What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mai bine faci hash din ei daca tot vrei sa-i incerci. sporii de mucegai, chiar si uscati, tot spori de mucegai sunt. apa insa va mai curata o parte din spori, daca te decizi sa faci hash. iar dupa, nu uita sa speli sacii cu alcool si sa-i usuci bine.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Pacat de ei... Nu-i nimic, data viitoare o sa stii mai bine. Nu trebuiau inchisi ermetic pana nu erau uscati bine(vreo 7 zile) iar apoi la borcan, deschis zilnic pana nu mai vezi condensare, apoi doar din cand in cand. Dupa un timp, astea merg usor, dupa feeling dar la inceput n-ar strica un higrometru ca sa nu avem surprize neplacute. Eu zic sa nu risti cu o mostra, mucegaiul dauneaza la greu plamanilor. Succes la viitoarea recolta.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
O sa pun niste poze mai spre seara. Ca asa, poate exagerez eu proportiile invaziei, nu coincid realitatile. Ca acum, cand dupa un cui, sunt stoned si buzii n-au patit nimic important; decat o aroma mai noua, si ciudata...:biggrin: hahaha dar high-ul ramane.

Frezzalex

New member
Salutare as avea o intrebare ma gandeam daca se poate folosi un bec cfl de 125 w dual pentru veg si flower in ciclul de viata a plantei de cat sa cumperi 2 becuri de 125w flower si veg si costa cam 400 si ceva de lei dar cel dual difera cu vreo 30 de lei in plus?

eska

Member
Frezzalex, cu greu am putut citi ce ai scris. Si de fumat fumez doar din pozele altora... Mai pune si tu o virgula colo-colo, chiar si la intamplare.
Habar nu am daca e rentabil pt planta sa folosesti un singur cfl, dar la bugetul respectiv mai bine iti iei cateva cfl-uri mai mici pt veg si iti iei un hps mai micut pt floare. Daca vrei sa mergi pe cfl-uri am vazut ca exista si de 200W, iar cu bugetul tau poti lua chiar doua cfl-uri de temperaturi de culoare diferite.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Parerea mea este ca in cazul CFL-urilor, cu cat sunt mai multe, cu atat sunt mai eficiente.

Se stie ca puterea de penetrare a CFL-urilor este mult mai mica decat cea a surselor punctiforme de lumina (MH, HPS, etc). Prin multiplicarea surselor de lumina (adica mai multe CFL-uri) se reduce fenomenul de umbrire intrucat lumina patrunde in coronament prin mai multe unghiuri, ceea ce inseamna o iluminare mai uniforma, deci o dezvoltare a plantei proportionala cu aceasta.

Mai exista si un alt criteriu dupa care se pot alege CFL-urile, si anume cel al eficientei , masurata in lumeni/watt. Ani trecuti am studiat destul de aprofundat diferitele tipuri de CFL-uri disponibile la noi pe piata si am ajuns la concluzia ca cele mai eficiente (la momentul respectiv) erau becurile compacte de 20W vandute de IKEA , cu un flux luminos declarat de 1300Lumeni ( adica 65Lumeni/Watt). Imi aduc aminte ca pretul era undeva in jur de 13 RON / bec, deci se puteau obtine 200W cu un pret relativ redus. Avantajul fata de becurile CFL de putere mare este si acela ca atunci cand ti se arde/strica/sparge un bec din zece, ai o scadere a fluxului luminos de doar 10%, pe cand in cazul defectarii unui bec de 200W, dauna e totala, cu consecinte evidente asupra rezultatului final.

Daca nu esti pretentios, poti duce un grow de la inceput pana la sfarsit doar cu CFL-uri calde (pentru a nu mai investi si in CFL-uri reci, folosite mult mai putin decat cele calde). Exista totusi si un dezavantaj al folosirii CFL-urilor cu temperaturi de culoare diferite : atunci cand se folosesc CFL-uri cu lumina rece - 6000K - in perioada de vegetatie iar trecerea la cele cu lumina calda - 2700K - se face brusc , alungirea plantelor in primele doua trei saptamani de flower este foarte greu de controlat. Din acest motiv utilizarea unei combinatii de CFL-uri reci si calde ar fi recomandata impreuna cu trecerea graduala la programul de 12/12 (pe durata unei saptamani sau chiar doua).

Sunt multe de spus despre CFL-uri, unii sunt pro, altii sunt contra. Un lucru trebuie subliniat insa : si in cazul CFL-urilor este necesar sa se foloseasca reflectoare perfomante pentru a dirija cat mai mult din fluxul luminos catre planta pentru marirea eficientei. Din pacate pe piata nu se prea gasesc reflectoare pentru CFL-urile de uz caznic. Cea mai simpla metoda de a recupera din lumina dispersata de CFL-uri este folosirea unei foi de oglinda montata pe 'tavanul' growbox-ului (daca acest lucru este posibil) sau confectionarea de reflectoare parabolice individuale.

Si inca un lucru: CFL-urile sunt eficiente atunci cand sunt montate "pe orizontala".

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
La urma urmei ce sunt CFL-urile ? Tuburi de neon rasucite sau indoite, alimentate printr-un balast electronic in loc de unul inductiv (chiar si in cazul neoanelor cu balast electronic, acesta are deseori acelasi volum ca si un balast inductiv, fiind insa mult mai usoare). Neoanele, daca sunt de aceasi clasa de randament energetic ca si CFL-urile, sunt intradevar mai usor de folosit, iar reflectoare se gasesc in nenumarate variante.

eska

Member
Bune informatii! O sa incerc sa le pun pe orizontala. Mersi! :wave:

Schimb subiectul: momentul propice pt recoltare o dau doar tricomii prin culoarea lor? Sau mai exista si alte metode? Schimbarea culorii pistililor nu are nicio treaba cu recoltarea, nu?

:thank you:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tricomii ar fi cea mai buna cale, mai ales pentru cei care sunt la inceput. e o metoda in care aparatura e ieftina, iar rezultatul e destul de sigur, daca se studiaza bine totul, atat inainte de a incepe cautarea cu lupa, cat si in timpul cautarii. apoi, aceasta tehnica devine si mai exacta pe masura ce crestem un strain sau un cross pe o perioada mai lunga.
alte metode orientative ar fi:
-dupa retragerea pistililor in calaxy dupa umflarea acestora. (necesita ceva experienta, nefiind atat de sigura, si nu toate strainurile prezinta diferente notabile incat sa fie o metoda universala si sigura).
-la uscarea pistililor (fara a cunoaste bine strainul si daca nu esti sigur ca nu e cauzata de mediu aceasta uscare nu are nici o treaba cu precizia astea metoda).
-metoda "datul cu banul", aproape la fel de precisa si utila precum cele 2 ce au precedat-o.

Frezzalex

New member
Mersi de reply hempfield esti de mare ajutor ca restu :) pai atuncea ma gandesc si eu sa nu investesc asa mult si sa incep cu vreo 5-6 cfluri de 20 w si cum ziceai daca ai putina imaginatie va iesi ceva

BrainWave

New member
Salutare si bine v-am gasit, urmaresc de ceva timp forumul dar nu am postat din motive de timiditate :)

Precizez ca m-am jucat un pic anul trecut cu fetele, am avut aprox 10 seminte adunate in timp, fiecare cu a masii, nu ma asteptam la ceva serios, a fost un trial run.
Din cele 10, 6 au rasarit ca in final sa raman cu 3, nu s-a concretizat nimic, samanta proasta, vorba aia.

Acum am in plan sa trec la ceva mai serios, am spatiul meu ferit de ochii lumii, pe care vreau sa-l amenajez frumos numai ca am ceva nelamuriri.

Ah da, totul se desfasoara sub deviza "imi place sa fumez, nu sa vand" :)

In primul rand am ceva nedumeriri legate de incinta fetelor, pot sa cumpar in deplina siguranta un grow-tent de la noi sau trebuie sa-l comand de afara sau sa-l fac eu? (aici este un pic tricky, din ce am vazut se pot cumpara niste jucarii foarte dragute, scumpe ce-i drept dar bine organizate)
De comandat ma gandesc ca nu l-as comanda pe adresa mea sau la birou, ori ma duc eu sa-l iau cu mana mea ori nu stiu, ceva de genul.

Asta se aplica si pentru restul, becuri, extractor de aer etc.

M-am gandit ca pentru ceva de genul 100x100x200 sunt ok becurile de 400w mh/hps,. Poate gresesc.
Acum ca vine toamna ma gandesc ca temperaturile vor sta cat de cat in limite decente, cu ajutorul unui extractor, extractor ce ma gandesc ca trebuie sa fie destul de silentios, 220m3/h sau 280 m3/h / 29dB / 36dB, sounds ok.

Alta intrebare la care as vrea un raspuns, consumul de energie bate pe undeva la ochi?
Asta in conditiile in care nu prea am consumatori, brusc o crestere poate apare pe un radar ceva, stiu sunt mega paranoic si folosesc Tor, dar na... better safe than sorry :)

Mai sunt neclaritati dar sa le luam incet, revin cu ele pe parcurs.

Multam fain pentru ajutor :)

Latest posts

Latest posts