What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Polish Sativa Lovers Thread

BiZZY

Member
Dlaczego nikt z was nie pisze o MEXICAN SATIVIE?
Smak jest owocowy, tropikalny a high jest lajtowy i energetyzujacy.
Szkoda tylko ze fazka trwa do 2 godzin.

No i jeszcze z sativek bardzo sobie cenie PURPLE POWER bo to mozna palic przez caly dzien i nikt nie skmini ze jestes zjarany, no i ten zapach i smak........yummie!

placjusz12

Member
vivat sativia!

vivat sativia!

dwa razy w zyciu udalo mi sie palic stivke raz niewiadomego pochodzenia high byl dosc dlugotrwaly bardzo wesoly i gadatliwy :jump: drugi raz skosztowalem swojego materialu a mianowicie Es z femaleseeds osobiscie mnie ta trawa bardzo smakuje i kolega ktorzy zawsze narzekali na zamule tez sie spodobala :rasta: w tym roku mialem nadzieje poraz kolejny ją skosztowac ,niestety wszystkie roslinki umarly przez te deszcze :badday: po tej stracie zastanawiam sie nad jakąś indoor uprawe z sativka ale nie moge sie narazie zdecydowac myslalem o hazexgrapefuit
to fotki ES z tamtego outa

pzdr Placek

Ghonox

Member
Ja sative miałem kilak razy ;]
Moje pierwsze (drugie, ale pierwszy raz sie wtedy zbuchałem) to była sativa ; d Najmilej wspominana faza w życiu. Raz z kolegami mieliśmy sative, zrobiliśmy konkurs na najleprzy freestyle ;d z półgodziny rymowaliśmy ;ppp zajebista faza :D a nie to co te Indyjki po których nie ma siły zmienić kanały w TV...

simonwind

New member
Tez pierwszy raz kiedy sie zbakalem to byla sativa, z qumplem wspominamy ten dzien do dzis :) Ja juz zamowilem Jack Horror-a z seed.pl podobniez dobra faze daje (choc nie probowalem)

G

Guest

Wow, to ja widzę, że w Polsce nie ma wielu wielbicili ani znawców cannabis sativa... Wolicie cannabis indica, czy nie zwracacie uwagai na to co palicie i jakie efekty wam to daje, byle tylko poczuć się sfazowanym?

adehadee

Member
Buffalo Moje zdanie jest takie że w Polsce dostaniesz zazwyczaj od dila indice...Dlatego większość ludzi nie może się wypowiedzieć o sativie...Bynajmniej tak jest w moim przypadku...Ale do czasu-na początku września kumpel wraca z Belgi i przywiezie specjalnie dla mnie sative :) No i planty ale to jeszcze troche czasu;)

W sumie to nie ma się co dziwic, przecież dill chce jak najszybciej dostać to co wyrośnie mu z krzaka spod lampy a wiadomo że z sativa trwałoby to dłużej...

Pzdr

G

Guest

dla mnie tez najlepsza jest sativka, o dziwo w nl jest ona tansza od ind ;0
wole jeszcze jakos zyc niz zalapac gwozdzia i zamulac :>

sofronov

Member
wieki temu byłem na swym spocie...do dziś... a tam dziwy i cuda ... nie przygotowałem zbytnio ziemi do sezonu,tylko przekopałem ... roślinki o 30 cm do 2 m sobie rosną ... miałem trochę pestek niewiadomego pochodzenia z których mam 4sativki ... nic nadzwyczjnego ale se wrzuce 2 z nich, a co tam... :joint:
sativka 30 cm :)

a tu około 1,7m

G

Guest

Safronov, jak na zerowe przygotowanie do sezonu - kwiatki wyrosły ładnie.

Te 30cm sativki kiedy wysadzałeś? Nasiona wkładałeś prosto na spota czy wegowałeś przed wysadzeniem?

tommyboy

New member
Buffalo: sa sa w polsce, tylko moze jeszcze sie nie ujawnili:) ja uwielbiam i preferuje tylko Sative, niestety polskie realia na to nie pozwalaja za bardzo, dlatego palilem pare razy sative w amsterdamie, Jack H, Silver Haze i raz palilem maryske o nazwie Karimash-jakos tak, cofeeshop lezy blisku placu Dam, zaraz po wyjsciu z placu nad pierwszym kanalem. Barman ktory mi sprzedawal mowil ze No1 in A. :) nie mylil sie, to byl naprawde czysty High... chociaz na pewno dolozyla sie do tego sytuacja (pierwszy raz w amsterdamie:)

ale niedlugo znowu jade to Holland na pare dni i jak ktos poleca jakies coffeeshopy z Sativa to prosze napisac, a moze ktos wie gdzie kupic dobre nasiona Sativy INDOOR?? bede jechal przez Utrecht, Rotterdam, Amsterdam itp. z gory dzieki za info!!!

Ja lubie coffeeshopy z daleka od red lights, zaciszne i towar 1 klasa dla stalych bywalcow - nie dla turystow standardy.
Polecam coffeeshop Dolphin i hash o nazwie Royal Hash - zawsze tam wpadam jak jestem w amsterdamie i mowie wam WARTO, co dziwne, jak wzialem pierwszego maszka, zjechalem z sofy ale przez nastepne 4 godziny mialem takiego speeda, ze przelazilem pol amsterdamu:)
Fajny jest tez coffeeshop w dzielnicy Jordan, nie pamietam nazwy, zrobiony z mieszkania, prawadzi go starszy przesympatyczny nygga, jest niezwykle klimaciarsko i sympatycznie.

pozdrawiam wszystkich entuzjastow Sative!:)
P.S. Zakupilem nasiona Jack Horror z Nirvany mam nadzieje ze bedzie pyszna i highowa:) jak zaczne z hodowla, to zaloze nowego treada.

sofronov

Member
@Bufalo.... wysadzałem pesteczki prosto na out.a ta mała to ostro przez ślimaki była napastowana temu taka ... ma 3 jakby główne odgałęzienia przez to podjadanie...ale i tak malutko z niej bedzie....... za to z reszty sativek bedzie sporawo,ale to no name są,poprostu ładne sativy :)...jeszcze mam ze 4 planty kros PPPxDP ... spaliłem sobie sampelka .... "zajebista trawa bedzie" (jak to mówi szanowny i szanowany kolega HC he )... i już prawie dojrzała ... haj pod same chmurki i bez zmułki hyhyhy... szkoda ze nie miałem jej czym zapylić bo jako w większości sativa to niesamowicie sie sprawdza pod naszym niebem... kiedyś wrzuce foty .... tymczasem

V

vod

Jak miałem C99 i Grapefriuta, to wrzucaliśmy z kolegą na ruszt i wyruszaliśmy na miasto. Pół godziny spacerek na kebaba i z powrotem :) Generalnie nie dało się w domu wysiedzieć :)
Ostatnio paliłem Santa Marię. Bardzo fajne palnie, wzbudzało we mnie wielką ochotę na sex.
No i w Warszawie, raz jeden w życiu paliłem zioło, które powaliło mnie na ziemię i kazało turlać ze śmiechu. Dosłownie.
Reasumując: Sativa to jest to czego szukam :) Indica tylko do odpływania w muzykę. Po Grapefruicie i C99 byłem zbyt niecierpliwy na słuchanie muzyki.

simonwind

New member
Ja to czekam na Jacka Herrera z Dutch Quality Seeds (+ dla tej odmiany za caloksztalt) od marysi z seed.pl ale marysia leci w tzw-ego "h*" troszki bo juz 10 dni minelo od zamowienia (pisze ze priorytetem idzie) a tydzien od rzekomej daty "realizacji". Troszke mi brakuje tej odmiany (Jacka of courz) bo juz mi sie znudzil California Orange Bud --> Czuc indyjke

Burek

Member
sativy są zajebiste, ale szczerze to najbardziej mi podchodzi mix indica/sativa 50/50 wtedy to jest palenie mniam. na przyszły out planuje same takie krzyzówki sadzic

Też jestem zakochany w sativie i na przyszłego outdoora planuję uprawiać Shamana i Easy Sative ale narazie brak funduszy na nasionka, wiele innych wydatków.

Ale do przyszłego outdoora się wyrobie nasionka mam zamiar wziąść feminizowane i cieszyć się sativką w dosłownym znaczeniu słowa "cieszyć się " :)

Viva Sativa !

tomato

Member
Veteran
ja jak zaczynalem swoja juz dlugoletnia przygode z paleniem, to zastanawialem sie dlaczego czasem mam tysiac pomyslow na minute i pelno powera w sobie, a czasem wrecz odwrotnie-totalna zwalke kanapowa... :confused: no i kolega mnie uswiadomil ze jest sativa i indica. heh, bez watpienia wole sativke...dlatego na swojego pierwszego outa wybralem sativy. po przekopaniu tego forum moj wybor padl na maroca i DP.
maroca mialem okazje juz palic, mimo ze brakuje mu ze 3 tygodnie, to juz teraz jest mocarzem...hmn troche pod koniec zamula, ale poczatek fazki jest naprawde energetyzujacy :rasta:
co do durbana to spodziewam sie pure sativa high, ale jak to bedzie to nie mam pojecia, rozne skrajne opinie sa o tej odmianie...
a tutaj fotka mojego sativkowego spota.z boku DP, w srodku maroc.
pozdrawiam !!!

22085spot1_0809.jpg

Na przyszłą uprawę biorę zdecydowanie Easy Sative i właśnie Maroca, dwie super sativy i dobrze sobie radzą z Polskimi warunkami.

Poleca ktoś jakiś sklep z ES i Marokiem ? Na seed.pl co prawda jest, no ale jaka jakość wie ktoś może, dobra ? Czy jednak lepiej sprowadzać samemu z zagranicy ?

tomato

Member
Veteran
GreenPoland said:
Na przyszłą uprawę biorę zdecydowanie Easy Sative i właśnie Maroca, dwie super sativy i dobrze sobie radzą z Polskimi warunkami.

Poleca ktoś jakiś sklep z ES i Marokiem ? Na seed.pl co prawda jest, no ale jaka jakość wie ktoś może, dobra ? Czy jednak lepiej sprowadzać samemu z zagranicy ?
zdecydowanie polecam cannabis.fr.pl :headbange

G

Guest

SATIVA

SATIVA

Halo, halo!

Nowy sezon się zaczyna!

Sativowcy się przygotowują, planują, zaczynają, zaczęli?

:canabis:

rberciol

Member
Będą zaczynać :p Póki co Durban Poison, Easy sativa x wczesne, maroc x wczesne, leb27. Dziękuje Breederom :D Chociaż myśle nad kupnem czystych sativ, ale z $ krucho :(

Last edited:

Latest posts

Latest posts