What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
le prieste.. daca pui numai castings s-ar putea sa le arda putin, dar oricum trebuie sa pui si ceva pentru aerare, deci e tocmai bine. oricum, nu e cazul sa iti faci probleme de prea putin azot in compost, NICIODATA. asa ca daca ai ce face cu ramele altceva, cruta-le. :wave:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cate rame ai ? 1kg ? 2kg ? Le poti pastra foarte usor peste iarna intr-un butoi vechi de plastic, sau in orice recipient cu pereti inalti din care ramele sa nu poata fugi.

De fugit nu vor fugi atata timp cat au mancare ( adica orice fel de resturi vegetale, malai, tarate, frunze uscate, etc).

Adaugarea de rame taiate in wormcastings, fara a fi in prealabil deshidratate total, nu face decat sa atraga bacterii si ganganii 'necrofage' si asta nu e intotdeauna de dorit.

Atata timp cat le poti oferi o temperatura de peste 5 grade Celsius si hrana suficienta, ramele vor supravietui si nu va trebui sa o iei de la zero la primavara (nu uita ca o rama devine apta de reproducere dupa aproximativ 100 de zile de viata - deci 3 luni pierdute pana cand sa ai generatii noi).

Wormcasting-ul nu arde niciodata radacinile, indiferent de varsta plantei (ba dimpotriva le protejeaza impotriva unor agenti patogeni - ex Pythium), insa s-a constatat prin experimente repetate ca cel mai eficient este sa ameliorezi solul cu 30-35% wormcastings.

Succes !

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Ca sa-ti raspund la prima intrebare cu o unitate de masurare a masei nu pot, dar pot sa dau un numar aproximativ de rame din bin. Doua sute-trei sute de rame, inclusiv prima generatie de "pui de rama". Am inceput cu 50 de rame, toate rosii, luate dintr-un balegar. Iar dupa 3 luni...voila!

La fiecare inceput de luna transferam tot din bin intr-un vas incapator. (Bineinteles, e mai bine sa nu faci asta, ca le deranjezi pur si simplu, dar eu privesc ca pe un experiment intreaga operatiune.) Atunci am observat ca s-au inmultit binisor. Se pot observa si la suprafata si in adancimea binului, dar mai mult le place sa stea pe fund. In cazul in care le tin intr-un spatiu inchis din exterior o sa izolez bin-ul cu "ceva" ca sa nu "puste de frig" ramele pe timpul iernii, sa zicem ca scopul sa fie peste 5 grade Celsius in bin. Nu vreau sa le tin langa "capul patului"...nu e reconfortant pt altii, desi, evident ar fi mai bine pt rame.

Le place mult guano-ul de liliac si au mancat pe nesaturate fasiile de ziar (Folositi ziar vechi, gri.Am incercat cu o revista de scandal, dar nu le place colorantul din hartie, bleah).

Important de prevenit.
N-am observat decat dupa primul transfer a continului din bin in alt recipient, ca erau niste "bucati cu fungi" pe-acolo care zic eu nu miroseau "a bine". Din instinct prezum ca era ceva carnal, animalier, ma rog..ceva ce nu pui pe lista de "Ce pun in bin-mix", asa ca am scos afara bucatile. Se pot imbolnavi ramele, fac cancer la colon!
La inceput, cand pus-am pamant,guano,ziar,nisip etc am gresit. Deci, e bine sa fii atent la inceput ce bagi in bin ca sa nu fii nevoit mai incolo sa pluteasca semne de intrebare deasupra capului, si sa verifici bin-ul, deranjand astfel ramele. Poate se-mperecheau, fomistele!

Succes tuturor cu grow-ul de iarna :artist:

Stugots

New member
Salutari! Am o problema cu planta. E outdoor, e in floare si au inceput sa se ingalbeneasca frunzele(majoritatea de la baza). Dupa cum arata, sigur e deficienta de ceva, ca mai are destul pana e gata. Ii dau biobloom -10ml la 6 l apa-. La ultima udare, acum 3 zile, i-am dat numai apa. Parca mai rau am facut. As dori un sfat cu ce as putea face. Mi-e sa nu moara pe ultimul kilometru. Nu aveam cu ce sa fac poze la locul cu pricina, dar am luat cateva frunze, poate-s de ajutor. In primele 2 poze puteti vedea frunzele, in a 3-a e planta, asa cum era acum ~2 saptamani.

Attachments

• 1.JPG
    1.JPG
    159.3 KB · Views: 20
  • 2.JPG
    2.JPG
    57 KB · Views: 16
  • 11.JPG
    11.JPG
    40.8 KB · Views: 18

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
deficienta de azot/calciu sau poate chiar ambele. daca doar partea de jos e afectata nu ar fi mare problema, daca o ia si in sus da-i o doza de azot si calciu.
daca zici ca ii dai doar biobloom, foarte posibil sa fie deficienta de azot, mai ales daca in veg nu ai dat suficient cat sa-i ajunga.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Salutari! Am o problema cu planta. E outdoor, e in floare si au inceput sa se ingalbeneasca frunzele(majoritatea de la baza). Dupa cum arata, sigur e deficienta de ceva, ca mai are destul pana e gata. Ii dau biobloom -10ml la 6 l apa-. La ultima udare, acum 3 zile, i-am dat numai apa. Parca mai rau am facut. As dori un sfat cu ce as putea face. Mi-e sa nu moara pe ultimul kilometru. Nu aveam cu ce sa fac poze la locul cu pricina, dar am luat cateva frunze, poate-s de ajutor. In primele 2 poze puteti vedea frunzele, in a 3-a e planta, asa cum era acum ~2 saptamani.

Nu uita ca a venit toamna si ca acum majoritatea plantelor anuale isi pierd frunzele si mor. Chiar daca planta e in plina perioada de inflorire, e posibil sa piarda multe din cele mai vechi frunze. Ele si-au facut datoria, e randul celor din varf sa dea tot ce pot pentru a ajuta mugurii sa creasca mari.

Fiind planta outdoor e mai greu sa corectezi deficientele (daca despre asta e vorba). Asigura-te doar ca apa cu care uzi nu are un pH iesit din plaja acceptata 5.5-6.5. Oricum celelalte frunze par carnoase si sanatoase, asa ca nu cred ca ai de ce sa iti faci prea multe griji.

Stugots

New member
Probabil n-am dat destul biogrow in perioada vegetativa. Sa mai dau si acum? Da, tinde s-o ia in sus. E posibil sa piarda multe frunze vechi, dar parca prea multe. Apa e de la robinet, o las 2 zile in balcon inainte s-o folosesc. Nu cred sa fie de la apa, pana acum n-am avut nicio problema din cauza ei si o folosesc in acelasi mod de la inceput. Voi face cateva poze la urmatoarea vizita. Multumesc de raspunsuri!

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Pe site-ul celor de la Biobizz dar si pe programul oferit de ei spune ca e neaparat sa le dai Biogrow pe tot parcursul vietii pana la flush deoarece e mai mult decat un nutrient de veg, e ca un tonic pentru planta facut sa fie folosit impreuna cu celelalte din gama. Da-i si putin Biogrow data viitoare si vezi daca-si revine. Succes !

Stugots

New member
Salut! Am adaugat si biogrow, acum sa vad daca-si revine. De acum o tin si-n biogrow, si-n biobloom. Am si cateva poze. In poza 5 sunt seminte? Am mai intrebat, dar acum se vede mai clar.

Attachments

• 1.JPG
    1.JPG
    66.1 KB · Views: 18
  • 2.JPG
    2.JPG
    116 KB · Views: 18
  • 3.JPG
    3.JPG
    122.4 KB · Views: 18
  • 4.JPG
    4.JPG
    131.6 KB · Views: 19
  • 5.JPG
    5.JPG
    56 KB · Views: 17
  • 6.JPG
    6.JPG
    73 KB · Views: 16

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Salut! Am adaugat si biogrow, acum sa vad daca-si revine. De acum o tin si-n biogrow, si-n biobloom. Am si cateva poze. In poza 5 sunt seminte? Am mai intrebat, dar acum se vede mai clar.

E foarte posibil sa fie seminte, dat fiind faptul ca inca mai sunt multi masculi de canepa salbatica in floare, ce pot raspandi polen.

Vei vedea mai bine cand se apropie de momentul recoltarii, moment in care teaca se va deschide si va expune samanta din interior.

La cat de sus e 'samanta' aia e exclus sa fie din cauza unei tendinte de hermie .

Firstplant

New member
Am vopsit box-ul pe interior cu vopsea alba de masina.Ar fi posibil ca plantele sa fie afectate de substantele vopselei? Pana acum am avut un box de carton pe care am lipit coli albe si nu au fost probleme.Ei,de cand am schimbat box-ul nu prea merge treaba si acelasi lucruri le-am facut,aceleasi becuri,acelasi strain...Va multumesc.

Firstplant

New member
Vopseaua era uscata insa se mai simtea inca putin mirosul de la ea. Dar daca vopseaua este uscata sa inteleg ca nu ar fi probleme, nu?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tocmai vaporii aia pe care ii mirosi sunt problema. vopseaua, ca si buzii, are un timp de "coacere" (curing) in care elimina vapori toxici. cu cat e stratul mai gros cu atat trebuie lasata mai mult pana bagi plantele.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Daca ventilatia este adecvata in cel mult o saptamana ar trebui sa se duca vaporii, mai ales ca vopseaua de masina este o vopsea cu uscare rapida (daca este folosita asa cum trebuie).

Da ce-ti veni sa bagi chimicale d'alea in box ? Mai bine trageai direct niste aurolac pe nas :D . Nu era mai simplu cu niste vopsea lavabila alba ?

Stugots

New member
Salut! UPDATE. Am gasit o gramada de frunze galbene cazute. I-am dat iarasi grow si bloom. In urma unul control amanuntit, am gasit un coi deschis prin viitorii muguri si viitoarele seminte. Acum ma gandesc daca a fost polenizata de la vreo canepa sau de la coiul ala. Semintele vor fi feminizate? Fata e feminizata. A inceput sa bage viteza, nu mai stagneaza, insa am gasit niste viermisori maronii subtiri pe la seminte, unele seminte sunt gaurite. Erau destul de multi, imprastiati numai in preajma semintelor. Doar unul era de ~1 cm, restul erau mici(pareau a fi puieti). Exact de alti fomisti duceam eu dorul. As putea sa fac ceva pentru a scapa de viermisori? :dunno:

Drackon

Active member
cum se numea strain-un acela de cannabis a carui frunze nu arata ca cele de cannabis, mai degaraba seamana cu talpa de la rata, hai ca stiti la ce ma refer, stiu ca am citit pe forum acum cateva luni,am vazut si niste poze, dar nu mai tin minte :D

Latest posts

Latest posts