What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

OUTDOOR - PYTANIA

trufeel

Well-known member
Veteran
jakiś czas temu byłem przygotowywać spoty i odkryłem, że w miejscu gdzie miałem automaty femi, rosną już sobie trzy roślinki :D
najwyraźniej doszło do samozapylenia, męszczaków tam nie było, i kilka pestek wypadło jeszcze w czasie spożywania materiału.
czy tak powstałe nasionka na roslinkach femi będą też femi, czy raczej regular?

Podejrzewam, że będą to nasiona reg.
Wykluczam raczej, że zostawiłeś herme...
Aczkolwiek jesli to herma to masz pokolenie S1

Pozdro

TABLOCK

New member
Witam , mam takie ma³e pytanie , chodzi o okre¶lanie ro¶lin przed wysadzeniem.
Metod± 12/12 , z nasion regularnych. Jest jeszcze sens , troszkê zaspa³em w tym roku przyznam. Jak lepiej by by³o od razu 12,12 czy potrzymaæ do 2-3 tyg(20/4) i prze³±czyæ na 12,12. D³ugo bêd± siê okre¶laæ ?
A mo¿e kto¶ ju¿ tak kombinowa³.
Nasiona ju¿ mi kie³kuj±...

Pozdrawiam.

Amnnesia

Member
Witaj TABLOCK
Pierwsza sprawa jest taka ze wcale jeszcze tak specialnie nie zaspales i masz czas na obie opcje. Gdybym to ja miala wybierac pewnie opowiedziala bym sie za 12/12 od startu choc by przez wzglad na rozmiar roslin i pozniejsze transportowanie ich na spota-ty. Na kolejne z twoich pytan tj. czy dlugo sie beda okreslac nikt ci nie odpowie bo w wiekszosci jest to podyktowane odmiana,warunkami a nawet phenotypem przy wegowanych 3 tyg roslinach w wiekszosci przypadkow do 2 tyg od przelaczenia na flo pojawiaja sie pierwsze prefolwery. Pozdrawiam

TABLOCK

New member
No ok fajnie :) więc końcem maja by wszyło że bym miał już po określane. Więc wystartuje 12/12 od początku. Tylko jeszcze tak mnie dręczy pojemność doniczek , 0.2 l kubeczki , czy dać większe. Ale chyba zostanę przy 0.2l pewnie niektóre troszkę pomarudzą. w ostatnim tygodniu.

Co jak co rozwiałaś moje wątpliwości dzięki. :) .

Przem

Active member
Możesz też posadzić normalnie nie tracąc czasu żeby rośliny wegowały jak podrosną wysadzić na spota pobrać klony ukorzenić i włączyć 12/12 klony i wypierdzielić ze spota rośliny z których wyszły męskie klony, natomiast żeński do sadzić na spota w miejsce męskich. A od nasiona 12/12 mogą się długo określać

T

Torek

Witam

Mam pytanie czy macie jakiś sposob na ptaki bo mi pierwsze 3 sadzonki zjadly na balkonie i niewiem co jest dobre na ptaki

jak ktos wie niech da znac bo mnie te skurwysyny wykonczą :(

pozdro

Amnnesia

Member
Hejka Torek
Ja postarala bym sie o cos ruchomego choc by maly wiatraczek poruszany wiatrem ptaki staraja sie unikac ruchu. Pozdrawiam

konopek

Member
Witam

Mam pytanie czy macie jaki¶ sposob na ptaki bo mi pierwsze 3 sadzonki zjadly na balkonie i niewiem co jest dobre na ptaki

jak ktos wie niech da znac bo mnie te skurwysyny wykoncz± :(

pozdro
siatka? W biedronce by³y ostatnio odstraszacze ale w±tpie ¿e za 30z³ to dziada odstraszysz.

Amnnesia

Member
Hejka :biggrin:
Po spaleniu bacika ma sie zawsze genialne pomysly :yay: mozna kupic sobie pelerynke jak Batman stac na balkonie machac skrzydlami jak nietoperz i do tego glosno krakac :) gwarantuje ci ze ptasztsko nie odwarzy sie skubnac ci krzaczka :laughing::bis:

tomram

IC Mag Supporter
ICMag Donor
Veteran
mniej wiecej 3 tygodnie wegetacji optymalnej,przelaczasz na 12/12 tak od 3 do 5 dni i ponownie wracasz do 18/6 ,mniejwiecej do 10 dni rosliny powiny sie pookreslac,musisz uwazac bo rosliny reaguja dosc stresujaco na zmiane swiatla lamp na sloneczko.

TABLOCK

New member
hmy.. spróbuję następnym razem , póki co lecą 12/12 i całkiem ładnie im idzie , nawet o dziwo się nie wyciągają jakoś przesadnie. zdrugiej strony muszę ciąć koszty , a parapet niestety odpada za dużo w okół komentatorów obserwatorów :listen2: .

Zrolowany

Member
A ja chcialem zapytac czy mial ktos do czynienia z auto duck footem od warra? Doczego mozna przyrownac jego moc? Bo wizualnie wyglada zawaliscie i jedyne co mnie martwi ze moge sie rozczarowc jego moca...

DR.JOINT

Member
Zrolowany to jakie ty geny dostaniesz w tej pestce to przekonasz się po zbiorach tak naprawdę bo możliwości jest ......

Zrolowany

Member
sądziłem, że to w miarę stabilna odmianka skoro 100% ma liście w kształcie kaczej stopy. To może jedyne się upewnie czy ten 100%duckfoot auto był robiony na crossie df x lr x ak47 ?

A

ares420

Raczej nie bo (df x lr) x ak47 nie ma kaczych liści, jedynie delikatne mutacje liścia ale to żadko.
Ogólnie to raczej sativovy automat... nawet spory rośnie jak na af, i ładnie się krzaczy, nie jest jakoś szczególnie mocny

TimeRelax

New member
Na start

Na start

:woohoo: Cze¶æ! :woohoo:
Witam wszystkich W nowym sezonie.Miejmy nadzieje ze pogoda dopisze do ostatnich dni a plony bêd± owocne. :laughing: :biggrin: