (tin inca) becu aproape de varful ei, cam 15cm, si l-am ridicat incet pe masura ce a crescut. Ca sa iasa nodurile dese, si au iesit, am 8 noduri la 40cm cat are fetita.
In timpul infloririi e necesar sa fac la fel cu HPS-ul (nu la 15cm la vreo 30cm)? Sau pot sa-l tin sus?
Daca ea nu mai face noduri noi in timpul infloririi (i-am facut topping) de ce ar trebui sa procedez la fel ca in vegetatie?

ms.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
nu sunt sigur ce bec folosesti in veg dar tare am impresia ca e un cfl.
un cfl poate fi tinut aproape pt ca nu produce caldura cum produce un HPS.

in schimb un hps produce multa caldura. daca ai un cooltube si instalatia necesara pt a-l pastra rece, poti tine hps-ul mai aproape (asta in mare parte e si ideea).

in inflorire planta isi poate dubla marimea - sper ca ai spatiu destul. daca tot esti in veg poti sa profiti de situatie si sa o mai legi putin ici si colo, poate un scrog (desi pare tarziu cu putina grija se poate rezolva).

para7

Member
da, in veg am un cfl.
in flower vreau sa pun hps, in cooltube, racit ca sa poate sta 30cm de planta (asta e planu, acu sa vad ce o iesi :D).
la maxim 50cm inaltime o bag in flower, mai poate sa creasca inca 60-70cm pana la cooltube ridicat la maxim.

vroiam sa stiu daca sa asamblez cooltubele direc tla inaltimea maxima sau sa ma chinui sa il fac mobil pe verticala, ca sa il ridic treptat pe masura ce creste.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
In primele 2-3 saptamani de flower, ca sa tine intinderea sub control poti folosi lumina alba rece (CFL) si poti ciupi tulpinile imediat sub varful de crestere ca sa le ti in loc, iar HPS-ul il poti adauga abia cand apar mugurii. Primele doua saptamani de 12/12 sunt de fapt o etapa de crestere vegetativa intensa si trecerea la lumina cu spectru preponderent rosu face planta sa se intinda ca nebuna, cu distante foarte mari intre noduri.

Decat sa te chinui sa ridici lumina, mai bine fixeaz-o cat mai sus in box si ridica ghiveciul pe ceva, coborandu-l apoi incet incet pe masura ce creste planta. Nu-ti fie frica sa-i faci training, chiar daca la inceput vei rupe accidental unele frunze sau chiar varfuri. Cannabisul este foarte rezistent si recupereaza repede.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am si eu o nelamurire , poate ma lumineaza cineva :

Dupa cum stiti, iarna, cand incepem sa ne incalzim locuintele, umiditatea relativa a aerului scade foarte mult.

De cativa ani buni ma lupt cu problema asta, iarna de iarna, si ma exaspereaza faptul ca abia cu greu reusesc sa ridic umiditatea spre 40% , desi am in vasa vreo 3 umidificatoare care vaporizeaza fiecare cel putin 6L de apa in 12 ore, deci un total de 20L.

Intrebarea mea este: unde se duce toata apa asta si cum as putea sa fac sa maresc umiditatea spre 50% fara atatea eforturi.

Ceva idei/solutii ?

VanVulpen

Well-known member
Veteran
Fa o gaura in acoperis cu burghiul... trage-te inapoi si uita-te atent la casa... in 15-20 de ani se naruie toata de la apa infiltrata

peace & my two cents

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai si ce sa-i fac ? Mi se pare de-a dreptul strigator la cer ca higrometrul montat afara imi arata chiar si 90%, iar cel din casa , atunci cand nu merg umidificatoarele, nu sare de 30% nici mort, ba l-am vazut chiar ducandu-se spre 25%.

Din cauza asta se si raceste mult mai repede in casa ( orice sursa de umezeala se usuca extrem de repede si temperatura scade). Cand punem rufele la uscat, in cel mult jumatate de ora sunt uscate toate.

Ma gandeam sa incerc eventual si umidificator cu aburi calzi ... poate poate.

Este si un avantaj in chestia asta : in flower nu-mi fac probleme pentru umiditate excesiva :biggrin:

para7

Member
poate nu e higrometru bun; eu primul care mi l-am luat nu sarea de 40% nici daca era ceata in grow.
al doilea parca variaza valorile mai bine in functie de schimbari.

la umidificatoarela ultrasonice mai e si naspa daca nu folosesti apa distilata, ca cica te trezesti cu calciu din ea pe diverse lucruri; la mine in grow mylarul langa umidificator a facut pete alte fine cat am folosit apa de la robinet. am trecut pe distilata, consuma cam 1L la 2 zile.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
am avut si eu umidificator ultrasonic, scria sa-l folosesc cu apa normala si asa l-am folosit. avea un filtru in interior de nu stiu cati microni si un turn mai inalt pe unde iesea ceata. am gasit calcar doar pe interiorul acelui turn, dar pe obiectele din jur niciodata. avea reglaj cam de la 2 l pe zi la 6-7.

acum folosesc doar pastila si filtrul, pentru ca-i foarte durabila se pare, am integrat-o cu un rezervor mai mare si urmeaza sa-i trag un controller de umiditate ca sa fie total auto treaba. e pus in growroom deci nu ma deranjeaza daca apar depuneri de calcar.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
poate nu e higrometru bun; eu primul care mi l-am luat nu sarea de 40% nici daca era ceata in grow.
al doilea parca variaza valorile mai bine in functie de schimbari.

la umidificatoarela ultrasonice mai e si naspa daca nu folosesti apa distilata, ca cica te trezesti cu calciu din ea pe diverse lucruri; la mine in grow mylarul langa umidificator a facut pete alte fine cat am folosit apa de la robinet. am trecut pe distilata, consuma cam 1L la 2 zile.

Ma obsedeaza atat de tare chestia asta ca am nu mai putin de 8 higrometre (atat digitale cat si analogice) :biggrin: , iar umidificatoarele functioneaza cu apa filtrata RO, a carei concentratii de saruri e ~1ppm sau ~1uS (fiind foarte mica atat EC-metrul cat si TDS-metrul nu pot afisa corect).

Insa nu am nevoie de higrometru ca sa-mi dau seama ca e aerul uscat in casa: dupa cum spuneam mai devreme, orice carpa uda se usuca extrem de repede si se simte si la respirat (buze uscate, nas uscat, gat iritat).

Inainte de a achiztiona statia de filtrare RO, foloseam apa de la robinet, cu o concentratie foarte mare de saruri ( >300ppm) si dupa numai o iarna de functionat asa un televizor clasic (CRT) s-a facut alb, desi el era negru-negru.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
La 2RON/buc sunt foarte scumpe si nici nu sunt prea luminoase (doar 4500mcd). Pe Ebay gasesti leduri mult mai puternice (chiar si in formatul asta, de 10mm) la preturi mult mai mici. Pe langa asta o sa ai de lipit de o sa iti vina acru in gura, unde nu mai pui ca nu stii la ce curent functioneaza (probabil 20mA).

Decat leduri din astea, mai bine benzi de leduri cu chipuri 5050 (adica leduri de 300mW).

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Am nevoie de un sfat:

Dupa cum stiti, vine ger mare in perioada urmatoare, si cum eu merg pe leduri, cu siguranta voi avea ceva probleme cu temperaturile din grow room, asa ca am decis ca pe perioada urgiei sa suplimentez iluminarea cu niste CFL-uri (carora le-am facut mai demult un fel de reflectoare dintr-o teava de PVC de 110mm, taiata in doua, pe lung).

Nu am mai folosit de mult timp respectivele 'reflectoare' , iar astazi cand am dat praful jos de pe ele am vazut ca atat pe reflector cat si pe becuri erau multe insecte microscopice , insa toate erau moarte. Si siguranta sunt Thripsi adulti, care au murit de foame si de caldura.

Stiindu-ma patit de la ultimul grow cand am avut o invazie destul de neplacuta de Thripsi, vreau sa evit pe cat se poate infestarea, asa ca as vrea sa va intreb cu ce as putea trata/stropi reflectoarele si becurile pentru a distruge orice ou viabil ramas acolo.

Spray insecticid ? CO2 bomb ? Insecticid universal pentru trandafiri (mi-a ramas preparat un bidon de 2L de asta vara, dar sper sa nu fi inghetat, ca-i pe undeva pe afara).

Astept sugestii.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Din cate marturii am auzit, Spinosad e cel mai bun impotriva thripsiilor asa ca de ce sa nu cureti cu el ?
L-am gasit si la noi pe cateva site-uri si nu e nici scump.
Bafta !

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Radeti voi, dar e o idee buna de a folosi in growroom apa cu calcar in umidificator pentru ca in felul asta se elimina orice sansa de deficienta de calciu, intrucat calcarul ala se va de pune si pe frunze si o parte din el poate fi absorbit de planta.

In schimb calcarul ala nu face deloc bine filtrelor de carbon activ sau lagarelor diferitelor motoare prezente in growroom (ventilatoare).

Latest posts

Latest posts