What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.
  • ICMag and The Vault are running a NEW contest in October! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Polish Sativa Lovers Thread

V

vod

O C99 nie mogę za dużo powiedzieć. Miałem tylko 3 sztuki od FMS (dwie z pięciu nie wykiełkowały) i dwie z nich miałem w ogordzie ponad rok temu i musiałem je ściąć przedwcześnie. Głównie paliłem wtedy Grapefruita, zresztą C99 wtedy od tamtego Gf parwie się nie różniła. Potem miałem pod oknem jedną C99, która miała problemy. Niedobory, przenawożenia, strata liści i w końcu grzyb ją zaatakował. Słaba roślina. Natomiast co do produktu, to ładne długie, ale luźne kwiaty wytworzyła pod oknem. Ta co była pod HPSem wyglądała tak samo jak Gf. Jakieś fotki są w mojej galerii. I oczywiście za każdym razem zapach na flo był absolutnie cudowny, owocowy :D
Co do tripa to nic specjalnego prawdę mówiąc. Spoko high, trochę tripowy, zero kanapy, przestrzenny, ale już za dobrze nie pamiętam, dawno było. Paliłem teraz w lutym córeczkę, czyli C99 x Sven i była bardzo przyjemna. Przypominała mi trochę Acapulco Gold, które paliłem w Asteramie i potem w tym samy lesie co tą C99 x Sven. Relaxed and happy plus gra światła i kolorów i totalna wkrętka w rozmyślania i pomysły. W niecały tydzień z ziomkiem spaliliśmy wszystko co było, czyli jakieś 7g - córeczka nie obrodziła pod 12/12 od sionka w miejscu, w którym stała. Z Gf x Sven który wykiełkował w tym samym czasie i stał w tej samej donicy wyciągnąłem 22g.
Nie powiem, był najs weed, ale jeszcze nie to czego szukam :D

Edit: Zapomniałem dodać, że po Grapefruit x Sven (tak jak teraz) mam zajebiste Laberflash jak to tutaj mówią, czyli totalna nawijka :D Zutexten he he też możnaby powiedzieć ;)
Obudzony, również intelektualnie, nawijam do ludzi albo z braku ludzi w okół do siebie :D Czegoś takiego po C99 nie pamiętam.
Ale mam jeszcze trochę córeczek, więc będę dalej testował, ale najpierw parę innych rzeczy :D

Last edited:
C

Ca2

Ja przepaliłem około dyszki Cinderell 99.
Jazda...90% High z 10% Stoned po pierwszej godzinie tripowania.
Smak:
w trakcie kwitnięcia - winogronowa landrynka
po curringu - owocowa ziemia z pola...okrutnie duszący weed, który bardzo szybko i ostro wchodził. Szczerze to smak po curringu moim zdaniem się poprostu popsuł. Ziemistych paleń jest ogrom...szczególnie outdoorowych więc czemu C99 miała by być również tak przeciętna w smaku... Najlepszy smak C99 jest tuż po żniwach... jak tylko weed wyschnie. Może ten chlorofil taki smaczny jest:D bynajmniej curring dla tej odmiany bym olał...lub na spróbe 50% dać do curringu. Jak bym teraz dopadł kilogram cindy... to napisał bym wam "Do zobaczenia za rok!" i już bym odpalał pierwszego lola ;D
Najwyższa półeczka zaraz obok Pure Power Plant i Jack Horror'a. Są dobre palenia...Są lepsze palenia...ale C99 należy do elity i jest kozak! Godna polecenia

Skoro to sativa thread... wrzuce tu mojego durbanika ;D nie wiem czemu ale bardzo podobają mi się męskie kwiatostany ;D Sam z siebie jestem hetero ale męskie konopie są świetne;D

12554DSCF2253.jpg
[/url]

Durbanem popyle moje {g13xww}xSour Diesel ... szczególny nacisk kładę na Sativa Pheno... jest bardzo szybka, dość zacnie się krzewi...reakcja na fotoperiod jak należy..bez zbędnego ociągania + ostre zwiększenie wysokości przy zachowaniu dość wyciągniętej sativa-sylwetki co w efekcie daje dobrze doświetlone szczyty.

Last edited:
G

Guest

Ohhh, bolk, aż mnie ścisnęło w środku...

Ace Seeds to według mnie guru sativ. Mają sporo super genetyki z dawnych lat.

Jak bym miał pieniążki, to bym właśnie spróbował tą Nepalese Jam u nas na dworze, bo z opisów wynika, że chyba najbardziej się nadaje. I 100% sativa.

Jak cię kusi i możesz sobie pozwolić, to bierz, oj bierz, a jak kwiatki zakwitną u nas do wystarczającego poziomu, to na pewno nie będziesz żałował ;-)

V

vod

Pytałem się ostatnio dubiego, które ze swoich odmian poleciłby na out w Niemczech i dostałem w odpowiedzi, że Banghi Haze i NepJam. Też sobie ostrzę zęby od jakiegoś czasu na te ich odmiany. Najpóźniej w przyszłym roku bym chciał przetestować (na ten rok wszystkie moce przerobowe już zarezerwowane :/)

50euro za pestki nie jest jakaś zabójcza kwota. W ogóle to nie ma co się szczypać z kupnem nasion - i tak wychodzi ostatecznie najmniejszy z kosztów uprawy, a z 10 nasion można mieć niemalże nieskończenie wiele roślin.

Last edited:

bolk

Member
Ostatnio wymieniam się PMami z kolesiem z Rosji który ma mi zaoferować taką odmianę :)
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=83017
Chciałem tą ale najwcześniej za dwa miesiące :/
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=83312

Chcę cześć wysiać pod Polskim Niebem a z reszty zrobić mix dwóch czystych sativ tylko nie mogę się na żadną konkretną zdecydować...
Do stawki dostał się Traveling Thai od Nirvany, Jamjca z Hemcy (na początku tematu :) i właśnie ten Nepal i jak na razie Nepal (dzięki informacji od was) wiedzie prym ale czekam też na kasę muszę wiedzieć na czym stoję bo chciał bym połowę Nasion wysiać i zebrać jako klony pod koniec Sierpnia jako te najmocniejsze i najzdrowsze mamusie i tatusie...

A co myślicie o tej odmianie do tego Crossa?
http://www.aceseeds.net/Catalogoseedsindivpanamaenglish.htm

Last edited:
V

vod

Też się pytałem o Panamę i dubi mi napisał, że raczej się nie nadaje na mokry klimat jesienny taki jak w Niemczech u mnie. W Polsce pewnie nie inaczej. Przed listopadem nie będzie raczej gotowa. Ja do tych sativ co podałeś, jak chcesz krosy robić, bym domieszał czegoś co zwiększy plon. Skunk#1 na przykład :D klasycznie :smoke:

bogusik2

Member
Piok HC zrobil crossa z early skunkiem ktory jest na gratisach w jenym z poslkich seedbankow, wiec zamiast kupowac early skunka postarajcie sie o Early Doga by HC :) Sam nie moge sie doczekac na posadzenie tej perełki hehe
Co do czystych sativ od Ace s. to szczewrze jak ktos ma mozliwosc niech sadzi sprawdzo ne odmianki :) a jak ktos kocha upraewier dla samej upraewy niech sobie poeksperymentuje hehe :) wszystko dla ludzi, wszystko do palenia :D pzdr

E: hehehehehe widac golym okiem ze bylem lekko (moje lekko) wstawiony ^ ^ pzdr

Last edited:
G

Guest

bolk said:
Jeśli dobrze zrozumiałem, koleś trafił na dziko rosnące, pozapylane sativy. Trzeba by się przekonać jak wyglądają niezapylone. Poza tym rosły w nienajgorszym klimacie. Pewnie u nas nie będą miały problemów.

bolk said:
Chciałem tą ale najwcześniej za dwa miesiące :/
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=83312
Te wyglądają świetnie. I ładne topy.

bolk said:
Chcę cześć wysiać pod Polskim Niebem a z reszty zrobić mix dwóch czystych sativ
Nie rozumiem. Chcesz krzyżować tą dziką rosyjską sativę z czymś od Ace Seeds?
Ja genów od Ace Seeds bym z niczym innym nie krzyżował, tylko robił F2, ale to tylko ja...

bolk said:
Panama - FLOWERING: 12 weeks. End October/ Early November - kwitnie 12 tygodni w ciepłych klimatach... Nie na nasze rejony. Ale odmiana marzenie ogólnie.

vod said:
Ja do tych sativ co podałeś, jak chcesz krosy robić, bym domieszał czegoś co zwiększy plon. Skunk#1 na przykład
Jak kto chce, ale wtedy już nie masz tej czystej, prawdziwej sativy.

bogusik2 said:
Co do czystych sativ od Ace s. to szczewrze jak ktos ma mozliwosc niech sadzi sprawdzo ne odmianki
Jakby wszyscy sadzili tylko już sprawdzone odmiany, to by nie było nowych sprawdzonych odmian...

V

vod

Quote:
Originally Posted by vod
Ja do tych sativ co podałeś, jak chcesz krosy robić, bym domieszał czegoś co zwiększy plon. Skunk#1 na przykład

Jak kto chce, ale wtedy już nie masz tej czystej, prawdziwej sativy.

A cóż jest czystą, prawdziwą sativą? :smoke:
Ostatecznie chodzi o efekt - nie ważne jaką drogą osiągnięty.
Poza tym Skunk#1 to głównie sativa.

A co do sprawdzonych odmian... Jak dla mnie to wyżej wymienione są dostatecznie sprawdzone, żebym je dalej sam sprawdzał.

Last edited:
G

Guest

hej, ja polecam hawaii x skunkx1, rewelacyjny podniesiony high, pozdro top :rasta:

cgns

Member
a ja jeszcze raz polecam Grapefruit x Nev. Haze - wyrywa wlosy z dupy: high jak dynamit, 180gr z rosliny, calosc od kielkowania do sciecia 4 miesiace.
peace

O

Ojciec

Ojej temat o sativa :) przeoczyłem ? raczej nie zauważyłem heeh. Też jestem miłośnikiem czystego haju :) , paliłem raz czystą sative od femaleSeeds Easy Sativa , REWELACJA ! krótko mówiąc uwiodła mnie jak to kobiety swoim urokiem , kwiatów i mocy.

Mam 5 sztuk wczesnej sativa od selasie myślę że to będzie ciekawa niespodzianka na jesień :). Znajdę naj lepszą miejscówkę dla tych nasion nie ma co ! hehe.

Pozdrawiam.

bolk

Member
hawaii x skunkx1
top myślałem o tym. Zdarzyło mi się próbować tą odmianę i też mam z nią miłe wspomnienia ale jednak wolał bym coś czysto sativkowego ;]

Z tego co mi się wydaje ten Altair czystą Sativą nie jest ma mocne geny Ruderalisa - przynajmniej na moje oko...

Jak się uda to będę miał obie odmiany, poczekamy zobaczymy. Czekam na więcej opinii...

G

Guest

vod, czystą, prawdziwą sativą jest... czysta, prawdziwa sativa :smile: Chodziło mi o geny. W sativach podoba mi się nie tylko high, ale wszystko co nadają plantowi czyste geny. Lubię takie wysokie, szczupłe krzaki. Jak bym mógł sobie pozwolić na testowanie takich czystych genów, to wtedy czemu nie - można z czymś pomieszać, choć w temacie sativ nie interesuje mnie przeogromny plon i moc na poziomie 20% THC.

Będziemy wyszukiwać sativowych fenotypów z G x V :headbange

Ojciec, Easy Sativa jest :yes:

bolk, jak dostrzegasz cechy ruderalisa w tej Altai?

Last edited:

Obywatel-X

Member
Witam, mam 8 nepalese jam i 5 freebie hazexskunk od sam skunkman,
maja 2 tygodnie i hyba 2 dni, 4-5 pieter lisci,
sprawuja sie przepieknie pod 125w envirolite6400k, zapach maja slodki, zajebisty warto :rasta:
fotki w tygodniu rzuce
Pozdrawiam

V

vod

@ Buffalo

Sativowy fenotyp Gf x V (47 dni 12/12)

57 dni 12/12

@ Obywatel-X

zarzuć fotki :) Jestem zainteresowany bardzo oboma odmianami.

Last edited:
C

Ca2

Buffalo: mnie w sativach właśnie kręcą volty powyżej 15% THC :) chciałem stestować Hawaiian Snow z GHE (23.7%) ale samczydło wylazło :)
Wygląd samej rośliny niewiele zdradza. Widziałem fotorelke Hindu Kush...indyja pełną gębą a listki jakieś cieniutkie były ;)
Jock Horror z DQS odwrotna sytuacja. Roślina wyciągnięta z szerokimi liśćmi. Moc 90% Euphoric Sativa High.
Sativa to paleta egzotycznych smaków zapachów i przedewszystkim działanie, które przyprawia nasze życie niepowtarzalnym klimatem.
Z najwybitniejszych smaków jakie paliłem - Cindy 99 jeszcze wtedy od globusika ;D w trakcie flow topki zalane żywicą o zapachu landrynki...smak podobny nawet przy suszeniu "na szybko". Po curringu ciutke słodkawe ładnie pachnące ostro ziemiste jaranie. W tym przypadku curring popsuł najlepsze walory.

Nie wiem czemu...wejście na forum...kilka postow...kilka fotek... a usta pełne śliny ;) normalnie podkręcacie u mnie głód dobrego palenia:D

G

Guest

vod, dzięki za photki - słodko wyglądają :)

Ca2, hehe, ty poszukiwaczu voltów :D Wymieniłeś praktycznie same komercyjno sativowe odmiany. Weź sobie popatrz np. tutaj http://www.aceseeds.com/Catalogoseedsenglish.htm
A najlepiej to coś zamów, upraw sobie i podziwiaj prawdziwą czystość voltów :D

Jak znacie inne typowo sativowe banki nasion, to rzucajcie adresami.

Last edited:

Latest posts

Latest posts