What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

OUTDOOR - PYTANIA

trufeel

Well-known member
Veteran
hehehe organiczny to on napewno nie jest. Tylko po co Ci organik jak wody gruntowe s± tak ka³em zajebane ¿e jak kto¶ mi mówi EKO to mi siê z automatu banan na japie pojawia :)

Tak jak pisa³em spó¼ni³em siê w tym roku z opryskami na szar± ple¶ñ i teraz zamiast prewencyjnie to dzia³am dora¼nie.

Co do oprysku to zazwyczaj daje siê 50% tego co zalecaj± do ziemi. Ale nie ka¿dy orpysk tak siê podaje i nie ka¿dy nawóz do gleby nadaje siê do oprysku!

Ja sobie jako¶ tam poradzilem z t± ziemia z kalem, hehe
Jest odizolowana od wód gruntowych, ale jest ona zbyt lekka i pomidory sie przywracaj± :(
Te organiczne nawozy moze nie daja takiego kopa, ale kwiatki wygladaja I smakuj± trochê inaczej, pozatym uprawiam tylko dla siebie, a nie na handel... You know what I mean. :D
Nie moge nigdzie znale¼æ informacji na temat wykorzystania tego Atami, jako oprysku.
Jesli kto¶ próbowa³ to proszê o jak±¶ podpowied¼.

Pozdro

1337grower

Active member
Ju¿ nie mog³em wytrzymaæ ze ¶limakami i poszed³em kupiæ co¶, tym czym¶ okaza³ siê SNACOL. Zadowolony bez ¿adnych skrupu³ów sypie i dopiero pó¼niej mi za¶wita³o w g³owie co jak to mo¿e zaszkodziæ moim kobiet±, wiêc....niech kto¶ mnie uspokoi i powie ¿e mo¿na to sypaæ pod ro¶linki itp. i nic siê nie stanie - nie w sensie ze uschn± tylko czy jakie¶ toksyny nie przenikn± do ziemi/korzenia itp. Kto¶ wie co¶ na ten temat/przetrzepa³em ca³e google i odpowiedzi nie znalaz³em,wiêc pewnie nic siê nie stanie, ale wole zapytaæ ;), bo jak co¶ to biorê rêkawiczki i idê to zbieraæ. pozdrawiam.

zalias

Active member
Greeting to all Polish outdoor growers, I have a huge question about KC 33 strain, if any polish growers deals with it, maybe can give more information about this strain? Strength, smell, taste.. all info would be very helpful..
Big thank you in advance and of course, all of you with coming Christmas and New Year.. all the best and keep it green!! Best wishes!!

bzykacz

New member
Która z tych odmian: early skunk
nasiona-marihuany-early-skunk.jpg
czy passion
nasiona-marihuany-passion-1.jpg
najlepiej nadaje się na komercyjny outdoor ?? żeby był dobry plon mocnego zielska :)

castlevania

Member
siema wszystkim !
koledzy powoli myślę o outdoorku, proszę napiszcie mi na prv jakie polskie seedbanki sprzedają teraz najlepsze oryginalne nasiona?
dzięki i pozdrawiam

ESC.

New member
Cze¶æ ;)

Szczerze, poleca³ bym pestki od Warra, w tamtym roku ch³opakom ¶wietnie poros³y ro¶liny, topy mia³y fajn± strukture, by³y stosunkowo szybkie i dobre w dzia³aniu. Plony na dobrym poziomie, Warr zrobi³ dobr± robotê wiêc smia³o :)

Dutch passion te¿ mo¿na spróbowaæ durban poison i shaman, w tamtym roku fajne mi wysz³y mo¿e palenie do najmocniejszych nie nale¿a³o, ale by³o przyjemne w dzia³aniu a plon na przyzwoitym poziomie. Jedyne zastrze¿enie to ¿e lubi± ple¶nieæ, wiêc opryski obowi±zkowe ju¿ we wczesnym stadium flow.

Nepal x Hindu kush, te¿ na outa dobra odmiana, piêknie poros³y w tamtym roku, moc ponoæ kozak, plony fajne. Jedyny minus to ¿e struktura topków jest lu¼na, li¶ciasta.

castlevania

Member
Esc. Dziękówa za odp. Dasz namiary na tego ziomeczka bo wiesz nie jestem w temacie, na forum bardzo rzadko zaglądam. Dziękować

1337grower

Active member
Witam jako, że to planty na outdoor będą to pytanie tutaj. Wykiełkowałem już parę, bagseedów i jak zobaczyłem jednego jak wybił z ziemi to nie dowierzałem, nie jestem żadnym expertem itp :D widzę coś takiego pierwszy raz w mojej amatorskiej karierze, mianowicie...po wyjściu z ziemi...zamiast 2 listków są 2 jajeczka z których ładnie wychodzą włoski żeńskie...jest to 4 dniowa roślina, o co chodzi ? :) Dałbym zdjęcie ale aż takiego dobrego sprzętu nie mam żeby dobrego zooma zrobić.

cheapwine

Well-known member
Veteran
Pewnie mutant, mialem rowniez 3 lisciaste i takie co wygladaly jak paprotka :D Prawdopodobnie nic z tego nie bedzie.

1337grower

Active member

Dysponuje tylko aparatem w telefonie a telefon stary i niestety bardzo ciê¿ko o dobre zdjecie na 10 prob udalo mi sie w³osek uchwyciæ nie rozmazany...tak jak mówi³em dwa dwa jajeczka z których wychodz± ¿eñskie preflowery i dzisiaj zauwa¿y³em ze z pomiêdzy nich zaczynaj± CHYBA wychodziæ listki ale nie jestem pewien dziwne to wszystko, mo¿e w ten weekend dorwê lepszy aparat to zrobiê wam zdjêcie lepsze ;). Ciekawe co z tego bêdzie, jak znowu jakie¶ ciekawe anomalie bêd± to dam znaæ hehe, i ogólnie w CO OGRODZIE RO¦NIE MI bêdzie ja mo¿na ¶ledziæ o ile nie bêdê jej musia³ ukatrupiæ, ale to dopiero kwiecieñ-maj. Korzystaj±c z okazji zapytam jeszcze...chcia³bym w tym roku, bo mam tak± mo¿liwo¶æ zasadziæ w doniczce 50-60 L na balkonie jaka¶ fajn± odmianê która troszkê d³u¿ej dochodzi, jak by by³y ch³odniejsze nocy to mogê wnie¶æ do ¶rodka j± i na dzieñ wynie¶æ, czy takie co¶ "przejdzie" ? ;) Je¶li tak to proszê o polecenie mi jakiej¶ odmiany jedna na pewno bêdzie white w, chcia³bym co¶ innego ni¿ typowe outdoorowe geny.

Last edited:

Zrolowany

Member
a ja mam pytanko, ktoś mi doradzi ile azofoski dać na donicę 50L ? Tak żeby nie popalić krzaków bo rok temu przesadziłem z nawozem i musiałem je ratować.. chyba, że znacie inny równie tani nawóz co azofoska na wega. Obornik odpada.

cheapwine

Well-known member
Veteran
standard: biohumus? :) tylko ten organiczny a nie mineralny ;)

edit: @bzykacz, ja palilem od ktoregos z ziomkow tutaj Mazar'a ;) Nie wiadomo czy dojdzie ale moc przednia... ew sprobuj crossow WARR'a/GGS - oni znaja sie na tym lepiej niz DP pod Outdoor wzgledem mocy (IMHO!)

Zrolowany

Member
Wybacz źle się wyraziłem, chodziło mi dokładnie o nawóz w formie granulek/proszku żebym mógł ograniczyć noszenie baniek z wodą. Chociaż na początku. Bo nawozy płynne mam z bio bizza

A

ares420

Trzciny są spoko, ziemia w takich miejscach jest przeważnie kwaśna zalecane duże ilości dolomitu/ wapna, ja usypuje kopce z ziemi o wysokości 50-60cm co pozwala uchronić rośliny na wypadek podniesienia poziomu wód gruntowych
W trzcinach bardzo lubią robić legowiska sarny i dziki, to może być największy problem. aha no i ścieżki słabo zarastają jak połamiesz trzciny, najlepiej rozchylać je na boki a nie iść jak czołg
picture.php

picture.php

tomato

Member
Veteran
jakiś czas temu byłem przygotowywać spoty i odkryłem, że w miejscu gdzie miałem automaty femi, rosną już sobie trzy roślinki :D
najwyraźniej doszło do samozapylenia, męszczaków tam nie było, i kilka pestek wypadło jeszcze w czasie spożywania materiału.
czy tak powstałe nasionka na roslinkach femi będą też femi, czy raczej regular?

C

CatchYourBreath

jakiś czas temu byłem przygotowywać spoty i odkryłem, że w miejscu gdzie miałem automaty femi, rosną już sobie trzy roślinki :D
najwyraźniej doszło do samozapylenia, męszczaków tam nie było, i kilka pestek wypadło jeszcze w czasie spożywania materiału.
czy tak powstałe nasionka na roslinkach femi będą też femi, czy raczej regular?

raczej femki z tendencja do hermienia