Suszony sie szybciej zmienia w prochnice, ale latwiej nim przenawozyc. Jak lekko podsypiesz na okolo planta, przejdzie pare razy deszcz i zacznie juz drazyc. Jesli chodzi o nautralnosc nawozu, to zwykle jest napisane na opakowaniu czy jest ekologiczny. Bydlecy suszony bodajze jest mniej wiecej w proporcjach 1-3-3, cos kolo tego. Pozdrawiam.Stosowałem kiedyś popiół drzewny, ale zawsze myślałem, że to tylko źródło wapna, tak gdzieś kiedyś wyczytałem. Mineral Żel z Agrecolu to nawóz mineralny, a nie organiczny. Myślę, że pomyślę nad Guano, niekoniecznie bat, znalazłem na allegro guano ptaków morskich NPK 5-6-9, zobaczymy jeszcze co znajdę u siebie w ogrodniczych.
Takie pytanko jeszcze, jaka jest różnica między obornikiem suszonym a granulowanym ? Producent twierdzi, że jest to nawóz naturalny, ale jakoś te granulki musieli uzyskać. Chyba, że to tylko efekt przepuszczenia jeszcze mokrej masy przez forme. Znalazłem jeszcze oborniki bezzapachowe, ale te to chyba musialy być poddane procesom chemicznym ?
W tym roku tez sie na to ASAHI schecilem, w polowie czerwca planty dostaly po okolo 6L wody z dobra dawka tego specyfiku ale jeszcze nie bylem na spocie.
Jak sie w koncu wybiore mam nadzieje ze mile mnie zaskoczy ten magiczny stymulator bo duzo osob twierdzi ze warto