What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Primul grow indoor

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu am luat unul de ala de 100w pentru testele pwm cu 3.5 usd. Dar nu se compara cu cree-urile. Precum un cfl chinezesc pe langa un philips.. E acolo doar ca sa fie. Voi face o lanterna cu el, ca lumina vizibila face destula.

mike1983

Member
Iar eu am luat doua leduri cu 35 lei buc , unul 3000K , celalalt 5000K si le-am pus pe o autoflower.Creste destul de bine pana acum.vreau sa vad rezultatul final insa.Imi dau seama ca nu se compara cu un cree dar decat un cfl eu cred ca sunt mai bune aceste leduri chinezesti.

mike1983

Member
Man, da' cannabisul creste cu lumina invizibila?

Stiu la ce s-a referit si cam are dreptate , plantele au nevoie de un anumit spectru de lumina , daca un anume tip de led face lumina pe care noi o vedem ca fiind puternica , o planta posibil sa nu o poate folosi la fel de bine.Oricum , chiar si chinezismele astea la 35 - 40 lei bucata de 100W isi fac treaba mai bine ca un cfl , experimentat de mine.

L

lumion

baieti am inteles ...eu nu sunt in romania ca sa ma pot adresa la magazin cu intrebari ...si daca iau de pe net as avea nevoie de un link direct catre doua produse la care nu ma pricep neam
1. ce driver am nevoie pt a putea face ledul respectiv sa scoata mai mult de 50, 60 w
2. care este scula de are am nevoie pt a dima sau creste puterea.
Ps. ma gandesc ca trebuie sa iei ceva anume si mai ales produsele sa fie compatibile.
Nu va luati de mine ca nu citesc pe forum, nu sunt lenes, dar reteta succesului este la voi si m-ati ajuta sa economisesc niste timp si bani.:jump:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In primul rand nu prea gasesti asa ceva la magazin in ro si daca le gasesti e de 3-4 ori pretul produsului. La tine acolo poate s-or gasi, dar in magazin vor fi mereu mai scumpe decat daca le comanzi din china.
De linkuri eu unul nu pot sa te ajut ca intru de pe un cacat de burner phone cu un ecran cat o maslina si o conexiune la net encriptata mai lenesa ca melcul. De altfel, mult mai bine e sa alegi tu pentru ca tu stii mai bine daca vrei scump si bun sau ieftin si la risc, adica care ar trebui sa ai rezerve de piese la indemana ca sa stai linistit. Si depinde desigur de cat de mult diy vrei sa faci pentru acest proiect.
Sa iti zic sincer, degeaba iti spune unu ce sa iei daca cand iti vin piesele nu intelegi cum trebuie interconectate. Si ajungi sa Afli atunci cand studiezi cum sa le legi ca de fapt ce ti-a recomandat omul ala nu era varianta optima pentru tine, dar tu deja ai piesele cumparate.. Mai bine studiezi inainte, vezi si ce scule, consumabile si accesorii iti trebuie pe langa componentele acelea si cand iti ajung acasa ai totul la indemana si esti gata sa le conectezi si pui in functiune.

gganjaabwoy

Active member
Cum a zis si explosiv... Pune mana si citeste inainte... Altfel ajungi si tu sa iti lipesti coburile pe un placaj:laughing::laughing:... Is ceva bani la mijloc si eu zic sa nu iti bati joc de ei.

mike1983

Member
Da , chiar ca , imi aduc aminte ca cineva de aici de pe forum a lipit ledurile pe un placaj.Intr-adevar trebuie sa stii ceva electronica ca sa te apuci sa faci un diy cu leduri.Trebuie sa ai idee cum functioneaza , documenteaza-te bine inainte apoi apuca-te sa cumperi ceea ce crezi tu ca se potriveste la tine.Eu unul iti recomand sa pui cxb3070 de pe mouser , ajunge comanda destul de repede , coolere pe masura , drivere de 50W , 1500ma , si o plaja de tensiune 30 - 40V.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Cu chinezariile mai e problema ca trebuie sa iti asumi un risc, acela al junk-ului. Am luat becuri cu LED chinezesti practic identice, de la firme diferite. La unele chiar le-am marit puterea cu 20-30%. Ei, alea pe care le-am lasat in pace, deci care ar fi trebuit sa sufere cel mai putin, s-au ars toate. Le-am reparat eu de 2-3 ori dar... tomberon. Celelalte sunt perfect ok, desi tocmai alea trebuiau sa se arda.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Intrii in modul auto din modul in care trebuie sa fie in intervalul in care il setezi..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Intrii in modul auto din modul in care trebuie sa fie in intervalul in care il setezi..

Oleaca mai apasat: sa zicem ca ti-ai fixat programu de ON de la 7 dimineata la 7 seara. Acuma e ora 12 amiaza. In cazul asta te duci cu setarea intai pe ON si apoi muti pe AUTO (conteaza de unde te duci pe AUTO, corelat cu setarrea ta de timp). Dupa aia stie el sa isi faca treaba. Grija sa nu fie pe RANDOM.

Invers, ti-ai setat programu de ON de la 7 dimineata la 7 seara. E ora 12 noaptea. Te duci intai pe OFF (tine o lumanare aproape), si apoi pe auto.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Is curios ce prostie ai putea sa faci, dar da, corect... ce-i in mana nu -i minciuna!

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Vrea sa spuna sa iti iei dulie cu cablu si steker gata montat, numai cat sa infiletezi becul. Si sa nu vinzi curent, ca te amendeaza.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Tot de latex.

L.E. Sunt uimit de ajutorul imens pe care il putem da cateodata... :D

mike1983

Member
Ziua 44 flower

Am facut rost de o lupa x40 , tricomii par sa fie clear spre cloudy.Oare cat sa mai dureze ? 2 sau 3 saptamani ?

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    45.8 KB · Views: 36
  • 2.jpg
    2.jpg
    66.6 KB · Views: 35
  • 4.jpg
    4.jpg
    44.9 KB · Views: 35
  • 5.jpg
    5.jpg