What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.
  • ICMag and The Vault are running a NEW contest in October! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Polish Sativa Lovers Thread

padkontrol

Member
Veteran
Pobudzająco owszem Bangi Haze i Grapek, innych które wymieniłeś nie testowałem.
Może źle sprecyzowałem pytanie, chodzi mi też o odmiany które powodują niekontrolowany wybuch śmiechu :) jakieś polecacie ;) ?

By the way, muszę spróbować orginalnego haze i innych czystych sativ. Nie ma bata, choćbym miał czekać 20 tygodni flow.

V

vod

Niekontrolowane wybuchy śmiechu mi się nie przytrafiają zbyt często. 2 mi do głowy przychodzą w mojej historii jarania (nie licząc jakiś bardzo zamierzchłych czasów). ostatni pod wpływem cytrynowej Szamanki.

jerzu19

Well-known member
Veteran
pobudzajaco:mistrzowska moim skromnym zdaniem Kali Mist!!!!!,zero rozleniwienia,banan niezchodzi z ryja,milion pozytywnych mysli na minute i od czasu do czasu napady smiechu po czym i tak niewiesz z czego sie smiales,super slucha sie po niej muzyki,swietna na wypady ze znajomymi i imprezy,gdybym mial tylko taka mozliwosc palil bym ja bardzo bardzo czesto!!!

hodowca

Active member
Veteran
...z tego co paliłem jak dla mnie z sativ: ChemHazeDiesel i Org.Thai Haze x Sk#1 są najzajebistsze ,pozniej jest Alpha Diesel i na końcu Grapefruit ,a teraz własie wypróbowywuje Amnesia Haze(soma) x Manga Rosa (brazilian landrace 100%sativa) cross ma kwitnąć około 13-14tyg. zobaczymy co to będzie ,ale chyba bedzie dobre:)

picture.php

padkontrol

Member
Veteran
pobudzajaco:mistrzowska moim skromnym zdaniem Kali Mist!!!!!,zero rozleniwienia,banan niezchodzi z ryja,milion pozytywnych mysli na minute i od czasu do czasu napady smiechu po czym i tak niewiesz z czego sie smiales,super slucha sie po niej muzyki,swietna na wypady ze znajomymi i imprezy,gdybym mial tylko taka mozliwosc palil bym ja bardzo bardzo czesto!!!

Dzięki za info jerzu19 ;) bo mam bangi haze x kali mist. Czystej nie paliłem, zobaczymy co z tego wyjdzie.

z tego co paliłem jak dla mnie z sativ: ChemHazeDiesel i Org.Thai Haze x Sk#1 są najzajebistsze ,pozniej jest Alpha Diesel i na końcu Grapefruit ,a teraz własie wypróbowywuje Amnesia Haze(soma) x Manga Rosa (brazilian landrace 100%sativa) cross ma kwitnąć około 13-14tyg. zobaczymy co to będzie ,ale chyba bedzie dobre
smile.gif
Dizelki są super :D chemhaze diesel i alpha diesel nie paliłem ale muszą być fpyte. Będę miał za niedługo okazję spróbować sour diesel x alpha diesel. W każdym razie ECSD x NYCD jest po prostu zajebisty. Chyba ciężko dostać go teraz, ja miałem okazję palić go 2 razy. Efekt fajny jak o 5 rano na rybach zapaliłem i mi się chciało łowić to znaczy, że dobrze działa hehe.

O tym Org.Thai Haze x Sk#1 słyszałem. Na prawdę wiele osób polecało ten cross jak i inne skunkmana.

Amnesia pychotka. Jedna z moich ulubionych, ja paliłem od RQS a soma podobno zajebał od rqs hehe. Nie wiem ile w tym prawdy. W amnesi rozwalają mnie dwie rzeczy smak i zapach, mógłbym mieć ją cały czas w słoiku ;)

hodowca

Active member
Veteran
Ecsd x Nycd paliłeś z NiceGirl mojego? Tam akurat mi sie trafił phenotyp NYCD i było w nim czuc troszke takie uwalenie , a ten Org. Thai Haze od Skunkmana daje kompletnie inną fazę w oddziaływaniu na ciało i umysł w porównaniu do genetyki dizli. Szczerze, naprawde wolę palić tego Thai Haze niz dizle. Dizle są za bardzo męczące.

Tu jest wszystko o: Org.Thai Haze x Sk#1
:wave:

padkontrol

Member
Veteran
Ecsd x Nycd paliłeś z NiceGirl mojego? Tam akurat mi sie trafił phenotyp NYCD i było w nim czuc troszke takie uwalenie , a ten Org. Thai Haze od Skunkmana daje kompletnie inną fazę w oddziaływaniu na ciało i umysł w porównaniu do genetyki dizli. Szczerze, naprawde wolę palić tego Thai Haze niz dizle. Dizle są za bardzo męczące.

Tu jest wszystko o: Org.Thai Haze x Sk#1
:wave:

Tak dokładnie :) Pamiętam zapaliliśmy go na spocie i nie mogłem wyjechać później samochodem hehe W ogóle nie dało się prowadzić fury.

Jeżeli chodzi i high sativowy to faktycznie Dizle nie dają mi w 100% tego czego szukam. Czuć było uwalenie i to nie troszke hehe ;) jakbym miał procentowo określić to jakieś 70/30 w strone sativy. Na pewno nie uwalał jak jakieś kushe ale lekkie to też nie było. Dzięki za info hodowca. Za sprawą twoich sugesti Org.Thai Haze x Sk#1 wskoczył na 1 miejsce w "must smoke this" list ;)

Jedziemy dalej. Kto coś jeszcze palił ciekawego z gatunku sativ ?

V

vod

pad -> posadź SatoThai. powinieneś jeszcze mieć. z pięknego męszczaka Org.Thai Haze x Sk#1 te nasiona. dziewczynę tajkę miałem jedną i jej bratanice wydały mi się lepsze, a przynajmniej łatwiejsze w uprawie i bardziej szalone w efekcie.

nie znoszę uwalenia.
mam pod lampką SourDiesel, ulubionego klona lokalnego ziomka... zobaczymy. to co dotąd SD próbowałem (jakieś okruszki przy wydłubywaniu nasion) mnie nie zachwyciło.

wczoraj miałem gości i po kolacji sobie B2L spaliliśmy -> moją najpóźniejszą i najlepszą z BangiHazexBHPT. piękne ziele - inspiracja, euforia. po północy przeszliśmy na Punamix i to też jest bardzo fajne i robi czerwone oczy. zero uwalenia.

cheapwine

Well-known member
Veteran
ja palilem raz bubble guma z coffe shopu z NL nie powiem jaki coffe i jaki breeder bo siuwax byl od znajomego ktory nie jest w tym ogarniety (kupil i przywiozl do Polski) ogolnie 1 gram starczyl mi na 5x i palilo to po 2-3 osoby. Kazdy ujebany na full, a smiech? 2-3 godziny totalnej hahi. Serio. Upalilem tym wtedy 3 osoby co nigdy wczesniej nie mialo stycznosci z MJ, a smialy sie jak durne... :) tez bym chcial takie poczatki... ale to juz inna historia...

V

vod

Mandala mnie kusi. Beyond the Brain, Mango Zamal, Krystalica, Chill-Om, Satori i Mandala#1 :) Opisy brzmią zachęcająco.

NiceGirl

Well-known member
Veteran
Sativki Sativki ja kocham was dziewczynki ;)
Uwielbiam sativki i mam wielka chrapke na czysta sativke typu
Old School Thai Haze x Skunk
Original Haze x Skunk
Haze od TomHilla

Pewnie wkrotce plan sie zisci bo ten kto bardzo czegos chce z reguly dojdzie do celu :)
Ciekawi mnie trip po nich, coraz bardziej przekonuje sie do sativek
ale wciaz jestem gdzies na pograniczu ujebki a enerergetyzujacych lotow

Jesli mam cos do polecenia, jakas odmiane ktora mnie wyrwala z butow to polecam:

Chocolope (OG Chocolate Thai x Cannalope Haze) - bardzo przyjemne loty ale tak do pol blanta lub jednego szkielka - pozniej zaczyna sie ostra jazda ;)

Afrykanskie sativki - np. AngolaVerde - z hydro bardzo smakowita byla , pamietam nie moglem usiedziec na lawce, zerwalem sie nagle i do towarzystwa krzyknalem... dawajcie idziemy! kiedys zglebimy i ten temat sativek z afryki

Grejfrut - tutaj chyba zalezy od phenotypu ale tez dodaje powera

Dr Grinspoon z BarneysFarm - pierwsza i jedyna stycznosc to wlasnie u nich w coffiku - wystarczylo mi 5 minut aby skrecic spalic wypic sok i wyjsc w pospiechu w celu szukania hostela - a to dziwne po dopiero dotarlem do Amsterdamu i caly czas myslalem o zamulaniu w coffiku :D - POLECAM! kiedys znajdzie sie na pewno w boxie :)

No i oczywiscie HAZY! rozne przerozne jedne mniej drugie wiecej ale wszystkie z reguly daja kopa ;)

No to co ? Kreska sativki i na imprezke :D

P.S Sativki sa dobre na caly dzien az do wieczornego buszka z indici ;)
Nie ma bata musi byc pod reka sativka i chociaz jeden uwalacz indicowy na koncowke np. jakis L.A Confidential :)

A gdzie jest Polish Indica Lovers Thread ? Nie wierze ze nie ma wsrod nas milosnikow uwalaczy, totalnej zajebki, ludzi lubiacych powiedziec pierdole nic nie robie ;D

jerzu19

Well-known member
Veteran
Sativki Sativki ja kocham was
A gdzie jest Polish Indica Lovers Thread ? Nie wierze ze nie ma wsrod nas milosnikow uwalaczy, totalnej zajebki, ludzi lubiacych powiedziec pierdole nic nie robie ;D

witam :tiphat:
musze ci powiedziec ze kiedys zastanawialem sie nad zalozeniem takiego tematu,ale zrezygnowalem bo bardzo duzo osob pisze ze przepada za sativkami i myslalem ze bede moze nie jedynym ale jednym z nielicznych odwiedzajach ten temat. A przyznam sie ze lubie faze po indicach.Mam dosc stresujaca,precyzyjna prace i uwielbiam odreagowac caly dzien ,wieczorem palac jakas czysta indice,odlaczyc sie,wyciszyc,czesto wrecz sparalizowac hehe

pozdro dla wszystkich lubiacy 100% Indica haj

P.S lubie tez faze po sativkach ale czesto niemoge sobie pozwolic na zapalenie ich w dzien bo mam pozniej problemy z koncentracja w pracy

padkontrol

Member
Veteran
posadź SatoThai. powinieneś jeszcze mieć. z pięknego męszczaka Org.Thai Haze x Sk#1 te nasiona. dziewczynę tajkę miałem jedną i jej bratanice wydały mi się lepsze, a przynajmniej łatwiejsze w uprawie i bardziej szalone w efekcie.
Tego akurat nie mam, ale mam te inny crossy Org.Thai Haze x Skunk. Będziemy testować..

Z tego co gdzies tam kiedys wyczytalem albo probowalem, to niekontrolowane wybuchy smiechu trafialy sie w fenotypach takich odmian jak:
C99 - ananasowe pheno - GN collection, niestety nie bylo mi dane akurat tego skosztowac ;P
GanJah, mi było dane :D I to właśnie z GN collection. Co mogę powiedzieć cindi, ale jeżeli miałbym być szczery to C99f3 była lepsza. Mocniejsza i fajnieszy high.

Dzięki za info z tymi odmianami, co do bubbleguma to też już się troche zbieram, żeby spróbować hehe

Chocolope (OG Chocolate Thai x Cannalope Haze)
Fajny post NiceGirl, zgodzę się co do choco, trzeba umiejętnie stosować to może wprowadzić w fajny sativowy high, natomiast łatwo przedawkować i high zmienia się w zajebanie, zamroczenie ;)

Ten dr grinspoon barneysa jest interesujący, sam wygląd mnie zaciekawił.
barney_drgreenspoon.jpg

musze ci powiedziec ze kiedys zastanawialem sie nad zalozeniem takiego tematu
To na co czekasz ? Zakładaj :) Lubię jak wchodzę na forum i są konkretne posty do przeczytania wnoszące coś do tematu. A nie tylko za przeproszeniem pierdolenie w radościach i niepokojach..

Czy ja powiedziałem, że nie lubie indyji ;) Jestem sativa lover, indica in love hehe.

Pad :wave:

Latest posts

Latest posts