As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Daca poti sa o ti sub 40% este OK. Cu cat mai mica umiditatea, cu atat mai mici sansele de a se dezvolta mucegaiuri in muguri, iar terpenii (adica aromele) sunt mai concentrati.
Nu este o valoare stricta. Daca aerisesti foarte bine incaperea poate sa fie si mai mare, dar dupa cum spuneam e recomandat sa scazi cat mai mult umiditatea (nu brusc) in perioada de flower, mai ales spre sfarsitul ei.
Dar stai linistit, plantutele tale vor inflori chiar daca ai umiditatea maxima. Totul e sa te asiguri ca nu apare mucegai (bud rot)
Daca tot suntem la thread-ul de intrebari am si eu una: Ce rezulta dupa evaporarea apei(prin fierbere) din ceai-ul de canepa? Adica, ca sa fiu mai bine inteles, dupa ce fierbi canepa in apa separi ceai-ul de materia vegetala si dupa il pui iar la fiert pana la evaporarea completa a apei, obtii o substanta asa, ca smoala, puteti sa imi spuneti ce este defapt acea substanta?
Decat sa le fierbi mai bine pui toata planta in blender si o toci la viteza mare vreo 5 minute. Zeama respectiva o fierbi apoi o lasi la racit in frigider cateva ore buna sau chiar o zi.
Scurgi apoi toata zeama verde (Scoti cam 3/4 din apa) si apoi completezi iar cu apa. Repeti procedeul pana apa nu mai e verde ci doar galbuie si tulbure.
Apoi scoti iar cat mai multa apa si lasi sa fiarba pana scade mult. Adaugi apoi 200-300ml de alcool tare si.
Rasina se dizolva in alcool. O bagi la rece si se sedimenteaza apoi o separi iar. O mai pui la foc pana se evapora din alcool si devine cleioasa.
Cu masuri de precautie suficiente nu e nici o problema. Ba chiar ca sa rezolv problema unei eventuale aprinderi accidentale ale vaporilor de alcool, deasupra vasului in care am facut operatiunea am asezat o palnie mai mare de metal si am aprins cu bricheta vaporii de alcool, avand in felul asta o ardere controlata. Flacara nu intra in palnie si in vas pentru ca acolo nu exista aer si se stinge la sine. Acelasi lucru se poate face si prin asezarea deasupra vasului cu alcool a unei site metalice fine, cu ochiurile mai mici de 0.5mm , preferabil din cupru sau alama. Asa isi protejau si minerii in trecut lampasul cu acetilena pentru a nu aprinde accidental gazul de mina.
Dar evident operatiunea nu trebuie facuta de 'incepatori' intr-ale chimiei casnice, pentru a nu arde in flacari precum dom'soara de care ai adus vorba
Buna ziua dragi colegi. As vrea sa-mi lamuriti si pe mine, daca vreti, o chestiune legata de productia proprie de worm castings. Eu as vrea sa stiu daca adaugand rame (ma rog, termenul nu e cel mai potrivit - e mai degraba "lasand sa moara") in propriile wc o sa am parte de un fertilizator bun pt seedlings. Vorbim de cat de mult "va arde" cu rame cu tot, fertul final plantutele in faza de seedling. Daca le arde prea mult concentratia de N..ca asa se procedeaza pt un wc cu npk 10-n-n - se composteaza in bin si ramele. Cu stima!
ramele vor trai mult si bine in worm castings, din ce am citit, mai bine de un an. asa ca poate ar fi mai bine sa le adaugi hrana bogata in N, si sa produci inca 2 ture de castings in acel an.
In cazul asta le separ, le toc fin, apoi le las sa se usuce ca sa nu putrezeasca.[Sunt si in criza de vreme buna. Vine iarna peste mine, si ramele vor fi..inghetate daca le pun la uscat ) Incheiat paranteza. Apoi le adaug la wc si am un npk de 10-n-n. Ma rog, chestiunea care ma toaca pe mine...e daca are vreo relevanta pt seedlings. Le prieste, nu le prieste ?