What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Primul grow indoor

mike1983

Member
cum faci man sa setezi led-urile la cat vrei tu ? ce driver folosesti ? detaliaza putin

Nu le setez chiar cum vreau eu , de exemplu am 4 drivere de 50W fiecare si un driver pe care chipurile scrie 3000Ma , saracul de el nu are decat 1750Ma.Pe acesta am pus ledul cxb 3590.Cu celelalte drivere de 50W alimentez 4 x cxb 3070. De exemplu daca vreau doar 25W pe un led pun cate 2 in paralel pe fiecare driver , astfel folosesc doar doua drivere , cate doua leduri pe driver in paralel.Chestia asta o fac la inceput , primele saptamani cand plantele nu au nevoie de prea multa lumina.Mai am si alte drivere care de fapt sunt niste surse step up reglabile pe tensiune si curent.Variante sunt destule !!!

Cruzito

Member
stiu ca trebuie driver in functie de led sa fie mA mai multi dar nu stiam cum se seteaza la cat sa scoata :D tu daca le pui in paralel ai sa scoti mai multi lumeni/w daca le rulezi la un ameraj mai mic dar e mai costisitor nu mai stiu am facut niste calcule mi-a explicat BT de mult :D oricum iti trebuie 6+ hai ca iti murdaresc jurnalul cu off topic

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Faza e ca ledurile nu sunt folosite corect daca sunt puse in paralel. Niciodata nu vor trage acelasi curent 2 leduri puse in paralel. De aceea se ia un driver cu voltaj dublu si se pun cele 2 leduri in serie. Asta ar fi utilizarea corecta a 2 leduri pe un singur driver.
Dar mult mai simplu e sa ai un driver care suporta maximul de consum al ledului, pe care mai apoi sa il dimmezi la puterea dorita. Asa poti dima fiecare led independent.
Si daca iti moare un led sau un driver, iti lipseste doar un led, restul functioneaza.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Aia sa fie problema. La cate avantaje ofera, merita. Oricum iesi sub 20 usd per cob, mai ieftin decat ledul in sine. Pentru un driver care iti protejeaza un led scump si e si dimabil nu mi se pare deloc mult.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu ziceam de driver cu tot cu aparatura necesara pt. dimare. Citeste si tu mai atent.

L

lumion

Exploziv poti te rog sa pui aici linkuri piese-gen ebay -pentru o instalatie de iluminat cu led zic eu 50w, unde raportul calitate pret sa fie bun, eu sunt foarte multumit de ce face mike aici si ma gandesc ca nu prea am mare experienta cu asa sistem. Precizez , fara dimare si alte nebunii.

mike1983

Member
Exploziv poti te rog sa pui aici linkuri piese-gen ebay -pentru o instalatie de iluminat cu led zic eu 50w, unde raportul calitate pret sa fie bun, eu sunt foarte multumit de ce face mike aici si ma gandesc ca nu prea am mare experienta cu asa sistem. Precizez , fara dimare si alte nebunii.

Este simplu tare sa iti faci o instalatie de 50W led.Iti iei un cxb3070 3000k de pe mouser , te ajunge cam 200 lei un led , iti cumperi un driver led de pe olx de 50W , costa cam 45 lei , un cooler bunicel + radiator cam 50 - 60 lei.deci cam 300 lei te duce o instalatie de 50W

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai nu e tot atata un proiector de 50W la Dedeman sau la Hornbach sau...?

Eu as baga 5 becuri de 10w. Sau 2 de 25. Cred ca e 100ron distractia.

Dar nu e fun...

mike1983

Member
Ziua 37 flower.Dreapta 2 x og kush , stanga sus big bud , stanga jos mazar.

Attachments

• 20160406_085052.jpg
    20160406_085052.jpg
    51.8 KB · Views: 32
  • 20160406_085105.jpg
    20160406_085105.jpg
    71.3 KB · Views: 36
  • 20160406_085144.jpg
    20160406_085144.jpg
    60.6 KB · Views: 31
  • 20160406_085154.jpg
    20160406_085154.jpg
    79.2 KB · Views: 32
  • 20160406_085214.jpg
    20160406_085214.jpg
    74.7 KB · Views: 33

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Misto! Totusi, vezi ca motanul tau are ochii cam tulburi si pare cam speriat :))

L

lumion

Intreb de instalatia aia de 50w pt ca am o mare problema, caldura, momentan am un dulap cu 3 compartimente pe verticala care comunica intre ele ...si in al 3-lea nu pot sa pun nimic la crescut, caldura de la cele 2 compartimente de mai jos ar usca tot ce este in ultimul daca mai pun si acolo becurile, ma gandesc ca daca as pune in fiecare compartiment 2 instalatii de 30w pt a distribui lumina cat mai bine, voi ce ziceti ? as mai avea problemele astea ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai bine mergi pe dimabile si pui doar unul pe comparytiment. Sau cum vrei tu, dar 2 leduri is mai scumpe decat unul cu vreo 50euro, din cauza pretlui mare al ledurilor.

L

lumion

si crezi tu exploziv ca un led de 50 de w o sa reuseasca sa acopere o suprafata de L35/l40/h55, in cazul in care eu ma descurc sa tin planta cat mai jos posibil cu un training bun ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Fara probleme. Inseamna undeva la 400+w/mp. Pentru leduri e suficient. Si oricum, cu un radiator si cooler potrivit un cxb3070 merge si 60+w, iar daca vorbim de 3590, 100+w.

L

lumion

zilele astea o sa va prezint si eu grow-ul meu complet si o sa va arat o lista cu ce piese am gasit, si poate va mai dati cu parerea si la mine, multumesc mult de ajutor.

mike1983

Member
Poti incerca si cu leduri chinezesti care costa cam 40 lei unul de 100w , ma refer la acelea patrate care se prind in 4 suruburi , ai iesi mai ieftin chiar daca nu au eficienta unui led cxb3070 de exemplu.

Latest posts

Latest posts