What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Przedstaw się!

Activeman

Member
Witam wszystkich, forum śledze od jakiegoś czasu. Mam za sobą jeden sezon out'owy. Aktualnie szykuje się na outa w tym sezonie.

mistaP

Member
Witam Szanowne Koleżeństwo

kilka mniej lub bardziej udanych sezonów out mam za sobą
a poza tym to siedzę w branży ogrodniczej

liczę na poszerzenie choryzontów

pozdrawiam

Bud_Monster

Member
Witam
Przygode z MJ zaczalem jakies 4 lata temu, od tamtego czasu raczej palilem "rekreacyjnie",
od 2-och lat nosilem sie z zamiarem uprawiania wlasnego stuffu, bo to co dostawalem od "ludzi" zazwyczaj bylo marnej jakosci lub lekko "spanierowane".
Forum sledze od zeszlego roku i wiele juz sie nauczylem, ciesze sie ze Polska jest jednym z topowych forow zagranicznych, Big Up!. Niedlugo zobaczycie moj pierwszy indoor grow.
Pozdrawiam

C

Ca2

Bud Monster: faktycznie...kupny weed to lipa. Ale zobaczysz co dostaniesz od ludzi jeżeli będziesz się rozrzucał homegrow. Brać każdy weźmie ile dasz...ale wzajemności się nie spodziewaj.

G

Guest

Ca2: niestety to smutna prawda z malymi wyjatkami, co mi ostatnio gangsta dila(cieć) u nas powiedzial to myslalem ze padne na ryj: "TUTAJ RZUCAMY HUJOWY MATERIAL (kilka topkow zmieszane z liscmi, astronomiczne ceny 40zl za wazony g tego czegos, paranoja) ... BO WIESNIAKI I TAK WEZMA TO CO IM SIE DA" no i tymi slowami sie przejechal koleszka bo wiesniaki teraz maja go gdzies ;) sory za off :)

pozdrawiam

K

Kameleon

To jest zwykły biznes jak każdy inny. Nie wiem czemu macie pretensje do dilerów.
Jeśli się nie podoba nie musicie od nich brać. Możecie zacząć sami sprzedawać jeśli uważacie że diler robi to źle i wy robilibyście to lepiej.

Jak jakiś "wieśniak" sprzeda dilera to on pójdzie siedzieć, a nie WY. Nikt za niego do więzienia nie pójdzie i dlatego każdy chce z tego wyciągnąć jak najwięcej kasy.

To takie samo pierdolenie jak ludzie kiedyś na Windows jechali. Wszyscy mówili jakie to gówno, ale każdy to używał LOL

Jak się Ci nie podoba stuff jaki jest w twojej okolicy to zacznij sprzedawać lepszy. Zobaczymy jak długo będziesz robił za matkę teresę z kalkuty

Nie jestem dilerem, ale patrzę troche obiektywniej na to niż większość z was z tego co widzę.

Tonny

Member
Kameleon masz racje tylko jak ktos ci sprzeda zioło z krowim plackiem pol na pol (i to spalisz bo nie bedziesz wiedzial co to ) to wtedy dojdziesz do wniosku ze juz od niego nie wezmiesz? chodzi mi o to ze z kąd masz wiedziec ze jakis dil sprzeda gówno, bedziesz to wiedzial dopiero jak sprobujesz a w tedy bedziesz niezadowolony.
Matka Teresa? Są ludzie i taborety...

K

Kameleon

nikt tutaj nie mówi o materiale z krowim plackiem. To miała być metafora czy ty tak dostajesz?

O ile się nie mylę to wspomniano tutaj o "dociążanym" i mieszanym ze zmielonymi liściami.

Dam przykład. Kumpel zawsze brał tańszy materiał czymś sypany itd. Ludzie narzekali, że gówno (jak większość tutaj narzeka na dilerów) to go namówiłem, żeby wziął naprawdę dobry materiał i sprzedawał drożej. Materiał był pierwszej klasy (porównać mogę tylko do tego co ludzie na swoje poitrzeby z holi przywożą). No ale wiadomo jakość lepsza więc i cena większa. Kumpel sprzedawał to za 40zł/g.
Zgadnijcie co ludzie brali? Brali ten gorszy materiał czymś sypany a na mieście szły takie kurwa gorzkie żale że masakra typu: "popierdoliło go już maksymalnie 40 od sztuki..."

Własnie dlatego ktoś woli dopierdolić piachu do takiego zioła, żeby nie słuchać pierdolenia ludzi. Czaisz?
Bilans wychodzi wtedy taki sam, a ludzie są zadowoleni że dostają za 30 chociaż dostają w rezultacie trochę mniej.

Matka Teresa? Są ludzie i taborety...

nie rozumiem za bardzo kogo chcesz obrazić.

tylko jak ktos ci sprzeda zioło z krowim plackiem pol na pol (i to spalisz bo nie bedziesz wiedzial co to ) to wtedy dojdziesz do wniosku ze juz od niego nie wezmiesz?

Ja mi sprzeda pół na pół z krowim plackiem to będę widział że jest to gówno i nie wezmę.
Jak ktoś mi zaoferuje materiał czymś sypanym to przecież też to widać.
Jak ktoś mi zaoferuje materiał z przemielonymi liśćmi to też to widać nie?
Jak ktoś moczy materiał, żeby był cięższy to też to widać...

90% przypadków wałowania widać chyba że ktoś jest imbecylem i sam siebie oszukuje że "to się wydaje".

Poza tym jak już kupie trafiony materiał i będę niezadowolony to jak spotkam tego dila to go opierdolę i więcej od niego nie wezmę. Tym bardziej, że zawsze się pytam czy materiał lepszy/gorszy do tego co był ostatnio.
Jak Ciebie (przykład) diler rucha w dupę, a ty i tak do niego później przychodzisz to tylko zachęcasz go do tego, żeby zaruchał jeszcze lepiej i wycisnął pare złociszy więcej ze sztuki którą ci sprzeda.

Last edited:

wojek

Member
Kameleon widziałeś nagłówek strony "Przedstaw się" to wiadomo chyba do czego ona jest
a dilerami to szkoda zaśmiecac forum bo każdy wie jacy są.

A

adrianmenyo

ja pierdole kameleon znowu zaczynasz nie na temat, czlowieku, daj na luz, masz zyciowy cel klucic sie z innymi? Juz ci mowilem porozmawiaj z innymi o pogodzie!!!

ludzie kurwa...!!
Temat jest "Przedstaw Sie"
Widze ze im wiecej nowych ludzi na forym tym wiekszy burdel sie robi... gdzie by nie popatrzec to pierdolenie o palach,poczcie i dilerach <lol>
Dawajacie takie komentarze do tematow ktore o tym mowia jesli chcecie sobie o tym pogadac... niechce tu nikogo obrazac... poprostu niech kazdy patrzy na siebie czy on nie robi syfu.. jak kazdy sie bd pilnowal bedzie porzadek jak powinno byc :)
Kov pousuwaj te posty
pozdro

A

adrianmenyo

dokladnie ogrodnik, ktos tam wyzej chyba dopiero odkryl caly ten swiat, my juz takie rzeczy wiemy, niejaraj sie juz - zostaw, i tak bedzie jaranie i baledra, ludzkosci nie zbawisz a i jak pisalem ameryki nie odkryles...

PS - ktos ma w podpisie link do ang. strony w ktorej opisane sa dosypki, bez mikroskopu to sobie mozesz patrzec, chyba ze ci ktos worek piachu chce sprzedac...

ED: http://www.gritweed.co.uk/gritweed.htm mam nadzieje ze sie Escobar nie wkurwi ze mu linka jebnolem z podpisu ^^ pozdro Escobar

Last edited:

Timbuktu

Member
Hej

Icmaga przeglądam już od x-czasu. Mam za sobą 1 indoor`a, którego przeprowadziłem głównie z ciekawości zainspirowany waszymi osiągnięciami. Eksperyment przeszedł moje najśmielsze oczekiwania no i cóż - zaraziłem się tym po prostu. Jak tylko nabije gdzieś troszkę postów pokoloruje dział "Co w ogrodzie rośnie ci" ;)

Pozdrawiam. :joint:

gucio

Member
Witam wszystkich. :wave: No w końcu się zarejestrowałem. Jest to pierwsze forum konopne, z którego korzystam i chyba najlepsze. :joint: Super klimat, super ludzie i przede wszystkim z dużą wiedzą i doświadczeniem.

Pozdrawiam, gucio

G

Guest

Welcome...

Welcome...

snes, Timbuktu, gucio, witamy na pokładzie i życzymy udanych lotów :dance:

:jump:

asambarama

New member
Hej w tym roku po wielu ekscesach zaczynam "na poważnie " brać sie za hodowle. Jak sie uda to z pewnością podziele sie uwagami ;-)