What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Noul thread de discutii interminabile.. (Romanian's Den v. 3.0)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poti fi sigur ca si plantele sunt ude, ca daca m-ar astepta pe mine ar fi gata de macinat pentru facut ceai din ele. :)

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
toata saptamana a plouat aici deci ma scutit de munca! !! acum cand am sa ma duc la ele o sa gasesc monstri!! vreau sa le fac un toping sa nu se mai inalte! singura mea frica este ca le am intrun luminis in padure si incepe sezonul la ciuperci! pe aici umbla lume la cules ciuperci!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am observat ca va apuca pe toti linia si echerul cand vine vorba de plantat outdoor. Parca e vreo moda. Cel mai reusit grow outdoor e cel care imita natura, si lucreaza in simbioza cu aceasta. Nu da nimeni puncte bonus pentru amplasarea la distante egale si in linie.
Succes.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
mersi explo!! faza cea mai tare este ca cehii nu au fost asa mari producatori de canepa ca noi romani deci in concluzie cand ai sa gasesti o cannepa pe marginea drumului sa stiii sigur ca nu e haldan!! asta poate fi un mare dezavantaj !! deci romania in aceasta privinta poti spune ca arr un mare avantaj!!!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Si in romania sunt zone fara canepa, probabil undeva la 50%/50% e acoperirea canepii. Problema e ca daca cine a ajuns atat de aproape ca sa vada ca aia e o planta de cannabis, sansele sa ramai fara ea sunt deja crescute. Dar e mai greu sa ajunga atat de aproape de planta aia daca planta nu iese in evidenta fata de restul vegetatiei, asa ca trebuie privita zona, atat de aproape, cat si de departe (din toate punctele din care aceasta poate fi observata, oricum trebuie luate toate in calcul atunci cand te decizi cat de expus o sa fii cand vizitezi spot-ul), de preferat in 2 anotimpuri diferite, si de abia dupa decis daca poti camufla acolo plante sau nu.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
stiam asta explo tot aici pe forum am citit si tot din spusele tale!! dar cum mam ofticat mult ca nu sunt locuri bune de plantat aici unde sunt am luat o decizie in graba si am zis in padure ca in alta parte nu am unde !! in padure e multa umbra asa ca am ales un luminis am zis ca aici are sanse la putin mai multa lumina ca in padure!! acum ce o fi o fi! !! am sa mai pun vreo 5 chiar daca or fi mai mici!! din 8 tot voi ramane cu una macar!! si as mai avea o intrebare asa mai idioata darsunt tare curios daca are vreun avantaj! ce parere aveti daca ati altoi canepa credeti ca ar functiona si va avea vreun beneficiu??

L.E. sau acest subiect pot sa il trec singur la capitolul perle!!?

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Depinde ce intelegi prin beneficiu. Daca ai un numar limitat de plante pe care ai voie legal sa le cresti si vrei mai multe strainuri.. poate fi un beneficiu mare. In alte cazuri, mai putin spre deloc.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Dupa o gandire logica de scurta durata pentru s nu face scurt creierul ar trebui sa fie in urmatorul fel: o planta mama care sa poarte altoiul si altoiul poate fi o creanga skunk una big bud alta haze si in final amnezia am dat ca exemplu! dar in final nimik mai mult! eu ma asteptam sa obtin din acele seminte ce le poarta altoiul sa aiba automat o genetica mai buna : o concentratie de thc mai mare un yeld mai mare etc.

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
S-au mai făcut altoiuri de acest tip.. cred ca rezultatul a fost o recoltă progresivă. Ai 5 soiuri ce termină la distanță de o saptamana fiecare? Ai 5 mini recolte.
Se poate face dar de ce? Baza le hrănește. Atat.
Ai voie 1 planta legal? Atunci altoiul devine util. Te asiguri ca bază e puternica si ca are multe locuri unde sa poti altoi, faci un ce super lung, le pui outdoor si crești un scrog laț de 1m si lung de 6...sau cum îți permite spatiul si recolteze cate soiuri ai pus in cantitate mare.

Dar daca crești pt tine, mult mai importantă e calitatea decat cantitatea.

Prefer 2-3 soiuri delicioase si plăcute decat 1kg de 1 soi ok. Nu ma intelege gresit. 1kg de bud e tot ok dar dupa ce fumez o vreme din doar un soi...încep sa ma plictisesc.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Vasi, cred ca nu ai inteles ce este altoirea si de ce se face.
Nu exista schimb genetic intre port-altoi si altoi.
Nu se schimba nimic legat de calitate ori aspect ori tarie, cantitatea poate varia in functie de ce poate portaltoiul si ce poate altoiul, practic unul dintre ele va limita acest aspect.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
acum am inteles aspectul dar vroiam sa cred ca nu este asa!! deci in final nefolositor punct. in cehia ai voie 5 plante maxim dar nu ai voie sa le usuci! deci nu ma avantajeaza cu nimic! si sa inteleg ca genetica o poti inbunatati numai cand faci clone pentru ca acea clona va avea aceiasi varsta ca planta mama si aceeasi tarie etc. toate caracteristicile mamei care poate avea si 2 ani de exemplu! si apoi acea clona o cresti si la fel ei clone dim ea si asa maresti calitatea budului sa inteleg ?

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
Nu

E clona. Stii ce e aia? E o copie exacta a originalului.
La fel si plantele. Da, o numim clona desi practic e o bucata din planta originala. Oricat de mult ai clona si oricat de batrana ar fi mama planta, este EXACT aceeasi planta. Aceleasi caracteristici, aceleasi probleme, aceeasi structura, acelasi bud, acelasi nivel de thc....incepi sa intelegi?
Nu e ca vinul sau ca branza.

Ca sa imbunatatesti trebuie sa produci urmasi. Ai nevoie de parinti cu anumite calitati. Ii lasi sa faca seminte si apoi cresti 100 de plante din care alegi doar cateva. Acestea vor avea calitatile dorite. Continui asta pana cand o insusire devine predominanta. De aici fie clonezi fie te asiguri ca ai clone atat din un mascul cat si din o femela ca sa poti produce seminte care vor fi 95-98% la fel ca planta ta perfecta.

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Acum​ am înțeles cum sta treaba cu îmbunătățirea geneticii dar aici trebuie multi bani mult timp multa răbdare și multă multă muncă spirit de observație!! Acum am aruncat jointul așa că de abia acum incep sa inteleg eu cel mai bine!! Mersi de răspuns băieți m-ati luminat !

jtm

Some kind of shaman
Veteran
acum am inteles aspectul dar vroiam sa cred ca nu este asa!! deci in final nefolositor punct. in cehia ai voie 5 plante maxim dar nu ai voie sa le usuci!
Daca ai voie sa le moi in etanol in stare verde, sau dupa un watercuring in stare verde, eu sunt multumit.
E poanta aia ca nu ai voie sa le usuci?

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Dá jtm ai voie la 5 plante dar care sa nu aibă concentrația mai mare de 0,02 THC si daca după experțiza reiese că e mai concentrată de 0'02 thc primesti o amenda de 25000 Kč 4500 RON si ai scăpat! Dar aici multi zic multe știi cum e !! Că el stie ca el face!! Intr-un revista am găsit că scria că sa nu va fie frica sa creșteți iarba cu o concentrație mai mare legile sunt așa că ......etc deci diferite legi deci nu știu ce să cred !!! Legea am citito dar nu prea am inteles multi termeni care se folosesc !! Dar cum​ am descris mai sus tind să cred că e.

L.E. scuzati-ma de ortografie dar azi am spart ecranul la telefon și nu mai funcționează cum trebuie touchscreenul!!

vasy2009sile

Well-known member
Veteran
Pai sa incepem așa:
1. Semințele​ poți să le germinezi!
2. Apoi planta poți să o crești dar cu condiția că acea plantă sa nu aibă mai mult de 0.02 dacă are primești amendă
3. Dacă are mai mult de 0.02 și o si Mai si usuci intri in alta treabă . Intri la consumator! Deci că consumator ai dreptul sa ai 3 grame pentru consum propriu și te lasă în pace e! Dar tu o usuci și ai mai mult de 3 grame deci 25000 Kč adică 4500 Ron amendă și dacă o au porționată o si pentru distribuție deci alta mâncare de pește etc sunt prea spart sa o duc la sfârșit povestea

L.E. Ce spart am fost aseară frate !!!

Last edited: