ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
nie wiem ja go nigdy nie palilem bo zaniedbalem moje krzaki i wogole no mniejsza z tym spytaj sie thora on go mial out w zeszlym sezonie powinien wiec wiedziec
dziwne ze tak go choduje. nawet jak jest autoflower to i tak w nocy buds rosno najwiencej. daltego tyle swiatla moze tylko zmniejszyc buds. na ale niewiem nigdy tego niechodowalem.
daj znac jak skonczysz jak ci to wyszlo.
Spoko...... napewno mizerny dajo jeld z krzaczka.. moze po 5 gram to góra... no ale coz... sukinsyny so male i niepozorne wiec mozna je upchac... poczekam jeszcze z tydzien i scinam je niezaleznie od tego jak sie wykształco pestki..
To moze ja puszcze fotke z dzisiejszego dnia. To szczycik zapylony przed osmioma dniami. Nigdy bym nie przypuszczal ze tak szybko potrafia torebki nasienne peczniec.
Przy okazji, zycze wszystkim Wesolych Swiat i Mokrego Dyngusa!
co ja zauwazylem z moimi kwiatkami, isz ze jak zapylisz bardzo wczesnie to nasiona dojdo do siebie a kwiatek jeszcze bendzie rusl. dlatego mysle zapylanie tszeba robic troche puzniej,moze dopiero po 20-35 dni. mysle ze 25 dni wystarcza na nasiona zeby doszly do siebie. jeszcze pary razy musze to zrobic zeby sie upewnic
na stronce Nirvany jest faq w ktorym jest napisane ze roslina zenska nadaje sie do zapylenia juz po 2 tygodniach od pojawienia sie kwiatow. Skoro taka informacja jest na stronie Nirvany to pewnie jest prawda. Choc najlepiej samemu sie przekonac.
no Kov!! K+ jakbym mogl... Zrob troche wiecej tych pestek,to powiekszymy swoje kolekcje... Pozdro i powodzenia!!!!!! Dzieki za zyczenia i wzajemnie dla wszystkich!!!!!!!!
no wlasnie, wesolych swiat i smacznego jajeczka. Ja dzisiaj rano bylem nad jeziorem, i odkrylem gniazdo suma. Jutro chce isc i zlapac go!!!
A na swieta zacytuje tutaj pewien tekst reklamowy:
"Blisko Wielkanoc, nadchodzą Święta, więc niechaj każdy o tym pamięta, by w
tym okresie, starym zwyczajem zrobić porządek koło swych jajek, bo nabiał
męski, mówiąc logicznie, musi raz w roku wyglądać ślicznie. Z tejże okazji
każdy chłop wszędzie, czyści do glancu swoje narzędzie.
Ale nie każdy - przyznacie sami - umie obchodzić się z jajeczkami, więc
naszym członkom wpadł pomysł nowy, by powstał taki punkt usługowy. W nim
panny Jola, Zuzia i Maja malować będą fachowo jaja: Takim, co mają jaja
jak wory - malować będą w piękne kolory, a tym, co mają małe kuleczki - to
pomalują w groszki, kropeczki ... Kto chce mieć względy u swej kochanki,
powinien stroić jaja w pisanki, a kto ma jaja niczym granaty - temu
radzimy pisanki w kwiaty. Obsługę ręczną też polecamy, wszystko
bezpłatnie - w ramach reklamy.
Gdy do nas przyjdziesz, siądziesz wygodnie, dziewczyny same ściągną Ci
spodnie, potem mistrz jaja wyperfumuje i elegancko je pomaluje.
Zaś po obsłudze pożegna grzecznie, a Ty do domu wrócisz świątecznie.
Będziesz z nabiału dumny jak basza, bo tak pracuje Spółdzielnia nasza.
Więc popierajcie naszą Spółdzielnię, która maluje jaja rzetelnie. (W
ramach promocji i tej reklamy, po jajach jeszcze lekko smyramy). "
Co do Lowrydera - to jest odmiana typu 'dwarf' ktora zakwita automatycznie po kilkunastu dniach vegu. Jest niezalezna od fotoperiodu. Zbiory sa bardzo male (przy wczesniejszych genereacjach LR, tj od 9 do 12), ale kolejne generacje daja duzo wiecej budsow, np pakkupate zebral 98 gramow z LR w hydro.
Moje LRy byly dosyc male, w dodatku kompletnie je zapylilem, ale efekt koncowy (mimo ze niezbyt pieknie wygladajacy) dawal bardzo przyjemny high. Moc przecietna, okolo 6/10.
Kov : widze ze bedziesz mial wiecej pestek niz planowales kwiatki wygladaja na mocno zapylone, good job
Peace
ja teras pamientam twego thor w tamtym roku.
niezabardzo lubie ten rodzaj,chociasz go nigdy nie chodowalem i nie palilem
wole naturalnej wielkosci kwiaty. mozesz je chodowac male tesz . tylko tszeba troche sie pobawic.
W zasadzie to nie mam nic przeciwko lowryderowi ale jakiejs krzyzowce. Widzialem na paru stronkach kilka zapewne niezlych crossow. Czas pokaze czy sprobuje na przysly sezon
No troche sie rpzestarszylem,ale nasiona jakies tam beda... Scialem juz planty.. Teraz zaczekac co dalej;-)... Chce sie ktos wymienic za pestki LR za STS 150, lub 250??
Ja mam pytanie, mam nadzieje ze nikt mnie smiechem nie zabije.
Wczoraj wrzucilem 4 Papaya i 3 LS x BS do 2 szklanek z woda, myslicie ze dzisiaj wieczorem moge je juz wkladac do malych doniczek? :smile:
Nawet jesli kielkow nie wypuscily?
Niechcialbym zmarnowac dobrych nasion, jak hodowalem siejke na parapecie to sie nie pieprzylem, 30 nasion do szklanki, po 5 do malej doniczki i zawsze cos wyroslo hehehe. :smile:
Moim zdaniem wlóz je miedzy mokre reczniczki papierowe, zamknij do jakiegos szczelnego pudelka (np. pudelko mikrofalówkowa) i daj w cieple i ciemne miejsce (np. na tyl monitora). Po paru dniach powinno peknac i kielkowac, wtedy wsadz do ziemi 1-2 cm gleboko i podlej troche... tylko uwazaj zeby reczniczki nie wyschly!!!!! I uwazaj aby nie uszkodzic kielków gdy je wsadzasz do ziemi!!!!!!!!!!!!!!!
Papaye juz puscily kiely, a LS x BS jeszcze nie. ;- )
Ale widac ze juz zaczynaja pomalu pekac, papaye dzisiaj wrzuce do ziemi, a LS x BS jutro, Pozdrawiam. :smile: