ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Dupa cum se vede in imagini, planta are acum 8 varfuri distincte de crestere. In cateva zile voi face topping fiecarui varf pentru a o forta sa se indeseasca (oricum zilele ii sunt numarate).
@HJ: nu am avut probleme cu melcii pentru ca din fericire nu am melci in gradina. In locurile unde am mai crescut 'guerrilla style' e plin de melci cand e umed si umbra afara. Oricum nu imi fac probleme, pentru ca planta in cauza e o rudy, rasasira din intamplare acolo si pe care o tin strict pentru observatii (nu astept nimic de la ea).
@Zambaretul: Nu de la umbra se lungesc, ci din cauza ca au conditii de crestere (apa suficienta) si mai ales pentru ca asa le e soiul (daca ai sative). Daca vrei sa le tii mici poti face ca mine : le faci topping, le priponesti cu agrafe de sarma, le modelezi sa ceasca la nivelul solului ca o planta taratoare. Cu putina rabdare poti sa ai o sativa de 4 m crescuta integral la sol. Sativele chiar se preteaza mai bine la metoda asta de training pentru ca nu au frunze asa de dese incat sa iti faca singura umbra.
Mai taie din ele da-le dracu' : ))
Acum serios, de unde sti ca din cauza "lipsei" soarelui se lungesc ? Sunt puse deja in gropi ? Nu-ti face probleme, o sa se mai implineasca fetele, au timp. Daca sunt in ghivece le puteai vegeta un pic indoor, si sa le faci cat de stufoase vrei, in limita geneticii desigur.