ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Eu intotdeauna fac topping asa : dau cu grija la o parte cele mai mici frunze (ultima pereche vizibila) si tai cat de jos pot varful de crestere. Am vazut ca asa planta isi revine in maxim 2 zile (in sensul ca incep sa creasca ramurile de sub taietura).
Se pare ca Rudy raspunde cat se poate de bine la topping. Nu se vad deloc semne de stres , frunzele se dezvolta in continuare iar rana (adica taietura abia daca se mai observa dupa doar o zi de la 'circumcizie') :
Experimentul asta necesita insa mai putine "growing skills" si mai multe "soft skills", intrucat zi de zi am de luptat pentru a le proteja de furia unora din familie (se pare ca pentru multi dintre noi imaginea unei frunze de canepa -fie ea si salbatica - e similara cu incalcarea legii).
Pai din cate stiu eu nu e voie sa cultivi cannabis cu continut mai mare de 0.2~0.3% THC. Ce-i drept nu stiu cat are asta de creste la mine in gradina, stiu doar ca e culeasa de pe parginea drumului, dintr-un lan de canepa aparuta spontan.
Orice parte a plantei cannabis sativa, exceptand semintele, este incriminata de lege.
Cu autorizatie de crestere ai voie sa cresti ce spui tu, adica specii furnizate de distribuitori autorizati, cu continut minim de substante psihotrope.
ei vor testa planta doar cu un test cu reactivi, care se va face mov la cele mai mici urme de thc. apoi am inteles ca exista un contract cu un laborator din austria, unde pot determina un procent mai exact, dar dureaza cam 1 luna. timp care de obicei il vei petrece in arest, asteptand verdictul.
chiar nu ai vazut/auzit ca si daca ai cules din natura ruderalis, in romania risti aceleasi pedepse? eu stiu 2 tipi dintr-un anturaj cu care am umblat acum ceva ani, care au stat 8 luni numai sa astepte pedeapsa, pentru ca au fost prinsi cu ceva ruderalis cules de pe camp. iar dupa 8 luni au primit pedeapsa (cu suspendare), si nici macar o scuza pentru cele 8 luni petrecute in arest. oricum, nici o diferenta din punctul de vedere al legii sau al celor ce aplica legea in privinta asta. singura diferenta o face aceea autorizatie, care, evident, merita sa o iei doar daca vrei sa iti faci o afacere in acest domeniu.
imi amintesc si de niste pusti de prin bacau care au intrat la trafic pentru ca au fost prinsi cu 40 de kg de canepa verde, pe care voiau sa o usuce si vanda colegilor, la 10 lei tigara. (asta a fost pe la protv din cate mai stiu)
Stiam ca e nevoie de autorizatie de crestere pentru canepa industriala, dar nu stiam ca e nevoie sau interzis sa culegi canepa salbatica (sa zicem ca hrana pentru animale).
Inseamna ca bunica'mea, Dumnezeu sa o odihneasca, an de an era in ilegalitate cand aduna de pe marginea campului canepa de dat la oi si la porci. Si eu care o credeam fara de pacat ...
canepa salbatica, adica cannabis sativa var. (sau subspecia) ruderalis este tot specia cannabis sativa, din pacate.
si au fost chiar cazuri de batrani pe la tv ce au avut probleme cu politia din cauza canepii ce le crestea in fundul curtii. am inteles ca se practica doar o amenda si taierea plantelor in cazul in care nu par a fi ingrijite de catre proprietarii terenului, dar nu pot garanta pentru asta.
pentru a creste pentru animale, conform legii, ar trebui:
sa ai cazier curat.
sa obtii autorizatie.
sa obtii seminte din varietati omologate de la distribuitori autorizati.
sa asiguri perimetru sigur. (paza/imprejmuire etc.)
sa te supui oricand controalelor inopinante.
sa pastrezi si sa trimiti, an de an, detalii despre suprafata cultivata, recolta estimata, recolta obtinuta, cumparatorii marfii (autorizati, bineinteles) sau destinatia culturii (daca se proceseaza/utilizeaza intern)
cam multa bataie pentru niste animale, nu-i asa? asta daca nu cumva ai ferma cu cateva mii de capete.
Acuma imi comand si eu seminte pentru vara asta si caut niste strainuri auto mai vesele cu efect euforic. Ma gandeam la automaria 2 , auto ak , ultraviolet si auto assassin. Ce imi puteti recomanda ? Pentru toamna ma gandeam la double dutch dar nustiu daca termina la noi..
Doresc sa pun maxim 8 plante tinute o luna indoor 250mh si apoi pe camp in porumb. Dupa ce primesc semintele incep un jurnal
Nu stiu ce au patit plantele in ultimile doua zile, dar dupa ce le-am facut topping in loc sa stea in loc au crescut ca nebunele (cea mai mare crestere a fost la triploida - aproape 10cm) :
Din cauza ca sunt prea mari am decis sa le culc pe toate la pamant intr-o sedinta brutala de BSDM.
In timp ce dadeam cu ele de pamant am observat ca triploidei a inceput sa-i creasca o ramura cu o viteza extrem de mare (acum doua zile nu exista). Ce e interesant la aceasta ramura e ca nu e rotunda, ci plata, ca o panglica. Citisem mai demult ca astfel de mutati mai apar spontan si ca afecteaza serios planta (avand in vedere ca asta a venit pe lume triploida e de asteptat ca si evolutia ei sa fie mai altfel). In imaginea de mai jos se poate observa si faptul ca noua ramura incepe si ea sa aiba sub-ramuri (sa fie oare efectul toppingului? ).
Daca tot se lasa cu scandal in familie si ochi rai, iti recomand sa tai restul de plante care nu prezinta interes si sa mergi doar cu triploida.
Cred ca abia deacuma o sa inceapa sa te uimeasca si o sa iti starneasca o curiozitate iesita din comun.
Daca ochii familiei nu prezinta pericol, poti face o microsera dintr-un ceolofan mat (blurry) inaltat si dispus de jur imprejurul plantei, ca un cilindru.
Se exclude orice constructie in jurul plantei, pentru ca ar bate la ochi. Deocamdata sunt camuflate natura in marea de verde care le inconjoara. Nefiind plantate cu un scop anume nu imi va parea asa de rau dupa ele (pe cine incerc eu sa pacalesc) atunci cand va trebui sa le omor.
O sa incerc sa le cresc lipite de sol, ca pe o planta taratoare, sa nu le las sa se ridice la mai mult de 20 de cm de sol. Am tot timpul sarma si foarfeca la indemana.
Nu m-am uitat cu atentie, dar cred ca cea de mai jos este de fapt petiolul frunzei de la internodul respectiv. O sa o studiez mai cu atentie dupa amiaza, poate mai ii fac si niste macro sa se vada mai bine. Dar e interesant faptul ca cele doua ramurele au crescut total asimetric.Din cate vad ala e ultimul nod din care plecau 3 frunze, deci e posibil ca doua ramuri sa se fi unit intr-una singura.
Ce iti e si cu natura asta. Da si ea gres o data si noi ne holbam ca la circ