What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Moje pierwsze nasiona

G

Guest

HOT lowryder zakwita niezaleznie od fotoperiodu czy to 24/0 czy 12/12 kwitnie automatycznie po okolo 16-20 dni od wyjscia z ziemi

G

Guest

nie wiem ja go nigdy nie palilem bo zaniedbalem moje krzaki i wogole no mniejsza z tym spytaj sie thora on go mial out w zeszlym sezonie powinien wiec wiedziec

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
dziwne ze tak go choduje. nawet jak jest autoflower to i tak w nocy buds rosno najwiencej. daltego tyle swiatla moze tylko zmniejszyc buds. na ale niewiem nigdy tego niechodowalem.
daj znac jak skonczysz jak ci to wyszlo.

peace

Ikser

Member
Spoko...;)... napewno mizerny dajo jeld z krzaczka.. moze po 5 gram to góra:p:p... no ale coz... sukinsyny so male i niepozorne wiec mozna je upchac;)... poczekam jeszcze z tydzien i scinam je niezaleznie od tego jak sie wykształco pestki..

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
To moze ja puszcze fotke z dzisiejszego dnia. To szczycik zapylony przed osmioma dniami. Nigdy bym nie przypuszczal ze tak szybko potrafia torebki nasienne peczniec.

Przy okazji, zycze wszystkim Wesolych Swiat i Mokrego Dyngusa! :wave:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
bendo nasiona kov,hehe bardzo ladne

co ja zauwazylem z moimi kwiatkami, isz ze jak zapylisz bardzo wczesnie to nasiona dojdo do siebie a kwiatek jeszcze bendzie rusl. dlatego mysle zapylanie tszeba robic troche puzniej,moze dopiero po 20-35 dni. mysle ze 25 dni wystarcza na nasiona zeby doszly do siebie. jeszcze pary razy musze to zrobic zeby sie upewnic

peace

na stronce Nirvany jest faq w ktorym jest napisane ze roslina zenska nadaje sie do zapylenia juz po 2 tygodniach od pojawienia sie kwiatow. Skoro taka informacja jest na stronie Nirvany to pewnie jest prawda. Choc najlepiej samemu sie przekonac.

Ikser

Member
no Kov!! K+ jakbym mogl:p:p:p... Zrob troche wiecej tych pestek,to powiekszymy swoje kolekcje:p:p:p... Pozdro i powodzenia!!!!!! Dzieki za zyczenia i wzajemnie dla wszystkich;)!!!!!!!!

Mr. Smee

Member
no wlasnie, wesolych swiat i smacznego jajeczka. Ja dzisiaj rano bylem nad jeziorem, i odkrylem gniazdo suma. Jutro chce isc i zlapac go!!!
A na swieta zacytuje tutaj pewien tekst reklamowy:

"Blisko Wielkanoc, nadchodzą Święta, więc niechaj każdy o tym pamięta, by w
tym okresie, starym zwyczajem zrobić porządek koło swych jajek, bo nabiał
męski, mówiąc logicznie, musi raz w roku wyglądać ślicznie. Z tejże okazji
każdy chłop wszędzie, czyści do glancu swoje narzędzie.
Ale nie każdy - przyznacie sami - umie obchodzić się z jajeczkami, więc
naszym członkom wpadł pomysł nowy, by powstał taki punkt usługowy. W nim
panny Jola, Zuzia i Maja malować będą fachowo jaja: Takim, co mają jaja
jak wory - malować będą w piękne kolory, a tym, co mają małe kuleczki - to
pomalują w groszki, kropeczki ... Kto chce mieć względy u swej kochanki,
powinien stroić jaja w pisanki, a kto ma jaja niczym granaty - temu
radzimy pisanki w kwiaty. Obsługę ręczną też polecamy, wszystko
bezpłatnie - w ramach reklamy.
Gdy do nas przyjdziesz, siądziesz wygodnie, dziewczyny same ściągną Ci
spodnie, potem mistrz jaja wyperfumuje i elegancko je pomaluje.
Zaś po obsłudze pożegna grzecznie, a Ty do domu wrócisz świątecznie.
Będziesz z nabiału dumny jak basza, bo tak pracuje Spółdzielnia nasza.
Więc popierajcie naszą Spółdzielnię, która maluje jaja rzetelnie. (W
ramach promocji i tej reklamy, po jajach jeszcze lekko smyramy). "
:biglaugh: :eek:

thor

Outdoor Grower, C99 Lover
ICMag Donor
Co do Lowrydera - to jest odmiana typu 'dwarf' ktora zakwita automatycznie po kilkunastu dniach vegu. Jest niezalezna od fotoperiodu. Zbiory sa bardzo male (przy wczesniejszych genereacjach LR, tj od 9 do 12), ale kolejne generacje daja duzo wiecej budsow, np pakkupate zebral 98 gramow z LR w hydro.

Moje LRy byly dosyc male, w dodatku kompletnie je zapylilem, ale efekt koncowy (mimo ze niezbyt pieknie wygladajacy) dawal bardzo przyjemny high. Moc przecietna, okolo 6/10.

Kov : widze ze bedziesz mial wiecej pestek niz planowales :) kwiatki wygladaja na mocno zapylone, good job
Peace

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
a no tak lowryder to niedlamnie ,hehe

ja teras pamientam twego thor w tamtym roku.
niezabardzo lubie ten rodzaj,chociasz go nigdy nie chodowalem i nie palilem
wole naturalnej wielkosci kwiaty. mozesz je chodowac male tesz . tylko tszeba troche sie pobawic.

peace

W zasadzie to nie mam nic przeciwko lowryderowi ale jakiejs krzyzowce. Widzialem na paru stronkach kilka zapewne niezlych crossow. Czas pokaze czy sprobuje na przysly sezon :)

Ikser

Member
No troche sie rpzestarszylem,ale nasiona jakies tam beda:):)... Scialem juz planty.. Teraz zaczekac co dalej;-)... Chce sie ktos wymienic za pestki LR za STS 150, lub 250:D:D??

D

dEv-9

Ja mam pytanie, mam nadzieje ze nikt mnie smiechem nie zabije. :biglaugh:

Wczoraj wrzucilem 4 Papaya i 3 LS x BS do 2 szklanek z woda, myslicie ze dzisiaj wieczorem moge je juz wkladac do malych doniczek? :smile:

Nawet jesli kielkow nie wypuscily?

Niechcialbym zmarnowac dobrych nasion, jak hodowalem siejke na parapecie to sie nie pieprzylem, 30 nasion do szklanki, po 5 do malej doniczki i zawsze cos wyroslo hehehe. :smile:

Mr. Smee

Member
Moim zdaniem wlóz je miedzy mokre reczniczki papierowe, zamknij do jakiegos szczelnego pudelka (np. pudelko mikrofalówkowa) i daj w cieple i ciemne miejsce (np. na tyl monitora). Po paru dniach powinno peknac i kielkowac, wtedy wsadz do ziemi 1-2 cm gleboko i podlej troche... :wave: tylko uwazaj zeby reczniczki nie wyschly!!!!! I uwazaj aby nie uszkodzic kielków gdy je wsadzasz do ziemi!!!!!!!!!!!!!!! :eek:

D

dEv-9

Papaye juz puscily kiely, a LS x BS jeszcze nie. ;- )
Ale widac ze juz zaczynaja pomalu pekac, papaye dzisiaj wrzuce do ziemi, a LS x BS jutro, Pozdrawiam. :smile: