What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Noul thread de discutii interminabile.. (Romanian's Den v. 3.0)

DcSantos

Active member
fumez destul de mult dar fumatorii profesionisti ar zice ca ma joc :)) cel mai mult am scos acum 2 ture in 1.2 x1.2 incat nici mie nu imi venea sa cred si am crezut ca poate am gresit la cantarire dar mi-a ajuns mult si bine . sa fiu sincer am facut o pauza destul de mare intre growul trecut si growul asta,ar fi trebuit sa germinez cand se termina celelalte dar am facut o pauza,acum fac pauza si la fumando marijuana ! cum zice exploziv,se mai intampla !

trecpeverde

Member
Voi cum scadeti temperatura in cort?
Ce tactica folositi in aceasta operatiune,daca ventilatoarele sunt pe maxim,trebuie schimbate sau exista si alte tricuri.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Trebuie sa fie montate corespunzator si sa traga aer de undeva de unde e cat mai rece, si aerul pe care il dai afara sa fie dat afara si nu in camera cu cortul sau in cea de tragi aer din ea. Dupa un punct, daca ai 25-30 grade in casa nu te mai ajuta nici un ventilator, si trebuie sa bagi aer conditionat. Mereu growul va fi cu cateva grade peste temperatura ambientala, chiar si cu ventilatia potrivita. Deci nu poti face minuni fara A/C.

vasile

Well-known member
Veteran
Fix d-asta evit sa cresc vara, mai ales ca, cortu meu e negru si se ajunge la niste temperaturi criminale daca nu folosesc a/c incontinuu.

Un alt motiv pentru care prefer iarna e ca pe final de grow las geamu deschis in camera unde cresc si asa pot sa fac un fade corespunzator la temperatura joasa (18~ grade), lucru care scoate terpeni si culori ascunse din anumite strain-uri.

E mult mai greu sa racesti decat sa incalzesti... cu incalzitu mai pui un bec mai reglezi un extractor ... cu racitu e cam chin mai ales daca nu ai tubulatura care sa scoata aerul in afara camerei unde cresti.

Mai fumam si noi ceva?

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Cea mai buna perioada este de la mijlocul lunii septembrie (sa le ai germinate deja, poate de 1-2 saptamani) pana in luna mai.
In sezonul cald am incercat si vara si ziua si nu prea recomand daca spatiul respectiv nu are clima.

Consumi prea mult curent!
Este a 2a vara cand renunt la crescut din cauza temperaturilor record.
Panourile led dupa 35°C pot fi afectate (este bine sa citesti ce recomanda producatorul).

DcSantos

Active member
Cea mai buna perioada este de la mijlocul lunii septembrie (sa le ai germinate deja, poate de 1-2 saptamani) pana in luna mai.
In sezonul cald am incercat si vara si ziua si nu prea recomand daca spatiul respectiv nu are clima.

Este a 2a vara cand renunt la crescut din cauza temperaturilor record.
Panourile led dupa 35°C pot fi afectate (este bine sa citesti ce recomanda producatorul).
le dau pana le sare instalatia si la 40 de grade celsius ! :)))))

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Conteaza si ventilatia, 2 groweri pot avea temperaturi diferite, dar unul sa ventileze corespunzator si atunci sa poata sa se apropie de 35-40 grade fara ca panoul sa se supraincinga, iar altul poate avea si sub 30 grade, ventilatie mai slaba, umiditate mai mare, si panoul se coace acolo pentru ca nu se poate raci. Mai corect ar fi sa zicem sa le tii sub 45 grade temperatura radiatorului. Si e o masura mai universala, care variaza fata de temperatura ambientala in functie de cat de bine il poti sau nu raci pe acel panou.
Ma rog, cel mai bine e sa tii sub 28-29c tot growul, dar in unii ani mai caldurosi si secetosi chiar nu se poate, cel putin nu pe timpul verii.

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
N-am mai mult de 100w cu ventilatia inclusa, exhaust si la dulap si la camera, vechiul cos de fum..
Camera cu grow-ul e din chirpici cu var, daca dau 2L de apa pe pereti cu pulverizatorul mai coboara 2gr temp.. Singurul avantaj al structurii :laughing:
Panoul e diy, dar as putea muta pe el microventurile alea de circulare..
Tot felu' de motive sa- mi apar stilu' :biggrin:
Dar is de acord cu perioada cea mai buna! La ala-i zic bud de craciun.

Acum cresc (si) indoor de nevoie, chiar daca aveam consum mai mare si pb mai multe cu caldura, tot o faceam. Am sarit sezonul de iarna si raman fara asa ca... :dunno:
Iar in sant n-am loc decat de 4 plante -ghiveci/spatiu crestere/ spatiu intretinere.. fiecare lacas de planta cere excavarea unui mc de sol..
Prefer kilowatii. :tiphat:

trecpeverde

Member
Dar sa pui apa in sticle,la frigider,sa inghete,si sa le schimbi pe masura ce se dezgheata.Oricum frigiderul merge,daca ai loc la congelator eu zic ca merge.Dar problema cred ca poate fi cu privire la mucegai,nu?

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Nu face fata, chiar daca ai un spatiu mic, apa se dezgheata si incalzeste mult mai repede decat poti inlocui tu sticlele, am incercat asta intr-un spatiu minuscul si n-a mers. Apa multa si ventilatie merge. :good:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Aici o sa fie o vara foarte secetoasa.
Folosesc o statie meteo profesionala cu care urmaresc vremea pe o perioada de mai multi ani iar, in zona mea in fiecare an sunt temp record din anul 2017.

Cand afara sunt -10° in spatiu sunt minim 15° iar vara cand afara sunt sa zicem 40-46 de grade in spatiu sunt 38-42° iar in cort dupa cum ati vazut si voi am atins si 48°.

Inainte raceam spatiu cu AC dar este prea costisitor ca sa fac grow ul cu 600-900kW lumina/vent si in jur de 1.000kW pentru a mentine un maxim de 28-30° in cort.

Trebuie sa ma mut la tara! :joint:

ZOnaVerde

Well-known member
Veteran
Daca te gandesti la o casa batraneasca aruncata intr-un sat pustiu da, doar la pensie.

Teren intravilan, constructie cu autorizatie provizorie: case modulare, container, chiar si din chirpici daca este suspendata 1-5 ani, o piscina facuta din container costa cca 6 - 8.000€ cu tot cu instalatie de filtrare, incalzire etc

La ce preturi sunt la raft, o sa fie un vis daca reusesti sa astepti pensia ca sa te muti la casa. Sunt putin sceptic la cum o sa decurga lucrurile in urmatoarea perioada. Posibil sa fim nevoiti sa iesim la pensie inainte de varsta propusa!

Eu incerc sa ma lipesc pe aici de o sera :joint:

trecpeverde

Member
Daca te gandesti la o casa batraneasca aruncata intr-un sat pustiu da, doar la pensie.

Teren intravilan, constructie cu autorizatie provizorie: case modulare, container, chiar si din chirpici daca este suspendata 1-5 ani, o piscina facuta din container costa cca 6 - 8.000€ cu tot cu instalatie de filtrare, incalzire etc

La ce preturi sunt la raft, o sa fie un vis daca reusesti sa astepti pensia ca sa te muti la casa. Sunt putin sceptic la cum o sa decurga lucrurile in urmatoarea perioada. Posibil sa fim nevoiti sa iesim la pensie inainte de varsta propusa!

Eu incerc sa ma lipesc pe aici de o sera :joint:
eu zic sa nu ne pierdem speranta